Αλλεργία στα ακάρεα & τη σκόνη

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Σημείωση: Βοηθήστε με αν υπάρχει άλλο θέμα γιατί δεν μπορώ να βρω.

Ο Iggy ταλαιπωρείται πάνω από ένα χρόνο τώρα με δερματικά. Τα γνωστά, φαγούρα, κοκκινίλες, στα μπούτια πότε αραιώνει πότε είναι σχετικά εντάξει, γενικά είναι σε μια κατάσταση που ναι μεν έχει εξάρσεις και υφέσεις (χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω γιατί & πότε) αλλά ποτέ δεν είναι καλά.
Μετά από τα άπειρα, κάναμε πριν λίγο καιρό τεστ και χθες βγήκαν τα αποτελέσματα βάσει των οποίων ο Ιγκάκος έχει αλλεργία στα ακάρεα και τη σκόνη, το οποίο εν μέρει εξηγεί γιατί όταν τον βάζω μες στο σπίτι ξύνεται πιο πολύ. Και μετά τις γνωστές αλλοπρόσαλλες σκέψεις του τύπου "να τον χώσω σε γυάλα να ησυχάσουμε", έχω αρχίσει πραγματικά να αναρωτιέμαι τι στο καλό μπορώ να κάνω. Για αρχή, άδειασα όλο το δωμάτιό του (το δωμάτιο δεν έχει πρόσβαση στο σπίτι), πέταξα τους καναπέδες, σκούπισα, αύριο θα το περάσω ηλεκτρική και θα κατεβάσω και τις κουρτίνες να μην μείνει ύφασμα για ύφασμα μέσα, μες στο σπίτι δεν έχει μπει απ'όταν είδα ότι ξύνεται πιο πολύ, αλλά απ'τη μία είμαι μεν χαρούμενη γιατί επιτέλους μάθαμε τι έχει, αφετέρου έχω μείνει με μια τεράστια απορία γιατί δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω στην πράξη.

Υποσημείωση πάλι, ψάχνω τρόπους να τονώσω το ανοσοποιητικό του. Έχει πάρει κατά καιρούς colostrum, κάνει ωμοφαγία εδώ και 3 χρόνια με εξαίρεση ένα διάστημα 5-6 μηνών που είχα δώσει ξηρά, τρώει ψάρι αλλά δίνω και λάδι σολωμού, πώς το τονώνεις το ρημάδι; Λέω να ξεκινήσω με golden paste και καμιά αποτοξίνωση με γαϊδουράγκαθο, αλλά μετά τι;
Επίσης, είναι γενικά πολύ αγχώδης, ειδικά όταν υπάρχει αλλαγή στη ρουτίνα του -πχ μετά από 3 χρόνια εξακολουθεί να μπαίνει στο αμάξι με το ζόρι, εδώ έβγαλα τους καναπέδες και έπαθε πανικό γιατί του άλλαξα το δωμάτιο, έχουμε και τη σχέση του με τον Άιζακ που ναι μεν είναι κολλητοί (ο Iggy πραγματικά είναι εξαρτημένος από τον Άιζακ), αλλά είμαι κι εγώ στη μέση και πού και πού τους βγαίνει μια κόντρα, γενικά είναι ένα σκυλί που έχει τα ψυχολογικά του και φαντάζομαι ότι κι αυτά τον επηρρεάζουν.

-Φώτο γιατί είναι κούκλος παρά την ταλαιπώρια :love::love:

Attachments

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Μετά από ένα περίπου χρόνο που αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις αλλεργίες της μικρής μου, μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία τι βοήθησε εμάς. Σε σχέση με το κομμάτι ακάρεα-σκόνη πάντα.

Το κρεβάτι της έχει βαμβακερό σεντόνι με λάστιχο, το οποίο αλλάζει καθημερινά (ή μέρα παρα μέρα) και πλένεται τουλάχιστον στους 60, για να σκοτωθούν τα ακάρεα. Το ίδιο το κρεβάτι πλένεται κ αυτό μία φορά την εβδομάδα περίπου. Τα λούτρινα παιχνίδια, όσα λίγα κρατήσαμε, πλένονται κ αυτά συχνά. Το σκυλί δεν ανεβαίνει στο κρεβάτι, παρα μόνο όταν έχω βάλει καθαρά σεντόνια και παπλωματοθήκη. Καναπέδες και κρεβάτια είναι γεμάτα ακάρεα, αν ανεβαίνει το σκυλί χρειάζεται πάντα καθαρό βαμβακερό κάλυμμα ή σεντόνι που πλένεται τουλάχιστον στους 60. Γενικώς υφάσματα, μαξιλάρια κλπ είναι το χάος για τη συγκεκριμένη αλλεργία.

Το σπίτι σκουπίζεται με ηλεκτρική κάθε δεύτερη μέρα τουλάχιστον, η οποία έχει κάδο, για να αδειάζει πολύ συχνά, και όχι σακούλα. Κάθε φορά που αδειάζω τον κάδο προσθέτω μέσα ένα προιόν που αγοράζω απ το φαρμακείο, σαν αρωματικοί κόκκοι για τη σκούπα, με τη διαφορά ότι έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν τα ακάρεα. Το είχε συστήσει η κτηνίατρος αυτό. Οση ώρα σκουπίζω και για λίγη ώρα μετά, μέχρι να κάτσει η σκόνη που σηκώθηκε και να σφουγγαριστεί το πάτωμα, το σκυλί είναι σε άλλο δωμάτιο(πολύ σημαντικό αυτό!!) Σκουπίζω και τους καναπέδες, στρώματα κλπ. Τα χαλιά εννοείται εξαφανίστηκαν από το σπίτι, γιατί δεν είχα τρόπο να τα πλένω όσο συχνά χρειάζεται.

