Αλλαγή τροφής και απορίες για Acana

theodor_p

Member
25 Αυγούστου 2017
12
4
31
Γεια σας, νέο μέλος στην παρέα σας αν και έχω διαβάσει πολλά θέματα εδώ και καιρό πριν γίνω μέλος. Αποφάσισα να κάνω το θέμα για να ρωτήσω κάποιους προβληματισμούς και απορίες. Έκανα αναζήτηση στο search της σελίδας άπειρες φορές, διάβασα πολλά πράγματα αλλά έχω χαωθεί για να μαι ειλικρινής! Να με συγχωρέσετε αν γίνομαι κουραστικός! :p Στο διαταύτα.
Έχω ενα σκυλάκο 4 ετών, ο οποίος ήταν αδέσποτος και στειρωμένος απο τον Δήμο Ιωαννιτών. Τον βρήκα όταν ήταν 2.5 ετών και σαν φοιτητής δεν μπορούσα να διαθέσω πολλά χρήματα για την διατροφή του οπότε επέλεξα να πάρω μια τροφή που μου πρότεινε ο κτηνίατρος που πήγαινα. Για την ιστορία η τροφή ήταν η Nuova Fattoria. Μετά απο μισό χρόνο επέστρεψα μόνιμα Θεσσαλονίκη αλλά τότε δεν την έβρισκα πουθενά οπότε αναγκάστηκα να του αλλάξω τροφή. Ο πετσοπάς της περιοχής μου πρότεινε την Happy Dog, συγκεκριμένα την σειρά Adult Balance. Χωρίς να ξέρω για το θέμα την πήρα και εφόσον είδα οτι ο μικρός την τρώει μείναμε σ αυτήν. Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ οτι κάθε φορά που ανοίγουμε καινούργιο σακί του προκαλεί διάρροιες για κάποιον λόγο. Μετά απο αναζήτηση για τις τροφές κατάλαβα οτι δεν πολυ αξίζει η συγκεκριμένη, συν οι διάρροιες και αποφάσισα να την αλλάξω και να στραφώ σε κάτι καλύτερο όπως φαίνεται απ' αυτά που λέγονται εδώ. Σκέφτομαι να πάω είτε στην Acana Classic Red είτε στην Cobb Chicken and Greens. Είμαι στην φάση που προσπαθώ να υπολογίσω πόσο καιρό θα κρατάει το σακί, πόσο πρέπει να του δίνω κτλ. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:
1) Τι εννοούμε όταν λέμε δραστήριος και λιγότερο δραστήριος? Βγαίνουμε δυο βόλτες την ημέρα, κοντά στο 40λεπτο γύρω στα 3 - 4 χλμ / βόλτα.
2) Κάπου διάβασα οτι οι δοσολογίες που προτείνονται είναι βάσει του κλίματος που επικρατεί στον Καναδά και μεις εδω στην Ελλάδα θα πρέπει να βάζουμε λιγότερο. Ισχύει κάτι τέτοιο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Αν δεις τη συσκευασία της acana λέει από πίσω ότι active θεωρούν τα σκυλιά που είναι δραστήρια για πάνω από μια ώρα την ημέρα ενώ less active αυτά που είναι δραστήρια για μια ώρα και κάτω. Γενικά όμως εξαρτάται και από τον σκύλο. Για παράδειγμα εγώ έχω δυο, ένα ημίαιμο λαμπραντοροειδές 32 κιλών το οποίο μετά από βόλτα με χαλαρό περπάτημα διάρκειας 45 λεπτών έως μιας ώρας είναι ξεθεωμένο. Είναι less active δηλαδή. Το δεύτερο είναι ημίαιμο που μοιάζει με Border collie (17 κιλά) και χρειάζεται τουλάχιστον δυο με τρεις ώρες βόλτα με χαλαρό περπάτημα ή τρέξιμο για να κουραστεί. Είναι δηλαδή active. Εσένα ο σκύλος σου έχει ενέργεια μετά από τις βόλτες του ή είναι έτοιμος για ύπνο; Αν δηλαδή με μια ωρίτσα είναι knock out καλό είναι να τον θεωρήσει less active.
Και εγώ cobb chicken and greens δίνω εδώ και δυο βδομάδες. Στον μεγάλο δίνω ακριβώς την συνιστώμενη ποσότητα για 30 κιλά less active (θέλει λίγο δίαιτα από ότι μου είπε η κτηνίατρος) δηλαδή 240 γρ. και στην μικρή 230 gr δηλαδή κάπου στη μέση για active σκυλιά μεταξύ 10 και 20 κιλών. Μέχρι στιγμής το βάρος τους είναι σταθερό. Το σακί των 11,4 κιλών μου κρατάει δηλαδή 24 μέρες [11.400 γρ /( 240γρ+230γρ)]. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις την τροφή να ζυγίσεις το σκύλο σου και μετά που θα ξεκινήσεις την τροφή να τον ζυγίζεις τακτικά (στην ίδια ζυγαριά) και θα κατασταλάξεις στην κατάλληλη ποσότητα. Ως προς την ποσότητα ξεκίνα με βάσει τη συνιστώμενη και βλέπεις αναλόγως.
Αυτό που λένε για το κλίμα Καναδά είναι επειδή η acana έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεινη σε σχέση με τις περισσότερες τροφές οπότε σε αρκετά σκυλιά δεν κάθεται καλά και τους προκαλεί διάρροιες. Το ίδιο πρόβλημα είχα με την παλιά συνταγή της acana την adult dog. Με την συνιστώμενη ποσότητα χάνανε βάρος ενώ όταν έβαζα παραπάνω κάνανε διάρροιες. Όμως η καινούργια σειρά Classics (wild coast, prairie poultry kai classic red) έχει λιγότερη πρωτείνη από την παλιά adult dog που αντικατέστησε (50% έναντι 60%), ενώ η cobb chicken παρότι έχει και αυτή 60% πρωτεινη δεν μου έχει παρουσιάσει τα προβλήματα της προηγούμενης συνταγής. Είναι εξαιρετική τροφή βάσει συστατικών και αν κάτσει στον σκύλο σου αξίζει τα λεφτά της.

