Αναζητειται κουταβι για διαμερισμα

κουταβι για διαμερισμα

• Πεκινουά (Pekingese)

Votes: 0 0,0%
  • Τσιουάουα (Chihuahua)

Votes: 1 9,1%
  • Μπισόν Φριζέ (Bichon Frisé)

Votes: 4 36,4%
  • pug

Votes: 6 54,5%

• Total voters
    11
  • Poll closed .

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
To σκυλάκι, όμως θα έχει και μετά ανάγκες για βόλτα, εκτόνωση και τα λοιπά!
Δηλαδή θα πρέπει από τώρα να υπολογίσεις οτι κι οταν θα πρέπει να δουλεύεις ακόμα και σε εντατικούς ρυθμούς ότι θα πρέπει να βρίσκεις χρόνο κάθε μέρα για να το πας βόλτες ή αν είναι και κάποια φυλή που θα θέλει και περιποίηση πολύ συχνή το τρίχωμα του για να το χτενίζεις!

Πάντως υπάρχουν και φυλές που δεν μαδάνε καθόλου....

daphney

Member
24 Δεκεμβρίου 2009
9
0
To σκυλάκι, όμως θα έχει και μετά ανάγκες για βόλτα, εκτόνωση και τα λοιπά!
Δηλαδή θα πρέπει από τώρα να υπολογίσεις οτι κι οταν θα πρέπει να δουλεύεις ακόμα και σε εντατικούς ρυθμούς ότι θα πρέπει να βρίσκεις χρόνο κάθε μέρα για να το πας βόλτες ή αν είναι και κάποια φυλή που θα θέλει και περιποίηση πολύ συχνή το τρίχωμα του για να το χτενίζεις!

δλδ ποιες φυλες δεν μαδανε καθολου;γι αυτο και το ψαχνω!το θεμα ειναι κυριως το μετα..:rolleyes:οταν ενα θελει πολυ περιποιηση πχ στο τριχωμα κ αναγκες για βολτα αν ειναι πολυ δραστηριο σιγουρα θα ειναι πιο δυσκολο..οπως και θα αναγκαζομαι να το αφηνω μονο του για καποιες ωρες!αλλα φανταζομαι θα εχει μπει σε ενα ρυθμο μεχρι τοτε:)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Η εξης αυτή μία και μοναδική, το κανίς! Που δεν μαδάει, δεν μυρίζει και έχει το πιο απαλό, μπαμπακένιο μαλλάκι του κόσμου. Επιπλέον είναι "πιασούμενο', πανέξυπνο και ευκολοπροσάρμοστο :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Η εξης αυτή μία και μοναδική, το κανίς! Που δεν μαδάει, δεν μυρίζει και έχει το πιο απαλό, μπαμπακένιο μαλλάκι του κόσμου. Επιπλέον είναι "πιασούμενο', πανέξυπνο και ευκολοπροσάρμοστο :)
Δεν είναι η μοναδική, τα περισσότερα water dogs (Perro de agua español, Barbet, Cão de agua Português...), terriers, bichons, Coton de Tuléar, shih-tzu, ....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι μόνο....
Σκυλιά που μαδάνε ελάχιστα εως καθόλου είναι αρκετά terrier, όπως πχ το westie, τα γιορκσαιρ κι αρκετά ακόμα, σκυλιά με τρίχωμα όπως το κόμοντορ, όλα τα μπισόν, τα τσιόρνυ, τα σνάουζερ, οι μεξικάνικοι και κινέζικοι άτριχοι κι αρκετά ακόμα που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα....

ΑΠό τα σκυλιά που αναφέρω παραπάνω βέβαια δεν ταιριάζουν όλα στις απαιτήσεις της φίλης μας....

Edit:Με πρόλαβε η Alexia!

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
όταν θα βρεις δουλειαο σκύλος θα έχει μπει σε πρόγραμμα αλλα μετά θα του το αλλαξεις...
θα συνηθισει βέβαια αλλά θα σου αλλάξει τα ΄φωτα πιστευω...

προσωπικά επειδη κι εγω τον έχω στο διαμερισμα - μπαλκονι...δεν θα διάλεγα ποτε ένα μικρόσωμο σκυλι που χαζογαυγίζει με το καθετι που ακούει...
Στην πολυκατοικια σου εχει άλλοςένοικος σκυλι?
Ρωταω γιατι σε περίπτωση που το σπίτι δεν ειναι δικο σουθα πρεπει να είσαι σίγουρη ότι μπορεις να εχεις ενα σκύλο χωρίς παρατραγουδα μετα..