Μπάνια μπάνια μπάνια. Μπορεί για ένα σκυλί χωρίς αλλεργίες το συχνό μπάνιο να μην είναι καλό, αλλά για τα αλλεργικά σκυλιά, ειδικά τα κοντότριχα, είναι απόλυτα αναγκαίο και κομμάτι της θεραπείας του προβλήματός τους. Εγώ δεν χρησιμοποιώ σε κάθε μπάνιο τα ειδικά σαμπουάν τύπου allercalm, γιατί παρατήρησα ότι, στο δικό μου σκυλί τουλάχιστον, η συχνή χρήση είχε αντίθετα αποτελέσματα. Ομως, κάθε δεύτερη-τρίτη μέρα, η κυρία μπαίνει στη μπανιέρα και ξεπλένεται καλά με σκέτο νερό και σκουπίζεται με πάντα καθαρή και στεγνή πετσέτα. Πολλές φορές, τις πατούσες μόνο τις ξεπλένουμε και καθημερινά. Και λίγο αραιωμένο μηλόξυδο καλό κάνει, στο τελευταίο ξέβγαλμα. Ουσιαστικά αυτό που θέλεις να πετύχεις είναι να ξεπλυθούν τα αλλεργιογόνα που έχουν κάτσει στο δέρμα, ώστε να σταματήσει να προκαλείται αλλεργική αντίδραση. Το καλό στέγνωμα στο τέλος είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε πατούσες και πτυχές δέρματος, γιατί τα αλλεργικά σκυλιά είναι επιρρεπή σε μυκητιάσεις και δε θέλεις να μένει υγρασία. Σαμπουάν χρησιμοποιώ τα douxo, που τα βρήκα πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτά της virbac, αλλά όχι συχνότερα από δύο φορές το μήνα. Με το θέμα μπάνιο πρέπει να πειραματιστείς και να δεις πως δουλεύει καλύτερα για τον Iggy, γιατί κάθε σκυλί βελτιώνεται με άλλη συχνότητα πλυσίματος, χρήσης ή μη και μάρκας σαμπουάν κλπ

Στο σπίτι κρατάμε χαμηλότερη θερμοκρασία τώρα το χειμώνα (κάτω από 18 σίγουρα) και βάζω και έναν αφυγραντήρα που είχαμε, γιατί η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη των ακαρεων. Αερίζω το σπίτι πολύ καλά κάθε μέρα.

Λάδια σολωμού κλπ εμάς δεν είδα να μας κάνουν και ιδιαίτερη διαφορά, δίνω όμως που και που. Δεν ξέρω τι τεστ κάνατε, πάντως για εμάς αποδείχτηκε φιάσκο η διαδικασία, ό,τι να ναι τα περισσότερα αποτελέσματα και αλλάξαμε και κτηνίατρο εν τέλει. Τέλος πάντων, αν ο Iggy σου χειροτερεύει μέσα στο σπίτι, τους χειμερινούς αντί για τους καλοκαιρινούς μήνες ή το ίδιο όλο το χρόνο, δεν έχει κάποια τροφική αλλεργία παράλληλα ή κάποια άλλη αλλεργία που μπερδεύει τα συμπτώματα, δηλαδή η κλινική εικόνα ταιριάζει με αυτό που λέει το τεστ, τότε τα παραπάνω θα βοηθήσουν και θα δεις βελτίωση. Με τον καιρό ίσως βελτιωθεί σημαντικά κιόλας όπως βελτιώθηκε και η δικιά μου, κ ας μας έλεγαν ότι απλά θα χειροτερεύει.

Σε σχέση με τα ψυχολογικά του, από προσωπική εμπειρία επιβεβαιώνω ότι επηρεάζουν σημαντικά, βοηθάει να μην στρεσάρεται το σκυλί και να είναι πολύ καλά εκτονωμένο με βόλτες και παιχνίδι.

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά για εμάς ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά όλα τα παραπάνω, γιατί η μικρή δεν έχει πάρει κανενός είδους φάρμακο(κορτιζόνη, κυκλοσπορίνη κλπ), παρόλο που δεν ήταν εύκολη περίπτωση. Απλά τηρήσαμε ευλαβικά την καθαριότητα για ένα χρόνο και βελτιώθηκε πολύ, ώσπου πια έχουμε χαλαρώσει και τα παραπάνω.
Εύχομαι να βρείτε τη ρουτίνα που σας ταιριάζει και να βελτιωθεί το όμορφο αγόρι :love:. Και σορρυ για το σεντόνι :p

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Kiara είσαι θεά, ευχαριστώ!!

Το ενδεχόμενο να βάλω δερματίνη αντί για βαμβακερό γνωρίζεις αν θα βοηθήσει; (το συζητούσα χθες σκεπτόμενη ότι η δερματίνη "φαίνεται" -στο μυαλό μου τουλάχιστον- να καθαρίζεται ευκολότερα)

Επίσης, έχεις παρατηρήσει τυχόν επιδείνωση σε εξωτερικούς χώρους; Ψάχνοντας θέματα με αλλεργίες στο φόρουμ, πέτυχα ένα σχόλιο όπου έλεγαν πως τα "ακάρεα" των φυτών δεν έχουν σχέση με τα ακάρεα στο σπίτι. Έχω την επιλογή να είναι έξω και περιμένω να δω αν θα υπάρξει βελτίωση με την απομάκρυνση όλων των υφασμάτων από το δωμάτιό του, αλλά δεν ξέρω αν τον επηρρεάζει πχ η σκόνη στο περιβάλλον γενικότερα, το χώμα κλπ.

Θέλω να μου πεις αν μπορείς κάποια στιγμή και πώς λέγεται αυτό που βάζεις στην σκούπα..

Μες στο σπίτι χειροτερεύει χειμώνα καλοκαίρι και έχω αποκλείσει και την τροφική αλλεργία & τους ψύλλους, οπότε ταιριάζει σαν διάγνωση -και πιο πολύ ταιριάζει γιατί ό,τι κι αν δοκίμασα έχει απλά σκαμπανεβάσματα, αλλά όχι κάτι θεαματικό, η σκόνη όμως είναι κάτι που ποτέ δεν απομακρύνθηκε τόσο επίμονα από το σπίτι οπότε είναι λογική εξήγηση.

