Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά Γερμανικού ποιμενικού!


9 Ιουνίου 2021
8
12
45
Γεια σας! Είμαι καινούριος στο φόρουμ και γενικά καινούριος με κατοικίδιο...
είμαστε τετραμελής οικογένεια (2 αγόρια 6 και 10 χρόνων) !
Θέλαμε όλοι ένα σκυλάκι και αποφασίσαμε για Γερμανικό ποιμενικό όλοι ήθελαν πολύ την συγκεκριμένη ράτσα...
Ήμασταν τυχεροί από κάποιον γνωστό και μας χάρισαν ένα θηλυκό κουτάβι την Νελλη.
Όλοι στο σπίτι τρέλαινονται με την Νελλη.
Την βασική εκπαίδευση την έκανα εγώ ( μιας και εμένα ακούει περισσότερο) και είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι και όλοι την λατρεύουν...
Ζει έξω στην (σχετικά μεγάλη) αυλη 1 όροφο ( όχι δεμένη) αλλά βγαίνει πολύ συχνά ( σχεδον καθημερινά) για βόλτα, παιχνίδι στο δίπλα χωράφι με τα παιδιά κτλ... δεν θα έλεγα ότι δεν περνάει καλά,γιατί όλοι μας την αγαπάμε και την φροντιζουμε όσο καλύτερα μπορούμε...
Τώρα είναι 1 έτους!
Εδώ και 20 μερες περίπου έχει ξεκινήσει ξαφνικά να τρέχει γύρω γύρω νευρικά στην αυλή, να γαυγίζει ασταμάτητα, ξύνει με τα πόδια τα πλακάκια! Η ανάσα της είναι παρά πολύ γρήγορη και φαίνεται καπως περίεργη ( ίσως και τρομακτική για το μέγεθος της)! Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει και από τι προέρχεται. Η κτηνιατρος δεν βρίσκει κάποιο πρόβλημα στην υγεία της! Γίνεται ενοχλητική για τους γείτονες το βράδυ! Πολλές φορές γίνετε και μεσημέρια... πολλές φορές πετάγετε στα ξαφνικά και αρχίζει να γαυγιζει με σηκωμένη και φουντωμένη ουρά , τρέχει γύρω γύρω, ξύνει κάτω, μυρίζει και δεν δίνει σημασία ακόμα και όταν βγούμε να την δούμε ( που άλλες φορές ερχόταν συνέχεια και κάναμε χαρές και παίζαμε κτλ)...
Αν γνωρίζει κάποιος για κάποια τέτοια περίπτωση, παρακαλώ πολύ να μας βοηθήσει! Την θέλουμε όλοι πολύ αλλά πιο πολύ δεν θέλω να πέσει στα μάτια των παιδιών που την λατρεύουν και τώρα αρχίζουν να την φοβούνται!!
Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων αλλά και για τα ωραία θέματα στο φόρουμ!
 




9 Ιουνίου 2021
8
12
45
Όσον αφορά την εκτόνωση και την βαρεμάρα πιστεύω ότι δεν της λειπει( αν και μένει κάποιες ώρες μόνη επειδή λείπουμε ( εμείς για δουλειά και τα παιδιά σχολείο) αλλά όταν είμαστε σπίτι προσπαθούμε να μην νιώθει έτσι...
όσον αφορά τα υπόλοιπα, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις τι κάνω; Να περιμένω κάτι χειρότερο; Θα φτιάξει κάποια στιγμή μόνο του η πρέπει να την βοηθήσουμε με κάποιον τρόπο!
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ιδανικά κάθε σκύλος θέλει να είναι μαζί με τους ανθρώπους του και να αλληλεπιδρά μαζί τους σε κάθε μικρή ή μεγάλη καθημερινή δραστηριότητα. Είναι πιθανό, λόγω βαρεμάρας και κυρίως μοναξιάς στην βεράντα, να αναπτύσσει αυτή την συμπεριφορά.

Εαν μπορείτε να την έχετε να ζει μέσα, μαζί σας και να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει στην βεράντα, πιστεύω θα ήταν το ιδανικό για κείνη. Εαν μπορείτε.

