Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά Γερμανικού ποιμενικού!


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
έχουμε 2 βραδιά που κοιμάται μέσα στο σπίτι και είναι καπως πιο ήρεμη
από προσωπική μου πείρα (και όντας η Νέλλη το πρώτο μας σκυλί) θα σας πω αυτό που μου είχαν πει μέλη του φόρουμ κι εμένα στην αρχή: ότι τα σκυλιά μέσα στο σπίτι είναι πολύ πιο ήρεμα...και θα δείτε ότι αν συνεχίσετε να τη βάζετε μέσα θα ηρεμήσει κι άλλο..επίσης μαθαίνει το πρόγραμμα και τις συνήθειές σας και συμβαδίζει με αυτά..γίνεται πραγματικά μέλος της οικογένειας..δεν έχει ερεθίσματα έξω...νιώθει καλύτερα που είναι κοντά σας και μπορεί και σας ελέγχει..η δική μας νέλλη κάποια βράδια κάνει μια γύρω σε ολα τα δωμάτια, ελέγχει ότι όλα έιναι οκ και μετά γυρνάει στο κρεβατάκι της στο σαλόνι. Ακόμα κι όταν κοιμάται στο δωμάτιο της μικρής, πάλι σηκώνεται και ελέγχει τους υπόλοιπους...μήπως δηλ. ήταν ανήσυχη επειδή ένιωθε ότι δεν μπορεί να είναι κοντά σας???
 


9 Ιουνίου 2021
8
12
45
Πετάχτηκε κατά τις 01:30 και περίπου στις 02:30 και άρχισε να γαυγιζει την πρώτη φορά για λίγο και την δεύτερη σηκώθηκε η γυναίκα μου και έμεινε μαζί της και ηρέμησε μέτα από λίγο...
σίγουρα έξω μπορεί να επιρρεάζεται από διάφορα αλλά δεν τα έκανε αυτά και πριν που ήταν μόνη!!
Δεν μας είχε συνηθίσει σε κάτι τέτοια! Τα βράδια πάντως συνεχίζει και τα κάνει μέχρι που μπαίνει μέσα και μένει. Η ανάσα της είναι πολύ έντονη και γρήγορη για ώρα και μετά ηρεμεί καπως!
Θα συνεχίσουμε να την έχουμε μέσα και ελπίζω να ηρεμίσει έτσι...
Αν υπάρχει θέμα ψευδό κύησης εκεί θα πρέπει να μάθω περισσότερα πράγματα...
Είμαι και σε επικοινωνία με την κτηνίατρο για να την επισκεφτούμε σύντομα...
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!!
Νομίζω πως αρχίζω να καταλαβαίνω καλύτερα κάποια πράγματα...
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Η ανάσα της είναι πολύ έντονη και γρήγορη για ώρα και μετά ηρεμεί καπως!
Εξιτάρεται, για αυτό ανασαίνει γρήγορα + την θερμοκρασία που έχει ανέβει.
Καλοκαίριασε.

Φυσιολογικό μου φαίνεται πάντως όπως το περιγράφεις.
Μπορεί κάτι να άκουσε, να είδε, να μύρισε.

Αν καταφέρετε να καθιερώσετε να κοιμάται μέσα το βράδυ, πιστεύω ακράδαντα πως θα δείτε μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά της.

Επισης κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα, είναι πως βρίσκεται μέσα στο χρονικό "παράθυρο" της δεύτερης περιόδου φόβου.
Αυτό στην πράξη σημαίνει πως πράγματα, καταστάσεις, ήχοι κλπ που παλαιότερα της ήταν αδιάφορα, τώρα ίσως την φοβίσουν, την κάνουν να νοιώθει άβολα.
Είναι και αυτό μια εικασία.
Εσεις την ζείτε την σκυλίτσα, εσείς μπορείτε να την διαβάσετε καλύτερα, να δείτε τί την ενοχλεί, τι την φοβίζει.