Α, και τέλος (θα σε ζαλίσω τώρα που σε "τσίμπησα"), μοιάζει ιδιαίτερα λιπαρή η τρίχα του, το'χετε κι εσείς αυτό; Θα τον αρχίσω μπάνια τον καημένο -ούτε αυτό του αρέσει αλλά τι να τον κάνω τον έρμο :D

• Like
Reactions: *Kiara*

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Λοιπόν, η δερματίνη είναι τέλεια σαν υλικό μαξιλαριών, καναπέδων κλπ, γιατί δεν ευνοείται η ανάπτυξη ακαρεων πάνω της. Ομως, καλό είναι πάνω από το κρεβάτι του από δερματίνη να έχεις ένα βαμβακερό ύφασμα, γιατί είναι πολύ πιο ήπιο για το δέρμα σαν υλικό και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στα αλλεργικά σκυλιά. Δηλαδή ένα κρεβατάκι από δερματίνη είναι ασύγκριτα καλύτερο από ένα υφασμάτινο, γιατί το πρώτο δεν ευνοεί τα ακάρεα, αλλά ένα βαμβακερό σεντόνι από πάνω κατα τη γνώμη μου χρειάζεται για να μην ερεθίζεται το δέρμα του. Μπορεί βέβαια και με σκέτη τη δερματίνη να μην έχετε θέμα

Σε σχέση με το έξω τώρα... Η Κιάρα έχει και άλλες αλλεργίες πλην της σκόνης, οπότε έχει θέματα και έξω, κυρίως σε μέρη με χόρτα, όταν υπάρχει γύρη, και με διάφορα άλλα. Κλασσικά, η αλλεργία στα ακάρεα/σκόνη αν δεν συνυπάρχει με αλλεργία σε κάτι άλλο, τότε το σκυλί θα πρέπει να βελτιώνεται έξω από το σπίτι και να επιδεινώνεται μέσα στο σπίτι και μάλιστα κυρίως τους χειμερινούς μήνες (σε αντίθεση με αλλεργίες σε φυτά κλπ που κυρίως επιδεινώνονται άνοιξη-καλοκαίρι) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το καλοκαίρι είναι χωρίς συμπτώματα ένας σκύλος με αλλεργία στα ακάρεα. Απλά συνήθως χειροτερεύουν κ άλλο το χειμώνα. Πράγματι τα ακάρεα της σκόνης είναι διαφορετικό πράγμα από άλλα ακάρεα.
Τώρα που ξεκινάει το θέμα...σπάνια ένα σκυλί αλλεργικό σε κάτι περιβαλλοντικό έχει αλλεργία σε ένα μόνο παράγοντα. Εκεί είναι που μπερδεύεται η εικόνα και προσωπικά δεν πιστεύω πλέον ότι τα τεστ το ξεδιαλύνουν αυτό. Αν το θέμα του Iggy είναι τα ακάρεα/σκόνη και μόνο, τότε αν ζει έξω κανονικά πρέπει να βελτιωθεί, όπως επίσης και αν εφαρμόσεις τα παραπάνω σε σχέση με την καθαριότητα. Αλλά όπως κατάλαβες μιλάμε για επιθετική καθαριότητα! Φυσικά όσο μπορείς χρησιμοποιείς καθαριστικά ήπια και υποαλλεργικά (για πάτωμα, υφάσματα, ακόμη και για καθάρισμα παιχνιδιών και μπωλ). Είναι λίγο "απαλοί" στο δέρμα οι αλλεργικοί σκύλοι γενικότερα.

Αυτό με τη λιπαρότητα υπάρχει στα αλλεργικά σκυλιά είναι σμηγματόρροια ουσιαστικά, βέβαια η Κιάρα την έχει εμφανίσει μόνο 1-2 φορές και κράτησε από 1 εβδομάδα περίπου. Το αντιμετωπίσαμε με το πράσινο douxo sebo και μετά συνεχίσαμε την κανονική ρουτίνα πλυσίματος χωρίς να το ξαναχρειαστούμε. Επίσης αν ποτέ σου εμφανίσει μαλασέζια ή σαφυλόκοκκο, προτείνω αραιωμένο hibitane scrub ή το πορτοκαλί douxo pyo, όχι το malaseb που εμένα δε μου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμά του. Σαν σαμπουάν συντήρησης το douxo calm το ροζ αν το βρείτε (δεν το βρίσκω πια) αλλιώς το μπλε douxo. Ειλικρινά καμία σχέση με το allercalm-allermyl. Βέβαια σκυλί από σκυλί διαφέρει, από προσωπική άποψη σου λέω ποια προιόντα βρήκα καλύτερα (και πιο φθηνά νομίζω)
Δυστυχώς το μπάνιο θα πρέπει να το μάθει, γιατί αλλιώς δε θα δείτε προκοπή

Το προιόν για τη σκούπα λέγεται aspirea, νομίζω τελευταία φορά που πήρα απο ονλαιν φαρμακείο το πήρα από εδώ
http://www.pharmacy-home.gr/deduster-sodorisant-special-aspirateurs-vanille-patchouli-60-g-καθαρισμος-και-αρωμα-στο-σπιτι

Υπάρχουν και άλλα τέτοια για τη σκούπα αλλά πρόσεχε ποιο θα πάρεις γιατί τα περισσότερα απλά αρωματίζουν και δεν κάνουν τίποτα για τα ακάρεα

Last edited:
  • Like
Reactions: Noa and Anniegr

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Είχα ένα θέμα με το έξω τόσο καιρό, μες στο δωμάτιό του όπου αναγκαστικά περιορίζεται με τον Άιζακ για να βγουν και τα άλλα είχα τόσο καιρό 2 καναπέδες και να πω την αλήθεια, το δωμάτιο ναι μεν σκουπιζόταν αλλά με απλή σκούπα, στα 3 χρόνια που είμαστε εδώ δε, έχω βάλει ηλεκτρική το πολύ 20 φορές, οπότε και έξω όταν είναι εξακολουθεί να μην είναι "έξω-έξω" απ'την στιγμή που μπαινοβγαίνει στο δωμάτιο όποτε θέλει (και καθότι μέγας τεμπελχανάς, συνήθως είναι στο δωμάτιο αραχτός).

Όλο αυτό σημαίνει πως Ό,ΤΙ κι αν έχω δοκιμάσει από σαμπουάν πχ μπορεί να τον ανακούφιζε προσωρινά αλλά τι να το κάνω αφού η φωλιά του λύκου ήταν το ίδιο του το δωμάτιο.

Το ροζ είναι αυτό; http://petlove.gr/skylos/ygeia-ygieini/ypoallergika-sampouan/douxo-calm-shampoo-200ml.html
Τον έχω κάνει ανά καιρούς με malaseb, με hibitane και με clorexyderm, πιθανά και με άλλα τα οποία δεν θυμάμαι τώρα. Στο δε τελευταίο την πρώτη φορά κόντεψα να λιποθυμήσω και είπα "Παναγιά μου, τι του βάζω του ζωντανού" αλλά ήταν μετά από επίσκεψη σε δερματολόγο οπότε το συνέχισα -μάπα το καρπούζι κι εκεί. Κάθεται ο καημένος απλά δεν το απολαμβάνει, δεν πειράζει.