Εγω ψηφισα παγκ , μονο και μονο γιατι εχουν πιο σοβαρο χαρακτήρα, απο τα άλλα νευρικα σκυλάκια.
ΜΗΝ βιαστείς όμως...ψάξε μια μια τις ράτσες και αν θες την γνώμη μου απέφυγε τα πολυ μικρα σκυλια (νιώθουν μικρά και γαυγίζουν απο φόβο στο κάθετι ) και τα μεγάλα σκυλια (θα ειναι δυστυχισμένα λόγω ΄χωρου)...

Καλη επιτυχία...
αν επιτρέπεται...τι ηλικία έχεις?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
απέφυγε τα πολυ μικρα σκυλια (νιώθουν μικρά και γαυγίζουν απο φόβο στο κάθετι ) και τα μεγάλα σκυλια (θα ειναι δυστυχισμένα λόγω ΄χωρου)...
Προσωπικά δεν συμφωνώ ούτε με το ένα ούτε με το άλλο!

Είναι στο χέρι του ιδιοκτήτη να κοινωνικοποιήσει σωστά και με όλα τα πιθανά ερεθίσματα το, είτε μικρό, είτε μεγάλο, σκύλο του ώστε αυτός να μην αγχώνεται και φοβάται γεγονότα και καταστάσεις, όπως επίσης μερικά από τα μικρότερα σκυλιά είνια συνάμα κι από τα πιο θαρραλέα κι αισθάνονται πολύ μεγαλύτερα από πολλά αλλα....

Τα σκυλιά που περιγραφεις έχουν μάλλον προβληματικά αφεντικά!

Ο χώρος του διαμερίσματος εφόσον ασκείς κι εκτονώνεις τον σκύλο είναι ασήμαντος, απλά με ένα μικρό μπορείς να αμελήσεις τα καθηκοντά σου, κάνοντας όμως τον σκύλο δυστυχισμένο, απλά επειδή η ζημια που μπορεί να κάνει, νομίζεις ότι θα είναι μικρότερη!

Προσωπικά, και πάλι, θεωρώ κάποιες από τις μεγαλύτερες φυλές που υπάρχουν ως τις ιδανικότετες για διαμέρισμα, πολύ καλύτερες από σχεδόν όλα τα μικρόσωμα.
Από άποψη αναγκών χώρου πάντα, γιατί υπαρχουν όμως άλλα ζητήματα σε αυτές τις φυλές, πχ χρειάζεται έμπειρος και ισχυρός ιδιοκτήτης!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τωρα αν πω παρε θυληκο Φιλα ισως αρχισουνε τα τυμπανα,αλλα επειδη ειμαστε μονο 2 με προσωπικες εμπειριες απο την ρατσα,μαλλον πρεπει να το προτεινω.
Το Φιλα μπορει να μεινη σε διαμερισμα και μονο απο την αναπνοη του θα καταλαβαινεις οτι εχεις σκυλο,δεν γαυγιζει χωρις ιδιαιτερο λογο,ισως να το ακους μερικες φορες το χρονο 5-6,τριχα 2 φορες τον χρονο το οποιο με λιγο βουρτσισμα φευγει σε 1-2 εβδομαδες.
Βολτες οχι μεγαλες,φαγητο οσο ενα μεσαιου μεγεθους,και γενικα ενα απο τα πιο ηρεμα και ησυχα σκυλια.
Τα κατα ειναι οτι,δεν θελει ξενους,αγνωστους τους αποφευγει,και στο σπιτι δεν θελει με τους επισκεπτες πολλα πολλα,με εντελως αγνωστους κανει κανονικη φυλαξη και πρεπει η να το δεσεις η να το αλλαξεις δωματιο,αυτους ομως που θα γνωρισει απο μικρο τους υπεραγαπαει.
Σε γενικες γραμμες ειναι σκυλι το οποιο μπορεις να αφηνεις αρκετες ωρες μονο του,καθαρο,το οποιο δεν αποροφα πολυ απο τον χρονο σου,μπορεις δηλαδη της κυριακες να κοιμασε μεχρι της 2 χωρις να σε ενοχλησει,οσο κοιμασε κοιματε.
Οσοι ειχαν η εχουν Φιλα εχουν μονο καλα λογια να που για την ρατσα που υπεραγαπαει το ιδιοκτητη της εχοντας ελαχιστες απαιτησεις.
Το μονο μειον που βλεπω εγω στην ρατσα ειναι το οτι κανενας εκτος του ιδιοκτητη και μερικων πολυ τακτικων επισκεπτων δεν γνωριζει τα σκυλια αυτα,και το ποσο τρυφερα και προστατευτικα ειναι με την οικογενεια τους.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και γω τα λατρέυω τα Φίλα...αλλά βρε omarock...δεν θέλουν έμπειρο ιδιοκτήτη?
Με τα παιδιά πως τα πανε?
Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους εδώ μέσα και θα πω ότι ελάχιστες ράτσες δεν κάνουν για διαμέρισμα, (και αυτό έιναι υπό συζήτηση)...αν έχουν τις βόλτες, εκτόνωση και προσοχή που χρειάζονται.
Έχω γνωρίσει από Μολοσσό μέχρι ΕΠ, και Σέττερ και ντόμπερμαν ...που ζούνε σε διαμέρισμα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!! Ευτυχισμένα σκυλιά με ευτυχισμένους ιδιοκτήτες
Δεν ξέρω για τα BULLM...??

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τα θυληκα εχουν μεγαλη διαφορα απο τα αρσενικα,τα θυληκα ειναι πολυ ηρεμα,πολυ πιο ευκολα απο πολλες ρατσες συντροφιας οι οποιες πολλες θελουν οπωσδηποτε εκπαιδευση ενα θυληκο Φιλα ειναι ψυχουλα,αν προσπαθησω να κανω μια συγκριση με πολλες ρατσες υποτιθετε φιλικες στο μυαλο μου,μια Φιλα σκυλα θα την εβαζα στις πιο ανεκτικες(οχι θεωρια,πραξη)και καθολου κυριαρχικες μηδεν κυριαρχικοτητα,με παιδια και τα αρσενικα ειναι φιλικα(αυτα της οικογενειας μονο).
Εμπειρος ιδιοκτητης,οταν βλεπω απειρους που ακομη και με λαμπραντορ η κανις η πεκινουα,εχουν προβλημα,οποτε ποιος σκυλος ειναι ιδανικος για εντελως απειρο ιδιοκτητη,εγω πιστευω οτι ειναι ο πιο ανεκτικος και αυτος που δεν χρειαζετε οπωσδηποτε εκπαιδευση,ενα Φιλα περπαταει σαν κυρια με αυτοπεποιθηση στον δρομο,δεν τρεχει στον καθε περαστικο,και ουτε σε μια καφετερια αρχιζει να ορμαει σε οτι κινειτε δεν ειναι ποτε στην μπριζα,παντα κουλαριστο,οταν δε ειναι ελευθερο γυρναει ανα 10-15 δευτερολεπτα και κοιταει που εισαι,οποτε αν αλλαζεις κατευθινσεις στην βολτα,οσο μεγαλωνει δεν θα φευγει μακρια.
Για το μεγαλα σκυλια και διαμερισμα,εχει αποδειχθη οτι ενα μεγαλο σκυλι ειναι προτιμωτερο,για πολλους λογους,π.χ μπορει και περιμενει χωρις προβλημα,δεν φοβατε μονο του,δεν τρεχει σαν τρελλο,δεν γαυγιζει για ψυλλου πηδημα,και γενικα ειναι πιο ηρεμο.
Και το Μπουλ ετσι ειναι κοιματε ησυχα,οσο ειναι κοντα στο αφεντικο του ολα ειναι καλα,εχει περισσοτερη ενεργεια,και ειναι πιο πειραχτηρι.

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγω θα σου πρωτινω το Μαλτεζ.Οχι μονο απο προσωμικη εμπειρια αλλα και απο διαφορες γνωμες που ακουσα (γιατι πριν κατασταλαξω στην φιλη ρωτησα πολους) και ακουω.Το μαλτεζ ειναι μακριτριχο (εγω ομως θα κρατησω την τριχα του στα 3-4 εκατοστα.Αυτο ομως δεν σημεινη οτι μαδαη.Να σου πω ειληκρινα το μαλτεζακι μου το εχω 2 περιπου εβδομαδες (ειναι 2,5 μηνων) δεν εχω βρει καθολο τριχα.Ειναι σκυλι του καναπε, ειναι δηλαδη πολη ησυχο αλλα στο παιχνιδι τα δινει ολλα (τρελενεται).Οταν τον βγαζεις βολτα δεν αποσπατε απο π.χ. αλλους σκυλους η ανθρωπους, ειναι αφοσιομενο σε εσενα και σε οσους γνωριζει απο μικρος.Το σκυλακι ειναι πανεξηπνο (ολα τα σκυλια ειναι εξυπνα) και καταλαβαινει τα παντα.Δεν ξεκολλαει απο επανωσου, εγω οπου παω ειναι απο διπλα μου.Αφου για να παω απο το σαλονι στην κουζινα κανω δεκα ωρες γιατι χωνεται στα ποδια μου και φοβαμαι μην το πατησω.:DΕιναι πολι καλω σκυλακι και ειναι κουκλι.Σου ευχομαι καλη επιλογη!!!

Υ/Γ:Να δεις ο δικος μου απο πατιμα θα παει.. χαχαχα

Last edited: