Αλλαγή τροφής

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Οταν πηρα το κουταβι τα κακα του ηταν κανονικα την πρωτη μερα. Αντε και την 2η.
Εγω με το που το πηρα αρχισαν να δινω την visan optima και τα κακα του αρχισαν να γινονται ολο και πιο μαλακα.
Ο κτηνιατρος στην συνεχεια μου συστησε την josera junior που για τα λεφτα της ειναι πολλη καλη.
Πλεον τα κακα του ειναι σχεδον διαρροια.
Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι νορμαλ αυτο λογω της αλλαγης τροφης και να επιμεινω ενα χρονικο διαστημα στην ιδια τροφη.
Ποσος καιρος χρειαζεται για να στρωσει? Θα πρεπει να ξερω αν οφειλεται η διαρροια στην αλλαγη τροφης ή στο οτι το κουταβι δεν ειναι ανεκτικο στην συγκεκριμενη μαρκα.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Ποτέ δεν κάνεις μια αλλαγή τροφής αν δεν συντρέχει λόγος .
Αν πρέπει να κάνεις την αλλαγή, καλό θα είναι να γίνεται σταδιακά .
Μέσα σε ένα δεκαήμερο.
9/10 την παλιά τροφή 1/10 από τη νεα
8/10 2/10 κοκ
Σε δέκα μέρες έχει γίνει η μετάβαση με τον ποιο ομαλό τρόπο.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Οταν πηρα το κουταβι τα κακα του ηταν κανονικα την πρωτη μερα. Αντε και την 2η.
Εγω με το που το πηρα αρχισαν να δινω την visan optima και τα κακα του αρχισαν να γινονται ολο και πιο μαλακα.
Ο κτηνιατρος στην συνεχεια μου συστησε την josera junior που για τα λεφτα της ειναι πολλη καλη.
Πλεον τα κακα του ειναι σχεδον διαρροια.
Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι νορμαλ αυτο λογω της αλλαγης τροφης και να επιμεινω ενα χρονικο διαστημα στην ιδια τροφη.
Ποσος καιρος χρειαζεται για να στρωσει? Θα πρεπει να ξερω αν οφειλεται η διαρροια στην αλλαγη τροφης ή στο οτι το κουταβι δεν ειναι ανεκτικο στην συγκεκριμενη μαρκα.
Αν τα κακα του ειναι διαρροια κ την επομενη φορα φροντισε πρωτα αυτο το θεμα να ωστε παψει να υφισταται κ μετα βλεπεις για την τροφη ξανα.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Στην ουσια πηρα την πρωτη του τροφη. Η visan ηταν 3κιλο και τελειωσε και πηγα στην josera μετα απο προτροπη του κτηνιατρου. Αυτη ειναι 20κιλη , θα παρει καιρο μεχρι να τελειωσει και αν δεν εχει καποιο προβλημα το κουταβι με την τροφη , εχω σκοπο να την συνεχισω.
Σε ενα 10ημερο δηλαδη θα δω αν οι διαρροιες ειναι λογω αλλαγης της τροφης?
Η αν κανει και αυριο μεθαυριο διαρροιες πρεπει να υποψιαστω κατι αλλο?

koyrsaros_gr

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
59
3
20 κιλα νεα τροφη!!!
και αν δεν του αρεσει του κουταβιου?δεν ειχε μικροτερη συσκευασια?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Κουταβακι ειναι..... λιγες μερες το εχεις.... εγω θα θεωρουσα καλο να του κανεις κ μια καλλιεργεια κοπρανων για να αποκλεισεις διαφορα αλλα. Το κοστος δεν ειναι κ μεγαλο εξ'αλλου.
Οπως κ να εχει με μονιμη διαρροια δεν ειναι λογικο να το αφησεις ποσο μαλλον για μερες οπως λες....

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
20 κιλα νεα τροφη!!!
και αν δεν του αρεσει του κουταβιου?δεν ειχε μικροτερη συσκευασια?
Δεν ειχε. Παντως την τρωει την τροφη. Οχι με ιδιαιτερη λαιμαργια αλλα τρωει.
Θα δω πως θα παει το σκ και αν συνεχισει ετσι θα παω στον κτηνιατρο την δευτερα.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Δεν ειχε. Παντως την τρωει την τροφη. Οχι με ιδιαιτερη λαιμαργια αλλα τρωει.
Θα δω πως θα παει το σκ και αν συνεχισει ετσι θα παω στον κτηνιατρο την δευτερα.
Αν σου κανει διαρροια δωστου ρυζακι με κοτοπουλο μια μερα (αυτο θα σου πει κ ο κτηνιατρος) κ μετα συνεχιζεις με την τροφη.
Αν κ παλι ξαναπαρουσιασει πρβ τοτε πρατεις αναλογα.
Μην αγχωνεσαι..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τροφη που του προξενει διαροια πεταμα στα αδεσποτα,,, εκτος και αν ειχε φαει κατι αλλο μαζι και φταιει το αλλο,,, η δουλεια του κτηνιατρου δεν ειναι να προτεινει τροφες,,, εκατο κτηνιατροι προτεινουν εκατο διαφορετικες τροφες,,, για πες μου ποιος απο τους εκατο εχει δικιο ==)) κοτοπουλο και ρυζι να στρωσει το στομαχι και μεινε σταθερος σε μια τροφη οσο ειναι μικρο,,,