Εντάξει, έχω πάρει θάρρος γιατί σπάω το κεφάλι μου από χθες που το έμαθα και πραγματικά, το ότι το βρήκαμε με ανακούφισε αλλά πλέον είμαι στη φάση που κατεβάζω ιδέες για να ανακουφιστεί κι αυτός.

ΥΓ. Κι άλλη φώτο γιατί έτσι :love::love::love:

Attachments

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σε εποχική αλλεργία του δικού μας, φέτος το καλοκαίρι που τα αντιισταμινικά ούτε που τον άγγιξαν, τον ανακούφισε πολύ ένα μείγμα που μου είπαν και που του ψεκάζαμε με βαποριζατέρ. Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, ένα φλιτζάνι μηλοξυδο κι ένα σφηνοπότηρο βρασμένο νερό. Αναμειγνύεις, αφήνεις να κρυώσει και καλό ψέκασμα. Τεστ αλλεργιογόνων δεν κάναμε γιατί μας είπε η κτηνίατρος, σχεδόν πάντα βγαίνει σκόνη και ακάρεα. Παρατηρόντας ότι πάει με την ανθοφορία σε εμάς, θα έλεγα γύρη, περισσότερο από αυτά τα δύο, οπότε εμάς είναι, μάλλον, πιο ήπια περίπτωση. Ίσως και γι'αυτό να βοήθησε και πιο απλή λύση.

• Like
Reactions: Anniegr

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Orilis σ'ευχαριστώ :love:
Να ρωτήσω, μηλόξυδο αν είναι από το σούπερ πειράζει ή πρέπει να πάω για βιολογικό; Ξέρω πως το βιολογικό θα είναι σαφώς καλύτερο αλλά λέω μήπως κάνει δουλειά και το απλό -βρήκα και συνταγή στο ίντερνετ να φτιάξω, θα κατέβω να πάρω μήλα σήμερα αλλά θέλει 40 μέρες.

Και πλέον τριβελίζομαι με το σύστημά του γενικότερα, γιατί δηλαδή ένας σκύλος που όταν τον πήρα και ήταν ήδη ενός έτους δεν είχε πρόβλημα και του ήρθε να το βγάλει 1-2 χρόνια μετά (ούτε θυμάμαι πια..). Γιατί πχ ο Άιζακ δεν μου έχει βγάλει ποτέ τίποτα, χτύπα ξύλο, και ο Iggy ισοπεδώθηκε; Νιώθω σαν να πρέπει να τον αποσυναρμολογήσω και να τον φτιάξω ξανά..

nas

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
69
270
Και πλέον τριβελίζομαι με το σύστημά του γενικότερα, γιατί δηλαδή ένας σκύλος που όταν τον πήρα και ήταν ήδη ενός έτους δεν είχε πρόβλημα και του ήρθε να το βγάλει 1-2 χρόνια μετά (ούτε θυμάμαι πια..). Γιατί πχ ο Άιζακ δεν μου έχει βγάλει ποτέ τίποτα, χτύπα ξύλο, και ο Iggy ισοπεδώθηκε; Νιώθω σαν να πρέπει να τον αποσυναρμολογήσω και να τον φτιάξω ξανά..
Χωρίς να είμαι ειδικός αλλά απ'ό,τι έχω διαβάσει, το ανοσοποιητικό "μαθαίνει" τους πρώτους μήνες της ανάπτυξης (μάλιστα ξεκινάει απ'την κοιλιά της μάνας). Αν εκτεθεί σε κάτι καθυστερημένα, δηλαδή μετά από αυτή την περίοδο "εκμάθησης", τότε το ανοσοποιητικό πολλές φορές "ξαφνιάζεται" και αντιδράει υπερβολικά και απρόβλεπτα (βλ.αλλεργίες). Γι αυτό είναι λάθος να μεγαλώνουμε παιδιά-σκυλιά σε "αποστειρωμένη γυάλα". Επίσης, το μπέρδεμα είναι πως η αντίδραση δεν είναι πάντα ακαριαία αλλά συχνά ξεκινάει πολύ ήπια (και μη ανιχνεύσιμα) και κλιμακώνεται με τον καιρό.

Εύχομαι να βρεις την άκρη με τον Iggy, το θέμα που φτιάξατε πάντως είναι πολύ χρήσιμο.

• Like

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εεεεεε, εγώ από το σούπερ μάρκετ το πήρα, δεν πήγε ο νους μου στο βιολογικό... Στο πράσινο τσάι είχα θέμα, γιατί κάποιοι το αναφέρουν ως κακό για το σκύλο. Οπότε τον ψεκάζαμε πριν τη βόλτα του. Στον δικό μας, τρεις φορές το εικοσιτετράωρο ήταν αρκετό για να καλμάρει.

Κάθε χρόνο είναι και χειρότερα ο κακόμοιρος, ρε γμτ... Την πρώτη χρονιά ήταν λίγα, κι ελαφρά, σημαδάκια κοντά στη μύτη. Την επόμενη χρονιά, σημάδια στη μύτη και κοκκίνισμα στα μπροστινά πόδια, στην περιοχή των αγκώνων. Την επόμενη χρονιά, παραδόξως τίποτα, και μάλιστα μέναμε εκείνη τη χρονιά σε μονοκατοικία, με πρόσβαση στον κήπο, που είχε από τριαντάφυλλα έως αγριολούλουδα. Από πάνω χρονιά τραγική, με χαπάκια κορτιζόνης και αλοιφή ξυλοκαΐνης για να ανακουφιστεί. Επόμενη χρονιά, για να μην πάρει τόση κορτιζόνη, πάλι, και πάντα σε συνεννόηση με κτηνίατρο, αντιισταμινικά, και τα δερματικά υποχώρησαν, όπως και την επόμενη. Το χειμώνα που μας πέρασε, λόγω ασυνήθιστα υψηλών, για την εποχή θερμοκρασιών, τα χωράφια εδώ κοντά έβγαλαν αγριολούλουδα. Τα αντιισταμινικά τον ανακούφισαν μεν, όχι εντελώς όμως, είχε και ελαφρά κοκκινιλα και φαγουρίτσα, αλλά αυτά υποχώρησαν όταν τον γυρίσαμε σε μπαρφ. Τη φετινή άνοιξη, ούτε αντιισταμινικά του έκαναν κάτι, ούτε το atarax που είναι λίγο πιο ισχυρό. Μουσούδα, αγκώνες, πόδια χαμηλά, πελματα, όλα κατακόκκινα και ξετριχιασμένα από το πολύ γλυψιμο... Ε, και πριν φτάσουμε στις κορτιζόνες, πάλι, δοκιμάσαμε το ματζούνι, με δυσπιστία μεγάλη, ομολογώ. Κι ελπίζω να συνεχίσει να τον βοηθάει και να μη συνεχίσει να χειροτερεύει κάθε χρόνο...