Οσον αφορά τα άλλα, ο κτηνίατρος μπορεί να την δει και να καταλάβει.
Οίστρος της έχει έρθει και αν ναι πότε, πριν πόσο καιρό;
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.046
patra
grdane.blogspot.com
το πρωτο που θα εξετασεις ειναι αν της ειχε ερθει οιστρος ποτε... αν οχι να την περιμενεις...
το δευτερο που θα εξετασεις ειναι σχετικά με την εκπαιδευση που εχεις κανει εσυ..
η σκυλιτσα αναπτυσσει την συμπεριφορά αυτη στην ηλικια των 11 μηνων περιπου,,
μην αρχιζει κι ενηλικιωνεται? μην αρχισει και βγαζει ενστικτα φυλαξης και κυριαρχιας?
επιστρεφω στο θεμα εκπαιδευσης...
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Δεν αποκλείεται να συμβαίνει αυτό που αναφέρει το μέλος Yorkaddict, είναι μια πιθανότητα.
Ωστόσο, πολλές περίεργες αντιδράσεις μαζεμένες. Δηλαδή κ σκάψιμο κ νευρικότητα κ ξαφνικό γάβγισμα κ λαχάνιασμα.. εντύπωση μου κάνει.

Αν όντως το πάει για ψευδοκύηση τότε οι μαστοί είναι το 1ο σημείο ελέγχου. Πρήζονται, διογκώνονται κλπ. Πιθανότατα να παρατηρούνται αλλαγές στην διάθεση όπως : θέλει να μείνει μόνη της, η να χαζοκλαίει στο άσχετο

Τρόποι αντιμετώπισης : περισσότερη άσκηση σε συνδυασμό με μικρή μείωση τροφής και νερού.
Μαζεύουμε όλα τα παιχνιδάκια, κουκλάκια που μπορεί να είναι ελέυθερα στον χώρο.
Σίγουρα ο κτηνίατρος μπορεί να δει τα παραπάνω όπως είπε ο Yorkaddict.
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Καλώς τη συνονόματη!!! εμείς λίγο μεγαλύτερες σε ηλικία, περίπου 17 μηνών, αρκετά μικρότερες σε μέγεθος, περίπου 20 κιλά. Η κτηνίατρος αρχικά πρέπει να βεβαιωθεί ότι δεν συμβαίνει κάτι παθολογικό στο σκυλάκι..διαφορετικά κάτι που μπορώ να σκεφτω εγώ είναι αυτό που σας είπαν και οι προηγούμενοι: χρειάζεται καθημερινές βόλτες (δυστυχώς τον κήπο και την αυλη δεν την θεωρούν βόλτα) καθώς και αλληλεπίδραση με ανθρώπους..ίσως αν ξεκιναγατε βολτίτσες 2 φορές τη μέρα και την είχατε μέσα στο σπίτι τις ώρες που είστε και εσείς να βλέπατε αν θα έχει διαφορά? νελλη beach.jpg
 


9 Ιουνίου 2021
8
12
45
Πριν 3 μήνες περίπου είδαμε στην αυλή πολύ μικρες ροζ σταγόνες και αυτό ήταν όλο... δεν παρατηρήσαμε ξανά κάτι άλλο! Δεν έχει έρθει σε επαφή με αλλά σκυλια (για ζευγάρωμα εννοώ) .
Υπάρχουν φορές που το κάνει και μονο που μας βλέπει...
. θα προσπαθήσουμε να την έχουμε μέσα στο σπίτι πιο συχνά αλλά δεν μπορεί να ζει μέσα.
Η κτηνίατρος δεν βρίσκει κάτι παθολογικό πιο πολύ για ψυχολογικό φαίνεται...
Υπάρχει περίπτωση να είναι άσχημος ο χαρακτήρας της και να το εμφάνισε τώρα;
Να ενηλικιώνεται και προσπαθεί να ηγηθεί της οικογένειας; Αν βγάζει ένστικτα φύλαξης και κυριαρχίας τι κάνουμε;
Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας! Αρχίζω να βάζω τα πράγματα σε μια καλύτερη σειρά και ελπίζω να βγει κάτι.Απογοητεύομαι όταν βλέπω τα παιδιά να θέλουν να την αγκαλιάσουν(όπως έκαναν πάντα) και τώρα ξαφνικά να φοβάμαι γιατί δεν ξέρω πως θα αντιδράσει (ευτυχως δεν έχει δείξει κάτι κακό στα παιδιά..).
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Νομίζω ότι ο σκύλος σας μεγαλώνει, αλλάζει, όπως αλλάζουμε και εμείς μεγαλώνοντας. Σιγά σιγά παύει να είναι κουτάβι. Μένοντας στην αυλή δεν είναι εύκολο για εσάς να παρακολουθείτε αυτές τις αλλαγές ως μια συνέχεια.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Θα με συγχωρέσετε, αλλά αυτα τα περί κυριαρχίας και το να θέλει να ηγηθεί κλπ, προσωπικά τα θεωρώ "αυτοεκπληρούμενες προφητείες".
Εμείς οι ίδιοι βγάζουμε τα μάτια μας και φέρνουμε τους σκύλους σε θέση αμυνας, ανασφάλειας και αμφισβήτησης.
Θελει προσοχή σε τέτοια θέματα.