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Μα συμφωνα με τον κτηνιατρο δεν φταιει η τροφη για την διαρροια , αλλα η αλλαγη αυτης. Επειδη το στομαχι του ειναι ακομα ευαισθητο λαο δεν ανταποκρινεται καλα στις αλλαγες.
Μια τροφη εχω σκοπο να του δινω αλλα πρεπει να του την συνεχισω για καποιεσ μερες να δω αν στρωσει.
Το κοτοπουλο με το ρυζι θα βοηθησει στην διαρροια ή θα ειναι ακομα μια αλλαγη στην διαιτα του , αρα και ακομα ενα προβλημα για το ευαισθητο στομαχι του?
ποσες φορες να του δωσω?
1 μερα ειναι αρκετη?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
κατι δεν εχεις καταλαβει,,, αν περιμενεις να κανει διαροιες το σκυλι 10 ημερες για να δεις αν θα στρωσει με τη νεα τροφη παει,,, το εκαψες,,, για φαντασου εσενα να ειχες διαροια 10 μερες,,, το ρυζι και το κοτοπουλο ειναι για να στρωσει ενα στομαχι που εχει ερεθιστει απο κατι,,,, οποτε αν εχει ευαισθησια στο στομαχι του παρτου μια γηινη τροφη και οχι εξωγηινη,,, purina tonus puppy για παραδειγμα 2.70 το κοιλο χυμα,,,δηλαδη χωρις εξωτικα φρουτα και σολωμο ωκεανου και λαβρακι απο ποταμι και βιολογικα βοτανα μεσα και διαφορες αλλες τετοιες παρλαπιπες,,, και το φαγητο ποτε παγωμενο και ποτε καυτο,,,

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Μα συμφωνα με τον κτηνιατρο δεν φταιει η τροφη για την διαρροια , αλλα η αλλαγη αυτης. Επειδη το στομαχι του ειναι ακομα ευαισθητο λαο δεν ανταποκρινεται καλα στις αλλαγες.
Μια τροφη εχω σκοπο να του δινω αλλα πρεπει να του την συνεχισω για καποιεσ μερες να δω αν στρωσει.
Το κοτοπουλο με το ρυζι θα βοηθησει στην διαρροια ή θα ειναι ακομα μια αλλαγη στην διαιτα του , αρα και ακομα ενα προβλημα για το ευαισθητο στομαχι του?
ποσες φορες να του δωσω?
1 μερα ειναι αρκετη?
Αν δεν υπαρχει αλλο πρβ θα σταματησει με το ρυζι κ απορω που δεν στο ειπε ο κτηνιατρος σου!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Του εδωσα για μιαμιση μερα ρυζι με λιγη ξηρα μεσα. Στην αρχη το καταβροχθιζε και μετα αρχιζε να ξεχωριζει τις κροκετες. Βαρεθηκε το ρυζι.
Παντως μαλλον αρχισε να συνηθιζει την τροφη του γιατι βελτιωνεται η κατασταση.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Ρυζι με κοτοπυλο ειπαμε για ν'αποφυγει την ξηρα κ συ εβαλες ΚΑΙ παλι ξηρα στο ρυζι.

Κ αν εδινες ρυζι με κοτα ΔΕΝ θα το βαριοταν..

Ουτε τον γιατρο ρωτας (ή ρωτας κ απλα επιμενει στην ξηρα?) ουτε ακους τι σου λεμε τοτε..
τι να λεμε..?!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Εβαζα 80% ρυζι και 20% ξηρα.
Οπως ειδες πιο πανω του δινω παλι μονο ξηρα και η κατασταση εχει βελτιωθει.
Προφανως συνεβει αυτο που ειχε πει ο κτηνιατρος. Ηταν λογω της αλλαγης στο διαιτολογιο του και να κανω υπομονη.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Εβαζα 80% ρυζι και 20% ξηρα.
Οπως ειδες πιο πανω του δινω παλι μονο ξηρα και η κατασταση εχει βελτιωθει.
Προφανως συνεβει αυτο που ειχε πει ο κτηνιατρος. Ηταν λογω της αλλαγης στο διαιτολογιο του και να κανω υπομονη.
Ο κτηνιατρος σου να υποθεσω κοτοπουλα ΔΕΝ πουλαει!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Το να ξερει καλυτερα δεν παιζει? Εξαλλου σωστος βγηκε.
Eχεις δικιο βγηκε σωστος αφου σου ειπε να περιμενεις ενα κουταβι με διαρροια 10 μερες να συνηθισει την κροκετα που εκεινος σου προτεινε!

Εχεις δικιο!
Οι δικοι μας δεν ειναι κτηνιατροι που ΔΕ θελουν κουταβια με συνεχομενες διαρροιες!

Estranged
lol βρε συ!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Καταρχην ποιος ειπε οτι εχει 10 μερες διαρροια ?
και 2ον αυτην την κροκετα μου την προτεινε για τα λεφτα που θελω να δωσω εγω.
μου ειπε εχει και καλυτερες αλλα δεν παιζει κανενα ρολο ποσο καλη ειναι η κροκετα οσον αφορα αυτο το κομματι.
απο μαρτυριες ατομων απο εδω μεσα θα δεις οτι εχει σκυλια που ετρωγαν την καλυτερη και ακριβοτερη κροκετα και εκαναν διαρροια.