Τον κάνουμε ελάχιστα μπάνια με σαπουνάδα, αλλά όσα κάνει, με douxo, κι εμείς τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια

Μια απορία : πέρα από λιπαρό δέρμα, έχετε παρατηρήσει μεγαλύτερη τριχόπτωση από ότι στα άλλα σκυλιά; (Ρωτάω και τις δύο σας).

• Like

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Χωρίς να είμαι ειδικός αλλά απ'ό,τι έχω διαβάσει, το ανοσοποιητικό "μαθαίνει" τους πρώτους μήνες της ανάπτυξης (μάλιστα ξεκινάει απ'την κοιλιά της μάνας). Αν εκτεθεί σε κάτι καθυστερημένα, δηλαδή μετά από αυτή την περίοδο "εκμάθησης", τότε το ανοσοποιητικό πολλές φορές "ξαφνιάζεται" και αντιδράει υπερβολικά και απρόβλεπτα (βλ.αλλεργίες). Γι αυτό είναι λάθος να μεγαλώνουμε παιδιά-σκυλιά σε "αποστειρωμένη γυάλα". Επίσης, το μπέρδεμα είναι πως η αντίδραση δεν είναι πάντα ακαριαία αλλά συχνά ξεκινάει πολύ ήπια (και μη ανιχνεύσιμα) και κλιμακώνεται με τον καιρό.

Εύχομαι να βρεις την άκρη με τον Iggy, το θέμα που φτιάξατε πάντως είναι πολύ χρήσιμο.
Χρήσιμο μεν, αχρείαστο εύχομαι δε..
Έτσι όπως το θέτεις όμως, όλα αυτά που ξεκινάμε (επιθετική καθαριότητα κλπ), εξακολουθούν να λειτουργούν ως απλή αντιμετώπιση. Τη ρίζα μπορείς να τη χτυπήσεις; Να είναι όπως ο Άιζακ πχ, ο οποίος παρόλο που ζει ακριβώς την ίδια ζωή με τον Iggy, δεν έχει πρόβλημα; (η μόνη τους διαφορά είναι στον εγκέφαλο, που ο ένας είναι 3 λαλούν & ο άλλος αγχώνεται εύκολα) Πώς "ηρεμείς" ή προσαρμόζεις αν θες το ανοσοποιητικό του;

Εεεεεε, εγώ από το σούπερ μάρκετ το πήρα, δεν πήγε ο νους μου στο βιολογικό... Στο πράσινο τσάι είχα θέμα, γιατί κάποιοι το αναφέρουν ως κακό για το σκύλο. Οπότε τον ψεκάζαμε πριν τη βόλτα του. Στον δικό μας, τρεις φορές το εικοσιτετράωρο ήταν αρκετό για να καλμάρει.

Κάθε χρόνο είναι και χειρότερα ο κακόμοιρος, ρε γμτ... Την πρώτη χρονιά ήταν λίγα, κι ελαφρά, σημαδάκια κοντά στη μύτη. Την επόμενη χρονιά, σημάδια στη μύτη και κοκκίνισμα στα μπροστινά πόδια, στην περιοχή των αγκώνων. Την επόμενη χρονιά, παραδόξως τίποτα, και μάλιστα μέναμε εκείνη τη χρονιά σε μονοκατοικία, με πρόσβαση στον κήπο, που είχε από τριαντάφυλλα έως αγριολούλουδα. Από πάνω χρονιά τραγική, με χαπάκια κορτιζόνης και αλοιφή ξυλοκαΐνης για να ανακουφιστεί. Επόμενη χρονιά, για να μην πάρει τόση κορτιζόνη, πάλι, και πάντα σε συνεννόηση με κτηνίατρο, αντιισταμινικά, και τα δερματικά υποχώρησαν, όπως και την επόμενη. Το χειμώνα που μας πέρασε, λόγω ασυνήθιστα υψηλών, για την εποχή θερμοκρασιών, τα χωράφια εδώ κοντά έβγαλαν αγριολούλουδα. Τα αντιισταμινικά τον ανακούφισαν μεν, όχι εντελώς όμως, είχε και ελαφρά κοκκινιλα και φαγουρίτσα, αλλά αυτά υποχώρησαν όταν τον γυρίσαμε σε μπαρφ. Τη φετινή άνοιξη, ούτε αντιισταμινικά του έκαναν κάτι, ούτε το atarax που είναι λίγο πιο ισχυρό. Μουσούδα, αγκώνες, πόδια χαμηλά, πελματα, όλα κατακόκκινα και ξετριχιασμένα από το πολύ γλυψιμο... Ε, και πριν φτάσουμε στις κορτιζόνες, πάλι, δοκιμάσαμε το ματζούνι, με δυσπιστία μεγάλη, ομολογώ. Κι ελπίζω να συνεχίσει να τον βοηθάει και να μη συνεχίσει να χειροτερεύει κάθε χρόνο...