Οσον αφορά την ψευδοκύηση, δεν χάνετε κάτι να πάτε στον γιατρό να την δει.
Ευχομαι ό,τι καλύτερο :)
 
  • Like
Reactions: GSD92


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Αν συμβαίνει το εξής : πετάγεται η σκύλα στο άσχετο γαβγίζει ή κάνει τα δικά της και εμείς πάμε με συμπονετικό ύφος, χάδια και γλυκόλογα τύπου σώπασε κοπέλα μου, ηρέμησε κλπ,
είναι σχεδόν σίγουρο οτι η σκύλα το εκλαμβάνει σαν επιβράβευση επιθυμητής συμπεριφοράς κ αντίδρασης. Δηλαδή, αποτυπώνει οτι κάθε φορά που πετάγομαι κ γαβγίζω έρχονται με χαδεύουν και αράζουν μαζί μου μέχρι να ξανακοιμηθώ.

Θέλει άλλη αντιμετώπιση. Τύπου έναν ισχυρό θόρυβο (1 δυνατό παλαμάκι) για να ξεκολλήσει η σκύλα. Οχι ξύλο. Θέλουμε να της αποσπάσουμε την προσοχή. Μόλις η προσοχή της στραφεί σε εμάς, τότε δίνουμε εντολή σταμάτα ή πήγαινε στο crate/κουβερτάκι σου ή 2-3 εντολές να ξεχαστεί κ μετά ύπνο.

Πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσετε αν όντως πετάγεται χωρίς καμία αφορμή ή όντως κάτι περίεργο ακούστηκε. Είναι σημαντικό να ξέρουμε αν βλέπει νίντζα ή οχι.
 
  • Like
Reactions: glf


GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
233
143
32
Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο, με την σωστή κοινωνικοποίηση, αλλά και την κατάλληλη εκπαίδευση όλα καλά θα πάνε...:giggle:
 
  • Like
Reactions: GRDANE


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Φίλε μου ξεκίνα επειγόντως το διάβασμα. Ψάξε εδώ στο φορουμ όπου θα βρεις πολύ πολύ πληροφορία. Ψάξε γενικότερα. Ρωτά. Μάθε. Γιατί έχεις πλήρη άγνοια ακόμα και για τα βασικά.

Δεν ξέρω αν αυτά που περιγραφεις οφείλονται σε ψευδοκυηση ή κάτι παρόμοιο αλλά για μένα δεν παίζει κανέναν ρόλο.
Έχεις έναν σκύλο που είναι στην πιο κρίσιμη ηλικία. Από έφηβο σκύλο σιγά σιγά πέρνα στην ενηλικίωση. Στο χέρι σου είναι αν Στο μέλλον έχεις έναν σκύλο διαμάντι ή θα τον καταστρέψεις.

Δεν θέλω να σε αγχωσω γιατί τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νομίζεις. Τα γερμανικά ποιμενικα είναι εύκολα σκυλιά αρκεί να να αποφύγεις χοντρά λάθη και να τον εκπαιδεύσεις σωστά. Και μπορείς να το κάνεις μόνος σου χωρίς εκπαιδευτή. Αρκεί να το θες και να ασχοληθεις.
και αν το κάνεις πίστεψέ με το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Κάτι ξέρω και στα γράφω αυτά.

θες;
Αν Ναι ξεκίνα επειγόντως γιατί ήδη έχεις χάσει πολύτιμο χρόνο.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Σκύλα Γερμανικός Ποιμενικός 11 μηνών στην αυλή τι άλλο να κάνει, μια χαρά την βλέπω, το βγάζει το ένστικτο της. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανένα πρόβλημα αν είναι αυτή και η πάρτη της.

Ως εδώ όλα καλά, αυτό που δεν είναι καλό είναι το παρακάτω σε συνδυασμό με την οικογένεια σας.

