Αλλαγή τροφής σε Acana.totw.orijen!

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!! Θα σας ξαναενοχλησω ακόμα μια φορά όσο αφορά το θέμα τροφής! Το έψαξα λίγο περισσότερο και είδα ότι ο Ιβάν είναι στο πιο κρίσιμο σταδιο της ανάπτυξης και θέλει πολύ προσοχή!! Εγώ ταιζω την brit care grain free δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος.. ο μικρος μια κάνει καλά κακά μια όχι! Διάβασα και διάφορα ποστ ότι δεν είναι και η καλύτερη τροφή για το στόμαχι!! Λοιπόν θέλω να διάθεσω λιγα ακόμα χρήματα για να πάω σε κάτι καλύτερο από τις τροφές τις οποίες αναφέρω στον τίτλο! Απλά δεν ξέρω τους κωδικούς και ποιον να διαλέξω για junior στάδιο!!! Σας ευχαριστώ πολύ περιμένω απαντήσεις

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
έχει δυσκοιλιότητα;
κοίτα εγώ δεν είμαι από τα άτομα που λένε να μην αλλάζουμε τροφή, μια αλλαγή προς κάτι καλύτερο δεν βλάπτει. δεν έχω αποψη για την μπριτ, οι τροφές που εμπιστευομαι είναι οι εξης

https://www.pet4u.gr/naturea-growth.html
https://www.pet4u.gr/n-and-d-low-grain-chicken-and-pomegranate-puppy-medium.html
https://www.pet4u.gr/a-acana-puppy-and-junior.html
https://www.pet4u.gr/orijen-puppy-el.html

Υπάρχουν κι άλλες καλές μάρκες, αλλά για αυτές μπορω να μηλησω βασει προσφατων προσωπικων εμπειριων και όχι επειδη κάπου κατι διαβασα. Παρολη την ποιότητα της, η ακανα δεν ειναι το ιδιο καταλληλη για ολα τα σκυλια, αλλα δεν την τρωνε, αλλα εμφανιζουν δυσκοιλιοτητες κλπ. Εμενα η σκυλα μου δεν την ηθελε με τπτ. Εγω θα ελεγα, παρε ένα μικρο φακελακι και ανακατευε μικρες ποσοτητες καινουργιας τροφης με την παλια, σταδιακα αυξανοντας το ποσοστο της καινουργιας. αν δεις θετικες αλλαγες, μπορεις να την παραγγείλεις, αν όχι, αναγκαστικα θα χρειαστει να δοκιμασεις αλλη. Οι περισσοτεροι εχουμε αλλαξει 3-4 μαρκες πριν κατασταλαξουμε σε κατι που μας ταιριαζει απολυτα.

Last edited:
  • Like
Reactions: StergiosMpa

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
έχει δυσκοιλιότητα;
κοίτα εγώ δεν είμαι από τα άτομα που λένε να μην αλλάζουμε τροφή, μια αλλαγή προς κάτι καλύτερο δεν βλάπτει. δεν έχω αποψη για την μπριτ, οι τροφές που εμπιστευομαι είναι οι εξης

https://www.pet4u.gr/naturea-growth.html
https://www.pet4u.gr/n-and-d-low-grain-chicken-and-pomegranate-puppy-medium.html
https://www.pet4u.gr/a-acana-puppy-and-junior.html
https://www.pet4u.gr/orijen-puppy-el.html

Υπάρχουν κι άλλες καλές μάρκες, αλλά για αυτές μπορω να μηλησω βασει προσφατων προσωπικων εμπειριων και όχι επειδη κάπου κατι διαβασα. Παρολη την ποιότητα της, η ακανα δεν ειναι το ιδιο καταλληλη για ολα τα σκυλια, αλλα δεν την τρωνε, αλλα εμφανιζουν δυσκοιλιοτητες κλπ. Εμενα η σκυλα μου δεν την ηθελε με τπτ. Εγω θα ελεγα, παρε ένα μικρο φακελακι και ανακατευε μικρες ποσοτητες καινουργιας τροφης στην παλια, σταδιακα αυξανοντας το ποσοστο της καινουργιας. αν δεις θετικες αλλαγες, μπορεις να την παραγγείλεις, αν όχι, αναγκαστικα θα χρειαστει να δοκιμασεις αλλη. Οι περισσοτεροι εχουμε αλλαξει 3-4 μαρκες πριν κατασταλαξουμε σε κατι που μας ταιριαζει απολυτα.
Όχι αλλά είναι μαλακά τα κακά μερικές φορές.. μ έχει κολλησει η totw από την αρχή δεν ξέρω γτ αν κάποιος έχει εμπειρίες η γνώμη γιαυτην ας μ πει