• Like
Reactions: noni_papa

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Καλημέρα για τ πόσο active είναι ο σκύλος σου, πρέπει ν τ δεις παρατηρώντας τον. Προσωπικά επιλέγω για τ δικά μου acana επειδή τ θεωρώ τ καλύτερη. Για τ δοσολογία επειδή κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός μπορείς εκτός από το τι αναγράφεται πάντων τ κουβεντιάζεις μ τν κτηνίατρο σου κ ανάλογα πως βλέπεις τ σκύλο ν ανταποκρίνεται στη τροφή αυξάνεις ή ελλατώνεις. Ισχύει ότι είναι πιο πρωτεϊνούχα, αλλά είναι κ η πιο καθαρή σύμφωνα μ τν άποψη μου κ κατόπιν έρευνας, ερωτήσεων, κτλ

• Like

theodor_p

Member
25 Αυγούστου 2017
12
4
31
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!! Μετά την βόλτα εμένα είναι συνήθως ψιλοτέζα, εκτός απο κάποια πρωινά που μετά απο λίγη ώρα ξεκούρασης θέλει να παίξει. Γενικά θα τον χαρακτήριζα νορμάλ...ούτε υπερικινητικός είναι αλλά ούτε στο άλλο άκρο. Σήμερα το πρωί πριν την δουλειά πέρασα απο ενα πετ σοπ να πάρω μια γνώμη και ο υπάλληλος μου είπε για τα 23 κιλά θα πρέπει να του δίνω 250-300gr!! Μου φάνηκε κάπως υπερβολικός είναι η αλήθεια. Σήμερα θα περάσω και απο τον κτηνίατρο να το συζητήσω μαζί του και βλέπουμε. Και γω για αυτό στρέφομαι προς την Acana γιατί απ' ότι φαίνεται και λένε οι περισότεροι είναι καλή. Ελπίζω μόνο να του κάτσει και καλά! :p

