Αλλεργία

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Έχω ένα Beagle 4 μηνών. Έχει κάνει τα 3 εμβόλια και ο γιατρός μας είπε να φορέσουμε το scalibor αφού το αφήσουμε έξω στον αέρα 3-4 ημέρες πριν του το βάλουμε, όπως και έγινε. Μετά από περίπου 20 ημέρες ο σκύλος άρχισε να ξύνεται στο λαιμό. Τηλεφώνησα στον γιατρό και μου είπε να το βγάλω καθώς ίσως του έκανε αλλεργία το σιδεράκι στο κούμπωμα, γιατί είναι πολύ σύνηθες, όπως και έκανα. Μια 3-4 ημέρες όμως ο κνησμός συνεχιζόταν και άρχισε να ξύνεται παντού. Πρόσωπο, αφτιά, πόδια κτλ.
Ξανατηλεφώνησα στον γιατρό και μου είπε να του δώσω κάποιες κορτιζονούχες σταγόνες soldesanil ( κάπως έτσι). 3η ημέρα σήμερα που του έριξα σταγόνες αλλά παρατήρησα αυτές τις ημέρες πως χάνει πάρα πολλές τρίχες σαν να αλλάζει και τρίχωμα. Κατά τα άλλα είναι πολύ ζωηρός και χαρούμενος καθώς και τρώει κανονικά.

Έχω αγχωθεί.

Επίσης αναρωτιέμαι μήπως η αλλεργία δεν είναι από το scalibor αλλά από τη χλωρίνη που χρησιμοποιώ για να καθαρίσω και το κάνω συνεχώς γιατί ακόμη κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι, οπότε αναγκάζομαι να σφουγγαρίζω 5-6 φορές την ημέρα.

Please Help , γιατί είμαι νέα μαμά και με πιάνει άγχος.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Όχι χλωρίνη! Ποτέ πλέον τώρα που έχεις σκυλί στα πατώματα ή όπου έχει πρόσβαση ο σκύλος! Κράτα την για κανά μπάνιο και πάρε καθαριστικό χωρίς χλωρίνη για όλα τα άλλα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
To scalibor δεν έχει σιδερένιο clip!
Εφόσον εντόπισες ξύσιμο καλά έκανες και του το έβγαλες. Για κουτάβι και μάλιστα πρώτη φορά είναι φυσιολογική αντίδραση γιατί ακόμα το κορμάκι του είναι ευάλωτο! Συμβαίνει σε πολλούς!

Τώρα όσον αφορά για την συνέχιση των συμπτωμάτων θα πρέπει να το εξετάσει ο γιατρός από κοντά. Στα δικά μου τα μάτια θα ήταν πιο συνετό και πιο ορθό να πήγαινε ο γιατρός βλέποντας και κάνοντας, ξεκινώντας ας πούμε από ένα μπάνιο με αντιαλλεργικό σαμπουάν. Την χορήγηση με κορτιζόνη μέσα την θεωρώ υπερβολή, για 3 λόγους:
1) Η κορτιζόνη πολλές φορές δίνει λύση αλλά κρύβει το πρόβλημα
2) Κορτιζόνη ως πρώτη αντιμετώπιση σε μία αλλεργία την θεωρώ υπερβολή
3) Γιατί δεν δέχθηκε ο γιατρός να εξετάσει το ζώο και μετά θα δει το σχήμα που θα ακολουθήσει

Πάρε και άλλη γνώμη και κυρίως πήγαινε από το ιατρείο.

• Like
Reactions: mareco

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Έχει ένα κάπως μεταλλικό κούμπωμα και κάτι μεταλικά κλιψάκια από κάτω που πιάνουν. Όχι;;; Εκ παραδορμής το είπα σιδερένιο. Μου είπε όταν του το ξαναβάλω, να το καλύψω εκεί με ένα hansaplast.