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ θα τάιζα τουλάχιστον για 1-2 μήνες ακόμα Αcana puppy and junior και μετά, εαν ο σκύλος είχε πολύ γρήγορη ανάπτυξη θα γύριζα σε Acana Adult Large Breed.
Σε αντίθετη περίπτωση θα συνέχιζα την Puppy and Junior

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
εγώ θα τάιζα τουλάχιστον για 1-2 μήνες ακόμα Αcana puppy and junior και μετά, εαν ο σκύλος είχε πολύ γρήγορη ανάπτυξη θα γύριζα σε Acana Adult Large Breed.
Σε αντίθετη περίπτωση θα συνέχιζα την Puppy and Junior
Έχω ακούσει καλά λόγια κ για αυτήν!! Έχω λίγο καιρό ακόμα για ψάξιμο

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
ναι αμα του αρεσει η ακανα κ δεν εμφανισει θεματακια με την πεψη/αφοδευση θα ηταν το ιδανικο
Παρεμπιπτόντως βγήκε κ μια ελληνική ambrosia την ξέρετε?

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Τι πρωτεινη εχει η τροφη που δινεις; οι μεγαλες ποσοτητες πρωτεινης οταν δεν εκτονωνεται απιστευτα πολυ ο σκυλος ή αν δεν εχει υπερβολικο κρυο, προκαλουν μαλακα κακα σε πολλα σκυλια. Οσο μεγαλυτερη η εκτονωση και οσο χαμηλοτερη θερμοκρασια, τοση περισσοτερη πρωτεινη πρεπει να δινεις για να ισορροπησει. Κ η αυξημενη πρωτεινη επισης προκαλει κ πολυ γρηγορη αναπτυξη κτ το οποιο δεν ειναι καθολου καλο για το μυοσκελετικο του συστημα.. πχ κ η ακανα κ η οριτζεν εχουν πολυ μεγαλα ποσοστα.. επισης μαλακα κακα μπορει να ειναι μεγαλυτερη δοσολογια απο αυτην που αντεχει ο οργανισμος του, οι ετικετες πισω ειναι ο μεσος ορος οχι ολα τα σκυλια.. κ οσο πιο αργα αναπτυσσεται τοσο το καλυτερο για το ιδιο (κ τοσα λιγοτερα προβληματα ενδεχεται να εχεις στο μελλον). Θα σ ελεγα δλδ ή μειωσε ποσοτητα ή χαμηλωσε πρωτεινη (μπορεις να δοκιμασεις κ ακανα βεβαια αλλα με αρκετα μικροτερη δοσολογια αν η πρωτεινη π δινεις τωρα ειναι πιο κατω)

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Τι πρωτεινη εχει η τροφη που δινεις; οι μεγαλες ποσοτητες πρωτεινης οταν δεν εκτονωνεται απιστευτα πολυ ο σκυλος ή αν δεν εχει υπερβολικο κρυο, προκαλουν μαλακα κακα σε πολλα σκυλια. Οσο μεγαλυτερη η εκτονωση και οσο χαμηλοτερη θερμοκρασια, τοση περισσοτερη πρωτεινη πρεπει να δινεις για να ισορροπησει. Κ η αυξημενη πρωτεινη επισης προκαλει κ πολυ γρηγορη αναπτυξη κτ το οποιο δεν ειναι καθολου καλο για το μυοσκελετικο του συστημα.. πχ κ η ακανα κ η οριτζεν εχουν πολυ μεγαλα ποσοστα.. επισης μαλακα κακα μπορει να ειναι μεγαλυτερη δοσολογια απο αυτην που αντεχει ο οργανισμος του, οι ετικετες πισω ειναι ο μεσος ορος οχι ολα τα σκυλια.. κ οσο πιο αργα αναπτυσσεται τοσο το καλυτερο για το ιδιο (κ τοσα λιγοτερα προβληματα ενδεχεται να εχεις στο μελλον). Θα σ ελεγα δλδ ή μειωσε ποσοτητα ή χαμηλωσε πρωτεινη (μπορεις να δοκιμασεις κ ακανα βεβαια αλλα με αρκετα μικροτερη δοσολογια αν η πρωτεινη π δινεις τωρα ειναι πιο κατω)
30% πρωτεϊνη δίνω!! Δίνω λιγότερη από την συνηστομενη ημερήσια ποσότητα