Η σκυλίτσα σου θέλει να της αφιερώσεις χρόνο, να την καθοδηγήσεις και να της δείξεις τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Όλα αυτά με αγάπη, σεβασμό, επιμονή και υπομονή.
Αν την αφήσεις χύμα, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξει αυτοτροφοδοτουμενες αντιδράσεις, που είναι δύσκολο να τις περιορίσεις και να τις διορθώσεις.

Το τι χαρακτήρα έχει σαν σκύλος γενετικά, μόνο αυτός που στην έδωσε ξέρει, κρίνοντας από τους γονείς της.
Αυτό είναι όμως άλλη κουβέντα.

Με βάση πάντως τις περιγραφές σου, θα έψαχνα για ψευδοκυηση. Ακριβώς την ίδια συμπεριφορά είχε και μια δικη μου σκυλίτσα πριν πολλά χρόνια.
Ετοιμάζουν το έδαφος για τα μωρά που δήθεν περιμένουν και έχουν τάσεις υπερπροστατευτικοτητας και ενίοτε γίνονται και ψιλό ζόρικες.

Ο κτηνίατρος μπορεί άμεσα να κρίνει εάν είναι κάτι τέτοιο ή όχι.
Επουδενι πάντως σε τέτοια φάση δεν της πας κόντρα.

Εάν δεν είναι αυτό, τότε πας στην κουρτίνα 2, αυτά που έγραφα πιο πάνω.

Αυτα...
 


GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
233
143
32
Καλησπέρα,

Συμφωνώ σε όλα με το μέλος Yorkaddict.
Εφόσον ο γιατρός δεν είδε κάτι το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα, όμως θα σου πρότεινα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.

Οι γερμανικοί ποιμενικοί είναι μια φυλή που έχει έντονο το ένστικτο της φύλαξης. Από κουτάβια θέλουν να προστατέψουν την αγέλη τους(εσένα και την οικογένεια σου). Οι «κακές» συμπεριφορές και οι περίεργες αντιδράσεις πολλές φορές οφείλονται στις γραμμές αίματος, δηλαδή στους προγόνους.

Η κοινωνικοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους. Πρέπει να βρίσκεται κυρίως μαζί σας μέσ' στο σπίτι, να τη βγάζετε βόλτα(περπάτημα, τρέξιμο) ώστε να περνάτε μαζί χρόνο πιο διαδραστικά(παιχνίδι, εκπαίδευση) και να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους, άλλα σκυλιά, οχήματα, πάντα όμως με προσοχή.

Με την σωστή εκπαίδευση από κάποιον καλό κυναγωγό όλα μπορούν να διορθωθούν, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο βαθμό.

Σε ποια περιοχή μένεις;
 
  • Like
Reactions: mareco


9 Ιουνίου 2021
8
12
45
Λίγο πολύ, οι περισσότεροι αναφέρουν την ψευδό κύηση! Προσπαθώ να συνδέσω όλα τα παραπάνω με αυτό... Δεν είναι ήρεμη γενικά για να μπορέσω να κοιτάξω αλλά δεν φαίνεται και κάτι λόγω του σχετικά μακρύ τριχώματος! Το βράδυ είναι πολύ αναστατωμένη, γαυγιζει συνέχεια, ξύνει το πάτωμα και κοιτάζει μακρυά! Η αυλή της δεν έχει επαφή με δρόμο αλλά βλέπει χωράφια και βουνό με δέντρα από απόσταση... Έχουν αρχίσει τα (ευγενικά) παράπονα οι γείτονες και έχουν δίκιο και αυτοί... Αν είναι σε ψευδό κύηση ποσό καιρό κρατάει; Τι πρέπει να κάνω;
Αν πάμε στην περίπτωση της εκπαίδευσης τοτε πάλι έχω πρόβλημα γιατί ζούμε σε νησί (Καλυμνος) και δεν υπάρχει κάποιο είδος ‘’σχολείου- εκπαιδευτης ‘’ ! Πρέπει να ταξιδέψουμε κάπου άλλου κι αυτή την περίοδο δεν γίνεται...
Πάντως ότι δεν έιχα προβλήματα με την συμπεριφορά της πριν από αυτό και γενικά όταν δεν την πιάνει αυτή η τρέλα,είναι όλα φυσιολογικά και μας ακούει όλους κι παίζει με τα παιδιά...
σας ευχαριστώ!
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η σκύλα μάλλον ωριμάζει και δείχνει τον χαρακτήρα της. Τα θηλυκά συνήθως στο χρόνο θα δείξουν τα πρώτα σημάδια τους σε αντίθεση με τα αρσενικά που μπορεί να φτάσουν τα δύο χρόνια.