Τον κάνουμε ελάχιστα μπάνια με σαπουνάδα, αλλά όσα κάνει, με douxo, κι εμείς τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια

Μια απορία : πέρα από λιπαρό δέρμα, έχετε παρατηρήσει μεγαλύτερη τριχόπτωση από ότι στα άλλα σκυλιά; (Ρωτάω και τις δύο σας).
Όχι, κάπου το έχω διαβάσει το πράσινο τσάι μέσα στις αναζητήσεις μου και μάλιστα έχω πάρει και το'χω ακόμα κλειστό γιατί δεν μπορούσα να βρω μετά τη "συνταγή" (κλασικά).
Έχω μεγάλο θέμα με τα φάρμακα, παρόλο που του έχω δώσει κορτιζόνη κάποιο διάστημα μήπως και, η αλήθεια είναι ότι όσο την έπαιρνε ήταν καλά αλλά προτίμησα να τον αφήσω έτσι παρά να δώσω πάλι -ωραία μάνα θα πεις, τέσπα.. Με αντισταμινικό που είχε πάρει δεν είχε βελτίωση.
Σημείωση δε ότι όλα εμφανίστηκαν ενώ έκανε ωμοφαγία, άλλο κι αυτό πάλι.
Απλά με τα φάρμακα σταμάτησα πριν το καλοκαίρι γιατί σκέφτηκα αυτό που τελικά έγινε στη δικιά σου περίπτωση, όσο πάει θα θέλει και πιο δυνατό, σαν φαύλος κύκλος δηλαδή.
Θα πάρω και douxo, δεν το είχα ακούσει ποτέ πριν να πω την αλήθεια..

Έχει τριχόπτωση πιο έντονη από τα άλλα, ναι. Όχι οικτρά πιο έντονη, αλλά έχει..

• Like
Reactions: Orilis

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
@Anniegr αν θέλεις τη γνώμη μου, προσπάθησε να μην σπας το κεφάλι σου με τα πως και τα γιατί. Δεν υπάρχει απάντηση. Η ατοπία/αλλεργία στους σκύλους είναι μια χρόνια πάθηση, έχει μια κάποια κληρονομική βάση, αλλά από κει και πέρα μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σκυλί. Το αποδέχεσαι, μαθαίνεις να ζεις μ αυτό, αλλάζεις τη ρουτίνα σου για να βελτιωθεί το σκυλί και δεν το ξανασκέφτεσαι παραπάνω. Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλές απόψεις ότι αν το σκυλί κάνει μια φυσική διατροφή, δεν παίρνει κτηνιατρικά φάρμακα, παίρνει φυσικά ενισχυτικά του ανοσοποιητικού ή ό,τι άλλο, τότε η αλλεργία θα περάσει. Δεν ισχύει αυτό. Μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση του δέρματος, η γενικότερη κατάσταση της υγείας, αν είναι τροφική η αλλεργία τότε ίσως πράγματι να περάσει, αλλά σ ένα σκυλί αλλεργικό στη σκόνη ή τη γύρη ή οτιδήποτε τέτοιο, όσο υπάρχουν οι αλλεργιογόνοι παράγοντες το σκυλί θα έχει συμπτώματα. Ηπιότερα όταν κάνεις όσα πρέπει, αλλά θα έχει. Είναι μια χρόνια πάθηση, όπως κάθε άλλη. Συγνώμη για τον πρόλογο αλλά επειδή υπάρχουν πολλά που λέγονται γύρω απ το θέμα και απλά τρελαίνουν τους σκυλογονείς χωρίς λόγο, οτι κάτι οι ίδιοι δεν κάνουν καλά και έχουν ευθύνη που έχουν αλλεργικό σκύλο, είπα να τα πω.

Πράγματι αυτό είναι το ροζ douxo, να είσαι καλά γιατί έχω πάνω από 8 μήνες που δεν το βρίσκω!
Πιστεύω ότι αν μπείτε σε μια ρουτίνα αυστηρής καθαριότητας για ένα δύο μήνες, θα δείτε βελτίωση στον Iggy.

@Orilis εγώ είχα δοκιμάσει αφέψημα καλέντουλας με μηλόξυδο σε κάποια φάση, για αρκετό καιρό την ανακούφιζε σημαντικά. Μετά σταμάτησε να βοηθάει και τώρα πια (χτυπάω ξύλο) έχουμε μπει σε καλή σειρά χωρίς να έχω ξαναδοκιμάσει κάτι άλλο πέρα από απλό μηλόξυδο. Σε σχέση με το μάδημα, η Κιάρα μπορώ να πω ότι δεν μαδάει σχεδόν καθόλου, εκτός από δύο φορές το χρόνο. Οταν όμως ήταν σε έξαρση τα συμπτώματά της, είχαμε μεγάλη τριχόπτωση

• Like

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
@Anniegr αν θέλεις τη γνώμη μου, προσπάθησε να μην σπας το κεφάλι σου με τα πως και τα γιατί. Δεν υπάρχει απάντηση. Η ατοπία/αλλεργία στους σκύλους είναι μια χρόνια πάθηση, έχει μια κάποια κληρονομική βάση, αλλά από κει και πέρα μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σκυλί. Το αποδέχεσαι, μαθαίνεις να ζεις μ αυτό, αλλάζεις τη ρουτίνα σου για να βελτιωθεί το σκυλί και δεν το ξανασκέφτεσαι παραπάνω. Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλές απόψεις ότι αν το σκυλί κάνει μια φυσική διατροφή, δεν παίρνει κτηνιατρικά φάρμακα, παίρνει φυσικά ενισχυτικά του ανοσοποιητικού ή ό,τι άλλο, τότε η αλλεργία θα περάσει. Δεν ισχύει αυτό. Μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση του δέρματος, η γενικότερη κατάσταση της υγείας, αν είναι τροφική η αλλεργία τότε ίσως πράγματι να περάσει, αλλά σ ένα σκυλί αλλεργικό στη σκόνη ή τη γύρη ή οτιδήποτε τέτοιο, όσο υπάρχουν οι αλλεργιογόνοι παράγοντες το σκυλί θα έχει συμπτώματα. Ηπιότερα όταν κάνεις όσα πρέπει, αλλά θα έχει. Είναι μια χρόνια πάθηση, όπως κάθε άλλη. Συγνώμη για τον πρόλογο αλλά επειδή υπάρχουν πολλά που λέγονται γύρω απ το θέμα και απλά τρελαίνουν τους σκυλογονείς χωρίς λόγο, οτι κάτι οι ίδιοι δεν κάνουν καλά και έχουν ευθύνη που έχουν αλλεργικό σκύλο, είπα να τα πω.

Πράγματι αυτό είναι το ροζ douxo, να είσαι καλά γιατί έχω πάνω από 8 μήνες που δεν το βρίσκω!
Πιστεύω ότι αν μπείτε σε μια ρουτίνα αυστηρής καθαριότητας για ένα δύο μήνες, θα δείτε βελτίωση στον Iggy.

