Αλλαγή Τροφής σε κουτάβι μαλτέζ 4 μηνών..

Nordic

Member
26 Σεπτεμβρίου 2018
6
1
46
Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλους για αυτό το πολύ δυνατό φόρουμ.

Διαβάζοντας αντίστοιχα θέματα στο φόρουμ και λόγο ότι ο μικρός μαλτεζακος μας που είναι 4 μηνών σταμάτησε να πολύ τρώει την royal canin, αποφάσισα να πάρω για δοκιμή την Acana puppy small breed.

Για δυο μέρες τώρα και βάση των οδηγιών του petshop έβαζα μισή με μια κουταλιά σταδιακά απο την Acana μέσα στην royal.

Το κουτάβι καταβρόχθιζε το μπολ σαν να είχε να φάει για μέρες!

Την δεύτερη μέρα παρατήρησα ότι τα κόπρανα του ήταν πολλά και σκληρά, και σήμερα δυσκολεύτηκε πολύ να τα βγάλει.. Μίλησα με τον κτηνίατρο και μου είπε ότι η Acana δεν κάνει για Μαλτέζε και ότι είναι πολύ δυνατή τροφή και δύσκολο να την αφομιώσει ένα μαλτέζ. Ποια η άποψη σας μιας και δεν έχω την γνώση αλλά και την εμπειρία.

Last edited:

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί ο Doc σου. Αν η τροφή είναι πολύ δυνατή (λόγω πρωτεΐνης συνήθως) αποτέλεσμα είναι μαλακά κόπρανα όχι σκληρά. Σκληρά κόπρανα συνήθως οφείλονται σε αφυδάτωση, αν ο σκύλος κρατιέται πολύ ώρα να πάει τουαλέτα κ.λπ.

• Like
Reactions: Nordic

Nordic

Member
26 Σεπτεμβρίου 2018
6
1
46
Τα κόπρανα επέστρεψαν στο φυσιολογικό τους μετά απο μερικές ωρες. Ίσως είχε στουμπώσει για καποιο λογο. Το θέμα ειναι οτι εχω μπερδευτει για το αν πρεπει τελικα να δωσω μια "καλυτερη" τροφη στο σκυλο ή να συνεχισω την περπατημενη royal canin.. Οπως ανεφερα δεν ειμαι γνωστης και παω ψαχνοντας. Διαβαζοντας τα συστατικα της royal και της acana οσο και ασχετος να εισαι βλεπεις οτι η acana ειναι καλυτερη στα συστατικα της αλλα δεν ξερω αν ειναι οκ για τοσο μικρα σε ηλικια και μεγεθος σκυλια.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Δεν υπάρχουν πολλές τροφές που να είναι καλύτερες απο την acana. Σίγουρα οχι η royal. Αν το μαλτεζακι σου την τρώει την acana με όρεξη, τα κάνει μια με δυο φορες την ημέρα, σφιχτά(αλλά οχι πέτρα) νωπα και καλοσχηματισμενα, δεν έχει αέρια και δεν ξυνεται μανιωδως μετά το φαγητό τοτε μεινε στην acana.
Απλά επειδή ειναι μια ποιοτική τροφή δεν χρειάζεται να τρώει μεγαλες ποσότητες οπως από άλλες υποδεεστερες τροφές. Πρόσεχε την ποσότητα και να παρακολουθείς το βάρος του.

YannisC

New Member
27 Σεπτεμβρίου 2018
3
2
55
Πολύ καιρό επισκέπτης, εντελώς νέο μέλος, μπαίνω για να καθησυχάσω τον φίλο με το Μαλτεζάκι. Έχω κι εγώ ένα. Όταν ήταν κουτάβι το γύρισα από Royal Canine σε Acana και δεν υπάρχει πλέον επιστροφή. Κανένα πρόβλημα, προχώρα άφοβα, προσωπικά όταν εξαντληθεί κάθε μια-δυο συσκευασίες των 2kgr το γυρίζω σε Canagan για 1-2 μήνες, το σκυλάκι δείχνει να εκτιμά την αλλαγή στη μυρωδιά.

• Like

Nordic

Member
26 Σεπτεμβρίου 2018
6
1
46
Δεν ξερω γιατι αλλα το κουταβι και με την royal υπαρχουν μερες που τα κανει 4-5 φορες. Με την royal παρατηρησα οτι μετα απο 2-3 μπουκιες κανει ενα σπασμο σαν εσωτερικο ρεψιμο και μετα συνεχιζει να τρωει. Το ξυσιμο μετα απο καθε γευμα το εχει δει αλλα δεν το εχω πολυ ψαξει.. Τωρα που το ανεφερες θα το παρατηρησω. Στα δυο τελευταια γευματα σταματησα την Acana και θελω να δω τι θα κανει.

Nordic

Member
26 Σεπτεμβρίου 2018
6
1
46
Πολύ καιρό επισκέπτης, εντελώς νέο μέλος, μπαίνω για να καθησυχάσω τον φίλο με το Μαλτεζάκι. Έχω κι εγώ ένα. Όταν ήταν κουτάβι το γύρισα από Royal Canine σε Acana και δεν υπάρχει πλέον επιστροφή. Κανένα πρόβλημα, προχώρα άφοβα,
Την αλλαγη στην προτεινε καποιος ειδικος ή απο μονος σου και εσυ μετα απο ψαξιμο? Απο οτι καταλαβαινω καθε ρατσα ειναι διαφορετικη για τις ποσοτητες αλλα και για την περιεκτικοτητα σε πρωτεινη, θα ηθελα να ειμαι οσο γινεται ποιο σιγουρος. Μην παμε για καλο και βλαψουμε το σκυλο..

YannisC

New Member
27 Σεπτεμβρίου 2018
3
2
55
Maltese έχω κι εγώ. Τον 4ο μήνα είχα κάνει την αλλαγή. Ο κτηνίατρος μου είχε προτείνει να παραμείνω στην RC. (Έχει και πάγκο με προϊόντα της στον προθάλαμο του ιατρείου). Πήρα την απόφαση να πάω σε Acana-Small-Breed και Canagan-Small-Breed-Free-Run-Chicken μόνος μου ύστερα από διαδικτυακή έρευνα ιδίως εδώ και στο www.allaboutdogfood.co.uk Ήταν μια απόφαση συνδυασμού οικονομικής δυνατότητας και σύγκρισης συστατικών στοιχείων με βάση την ανθρώπινη λογική και την προηγούμενη εμπειρία που μοιράζονται εδώ οι παλιότεροι.

• Like

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
36
Αθήνα
www.instagram.com
Πέρα από το ότι κάθε ράτσα είναι διαφορετική σε ανάγκες, ποσότητες κλπ, έχε υπόψιν σου ότι και κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, δηλαδή κάτι που σε ένα maltese μπορεί να κάνει τέλειο τρίχωμα, κακά κλπ, στον δικό σου μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες ή διάρροιες. Έχε στο νου σου εμπειρίες άλλων απλά όχι τυφλοσούρτη:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.