Τα γαυγισματα και αυτά περί πλακάκια δείχνουν ένα σκυλί που μάλλον έχει υψηλά επίπεδα ενέργειας και μαζί με την αγανάκτηση καταφεύγει σε "περίεργες" συμπεριφορές.

Από τα γραφόμενα σας βλέπω έναν φόβο προς το σκύλο. Ισχύει αυτό;
 
  • Like
Reactions: GRDANE


9 Ιουνίου 2021
8
12
45
Η σκύλα μάλλον ωριμάζει και δείχνει τον χαρακτήρα της. Τα θηλυκά συνήθως στο χρόνο θα δείξουν τα πρώτα σημάδια τους σε αντίθεση με τα αρσενικά που μπορεί να φτάσουν τα δύο χρόνια.

Τα γαυγισματα και αυτά περί πλακάκια δείχνουν ένα σκυλί που μάλλον έχει υψηλά επίπεδα ενέργειας και μαζί με την αγανάκτηση καταφεύγει σε "περίεργες" συμπεριφορές.

Από τα γραφόμενα σας βλέπω έναν φόβο προς το σκύλο. Ισχύει αυτό;
Η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ ενέργεια. Είναι ακούραστη όταν βγαίνει αλλά μένει αρκετή ώρα έξω...
Η συμπεριφορά της άλλαξε εδώ και περίπου 1 μήνα, σταδιακά όλο και γινόταν πιο περίεργη. Τελευταίες 4 μερες γίνεται χαμός τα βράδια...
Ο φόβος είναι ότι δεν θελουμε να μείνει έτσι,γιατί δεν ξέραμε να το αντιμετωπίσουμε και τα παιδιά βλέπουν την διαφορά στην συμπεριφορά της, άλλαξε χωρίς εμείς να κάνουμε κάτι καινούριο...
Είναι όμως και σχετικά μεγάλη, είναι 12 μηνών και ζυγίζει 32 κιλά ( δεν είναι παχιά όμως)! Είναι πολύ ευκίνητη και ακούραστη... Όταν όμως βλέπεις έναν τόσο μεγάλο σκύλο να συμπεριφέρεται περίεργα ξαφνικά,σκέφτεσαι πολλά ( και εγώ αρχίζω να χάνω την εμπιστοσύνη της)...
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το πιο σωστό θα ήταν να καλέσετε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή να κρίνει τη συμπεριφορά της και να σας καθοδηγήσει πώς να την χειριστείτε σωστά. Διότι αν έχετε ήδη αρχίσει να την φοβάστε και να χάνετε το δεσμό μαζί της δεν θα μπορέσετε επουδενί μόνοι σας να διορθώσετε την συμπεριφορά της.
 
  • Like
Reactions: mareco


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Ήμασταν τυχεροί από κάποιον γνωστό και μας χάρισαν ένα θηλυκό κουτάβι την Νελλη.
Τελικά...ήσασταν τυχεροί;
Το κουτάβι είναι τυχερό;
Ο γνωστός σας, πως έκρινε ότι μπορεί να σας δώσει κουτάβι;
Εσείς οικογενειακώς, πως κρίνατε ότι μπορείτε να έχετε;
Δεν θα ρωτήσω, αν το πληρώσατε :rolleyes:

Ρώτησε ο γνωστός, αν θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε;
Σας καθησύχασε, ότι θα είναι "εκεί" να σας βοηθήσει σε ότι χρειαστείτε;
Πόσο μάλλον, όταν απ'ότι λες δεν υπάρχει και άλλος σωστός, επαγγελματικός τρόπος βοήθειας και στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά!!!

