Αλλεργία sos σας παρακαλώ, βοήθεια;

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Παιδια αγορασα λουρακια σκαλιμπορ μετα απο συνεννοηση με τον κτηνιατρο ετσι χθες τα τοποθετησα στα μικρα μου! σημερα πηγαμε βολτα για πικ νικ για καποιες ωρες και επαιξαν ετρεξαν και ολα οκ.γυριζοντας σπιτι παρατηρησα στο μικρο οτι τον ενοχλουσε οταν ειδα οτι αρχισε να ξυνεται ελαφρα του το αφησα λιγη ωρα αλλα εκεινος δεν σταματησε οποτε και το αφαιρεσα και απο τους 2. τον εκανα μπανιο αλλα μετα το μπανιο το προβλημα εγινε χειροτερο.αρχισε να ξυνεται πολυ εντονα με αποτελεσμα να το ερεθισει πολυ και να ποναει. οταν αντιληφθηκα πριν λιγο ,πως εχει πλεον κοκκινησει ολος ο λαιμος και να εχει και οιδημα(οταν αφαιρεσα το σκαλιμπορ ειχε μια πολυ πολυ μικρουλα κοκκινιλα) τρομοκρατηθηκα . αυτη τη στιγμη τον εχω στα χερια μου ετσι ωστε να μην του επιτρεπω να ξυνεται. οταν παω να τον ακουμπησω κατω απο το λαιμο ουρλιαζει. επαιρνα τον κτηνιατρο αλλα δεν τον εβρισκα και με δικη μ πρωτοβουλια εβαλα λιγη κρεμα fusicort που περιεχει κορτιζονη μηπως τον ανακουφισει.
τα σκαλιμπορ τα αγορασα απο πετ σοπ και ρωτησα για την τοποθετηση τους η πωλητρια μου ειπε να το πλυνω και να του το βαλω διαβασα κ τις οδηγιες και δεν ειδα να λεει κατι σχετικο τεσπα εγω το εκανα αυτο που μ ειπε. πριν απο λιγο διαβασα εδω σε αλλα σχετικο θεμα οτι πρεπει να το αφησουμε 1 εβδομαδα να ξεθυμανει !! δεν μ το ανεφερε κανεις!το σκυλακι ειναι ρατσας τσιουαουα σχεδον 4 μηνων και 1,7 κιλα.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???που να παω τετοια ωρα αν επιδεινωθει κι αλλο?? δειχνει να ενοχληται ακομα και ειναι ανυσηχος..εκει που παει να κοιμηθει τιναζεται αμεσως !ειναι πολυ ταλαιπωρημενο το μικρουλι μ ολη μερα . σπαραζει η ψυχη μου. γιατι στις οδηγιες δεν αναφερει τετοιες παρενεργειες???
συγνωμη για το κατεβατο αλλα ηθελα να εξηγησω ακριβως τι συνεβει.

Last edited:

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
εχω σοκαριστει με ολα αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα για το κολοφαρμακο!αυτη τη στιγμη ακομα τιναζεται που και που ο λαιμος του ειναι καπως καλυτερα αφου δεν ποναει πια και ειναι λιγο καλυτερα νομιζω! περιμενω να περασουν οι ωρες να παμε στο γιατρο ... νομιζω οτι του ενοχλησε το νευρικο του συστημα! κανονικα με τετοιες παρενεργειες δεν επρεπε να κυκλοφορει στην αγορα και δεν αναγραφονται ρε γαμωτο αυτα στο κουτακι με τις οδηγιες ελεος.. ειμαι πολυ αγχωμενη και νευριασμενη αλλα μαλλον τετοια ωρα ολοι κοιμαστε και δεν μπορειτε να με συμβουλευσετε :(

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
το βρηκα σε ηλεκτρονικη μορφη http://www.scalibor.gr/DogTickDanger/ProductSpecifications.asp δεν αναφερει πουθενα ουτε οτι πρεπει να το αφηνουμε να ξεθυμανει ουτε τιποτα ! και οι παρενεργειες που γραφει δεν ειναι ολες και αυτες που ειναι λεει οτι γινονται σε σπανιες περιπτωσεις! απο οσα εχω διαβασιε μεχρι τωρα καθε αλλο παρα σπανιες θα τις ελεγα... εχω φρικαρειιιιιιι :( :(
ακομα τιναζεται προσπαθει να κοιμηθει ο καημενουλης και ακομα ειναι κοκκινος και ερεθισμενος ο λαιμακος του! οταν εχει τεντομενο το λαιμο δεν με αφηνει να τον αγγιξω δεν ξερω αν ποναει η αν το κανει για αλλο λογο. ειπα να τον αφησω να παει στο κρεβατι του αλλα οταν τον κατεβαζω απο την αγκαλια μου κανει νευρικες κινησεις και θελει να ξυστει!πανω μ τουλαχιστον δεν μπορει να ξυστει και δειχνει να ηρεμει καπως !