• Like
Reactions: archodea

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!! Μετά την βόλτα εμένα είναι συνήθως ψιλοτέζα, εκτός απο κάποια πρωινά που μετά απο λίγη ώρα ξεκούρασης θέλει να παίξει. Γενικά θα τον χαρακτήριζα νορμάλ...ούτε υπερικινητικός είναι αλλά ούτε στο άλλο άκρο. Σήμερα το πρωί πριν την δουλειά πέρασα απο ενα πετ σοπ να πάρω μια γνώμη και ο υπάλληλος μου είπε για τα 23 κιλά θα πρέπει να του δίνω 250-300gr!! Μου φάνηκε κάπως υπερβολικός είναι η αλήθεια. Σήμερα θα περάσω και απο τον κτηνίατρο να το συζητήσω μαζί του και βλέπουμε. Και γω για αυτό στρέφομαι προς την Acana γιατί απ' ότι φαίνεται και λένε οι περισότεροι είναι καλή. Ελπίζω μόνο να του κάτσει και καλά! :p
Χμ....Νομίζω ότι πολλά σου λέει. Έχεις δίκιο. Από ότι λές ο σκύλος σου είναι low energy. Εγώ θα ξενικούσα με 200 γρ (άντε 210) και θα το έπαιρνα από εκεί. Επίσης αν σου κάτσει η acana μην την παίρνεις από εδώ. Εγώ την παραγγέλνω απευθείας από την acana της γερμανίας. Καμία σχέση οι τιμές. Πήρα τσουβάλι 17kg (wild coast) 73 ευρώ + 7ευρώ μεταφορικά την ίδια ώρα που εδώ κανει 93 ευρώ (πιο χαμηλή τιμή που έχω δει). Τσέκαρε εδώ: https://www.acana-shop.de/acana-klassik/

Attachments

• Like
Reactions: giorgos8181

theodor_p

Member
25 Αυγούστου 2017
12
4
31
Χμ....Νομίζω ότι πολλά σου λέει. Έχεις δίκιο. Από ότι λές ο σκύλος σου είναι low energy. Εγώ θα ξενικούσα με 200 γρ (άντε 210) και θα το έπαιρνα από εκεί. Επίσης αν σου κάτσει η acana μην την παίρνεις από εδώ. Εγώ την παραγγέλνω απευθείας από την acana της γερμανίας. Καμία σχέση οι τιμές. Πήρα τσουβάλι 17kg (wild coast) 73 ευρώ + 7ευρώ μεταφορικά την ίδια ώρα που εδώ κανει 93 ευρώ (πιο χαμηλή τιμή που έχω δει). Τσέκαρε εδώ: https://www.acana-shop.de/acana-klassik/
Και γω κάπου εκεί υπολόγιζα..γύρω στα 220gr. Θα φανεί στην πορεία πως θα πάει αν και πιστεύω θα τον καλύψουν. Για να βγάλω ενα ασφαλές αποτέλεσμα αν του κάθεται καλά και αν είναι οκ με την δοσολογία, ο ένας μήνας είναι καλό διάστημα ε!? Αα, σε ευχαριστώ για το λινκ...θα το τσεκάρω!! Ασε, έχω ψάξει οτι ονλινε υπάρχει για να δω αν συμφέρει κάτι αλλά τίποτα! Τώρα αν εχεις 13 ευρώ διαφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ καλά! Πόσες μέρες είναι η παράδοση?