Εχεις μιλήσει μαζί του; Τι σε συμβουλεύει για έναν τόσο μεγαλόσωμο σκύλο, που απλώς...ενηλικιώνεται και πλέον εμφανίζει τον πραγματικό του χαρακτήρα (μάλλον...στην καλύτερη) σιγά-σιγά, ο οποίος βέβαια έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο ποσοστό, από την ποιότητα της ζωούλας του μαζί σας, και οι άνθρωποί του, που τον διάλεξαν να τον βάλουν στην ζωή τους, ούτε ξέρουν τι του συμβαίνει, ούτε ξέρουν τι να κάνουν, αλλά και τον φοβούνται; Και πιθανόν, θα τον φοβούνται έτσι κι αλλιώς, για πάντα.

Δεν θέλω να μου απαντήσεις. Food for thought, τώρα που διαπιστώνετε οικογενειακώς, ότι η απόκτηση σκύλου, δεν είναι τόσο απλή, όσο νομίζατε :)
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Το βράδυ είναι πολύ αναστατωμένη, γαυγιζει συνέχεια, ξύνει το πάτωμα και κοιτάζει μακρυά!
γιατί δε θέλετε να δοκιμάσετε λοιπόν, το βράδυ που είναι ανήσυχη να τη βάλετε να κοιμηθεί στο κρεβατάκι της μέσα στο σπίτι?? δοκιμάστε να δείτε αν θα έχει την ίδια συμπεριφορά...μήπως απλά την ενοχλεί που σας νιώθει μέσα στο σπίτι κι εκείνη είναι έξω??
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αν είναι σε ψευδό κύηση ποσό καιρό κρατάει; Τι πρέπει να κάνω;
Μπορείς να κοιτάξεις τους μαστούς της, αν είναι πρησμένοι ή αν βγάζουν και υγρό.
Ιδανικά να την πας στον κτηνίατρο να την δει.
Μέχρι τότε μπορείς αν ψάξεις να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το θέμα και τα συμπτώματα στο Internet. Ενδεικτικά δες αυτό πχ

Ολο αυτό φυσικά είναι μια εικασία.
Μπορεί να είναι ένα σωρό άλλα.
Ακόμα και να την έχει σταμπάρει κάποιος αρσενικός παίζει.
Να βλέπει κάτι ή να μυρίζει κάτι και να την εξιτάρει πχ γάτες, πουλιά, οτιδήποτε...

Αν πάμε στην περίπτωση της εκπαίδευσης τοτε πάλι έχω πρόβλημα γιατί ζούμε σε νησί
Χρειάζεται πάνω από όλα ψυχραιμία.
Ιδανικά τα βράδια (που ενοχλεί κιόλας) δείτε αν μπορείτε να την βάλετε να κοιμηθεί μέσα στο σπίτι.
Είναι πιο ασφαλές και για την ίδια - δεν ξέρω αν γνωρίζεις το καλαζαρ - χώρια ένα σωρό άλλους κινδύνους (από το να πετάξουν φόλα, μέχρι δεν ξέρω και γω τι).

Από κει και πέρα, εαν θες και έχεις όρεξη και διάθεση, μπορείς και μόνος σου να την μάθεις να ζει και να κινείται στην δικιά σου καθημερινότητα. Ακόμα και οι γιοί σου μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Αλλά αυτό προϋποθέτει χρόνο, διάθεση, υπομονή, ευρηματικότητα και σταθερότητα.

Αλλιώς χρειάζεται κάποιος ειδικός να την αξιολογήσει και να σου δείξει, να σε καθοδηγήσει.
 
  • Like
Reactions: GSD92 and Εriana


9 Ιουνίου 2021
8
12
45
Τελικά...ήσασταν τυχεροί;
Το κουτάβι είναι τυχερό;
Ο γνωστός σας, πως έκρινε ότι μπορεί να σας δώσει κουτάβι;
Εσείς οικογενειακώς, πως κρίνατε ότι μπορείτε να έχετε;
Δεν θα ρωτήσω, αν το πληρώσατε :rolleyes:

Ρώτησε ο γνωστός, αν θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε;
Σας καθησύχασε, ότι θα είναι "εκεί" να σας βοηθήσει σε ότι χρειαστείτε;
Πόσο μάλλον, όταν απ'ότι λες δεν υπάρχει και άλλος σωστός, επαγγελματικός τρόπος βοήθειας και στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά!!!

