Μετά από 4 μήνες θεραπειών και τραγικών λαθών, πήραμε σήμερα στα χέρια μας τα αποτελέσματα της βιοψίας για τη μικρή. Διάγνωση: "Αλλεργία επιπλεγμένη με πυώδη δερματίτιδα". Κάλλιο αργά παρά ποτέ; Κάναμε ενέσιμη αντιβίωση και ξεκινήσαμε για 2 βδομάδες θεραπεία με κτηνιατρικό χάπι, σε 10 μέρες και πριν τελειώσουν τα χάπια θα πάμε για 2η ένεση. Ας ευχηθούμε να περάσει γιατί αλλιώς είτε θα χρειαστεί να κάνουμε τεστ για να δούμε τι προκαλεί την αλλεργία (που απ'ό,τι έχω ακούσει δεν είναι και 100%), είτε θα πάμε αποκλείοντας & προσθέτοντας με δοκιμές.
Απ'ό,τι κατάλαβα και μου είπε ο γιατρός, ξεκίνησε ως αλλεργία, την οποία δεν αντιλήφθηκε η πρώτη γιατρός θεωρώντας το "απλή ξηροδερμία" και προχώρησε στον εμβολιασμό της μικρής. Μετά από ραγδαία επιδείνωση, πήγαμε σε δεύτερο γιατρό -διάβασα αρκετά θετικά γι'αυτόν στο φόρουμ αφού πήγαμε, ο οποίος πήρε ξέσμα και μετά από 3 μέρες μας είπε ότι είναι malassezia. 1 βδομάδα sporanox (
, κι αφού του είπα ότι όχι απλά δεν βελτιώθηκε, αλλά έχασε τη ρώγα της από το πολύ ξύσιμο (ρώγα πάπαλα), μας έδωσε για 10 μέρες prezolon. Το οποίο προφανώς μόλις σταμάτησε ξανάρχισε η κατρακύλα. Ξεκινήσαμε ομοιοπαθητική με μια μικρή βελτίωση, αλλά εδώ και 2 βδομάδες πάλι τα ίδια χάλια. Οπότε πήγαμε σε τρίτο γιατρό και κάναμε βιοψία. Χωρίς "πειραματισμούς" μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα, χωρίς εικασίες εκ μέρους του εξαρχής, κι ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά από δω και πέρα.
Να πω το σύνολο σε λεφτά; Χαλάλι. Να πω για την ταλαιπωρία ενός κουταβιού 3 μηνών; Για μένα αυτό ήταν έγκλημα, απλά. Γιατί; Για μια αλλεργία.
Απ'ό,τι κατάλαβα και μου είπε ο γιατρός, ξεκίνησε ως αλλεργία, την οποία δεν αντιλήφθηκε η πρώτη γιατρός θεωρώντας το "απλή ξηροδερμία" και προχώρησε στον εμβολιασμό της μικρής. Μετά από ραγδαία επιδείνωση, πήγαμε σε δεύτερο γιατρό -διάβασα αρκετά θετικά γι'αυτόν στο φόρουμ αφού πήγαμε, ο οποίος πήρε ξέσμα και μετά από 3 μέρες μας είπε ότι είναι malassezia. 1 βδομάδα sporanox (
Να πω το σύνολο σε λεφτά; Χαλάλι. Να πω για την ταλαιπωρία ενός κουταβιού 3 μηνών; Για μένα αυτό ήταν έγκλημα, απλά. Γιατί; Για μια αλλεργία.