Αλωπεκίδης προς υιοθεσία

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
Ο Πρινς 7 ετών είναι ένας κούκλος αλωπεκίδης μαγκάκος με τον δικό του ιδιόρυθμο χαρακτήρα.
Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες θεώρησαν ότι υιοθέτησαν ενα κουκλάκι και το μεγάλωσαν μόνο με αγκαλιές και χάδια αφήνοντας τον να κάνει ότι θέλει.... Ελπίζοντας να ξεχάσει το ασχημο παρελθόν στους δρόμους.
Ως γνήσιος αλητάκος όμως βρίσκοντας ελεύθερο πεδίο μπροστά του, ανδρώθηκε γρήγορα κ μόλις ένοιωσε αυτοπεποίθηση θέλησε να βάλει τα όρια του.
Ανέπτυξε κυριαρχία χώρου κι αποφάσισε να διεκδικήαει και να βάλει στη θέση τους τους κηδεμόνες του.
Μη συνειδητοποιώντας την σοβαρότητα της κατάστασης δεν απευθύνθηκαν σε ειδικούς με αποτελεσμα ο Πρινς να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει και τα δόντια του για να τους δείξει ποιος αποφασίζει.
Πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν την συγκατοίκηση και μας τον επιστρέφουν ως ένα ακόμα αντικείμενο από τα υπάρχοντα τους... μια βαλίτσα που δεν τους ταιριαξαν οι προδιαγραφες και την επιστρέφουν.
Ψάχνουμε νέους κηδεμόνες που γνωρίζουν από ελεύθερους και επαναστατικά δυναμικούς χαρακτήρες αποφασισμένους να του χαρίσουν το σπίτι που του ταιριάζει.
Θα δοθεί αυστηρά με συμβόλαιο υιοθεσίας και προγραμμα διάσωσης αυτού του σπάνιου ελληνικού τύπου σκύλου.
Ο πρινς γνωρίζει βόλτες με λουρί, δεν λερώνει στο σπίτι τα πάει καλά με άλλα ζώα στις βόλτες απλά θέλει να του δείξουμε τα όρια του.
Βρίσκεται στη θεσσαλονίκη και αν βρεθεί κηδεμόνας από την ίδια πόλη θα δοθούν φιλικά κι εκπαιδευτικές συμβουλές.1000014420.jpg1000014419.jpg1000014418.jpg

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
Τελικά τον σπίτωσες εσύ; :LOL:
:ROFLMAO:
Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.
Αφού στην προσωρινή φιλοξενία δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν άλλο, ο εκπαιδευτής μας που τον αξιολόγησε τον κράτησε ένα μήνα κι επίσης δεν μπορούσε να τον κρατήσει άλλο, έπρεπε να παει κάπου μέχρι να βρεθεί κατάλληλη ιδιοκτησία.
Έχω ακόμα έναν ίδιο τέρας, τον οποίο όμως θα κρατήσω εγώ λόγω ιδιάζουσας περίπτωσης.
Τον συγκεκριμένο ελπίζω να του βρούμε κηδεμόνα, γρήγορα!!!
βοηθείστε!!!!
:sneaky::cool:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα φιλοξενίας, πρέπει να διορθωθεί το ποστ τη υιοθεσίας του μικρού πρίγκηπα.

Δεν γνωρίζω τις συνθήκες που δάγκωσε την προηγούμενη του οικογένεια, αλλά ούτε κι έχω λόγους να αμφισβητήσω το γεγονός.

Έπειτα από ένα μήνα φιλοξενίας στην Θεσσαλονίκη από εκπαιδευτή που συνεργάζεται με την ομάδα της ΟΜ.Μ.Α. τα λόγια του ήταν ότι δεν θεωρεί τον σκύλο κακό, δεν έχει φοβίες έχει αυτοπεποίθηση και χρειάζεται από την αρχή να τεθούν όρια ώστε να γνωρίζει την θέση του.
Με αυτά στο μυαλό μου, έφερα τον πρίγκηπα στον χώρο μου παρέα με την θηλυκιά μου και ουσιαστικά να χρησιμοποιήσω την μεταξύ τους σχέση που θα αναπτυσσόταν ώστε να προβλέψω τυχόν προβληματική συμπεριφορά.

Οι πρώτες δεκαπέντε ημέρες θεωρούνται πάντα περίοδος προσαρμογής και δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα διότι ο σκύλος ήδη της πρώτες δέκα μέρες είναι έτσι κι αλλιώς στρεσαρισμένος και προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον και να καταλάβει τι του συμβαίνει.