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Και γω κάπου εκεί υπολόγιζα..γύρω στα 220gr. Θα φανεί στην πορεία πως θα πάει αν και πιστεύω θα τον καλύψουν. Για να βγάλω ενα ασφαλές αποτέλεσμα αν του κάθεται καλά και αν είναι οκ με την δοσολογία, ο ένας μήνας είναι καλό διάστημα ε!? Αα, σε ευχαριστώ για το λινκ...θα το τσεκάρω!! Ασε, έχω ψάξει οτι ονλινε υπάρχει για να δω αν συμφέρει κάτι αλλά τίποτα! Τώρα αν εχεις 13 ευρώ διαφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ καλά! Πόσες μέρες είναι η παράδοση?
Καμιά δεκαρια εργάσιμες μέρες έκαναν σε εμένα αλλα παρηγγειλα τις δύσκολες μέρες του Αυγούστου. Κανονικά θα είναι 5-6 εργάσιμες. Επισης στο σαιτ θα δεις οτι εχει και σακιά 6 κιλά τα οποια ειναι οτι πρέπει για δοκιμή και τα οποία για κάποιο λόγο δεν τα πουλάνε στην Ελλάδα. Εγω στη θέση σουθα έπαιρνα ενα 6κιλο που στο σκύλο σου θα κρατήσει κανα μήνα. Αν σου κάτσει έχει και προσφορά δύο σακιά cobb chicken and greens 11,4 κιλα δηλαδη 22.8 κιλα στα 108 ευρώ με τζαμπα μεταφορικά. Εδώ θα τα πλήρωνες 140 στην καλύτερη.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Για συζήτηση περί ποσότητας κλπ είναι εξαιρετικά εξυπηρετικοί οι διαχειριστές της ελληνικής σελίδας της εταιρείας στο facebook (https://www.facebook.com/Kompa.gr/?fref=ts)

Εμένα προσωπικά με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ σε κάποιες απορίες που είχα στην αρχή. Εμείς είχαμε ξεκινήσει με μια ποσότητα μεταξύ active και less active και ζυγιζόμασταν αρχικά ανά εβδομάδα μέχρι να βρούμε που είναι οκ.

• Like
Reactions: theodor_p

theodor_p

Member
25 Αυγούστου 2017
12
4
31
Καμιά δεκαρια εργάσιμες μέρες έκαναν σε εμένα αλλα παρηγγειλα τις δύσκολες μέρες του Αυγούστου. Κανονικά θα είναι 5-6 εργάσιμες. Επισης στο σαιτ θα δεις οτι εχει και σακιά 6 κιλά τα οποια ειναι οτι πρέπει για δοκιμή και τα οποία για κάποιο λόγο δεν τα πουλάνε στην Ελλάδα. Εγω στη θέση σουθα έπαιρνα ενα 6κιλο που στο σκύλο σου θα κρατήσει κανα μήνα. Αν σου κάτσει έχει και προσφορά δύο σακιά cobb chicken and greens 11,4 κιλα δηλαδη 22.8 κιλα στα 108 ευρώ με τζαμπα μεταφορικά. Εδώ θα τα πλήρωνες 140 στην καλύτερη.
Ναι, όντως...ψιλοχάζεψα το σαιτ και είδα οτι έχει και συσκευασίες των 17kg! Στο σαιτ της Acana βέβαια αναφέρει μόνο μέχρι 11,4...πως γίνεται αυτό? :p

theodor_p

Member
25 Αυγούστου 2017
12
4
31
Για συζήτηση περί ποσότητας κλπ είναι εξαιρετικά εξυπηρετικοί οι διαχειριστές της ελληνικής σελίδας της εταιρείας στο facebook (https://www.facebook.com/Kompa.gr/?fref=ts)

Εμένα προσωπικά με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ σε κάποιες απορίες που είχα στην αρχή. Εμείς είχαμε ξεκινήσει με μια ποσότητα μεταξύ active και less active και ζυγιζόμασταν αρχικά ανά εβδομάδα μέχρι να βρούμε που είναι οκ.
Πολύ χρήσιμο αυτό. Ευχαριστώ για την παράθεση της σελίδας. Θα επικοινωνήσω και μαζί τους αν είναι για επιπλέον ενημέρωση!