Εχεις μιλήσει μαζί του; Τι σε συμβουλεύει για έναν τόσο μεγαλόσωμο σκύλο, που απλώς...ενηλικιώνεται και πλέον εμφανίζει τον πραγματικό του χαρακτήρα (μάλλον...στην καλύτερη) σιγά-σιγά, ο οποίος βέβαια έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο ποσοστό, από την ποιότητα της ζωούλας του μαζί σας, και οι άνθρωποί του, που τον διάλεξαν να τον βάλουν στην ζωή τους, ούτε ξέρουν τι του συμβαίνει, ούτε ξέρουν τι να κάνουν, αλλά και τον φοβούνται; Και πιθανόν, θα τον φοβούνται έτσι κι αλλιώς, για πάντα.

Δεν θέλω να μου απαντήσεις. Food for thought, τώρα που διαπιστώνετε οικογενειακώς, ότι η απόκτηση σκύλου, δεν είναι τόσο απλή, όσο νομίζατε :)
Είμαστε τυχεροί που την έχουμε και δεν το μετανιώσαμε ούτε 1 στιγμή! Στεναχωριόμαστε που συμβαίνει αυτό ξαφνικά γιαυτο και ρωτάμε για να μάθουμε κάτι που δεν ξέρουμε...
Είμαστε ικανοί για να έχουμε και να ζήσει μαζί μας ένας σκύλος... το κουτάβι,πήγαμε οικογενειακώς και το διαλέξαμε ανάμεσα από 4 θηλυκά... είδαμε και τους γονείς, τα παιδιά έπαιζαν με τους γονείς πριν το πάρουμε... πήγαμε 2-3 φορές πριν το πάρουμε! Ο ιδιοκτήτης μας είπε τα καλύτερα και το βλέπαμε...
Όταν λέω ότι την λέξη φόβος δεν είναι μόνο όπως το διαβάζετε, τυχαίνει να λείπω ( και θα λείπω για άλλες 12 μερες) από το σπίτι και γίνονται αυτά σε πιο έντονο βαθμό ενώ λείπω και πρέπει να το αντιμετωπίσει η γυναίκα μου αυτό που συμβαίνει... Κάθε μέρα την βγάζει βόλτα μαζί με τα παιδιά εκεί κοντά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Υπακούει και παίζει με τα παιδιά...
συνήθως τα βραδιά που μένει μόνη της τα κάνει...
έχουμε 2 βραδιά που κοιμάται μέσα στο σπίτι και είναι καπως πιο ήρεμη... πετάγεται βέβαια 2-3 φορές και κάνει κάποια ξεσπάσματα αλλά δεν το συνεχίζει για πολύ!
Την Νέλλη δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε έτσι...
Είναι μέλος της οικογένειας και θελουμε να μάθουμε τι σύμβαινε και αν μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει για αυτό που γίνεται! Δεν ήταν έτσι πριν και για αυτό ρωτάμε...
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
έχουμε 2 βραδιά που κοιμάται μέσα στο σπίτι και είναι καπως πιο ήρεμη... πετάγεται βέβαια 2-3 φορές και κάνει κάποια ξεσπάσματα αλλά δεν το συνεχίζει για πολύ!
Αυτό είναι πολύ καλό που το προσπαθήσατε. Μακάρι (για την ίδια) να το καθιερώσετε.
Πάντως το να πεταχτεί ένας σκύλος στο ξεκάρφωτο (για μας ξεκάρφωτο ε;) και να φωνάξει, γρυλίσει κλπ, δεν είναι δα και κάτι τραγικό. Εμένα πχ (τεριέ είναι βέβαια) οτιδήποτε διαφορετικό ακούσουν (από αυτά που ξέρουν και έχουν συνηθίσει) θα πεταχτούν για να δουν τί είναι και θα μας ειδοποιήσουν.
Μπορεί να είναι από μια γάτα ή κάτι που έπεσε από τον αέρα πχ, μέχρι τον οποιονδήποτε που θα πλησιάσει πιο πολύ από όσο πρέπει στο σπίτι.

Μέσα στο σπίτι τί είδους ξεσπάσματα έκανε;;;
Και πως σταμάτησαν;
Είδατε κάτι που να δικαιολογεί το ξέσπασμα;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.595
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3