@Orilis εγώ είχα δοκιμάσει αφέψημα καλέντουλας με μηλόξυδο σε κάποια φάση, για αρκετό καιρό την ανακούφιζε σημαντικά. Μετά σταμάτησε να βοηθάει και τώρα πια (χτυπάω ξύλο) έχουμε μπει σε καλή σειρά χωρίς να έχω ξαναδοκιμάσει κάτι άλλο πέρα από απλό μηλόξυδο. Σε σχέση με το μάδημα, η Κιάρα μπορώ να πω ότι δεν μαδάει σχεδόν καθόλου, εκτός από δύο φορές το χρόνο. Οταν όμως ήταν σε έξαρση τα συμπτώματά της, είχαμε μεγάλη τριχόπτωση
Λοιπόν, μόλις γύρισα, πήγα από την Κτηνιατρική αλλά είχανε τα άλλα douxo, παρόλα αυτά το παρήγγειλα το ροζ και θα το έχω από βδομάδα (βγαίνει φτηνότερο απ'ό,τι στο site που σου έστειλα)
Πήρα και μήλα να κάνω μηλόξυδο, αλλά έτοιμο ξέχασα να πάρω, θα βγω σε λίγο πάλι :rolleyes:

Ξεκινάμε σήμερα το απόγευμα τα πιο εύκολα (ψέκασμα, μπάνιο με νερό μέχρι να έρθει το σαμπουάν αφού τα άλλα που έχω δεν τον βοηθάνε & καλό καθάρισμα κάτω) και βλέπουμε..

Είναι κρίμα τόσα σκυλιά να έχουν τέτοιο θέμα, πολύ κρίμα. Έχω βάλει τα κλάματα κάποια στιγμή που τον έβλεπα να ξύνεται και να κλαίει γιατί δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο, είναι τραγικό :(

Νιώθω αισιόδοξη παρόλα αυτά (y)(y) :love:
Α, κι ευχαριστώ πάλι :D:D:D

• Like
Reactions: LaCat

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Anniegr (χρόνια πολλά, κιόλας!), δεν φαντάζεσαι πόσο άσχημα αισθανόμουν που έπρεπε να τον μαλωσω κι από πάνω για να μην ξύνεται... (Το ξύσιμο αυξάνει τη φαγούρα, παρά την προσωρινή ανακούφιση). Ο κακομοιρος παίζει να νόμιζε ότι τον μισούσα κιόλας εκείνη την εποχή....

• Like

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Nα πω κι εγώ το κοντό μου μιας κι ο σκύλος μου είναι αλλεργικός, οχι εποχιακά αλλά ολο το χρόνο.

Πιθανότατα σε σκόνη κι ακάρεα.Θέμα διατροφής δεν είναι, μιας και δοκιμάσαμε διαίτα αποκλεισμού χωρίς αποτέλεσμα.
Ο σκύλος μένει μέσα στο σπίτι, κοιμάται στο κρεβάτι μου, κλπ, οπότε εκτίθεται σίγουρα σε ακάρεα.
Αν και το σπίτι είναι καθαρό, προφανώς και δεν γίνεται να αλλάζω κάθε μέρα σεντόνια και γενικότερα να αποστειρώνω το χώρο.

Σε δοκιμές με κορτιζόνη, τα συμπτώματα μειώνονταν αλλα δεν ήθελα να τον ποτίζω κορτικοστεροειδή συνέχεια, οπότε έψαχνα μια άλλη λύση.

Να τονίσω οτι ο σκύλος ξυνόταν ολημερίς σχεδόν και δεν μπορούσαμε καν να τον χαιδέψουμε στην ράχη, διότι λόγω αλλεργίας με το που τον ακουμπούσαμε έκανε σύσπαση ολόκληρος ο μύς και κατευθείαν έπιανε και ξυνόταν στις ωμοπλάτες.
Μιλάμε για δύσκολη κατάσταση, κυρίως για το σκυλί.

Τον πήγα σε καινούργιο κτηνίατρο, γιατί ο παλιός ολο prezolon μου έλεγε να του δίνω, οπότε μου πρότεινε να δοκιμάσουμε το Apoquel το οποίο είναι αντιιασταμινικό και είναι νέας γενιάς κι εχει σχετικά λίγο καιρό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του, έπρεπε για καμιά 10αρια μέρες να παίρνει 2 χάπια ημερησίως (πρωί-βράδυ) και μετά επανεκτίμηση και 1 χάπι πλέον ημερησίως.

Μετά τις πρώτες 2-3 μέρες θεραπείας, το σκυλί απλά σταμάτησε να ξύνεται.Για να μην πω 100% βελτίωση, θα πω 95%.

Τωρα είμαι στη φάση που του δίνω ενα χάπι ημερησίως.
Δεν είναι φτηνό.Τα 20 χάπια των 16mg που αναλογεί στα κιλά του, κοστίζουν 48€.
Εμένα με έσωσε πάντως και το σκυλί ακόμα περισσότερο του οποίου άλλαξε εντελώς η ποιότητα ζωής του.

Με λίγα λόγια συζήτησε και αυτό το ενδεχόμενο με το γιατρό σου.

• Like
Reactions: Anniegr and Orilis

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Nα πω κι εγώ το κοντό μου μιας κι ο σκύλος μου είναι αλλεργικός, οχι εποχιακά αλλά ολο το χρόνο.

Πιθανότατα σε σκόνη κι ακάρεα.Θέμα διατροφής δεν είναι, μιας και δοκιμάσαμε διαίτα αποκλεισμού χωρίς αποτέλεσμα.
Ο σκύλος μένει μέσα στο σπίτι, κοιμάται στο κρεβάτι μου, κλπ, οπότε εκτίθεται σίγουρα σε ακάρεα.
Αν και το σπίτι είναι καθαρό, προφανώς και δεν γίνεται να αλλάζω κάθε μέρα σεντόνια και γενικότερα να αποστειρώνω το χώρο.

Σε δοκιμές με κορτιζόνη, τα συμπτώματα μειώνονταν αλλα δεν ήθελα να τον ποτίζω κορτικοστεροειδή συνέχεια, οπότε έψαχνα μια άλλη λύση.