Η μικρή δείχνει τον χαρακτήρας της σιγά σιγά.
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί δεν αρκεί η επαφή που έχετε μέχρι τώρα.
Θέλει συνεχή παρακολούθηση και παρουσία σας την ώρα που αναπτύσσει αυτές τς συμπεριφορές ώστε να μπορέσει να καλουπωθεί στην δική σας διδαχή.
Αν δεν μπορείτε να είστε παρών για να κατευθύνετε το ζώο περιορίστε το (σπίτι, kennel ξέρω γω) ώστε να μην αναπτύσσει αυτές τις συμπεριφορές.

Η υφιστάμενη κατάσταση αν συνεχιστεί θα αναπτύξει δικές της συμπεριφορές που δεν θα σας εμπεριέχουν και όλοι ξέρουμε τι εστί τούτο.
Χειριστείτε το γιατί τα Γερμανικά Ποιμενικά είναι εύκολα σκυλιά.
 
  • Like
Reactions: GRDANE and Hammer


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν είναι ήρεμη γενικά για να μπορέσω να κοιτάξω αλλά δεν φαίνεται και κάτι λόγω του σχετικά μακρύ τριχώματος!
Το έχεις φοβηθεί το σκυλί και είναι κρίμα.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Το έχεις φοβηθεί το σκυλί και είναι κρίμα.
Αυτό θα έλεγα κι εγώ, που μου μυρίζει συμπεριφορικό θέμα περισσότερο και όχι παθολογικό και κάπου εκεί αν το έχουν χάσει με το σκυλί, μπαίνει και η "κυριαρχικότητα" που αναφέρθηκε πιο πάνω με πιο ευρεία έννοια.
Σε ηλικία που αναμετριέται με όλα, η φοβική συμπεριφορά απέναντί της μόνο καλά δεν θα φέρει...
Δε γίνεται να μην έχουμε την άνεση να ψάξουμε οπουδήποτε στο σώμα το σκυλί μας πχ
Η μικρή είναι νευρική, πιθανά και φοβική, λειτουργεί σα να της λείπει η εκτόνωση, κάτι λείπει από το παζλ, κάποιο σταθερό σημείο αναφοράς της δε μοιάζει και τόσο σταθερό.
Καλά κάνετε και την παίρνετε μέσα και την έχετε πιο κοντά σας, ακόμα καλύτερα να μπει σε μια σταθερή ρουτίνα όπου θα της επαναλαμβάνεται τι την παίρνει και τι όχι, ήρεμα και με αυτοπεποίθηση όμως, θέλει δουλειά, θέλετε βοήθεια πιστεύω
 


Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
473
1.070
20
Πάτρα
Ίσως οι μεγαλύτερες βόλτες και η εκτόνωση μέσω παιχνιδιού να βοηθούσε! Πάντως τώρα βρίσκεται στην περίοδο της ζωής της που ονομάζεται εφηβεία ή αλλιώς ''adolescence'', οπότε αυτή η συμπεριφορά που φαίνεται πάνω-κάτω λογική. Όπως και να έχει είναι ενεργητικός σκύλος και χρειάζεται εκτόνωση, όπως προ-ανέφερα, η οποία θα σας δέσει περισσότερο και θα κάνει την ζωή και των 2 σας πιο ευχάριστη.
 
  • Like
Reactions: GSD92 and zerom0


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Όλοι εσείς που λέτε ότι περνάει απ την εφηβεία στην ενηλικίωση..εξηγήστε μας λίγο τι σημαίνει αυτό...έχει να κάνει μόνο με τη ράτσα του συγκεκριμένου σκύλου (γερμανικός ποιμενικός) ή για όλα τα σκυλάκια ισχύει το ίδιο? πχ εμας που έχει ηρεμήσει πάρα πολυ απο όταν ήταν κουτάβι, τώρα που είναι 17 μηνών βγάζει που και που κάτι αγριάδες (τίποτα το τρομερό, τρωει φωνή και μαζεύεται). Πείτε μας λίγο πως λειτουργεί η φάση αυτή στα σκυλιά..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Πείτε μας λίγο πως λειτουργεί η φάση αυτή στα σκυλιά..
Ακριβώς όπως και στους ανθρώπους.

