Αλλαγή συμπεριφοράς στειρωμενου σκυλου


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
Ημιαιμο δανο-σουηδικο σκυλι φαρμας, 2 χρονων, στειρωθηκε 1 μηνα και 2 βδομαδες πριν (ξερω μπορει να ειναι πολυ συντομο για να μιλησω, αλλα θα κανω update με ο,τι δω στην πορεια.)

Πριν την στειρωση ετρωγε το φαγητο του κανονικα αλλα ηταν ενα σκυλι που δεν υπηρχε περιπτωση να γινει ζητιανος για ενα κομματι φαι, μπορουσα να φαω στον ιδιο χωρο ανετα, και πολυ απλα δεν εδινε σημασια. Μετα τη στειρωση αυτο παραμενει ιδιο! Μπορω να πω πως την τροφη του την τρωει με ακομα μεγαλυτερη ορεξη, ομως ακομα δεν τον νοιαζει να προσπαθησει να φαει τα δικα μας φαγητα. Πραγμα που γενικως με προβληματιζει, γιατι εφοσον δεν ειναι food motivated, προσπαθω να μαθω αλλους τροπους για να τον εκπαιδευσω σε καποια αλλα πραγματα που θελω.

Παμε στην συμπεριφορα. Πριν την στειρωση ηταν ενα εξαιρετικο σκυλι υποδειγμα. Μπορω να πω τοσο καλος που ηταν κακο για εκεινον. Του εκαναν επιθεση και αυτος καθοταν χωρις να βγαλει κιχ. Κομπλε και με αρσενικα και με θηλυκα, μεγαλα και μικρα. Μετα την στειρωση παραμενει υποδειγμα, ομως βαζει ορια οταν πρεπει! Πιο πολυ σε υπερκινητικα κουταβια που πηδανε πανω στη μουρη του. Μετα ομως θα παει και θα παιξει κανονικα μαζι τους. Εχω δει πως καποιες φορες στην βολτα παρουσιαζει λιγο leash reactivity με καποια αρσενικα, ομως δεν ειναι κατι το συχνο. Δεν γαβγιζει, απλως αμα ερθουν κοντα και τον μυρισουν, μπορει να μην του αρεσει και να τα μουνταρει. Δεν ανοιγει ποτε στομα, τα δοντια του δεν τα βγαζει, αλλα κανει την κινηση. Περαν αυτων των λιγων ατυχων στιγμων, θα ελεγα πως ειναι αυτο που λεμε bomb proof dog. Μεσα στο παρκο ας πουμε μπορει να υπαρχουν αλλα 10 σκυλια και αυτος ειναι κομπλε, και αμα γινει κανενας καυγας δεν θα παει να μπλεχτει.

Απο πλευρα υπακοης, απο τη στιγμη που τον πηρα ηταν πραγματικα τελειος. Τις πρωτες βδομαδες εκανε 2 φορες κακα μεσα και αρκετες φορες μαρκαρισμα στην πολυθρονα, αλλα απο τοτε τιποτα. Ξερει το "πανω¨, "κατω", "treat", το ονομα του, "ελα", "μη" "αστο", "στο κρεβατι σου" "ξαπλω" (αυτο πιο πολυ με χειρονομια παρα με λεξη) και τον εχω μαθει να μπαινει αναμεσα σε παρκαρισμενα αμαξια οταν ερχεται αμαξι στο δρομο (δεν ηξερε ηταν σε χωριο), οποτε ακουει στο "μεσα, περιμενε και παμε" οταν εχει περασει πλεον το αμαξι.
Μετα την στειρωση ολα αυτα παραμενουν τα ιδια, για να μην πω πως και το λιγο τραβηγμα που εκανε στην βολτα εχει σταματησει, εκτος και αν θελει να κανει κακα :eek:
 
Last edited:


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
809
920
27
Θα ξαναγραψω σε αυτο το νημα, αφου πλεον εχουν περασει 8 μηνες απο την στειρωση του μικρου.

Θετικα:
Δεν εχει παρει καθολου βαρος. (η αληθεια ειναι οτι 500γρ θα ηθελα να παρει, αλλα δεν μας πειραζει, καλα ειναι και ετσι.)
Εχει γινει αρκετα πιο ευκολος στο φαγητο! Τρωει το φαγητο του με περισσοτερη ορεξη, και επιτελους αρχισε να καταλαβαινει τον ομορφο κοσμο των λιχουδιων, και μπορω να του μαθω περισσοτερες εντολες.
Δεν τον πιανει τρελα οταν βρισκεται σε παρουσια θηλυκων με περιοδο.

Αρνητικα:
Εχει γινει πιο επιφυλακτικος με τα σκυλια. Και με θηλυκα και με αρσενικα. Οταν βλεπει σκυλο, αν και θελει να παει κοντα να το δει, ΠΑΝΤΑ σηκωνει τριχα στην πλατη. Αυτο βεβαια πιστευω ειναι απο μια μιξη αγχους και χαρας.
Με το που εγινε η στειρωση (περιπου 1-2 βδομαδες αργοτερα) του επεσε ολη η τριχα στο μπροστινο μερος του λαιμου, στα πλευρα και στην κοιλια. Οι κτηνιατροι λενε για αλλεργια, αλλα εγω πιστευω οτι ειναι ορμονικος παραγοντας.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3