Να τονίσω οτι ο σκύλος ξυνόταν ολημερίς σχεδόν και δεν μπορούσαμε καν να τον χαιδέψουμε στην ράχη, διότι λόγω αλλεργίας με το που τον ακουμπούσαμε έκανε σύσπαση ολόκληρος ο μύς και κατευθείαν έπιανε και ξυνόταν στις ωμοπλάτες.
Μιλάμε για δύσκολη κατάσταση, κυρίως για το σκυλί.

Τον πήγα σε καινούργιο κτηνίατρο, γιατί ο παλιός ολο prezolon μου έλεγε να του δίνω, οπότε μου πρότεινε να δοκιμάσουμε το Apoquel το οποίο είναι αντιιασταμινικό και είναι νέας γενιάς κι εχει σχετικά λίγο καιρό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του, έπρεπε για καμιά 10αρια μέρες να παίρνει 2 χάπια ημερησίως (πρωί-βράδυ) και μετά επανεκτίμηση και 1 χάπι πλέον ημερησίως.

Μετά τις πρώτες 2-3 μέρες θεραπείας, το σκυλί απλά σταμάτησε να ξύνεται.Για να μην πω 100% βελτίωση, θα πω 95%.

Τωρα είμαι στη φάση που του δίνω ενα χάπι ημερησίως.
Δεν είναι φτηνό.Τα 20 χάπια των 16mg που αναλογεί στα κιλά του, κοστίζουν 48€.
Εμένα με έσωσε πάντως και το σκυλί ακόμα περισσότερο του οποίου άλλαξε εντελώς η ποιότητα ζωής του.

Με λίγα λόγια συζήτησε και αυτό το ενδεχόμενο με το γιατρό σου.
Τα ίδια με τον Iggy μου ακούγεται..

Έχω δώσει apoquel, κι εμένα σταμάτησε να ξύνεται τελείως από την 2η μέρα κιόλας αλλά μετά από αναζήτηση τόσο στο site της εταιρείας όσο και σε άλλα με απλά reviews, αποφάσισα να το σταματήσω.

Όσο κι αν θέλω να ανακουφίζεται, έχω διαβάσει για παρενέργειες επίσης στα αιμοσφαίρια και εξακολουθεί να είναι κάτι που απλά καλύπτει το πρόβλημα με πιθανή επιβάρυνση του οργανισμού. Επίσης είναι ακόμα αρκετά καινούργιο και δεν υπάρχουν αναφορές από μακροχρόνια χρήση. Ο Iggy το είχε πάρει για περίπου μια βδομάδα, θεαματικά πράγματι αποτελέσματα αλλά αυτοί ήταν οι ενδοιασμοί μου.

Τώρα, μπορεί κάποιος να πει "Αφού σταμάτησε να ξύνεται", ναι, αλλά δεν ξέρω, δε μ'αρέσει σαν λογική, νιώθω σαν να καλύπτω απλά το πρόβλημα, ίσως το ότι μεγάλωσα με 2 γιατρούς πάνω απ'το κεφάλι μου να με κάνει και λίγο επιφυλακτική με τα φάρμακα που κάνουν θαύματα, κάτι δεν μου κολλάει. Δικιά μου λογική, δεν ξέρω..

• Like

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Σωστός ο συλλογισμός σου με δυο επισημάνσεις.

Δυστυχώς μέχρι τώρα, ειδικά η ατοπική αλλεργία δεν θεραπεύεται.Ακόμα κι οι ενέσεις απευαισθητοποίησης που κοστίζουν πανάκριβα, έχουν μικρά ποσοστά επιτυχίας.

Οτιδήποτε άλλο κάνουμε, είτε πιο συντηρητικά π.χ. σαμπουάν, είτε πιο επιθετικά π.χ. χάπια, είναι για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και για τη βελτίωση ζωής των σκυλούκων.

Για το συγκεκριμένο χάπι πάντως, εύκολα με μια εξέταση αίματος μπορούμε να δούμε αν έχουμε κάποια επίπτωση στα αιμοσφαίρια.

Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που χωρίς φάρμακα δεν γίνεται δουλειά.

Οποιαδήποτε πάντως μέθοδο κι αν επιλέξουμε το ρωτάμε πρώτα με τον κτηνίατρό μας κι οχι επειδή το είπα εγώ ή κάποιος άλλος, οι οποίοι μεταφέρουμε προσωπικές εμπειρίες και μόνο.

• Like

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Σωστός ο συλλογισμός σου με δυο επισημάνσεις.

Δυστυχώς μέχρι τώρα, ειδικά η ατοπική αλλεργία δεν θεραπεύεται.Ακόμα κι οι ενέσεις απευαισθητοποίησης που κοστίζουν πανάκριβα, έχουν μικρά ποσοστά επιτυχίας.

Οτιδήποτε άλλο κάνουμε, είτε πιο συντηρητικά π.χ. σαμπουάν, είτε πιο επιθετικά π.χ. χάπια, είναι για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και για τη βελτίωση ζωής των σκυλούκων.

Για το συγκεκριμένο χάπι πάντως, εύκολα με μια εξέταση αίματος μπορούμε να δούμε αν έχουμε κάποια επίπτωση στα αιμοσφαίρια.

Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που χωρίς φάρμακα δεν γίνεται δουλειά.

Οποιαδήποτε πάντως μέθοδο κι αν επιλέξουμε το ρωτάμε πρώτα με τον κτηνίατρό μας κι οχι επειδή το είπα εγώ ή κάποιος άλλος, οι οποίοι μεταφέρουμε προσωπικές εμπειρίες και μόνο.
Καλά, αν σου πω τι έχει τραβήξει το ζωντανό τόσο καιρό θα σου πέσουν τα μαλλιά. Όπως και τι έχουμε τραβήξει αμφότεροι από κτηνιάτρους, πήγα σε έναν και μου έκανε ντεμέκ εξέταση και βρήκε λέει ότι έχει σαρκοκοπτική.

Δεν είναι μόνο αυτό μωρέ, (το μωρέ ξέρεις, όπως το λες στους φίλους σου), ξέρω πως μπορεί να θέλει φάρμακα αλλά αν μιλάμε για αγωγή εφόρου ζωής προτιμώ να εξαντλήσω όλες τις "αναίμακτες" τακτικές και μετά να καταλήξω εκεί. Άσε που θα χαρεί κι ο άντρας μου αν βάζω σκούπα κάθε μέρα, σήμερα έτριβε τα μάτια του (το χρυσό μου). Μην πω για την πεθερά μου :ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reactions: Johnkokk and Orilis