Από την αρχή τα τάιζα μαζί ταυτόχρονα, σε κάποια απόσταση ασφαλείας την οποία μείωνα καθημερνά και σταδιακά.
Ο μικρός πρίγκηπας λοιπόν έχει έναν υπέροχο χαρακτήρα.
Τρώει με όρεξη και τελείωνε πρώτος το φαγητό του αλλά αρκούνταν εκεί. Δεν πήγαινε να διεκδικήσει και να φάει από το φαγητό της θηλυκιάς.
Μπορείς άνετα να σταθείς δίπλα του να τον χαϊδεύεις και να ακουμπήσεις το μπολ του είτε να του πάρεις φαγητό από μέσα.
Να τονίσω ότι τα σκυλιά, τους αφήνουμε να τρώνε στην ησυχία τους κι απλά έπρεπε να καταλάβω αν παρουσιάζει ίχνη επιθετικότητας με το φαγητό του. Πέρασε το τεστ με ΑΡΙΣΤΑ.

Το επόμενο τεστ ήταν αν διεκδικεί τον προσωπικό του χώρο,
έτσι αφού είχα ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του μετά τις 15 ημέρες και είχε περάσει το τεστ του φαγητού, άρχισα να τον πλησιάζω και να τον στριμώχνω όταν άραζε στην ησυχία του.
Ξεκίνησα σταδιακά καθήμενος απλά δίπλα του, έπειτα δίπλα και να τον ακουμπώ και στο τέλος να τον σπρώχνω ώστε να κάτσω στο σημείο που καθόταν ο ίδιος και μετά να φτάσω σε σημείο να τον σπρώχνω να κάθομαι να τον ξανατραβάω να τον φέρω αγκαλιά μου.
Επίσης όλη αυτή η διαδικασία ήταν μέρος ενός τεστ του χαρακτήρα του και πρέπει να σεβόμαστε τα σκυλιά και τον προσωπικό τους χώρο όταν ξεκουράζονται.
Να είστε σίγουροι ότι στην διάρκεια της ημέρας θα έχετε απεριόριστο χρόνο να παίξετε να τον αγκαλιάσετε κλπ.
Ο μικρός πρίγκηπας ακόμα και μετά από αυτή την πίεση.... δικαιολόγησε πλήρως το όνομα του....
Σαν πρίγκηπας σωστός απολάμβανε τις αγκαλιές και τα χάδια με πλήρη τρυφερότητα.

Πλέον είμαι σίγουρος ότι αν κι εφόσον δάγκωσε πρέπει να ζορίστηκε αλλά επίσης να μην ήταν ξεκάθαρη η θέση τους μέσα στην οικογένεια.
θεωρώ επειδή και τα παιδιά μου έχουν την αντίστοιχη παιδεία με τα ζώα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα δαγκώσει.
Γενικά πρέπει να του δώσεις κάποιο σοβαρό λόγο να δαγκώσει.
Δεν έχει φοβίες, δεν έχει ανασφάλειες, προστατεύει τον χώρο του και γαυγίζει σε ξένες παρουσίες,
στην βόλτα αν πλησιάσει άλλο σκυλί με ωραίο τρόπο και γάτα ακόμα είναι από παιχνιδιάρης μέχρι αδιάφορος.
Η ηλικία του τώρα. Είναι 7 ετών αλλά, οι αλωπεκίδες έχουν προσδόκιμο ζωής άνω των 14 ετών. Έχουμε βρει αλωπεκίδες 17, 20 ετών, σύμφωνα με μια γιαγιά είχαμε και μια σκυλίτσα περίπου 22 ετών αλλά... αυτά.

Μετά από όλα αυτά παρακαλώ μια βοήθεια είτε με κοινοποιήσεις fb, είτε μέσω γνωστών να βρούμε μια οικογένεια για τον μικρό μας πρίγκηπα και η η οικογένεια θα έχει εφόρου ζωής του την συνδρομή συμβουλών ιατρικών, συμπεριφοράς, διατροφής από την επιστημονική ομάδα της Ο.Μ.Μ.Α. που αποτελείται από εκτροφέα, βιολόγο - γενετιστή, πρώην καθηγητή πανεπιστημιακής κτηνιατρικής κλινικής, κυνολόγο κυνοτέχνη.

Απαραίτητη προϋπόθεση η μη στείρωση, η υπογραφή συμβολαίου υιοθεσίας με την ΟΜ.Μ.Α.
Είναι υγιέστατος, εμβολιασμένος και προσφάτως με το τετραπλό τεστ μεσογειακών ασθενειών το οποίο βγήκε αρνητικό.
Άντε καλή τύχη!!!

• Like
Reactions: vrmode and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.332
Εμένα πάντως αν μου έκανες αυτά τα τεστ, και με το φαγητό, αλλά κυρίως με το στρίμωγμα, θα σε δάγκωνα στα σίγουρα! :LOL:

• Haha
Reactions: GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
Αυτό εννοώ, ότι δεν αμφισβητώ ότι δάγκωσε αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δάγκωσε....

Έλα τώρα θα δάγκωνες... σε ποιον δεν αρέσουν οι ζουζουνιές... :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.