• Like

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Ναι, όντως...ψιλοχάζεψα το σαιτ και είδα οτι έχει και συσκευασίες των 17kg! Στο σαιτ της Acana βέβαια αναφέρει μόνο μέχρι 11,4...πως γίνεται αυτό? :p
Παλιότερα είχε, και 17κιλες για την σειρα heritage οπως η cobb chicken οποτε μπορει να τους έχουν μείνει. Αν ψαξεις και στο Σκρουτζ πουλανε 13κιλα pacifica που επίσης δεν βγαινει πια.

• Like
Reactions: theodor_p

theodor_p

Member
25 Αυγούστου 2017
12
4
31
Παλιότερα είχε, και 17κιλες για την σειρα heritage οπως η cobb chicken οποτε μπορει να τους έχουν μείνει. Αν ψαξεις και στο Σκρουτζ πουλανε 13κιλα pacifica που επίσης δεν βγαινει πια.
Δεν το ήξερα καθόλου είναι η αλήθεια!! Θενξ για την ενημέρωση και την βοήθεια!! :)

george74

Member
16 Απριλίου 2009
7
1
Καλησπέρα σε όλους

Εχω ένα beagle 14,6 χρονών. Γιαγιά. Η καημενούλα έκανε μόλις πρόσφατα ένα χειρουργείο αφαίρεσης λιπώματος - όγκου (θα δείξει η βιοψία). Με αφορμή ένα άρθρο για τις τροφές και το τοξικό φορτίο που μαζεύουν οι σκύλοι (ειδικά τα μεγάλα σε ηλικία) αποφάσισα να της αλλάξω την τροφή και να πάω σε ACANA καθώς μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τις κοινές ξηρές τροφές του εμπορίου. Επέλεξα την ACANA λόγω των καλών κριτικών αλλά και της προτροπής μιας καλής μου φίλης που την εμπιστεύομαι. Επειδή το beaglάκι είναι μεγάλο σε ηλικία και δεν πολυκινείται πια (2 βόλτες την ημέρα απο 30 λεπτά max) εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται πολύ πρωτεϊνη. Θα ήθελα να μου πείτε 2-3 εκδόσεις των τροφών ACANA για αρκετά ηλικιωμένα σκυλιά. Για παράδειγμα η SENIOR ή η WildPrairie, pacifica, ή light and fit, ενδείκνυνται ?

Ευχαριστώ προκαταβολικα

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Καλησπέρα σε όλους

Εχω ένα beagle 14,6 χρονών. Γιαγιά. Η καημενούλα έκανε μόλις πρόσφατα ένα χειρουργείο αφαίρεσης λιπώματος - όγκου (θα δείξει η βιοψία). Με αφορμή ένα άρθρο για τις τροφές και το τοξικό φορτίο που μαζεύουν οι σκύλοι (ειδικά τα μεγάλα σε ηλικία) αποφάσισα να της αλλάξω την τροφή και να πάω σε ACANA καθώς μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τις κοινές ξηρές τροφές του εμπορίου. Επέλεξα την ACANA λόγω των καλών κριτικών αλλά και της προτροπής μιας καλής μου φίλης που την εμπιστεύομαι. Επειδή το beaglάκι είναι μεγάλο σε ηλικία και δεν πολυκινείται πια (2 βόλτες την ημέρα απο 30 λεπτά max) εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται πολύ πρωτεϊνη. Θα ήθελα να μου πείτε 2-3 εκδόσεις των τροφών ACANA για αρκετά ηλικιωμένα σκυλιά. Για παράδειγμα η SENIOR ή η WildPrairie, pacifica, ή light and fit, ενδείκνυνται ?

Ευχαριστώ προκαταβολικα
Η senior
Καλησπέρα σε όλους

Ευχαριστώ προκαταβολικα
H wild prairie, η pacifica ανήκουν στη σειρα regionals που εχει αρκετά υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης οπότε μπορεί να μην κάτσουν καλά. Δοκιμασε τη senior αρχικά. Πάντως οι περισσότερες τροφες της Acana κάνουν για ολα τα στάδια ζωής οποτε αν δεν σου κατσει η senior εχεις περιθωριο για δοκιμες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48