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
έχει πάθει ότι ακριβώς κ η χοουπ μου. Γρήγορα σε κτηνίατρο μια ένεση ηρεμιστική. Η χοουπ τιναζοταν κάθε 3 δευτερόλεπτα. Δύο φορές μπάνιο σε διάστημα μιας ημέρας κ ένεση . Ο ντοκ είπε είναι σπάνιο αλλά επικίνδυνο γιατι μπορει να πέθαινε από την ταχυπαλμια. Σε νιώθω. Ποτέ ξανά σκαλιμπορ κ κολλαρο με τέτοιες ουσίες κ εκατό χρόνων να φτάσει το μικρό. Περαστικα..

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
υγ. Νομίζω στης γερμανίας το λέει ότι προκαλεί κ νευρολογικό σοκ. Ελλάδα γιοκ. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Και στη Toya μια φορά που της το έβαλα της έφερε νευρολογικές παρενέργειες. Είχε σπασμούς για περίπου 10-12 ώρες. Δεν χρειαστήκαμε γιατρό και εννοείτε ότι δεν το ξαναβάλαμε.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
κοιμηθηκαμε κατα τις 8 το πρωι ! στις 6 μιλησα με το νοσοκομειο στο πικερμι και μ ειπαν χρειαζεται κορτιζονη και οτι καλα εκανα που του εβαλα την κρεμα εκεινη μιας και περιεχει μεσα. ηρεμισε καπως και ο λαιμος δειχνει λιγο καλυτερα εξακολουθει να τιναζεται που και που ομως και να ειναι αρκετα νευρικος. τωρα του εδωσα να φαει να πιει νερακι και παλι αγκαλιτσα μην ξυστει! σε μιση ωρα παμε στο γιατρο...
hopsi μεχρι να βρω γιατρο στις 6 και να βγαλω γραμμη συγκοπη κοντεψα να παθω και ειχα βαλει τα κλαματα νομιζα οτι ο σκυλος θα μου μεινει στα χερια καποια στιγμη.
τι ενεσεις του εκανε ο γιατρος ηρεμιστικες ή κ κορτιζονες(δεν ξερω αν ειναι το ιδιο)?και θελει καθε μερα ωσπου να του περασει?για το μπανιο με σαμπουαν ή σκετο νερο? χθες τον εκανα με σαμπουαν . σε ευχαριστω παρα παρα πολυ και εσενα κ την αλεξια! ακομα δεν μπορω να το πιστεψω αυτο που παθαμε....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Καλύτερa από τον πανικό, είναι η ψυχραιμία και η πρόληψη.
Οργανωθείτε, για να μην τρέχετε αλλόφρονες χωρίς λόγο και ταλαιπωρείται περισσότερο τα σκυλιά σας και τον εαυτό σας.

stitch18 στην θέση σου, εκτός όλων των άλλων, θα πήγαινα πίσω στο pet shop, να "εξηγήσω" στην κοπέλλα, ότι καλό θα ήταν, αφού δεν γνωρίζει, να μην δίνει οδηγίες.

Περαστικά του μικρού και μην τρελλαίνεσαι. Υπάρχουν απείρως σοβαρότερα προβλήματα από αυτό, που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις. Ολα μα όλα τα χημικά προιόντα, μπορεί να εμφανίσουν παρενέργειες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
υγ. Νομίζω στης γερμανίας το λέει ότι προκαλεί κ νευρολογικό σοκ. Ελλάδα γιοκ. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη.
αυτο ειναι που με εξοργιζει ! το αναφερουν ως ενα απο τα καλυτερα και δεν αναφερουν παρενεργειες και στις αντενδειξεις γραφει λιγα πραγματα και αυτα λεει πολυ σπανια συμβαινουν(δεν νομιζω τακη). αυτο που μ εκανε εντυπωση ειναι οτι λεει οτι εαν παρατηρηθει κνησμος και ερεθισμος να αφαιρεσουμε το σκαλιμπορ και να το ξανατοποθετισουμε οταν το ξεπερασει και οτι αν το παθει δευτερη φορα τοτε να μην του το ξαναβαλουμε ποτε ! ελεος δηλαδη! και ξαναλεω δεν αναφερει πουθενα οτι πρεπει να το πλυνουμε και να το αφησουμε να ξεθυμανει! εγω ομως ειμαι πολυ θυμωμενη και θα κανω παραπονα στην εταιρια γιατι δεν μπορει να εχει τοσο σοβαρες παρενεργειες και να μην αναγραφονται! στο νοσοκομειο στο τηλ μου ειπαν οτι θα μπορουσε και να πεθαινε! :(