• Like
Reactions: Eroe

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Επειδή το έψαξα λίγο και δεν πολυβαζω άκρη με τους κωδικούς ...και βλέπω υψηλά ποσοστά πρωτεινης.. δεν ξέρω σε τι να κατασταλάξω.. ένας φίλος ν είπε είναι τόσο υψηλά τα ποσοστά γτ έχουν ζωτική πρωτεϊνη!! Εγώ θέλω να βρω και από τις 3 τροφές τον κωδικό για junior και να διαλέξω την καλύτερη... Δεν βγάζω άκρη με τους κωδικούς όμως

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Naturea Growth: πρωτεΐνη 32%
ACANA PUPPY & JUNIOR: πρωτεΐνη (ελαχ.) 33%
N&D LOW GRAIN CHICKEN & POMEGRANATE PUPPY MEDIUM: πρωτεΐνη 35.00%
Orijen Puppy: Πρωτεΐνη (ελαχ.) 38%

'Ολες αυτές οι τροφές είναι για το πρώτο έτος της ζωής, ασχέτως αν γράφει junior ή puppy.

• Like

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Naturea Growth: πρωτεΐνη 32%
ACANA PUPPY & JUNIOR: πρωτεΐνη (ελαχ.) 33%
N&D LOW GRAIN CHICKEN & POMEGRANATE PUPPY MEDIUM: πρωτεΐνη 35.00%
Orijen Puppy: Πρωτεΐνη (ελαχ.) 38%

'Ολες αυτές οι τροφές είναι για το πρώτο έτος της ζωής, ασχέτως αν γράφει junior ή puppy.
Ωραία έχουμε την acana και την puppy! H totw pios κωδικός είναι? Να συγκρίνουμε αυτές τις 3... Μετά πάμε σε adult δλδ?

• Like

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
  • Like

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
οταν λεμε πρωτεινη 28% εννουμε παντα κρεας? γιατι σε πολλες τροφες δεν γραφει ποσοστου κρεατος απλα γραφει πρωτεινη τοσο...

πρωτεινη μπορεις να παρεις και απο αλλες πηγες και οχι μονο απο το κρεας, γιαυτο ρωταω

• Like

Six

Member
22 Δεκεμβρίου 2017
21
21
Tübingen/DE
Στη διατροφή γίνεται διαφοροποίηση μεταξύ ζωικών πρωτεϊνών και φυτικών πρωτεϊνών.

Μεταξύ των πλούσιων σε πρωτεΐνες τροφίμων ζωικής προέλευσης είναι τα αυγά,
τα πουλερικά, τα ψάρια, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Οι πρωτεΐνες σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης απαντώνται σε σόγια, ξηρούς καρπούς,
μανιτάρια, όσπρια και δημητριακά.

Συχνά σε φτηνές ποικιλίες τροφών, αναμιγνύονται φυτικές πρωτεΐνες,
εκει το κρέας το ψαχνουμε με μεγεθυντικό φακό!
-------

StergiosMpa

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2017
309
112
31
Στη διατροφή γίνεται διαφοροποίηση μεταξύ ζωικών πρωτεϊνών και φυτικών πρωτεϊνών.

Μεταξύ των πλούσιων σε πρωτεΐνες τροφίμων ζωικής προέλευσης είναι τα αυγά,
τα πουλερικά, τα ψάρια, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Οι πρωτεΐνες σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης απαντώνται σε σόγια, ξηρούς καρπούς,
μανιτάρια, όσπρια και δημητριακά.

Συχνά σε φτηνές ποικιλίες τροφών, αναμιγνύονται φυτικές πρωτεΐνες,
εκει το κρέας το ψαχνουμε με μεγεθυντικό φακό!
-------
Οπότε το υψηλό ποσοστό πρωτεινης σε αυτές τις τροφές δεν μας φοβίζει έτσι?