Αν επιβιώσει η οικογένεια από το έφηβο παιδί της, δουλεύοντας μαζί του και προσφέροντάς του ασφάλεια, εκπαίδευση, παιδεία, καθοδήγηση, όοοοοολο αυτό σε συνδιασμό με τις λοιπές περιβαλλοντικές του επιρροές και ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ του έφηβου, που εγώ θεωρώ ότι καταλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό της δεξαμενής, θα διαμορφώσουν τον ενήλικο εαυτό του.

Είναι τόσο λογικά απλό!
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
@Βασίλης Γ. Τιποτα απο αυτα που περιγραφεις δεν ειναι "αλλοπροσαλο" κατα τη γνωμη μου, κανονικη τρελο-γερμανικη κουταβα μου φαινεται...
Το γ.π. ειναι σκυλος υψηλης ενεργειας, οχι της ξαπλας, ποσο μαλλον στον ενα χρονο...
Τα περι επιθετικοτητας και κυριαρχικοτητας βγαλτα τελειως απο το μυαλο σου, τελειως ομως. Σκεψου εκτονωση(οσο περισσοτερο μπορεις) και εκπαιδευση.
Καλο ειναι οταν εκπαιδευεις να ειναι εκει και τα παιδια, να βλεπουν αλλα να μην συμμετεχουν προς το παρον.

Εννοειται οτι σε καμια περιπτωση δεν μενουν τα παιδια μονα τους χωρις επιβλεψη με την 1 χρονου κουταβα, ουτε για να πας για κατουρημα...
Με λιγη δουλεια η σκυλα θα γινει διαμαντι, υπομονη και επιμονη θελει.

Εξετασεις να κανεις φυσικα, καλο ειναι, αν και δεν νομιζω να εχει κανει ψευδοκυηση στον ενα χρονο, ειδικα τα μεγαλοσωμα, αλλα ποτε δεν ξερεις.
Ορμονικες διακυμανσεις εχει σιγουρα ομως και παιζει κι αυτο τον ρολο του.

Εκτονωση και εκπαιδευση, και κοιτα να τη χαρεις τωρα που ειναι φουλ τρελληo_O
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Ακριβώς όπως και στους ανθρώπους.

Αν επιβιώσει η οικογένεια από το έφηβο παιδί της, δουλεύοντας μαζί του και προσφέροντάς του ασφάλεια, εκπαίδευση, παιδεία, καθοδήγηση, όοοοοολο αυτό σε συνδιασμό με τις λοιπές περιβαλλοντικές του επιρροές και ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ του έφηβου, που εγώ θεωρώ ότι καταλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό της δεξαμενής, θα διαμορφώσουν τον ενήλικο εαυτό του.

Είναι τόσο λογικά απλό!
Τελεια!!! Εκτός από 2 κόρες στην εφηβεία εχω και μια τριτη;;; οκ..το χω..θα περάσουμε τέλειαα
 