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Καλύτερa από τον πανικό, είναι η ψυχραιμία και η πρόληψη.
Οργανωθείτε, για να μην τρέχετε αλλόφρονες χωρίς λόγο και ταλαιπωρείται περισσότερο τα σκυλιά σας και τον εαυτό σας.

stitch18 στην θέση σου, εκτός όλων των άλλων, θα πήγαινα πίσω στο pet shop, να "εξηγήσω" στην κοπέλλα, ότι καλό θα ήταν, αφού δεν γνωρίζει, να μην δίνει οδηγίες.

Περαστικά του μικρού και μην τρελλαίνεσαι. Υπάρχουν απείρως σοβαρότερα προβλήματα από αυτό, που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις. Ολα μα όλα τα χημικά προιόντα, μπορεί να εμφανίσουν παρενέργειες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα.
σε ευχαριστω πολυυ εχεις δικιο ειναι δυσκολο ομως βλεποντας τον ετσι να μην φοβηθω! ετρεμε ολοκληρος ο καημενος! και θα πα και στο πετ να το ανεφερω οπως μου ειπες!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
το ότι εμενα κινδύνεψε ίσως έχει να κάνει με το ότι είναι πολύ ευαίσθητη. Αυτα είπε ο γιατρός μας. Μια ένεση έκανε αλλά δεν θυμάμαι τι είχε μέσα. Κ να σκεφτείς πως εμενα δεν είχε δερματικο θέμα κ γι αυτό κ δεν της το έβγαλα για μιάμιση μέρα. Μια φορά έκανε ένεση. Την επόμενη ήταν πολύ καλύτερα. Ο λόγος που στο έγραψα δεν ήταν για να σε πανικόβαλω αλλά για να σου πω να μην μείνεις στην κρέμα χωρίς να δει το μικρό γιατρός διότι πολλες φορές κάνουμε κάτι που έχει επιφανειακά αποτέλεσμα. Κ όπως είπε η Μαρία για το προσωπικό στα πετ σοπ. Εγώ έτσι κ από δικιά μου βλακεία πριν λίγες εβδομάδες έτρεχα το άλλο μου κορίτσι..ότι να ναι λένε πολλες φορές.πολλες... Θα πρότεινα να διαβάσεις ειδικά την ενότητα της υγείας στο φόρουμ γιατι σίγουρα κάποια στιγμή θα σου φανεί χρήσιμη η οποία πληροφορία αποκτήσεις διαβάζοντας. Κ βέβαια θα σε γλυτώσει από πανικό και λάθη. Το κακό είναι πως οι περισσότεροι διαβάζουν ΑΦΟΥ συμβεί κάτι. Περαστικα στο μικρακι.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
υγ. Ξέχασα. Με σαμπουάν με πολύ νερό αραιωμενο και πολύ πολύ πολύ καλό ξεβγαλμα. Ο λόγος είναι να φύγει η ουσια που πρόλαβε να μπει στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Με πολύ καλό ξεπλυμα έτσι; θα ηρεμήσει πολύ. Θα δεις. Τι μου θύμισες..

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Ειναι κατι που συμβαινει με το scalibor,παρουσιαζει συχνα αλλεργιες ειδικα σε μικροσωμα σκυλακια και σπανια σοκ σαν αυτο που επαθε το δικο σου. Εγω προσωπικα θα ρισκαρα μια τετοια περιπτωση οταν θα το τοποθετουσα για πρωτη φορα απ'το να δεχτει μολυσμενο τσιμπημα σκνιπας γιατι ειναι αποδεδηγμενα ισως το καλυτερο κολαρο εναντια της. Σκυλακια που δεν ζουν για παραδειγμα στην επαρχια σε χωρια αλλα σε διαμερισματα στις πολεις καλο θα ηταν να βαζουν καποιο αλλο καπως τοξικα πιο ελαφρυ. Οσων αφορα τα βιολογικα θελω να πω οτι τα δοκιμασα κι εγω πολλες φορες αλλα δεν ειδα προστασια σε τιποτα,ουτε ψυλλους ουτε τσιμπουρια.

υγ.Καλο θα ηταν επισης κτηνιατρικα φαρμακα και αλλα να τα αγοραζουμε απο κτηνιατρικα φαρμακεια που υπαρχει καλυτερη πληροφορηση οσων αφορα το φαρμακο-κολαρο

Last edited:

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Μια ονομασια που θυμαμαι ειναι το repeli αν το γραφω καλα,οσο κι αν τον ψεκαζα τα τσιμπουρια εμπαιναν στο τριχωμα του.Εδω που κυκλοφορουμε εμεις γινεται χαμος,εχει γεμισει ο τοπος και μετα απο καθε βολτα βγαζω κανα 4αρι

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.083
Athens
Εγώ το άφησα 1-2 μέρες έξω από τη συσκευασία και μετά το φορέσαμε με δόσεις. Την πρώτη μέρα 1 ώρα, τη δεύτερη 2 ώρες κλπ. - μας πήρε μια βδομάδα με 10 μέρες μέχρι να το φορέσουμε μόνιμα και όλα καλά.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
μολις γυρισαμε απο το γιατρο!λοιπονν εχει παθει αλλεργια απο το σκαλιμπορ η οποια υποχωρει με τις ωρες και επαθε και απο το γρασιδι χθες που ετρεχε αλλη μια μικρη ελαφρια αλλεργια γυρω απο το πουλακι του η οποια ομως δεν τον ενοχλει ιδιαιτερα!
δεν ηθελε να του κανει κορτιζονη γιατι ειναι πολυ μικροσκοπικος και μικρος σε ηλικια και μου ειπε οτι μπορει να επηρεαζει το ανοσοποιητικο του και να ειχαμε αλλα προβληματα . μου εδωσε ενα φαρμακο για την αλλεργια οπου του δινω 2 σταγονιτσες τη μερα για 4 μερες και ηδη ειναι καλυτερα απο την ωρα που του το εδωσα. μου ειπε μπανακι με πολυ αραιομενο σαμπουαν 1 φορα τη μερα και καλο ξεβγαλμα οπως μ ειπε και η hopsi και ΟΧΙ ΜΠΙΣΤΟΛΑΚΙ να το στεγνωνω απαλα με πετσετουλά διοτι το προβλημα οπως ανεφερα στο αρχικο ποστ επιδεινωθηκε κατα παρα πολυ μετα το μπανιο και αφου ειχα αφερεσει το λουρακι αρκετη ωρα πριν, με το πιστολακι μου ειπε, οτι δημιουργησα υπεραιμια και βοηθησα το φαρμακο που ειχε απορροφηθει να διασπαρθει σε μεγαλυτερη επιφανεια στο σωμα... μου ειπε κομπρεσουλες με νερακι βρυσης γιατι ειναι κοκκινος εκτος απ το λαιμο και στην υπολοιπη κοιλιτσα και στα αυτακια και στα πατουσακια(χθες βραδυ πολυ χειροτερα) και ηδη ειναι καλυτερα ο μικρουλης και κοιμαται τωρα ηρεμος , μεχρι αυριο θα εχει υποχωρησει μου ειπε λογικα!

hopsi εμενα δεν μου εχει δεξει μεχρι στιγμης να ειναι ευαισθητο το δερματακι του η γενικα δεν μ εχει παρουσιασει ποτε κατι παραξενο.

ΥΓ. εβαλα σκαλιμπρ ξεροντας πως ειναι καπως βαρυ διοτι οπως ειχα πει σε παλαιοτερο μου ποστ εχουμε προβλημα στην περιοχη πολυ κουνουπι και σκιπα ! η κολλητη μου που μενει κοντα μου εχασε και τα 2 σκυλακια της απο καλαζαρ ενω επερνε ολες τις προφυλαξεις .
ΥΓ2. hopsi σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου μου ειναι πολυ χρησιμες! επαθε αλλεργικο σοκ δυστηχως για αυτο αντεδρασε τοσο εντονα αφου ειχε και σπασμους που και που ειδικα στα ποδαρακια του και ετρεμε αλλα τα ξερεις τα εχεις περασει! αντε να μου γινει καλα το μωρουλι!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
ΥΓ. εβαλα σκαλιμπρ ξεροντας πως ειναι καπως βαρυ διοτι οπως ειχα πει σε παλαιοτερο μου ποστ εχουμε προβλημα στην περιοχη πολυ κουνουπι και σκιπα ! η κολλητη μου που μενει κοντα μου εχασε και τα 2 σκυλακια της απο καλαζαρ ενω επερνε ολες τις προφυλαξεις
Προληπτικές εξετάσεις αίματος έκανε;