Τον πήγα και τον είδε στα πρώτα ξυσίματα στο λαιμό. Είδε και την αραίωση τρίχας που είχε και μου είπε να μη του δώσω τίποτα, απλά να του βάλω λίγο ταλκ για το ξύσιμο όπου ξύνεται και εφόσον έβγαλα το scalibor, θα σταματούσε. Μετά από δύο ημέρες του τηλεφώνησα και μου έδωσε τις κορτιζονούχες σταγόνες. Είπε για 5 ημέρες δύο σταγόνες την ημέρα και μετά τις επόμενες 10 μία, μέρα παρά μέρα.

Κάτι γίνεται λάθος ε;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο γιατρός σου είπε να αφήσεις ανοιχτό το Scalibor 3-4 μέρες πριν την τοποθέτηση αλλά θεωρεί ότι φταίει το κούμπωμα;

Μπάνιο δεν σου είπε να τον κάνεις; Αν φταίει το Scalibor, που μου φαίνεται πολύ πιο πιθανό από το να φταίει το κούμπωμα, μπορεί να μην αρκεί η απομάκρυνση του κολάρου και να χρειάζεται και μπάνιο για να καθαρίσει το δέρμα από την ουσία στην οποία αντέδρασε. Εξάλλου έτσι λειτουργεί αυτό το κολάρο, όχι με μυρωδιά όπως τα φυτικά.

• Like
Reactions: mareco and GRDANE

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Ναι δεν το ανέφερα αυτό. Τον έκανα μπάνιο κανονικά όπως μου είπε ο γιατρός, αλλά όχι με κάποιο ειδικό σαμπουαν μα με αυτό που του έχω πάρει, ειδικό για σκύλους.

Λέει πως φταίει το κούμπωμα γιατί άρχισε να ξύνεται μετά από περίπου 20 ημέρες, όπου το scalibor, ξεκίνησε να παλιώνει.

:/

Μήπως φταίνε τα καθαριστικά μου; Εσείς με τι καθαρίζετε; Ακόμη ουρεί μέσα στο σπίτι, οπότε αναγκάζομαι να καθαρίζω συνεχώς.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Η χλωρίνη πάντως σίγουρα δεν κάνει καλό, ούτε σε σκύλους ούτε σε ανθρώπους. Για το κατούρημα μπορείς να χρησιμοποιείς ξύδι.

• Like

Lizalina

Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
11
4
35
Καλησπέρα!!! Το ίδιο πρόβλημα το αντιμετώπισε και το σκυλί πολύ καλής μου φίλης... Τελικά το δέρμα του σκυλιού δεν ανεχόταν το σκαλιμπορ.. Όσες φορές και να το προσπάθησε τα αποτελέσματα ήταν ίδια... Κατέφυγε λοιπόν σε φυτικό εντομοαποθητικο λουράκι και το σκυλί άρχισε να στρώνει.. Βέβαια η κάθε περιπτωση είναι διαφορετική... Παντως η δικη μου γνωμη ειναι να το συζήτησεις και με κάποιον άλλο κτηνιάτρο..

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Απαντώ και στα προηγούμενα μυνήματα:

1) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χλωρίνη όταν έχουμε ζωντανά μέσα στο σπίτι (κανονικά και για εμάς απαγορεύεται). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε για σφουγγάρισμα Topine (το μόνο προϊόν που αναγράφει ότι είναι pet frendly) ή Μηλόξιδο ή πράσινο σαπούνι.

2) Ναι, κι όμως το scalibor έχει μεγαλικό clip που δεν είναι ορατό με τη μία αλλά αν το ψάξεις θα το βρεις. Μάλιστα όταν βρέχεται σκουριάζει και αν ο σκύλος είναι λευκός στο λαιμό αφήνει ένα ροζ-καφέ χρωματισμό στο τρίχωμα.

3) Κορτιζόνη σε τόσο μικρό σκυλί... :unsure: Θα κατέφευγα πρώτα σε όλα τα άλλα. Ως γνωστόν η κορτιζόνη τα γ.... όλα!