9 Ιουνίου 2021
8
12
45
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους απάντησαν με τον τρόπο τους και τις γνώσεις τους…
Όλοι κάποια στιγμή είχαμε τον πρώτο μας σκύλο…
Δεν τον πήραμε τελείως αδιάβαστοι αλλά αυτό δεν μας κάνει έμπειρους!
Κάποια πράγματα θέλουν την γνώμη κάποιων πιο έμπειρων…
Κρατάω τις συμβουλές, ακούω τις επικρίσεις και ανάλογα πράττω!!
Ας μην κρίνουμε από μακρυά ποιος είναι ικανός και ποιος όχι για να έχει κατοικίδιο…Οι συμβουλές βοηθάνε!!
Η Νέλλη πλέον είναι την περισσότερη ημέρα μέσα στο σπίτι, κοιμάται το βράδυ μέσα και βγαίνει το πρωί… Είναι πολύ πιο ήρεμη τις νύχτες ( έχει πολύ μικρότερα ξεσπάσματα)!!
Σίγουρα είδαμε κάποια βελτίωση!προσπαθουμε και εμείς να συνηθίσουμε και να φτιάξουμε την κατάσταση για να μένει μέσα (τα παιδιά βέβαια την θέλουν συνέχεια μεσα και της κάνουν πιο ‘δύσκολη’ την ζωή :))…
Έχει ακόμα αυτή την νευρικότητα αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθεί περισσότερο όσο θα βγαίνει τις βόλτες της…
Με κάποιες συμβουλές που άκουσα ελπίζω να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε λίγο καιρό…
Ευχαριστώ ξανά όλους!
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους απάντησαν με τον τρόπο τους και τις γνώσεις τους…
Όλοι κάποια στιγμή είχαμε τον πρώτο μας σκύλο…
Δεν τον πήραμε τελείως αδιάβαστοι αλλά αυτό δεν μας κάνει έμπειρους!
Κάποια πράγματα θέλουν την γνώμη κάποιων πιο έμπειρων…
Κρατάω τις συμβουλές, ακούω τις επικρίσεις και ανάλογα πράττω!!
Ας μην κρίνουμε από μακρυά ποιος είναι ικανός και ποιος όχι για να έχει κατοικίδιο…Οι συμβουλές βοηθάνε!!
Η Νέλλη πλέον είναι την περισσότερη ημέρα μέσα στο σπίτι, κοιμάται το βράδυ μέσα και βγαίνει το πρωί… Είναι πολύ πιο ήρεμη τις νύχτες ( έχει πολύ μικρότερα ξεσπάσματα)!!
Σίγουρα είδαμε κάποια βελτίωση!προσπαθουμε και εμείς να συνηθίσουμε και να φτιάξουμε την κατάσταση για να μένει μέσα (τα παιδιά βέβαια την θέλουν συνέχεια μεσα και της κάνουν πιο ‘δύσκολη’ την ζωή :))…
Έχει ακόμα αυτή την νευρικότητα αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθεί περισσότερο όσο θα βγαίνει τις βόλτες της…
Με κάποιες συμβουλές που άκουσα ελπίζω να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε λίγο καιρό…
Ευχαριστώ ξανά όλους!
Σημασία έχει όταν ζητάμε βοήθεια να είμαστε διατεθειμένοι, τουλάχιστον να δοκιμάσουμε κάποια απ αυτα που μας λένε. Μπράβο σας που το κάνατε. Το έκανα κι εγώ πριν 1 χρόνο και πραγματικά χαίρομαι γι αυτό. Η συνονόματή μας θα βρει την ρουτίνα της και θα ηρεμήσει κι άλλο. Πράγματι βοηθάει πολυ το "μέσα". Η δικιά μας Νέλλη όταν είναιμέσα θα φωνάξει μόνο αν ακούσει θόρυβο. Έξω στη βόλτα δεν αντιδρά ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Όταν όμως κατεβαίνει κάτω στην είσοδο στο μεγάλο παράθυρο ή βγαίνει για λίγο στο μπαλκόνι, γαυγίζει αρκετά..με γάτες, με παιδιά που παίζουν, με πουλιά στα δέντρα, με ανθρώπους στο δρόμο ή στα μπαλκόνια..πράγματι έξω τα ερεθίσματα είναι πολλά. Κι αυτό είναι το άσχημο: δυστυχώς έχουν στιγματιστεί πολλά σκυλιά ως άτακτα, κι έχει ζητηθεί ν απομακρυνθούν ακριβώς επειδή βρίσκονται στα μπαλκόνια ή σε κήπους, γαυγίζουν και ενοχλούν.
εύχομαι να έχετε μια καλή συνέχεια με τη σκυλίτσα σας!
 


Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
473
1.070
20
Πάτρα
Άχου, πόσο χάρηκα μόλις τώρα που ανέφερες ότι έχεις αρχίσει και παρατηρείς βελτίωση. Ελπίζω όλα να πάνε καλά στην τελική. Αυτός είναι εξ'άλλου ο σκοπός, να είστε εσείς και ο σκύλος ήρεμοι και χαρούμενοι.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3