Αλλαγή συμπεριφοράς μετά από κλωτσιά...


iro-iro

Member
23 Νοεμβρίου 2017
9
0
53
Καλησπέρα....ζητω βοήθεια από την ομάδα καθώς αντιμετωπίζω ένα προβληματακι και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Έχω ένα αρσενικό σκυλάκι 3,5 ετών...πολύ χαδιαρη και φιλικό. Παρά το γεγονός όμως ότι είναι πολύ φιλικός ενίοτε γαβγίζει σε περαστικούς χωρίς λόγο. Προχθές έγινε το εξής...Πλησίασε έναν ηλικιωμένο και άρχισε να του γαβγίζει και πριν προλάβω να κάνω κάτι ο κύριος του έριξε μια γερή κλωτσιά. Από εκείνη τη μέρα έχει αλλάξει εντελως η συμπεριφορα του στη βόλτα. Είναι φοβισμένος, δεν ξεκολλάει από δίπλα μου και γαβγίζει σε όλους τους άγνωστους...ακόμα και
 




iro-iro

Member
23 Νοεμβρίου 2017
9
0
53
Καλησπέρα....ζητω βοήθεια από την ομάδα καθώς αντιμετωπίζω ένα προβληματακι και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Έχω ένα αρσενικό σκυλάκι 3,5 ετών...πολύ χαδιαρη και φιλικό. Παρά το γεγονός όμως ότι είναι πολύ φιλικός ενίοτε γαβγίζει σε περαστικούς χωρίς λόγο. Προχθές έγινε το εξής...Πλησίασε έναν ηλικιωμένο και άρχισε να του γαβγίζει και πριν προλάβω να κάνω κάτι ο κύριος του έριξε μια γερή κλωτσιά. Από εκείνη τη μέρα έχει αλλάξει εντελως η συμπεριφορα του στη βόλτα. Είναι φοβισμένος, δεν ξεκολλάει από δίπλα μου και γαβγίζει σε όλους τους άγνωστους...ακόμα και όταν τον παίρνω και φεύγουμε συνεχίζει το γάβγισμα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.648
19.879
Εννοείται πως ότι συνέβη ήταν ευθύνη σου έτσι;
Και ελπίζω πως ο σκύλος σου, δεν ήταν λυτός.
Οπότε τώρα, συνεχίζετε την ζωή σας, με εκπαίδευση και διορθώσεις, πριν καν σκεφτεί να γαβγίσει σε κάποιον. Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις μόνη σου, μίλα με εκπαιδευτή. Ετσι κι αλλιώς δηλαδή καλό θα ήταν. Κακώς άφησες αυτή του την συμπεριφορά να εξελιχθεί. Αυτό που έπρεπε να του έχεις μάθει, είναι αυτό που κάνει τώρα από φόβο. Να μην ξεκολλάει από πάνω σου. Όχι να γαβγίζει στα πόδια του κόσμου.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.804
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf