Αναζητηση Τροφης

Xri Kazoo

Member
29 Απριλίου 2018
11
0
Καλησπερα σε ολους,
Εχω ενα ημιαιμο σχεδον 11 μηνων 23 Κg και ακομα δεν εχουμε καταληξει σε τροφη ! Ενω γενικα τρωει τα παντα και ειναι πολυ λιχουδω, με την ξηρα εχουμε ενα θεματακι...δεν ενθουσιαζεται με καμια ! Εχω δοκιμασει πααααρα πολλες διαφορετικες μαρκες και γευσεις (Profine, Ambrosia,Sam's Field,Proplan, Nutram, Happy Dog, Versele Laga) . Τελευταια της αρεσε η Happy Dog junior Lamp and Rice, αλλα στο δευτερο 10κιλο την βαρεθηκε ! Σκεφτομαι να της δοκιμασω Acana τυπου Red Classics, ή Barking Heads!
Δεν ειμαι καν σιγουρη αν φταιει η τροφή ή ειναι καλομαθημενη... δεν της δινω γενικα αλλα φαγητα παρα μονο σε σπανιες περιπτωσεις! Μου εχουν πει συμβουλες τυπου μην την ταϊσεις να εκτιμησει το φαι αλλα πρωτον δεν μου παει η καρδια και δευτερον δεν θα φαει για μια , μιαμιση μερα με αυτο τον τροπο και το χρειαζεται γιατι ειναι σουπερ ενεργητικη και στην τσιτα!
Καμια συμβουλη???

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Μπορείς να προσεγγίσεις και να λύσεις το θέμα με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους.

Θα μπορούσες να της δίνεις αυτό που θέλει... Δηλαδή, τροφές που της αρέσουν ή είναι σίγουρο πως θα της αρέσουν, σε ποσότητα, μορφή και αναλογίες που είναι κατάλληλες για να είναι υγιής.

Από την άλλη θα μπορούσες να την κάνεις να φάει την ξηρά τροφή και τίποτε άλλο... Με την κατάλληλη δική σου συμπεριφορά και εγκράτεια.

Επίσης, μπορείς να συνεχίσεις αυτό που κάνεις όσο δεν βλέπεις να έχει επιπτώσεις στην υγεία της.

Τις περισσότερες φορές υπερσκεφτόμαστε και υπεραναλύουμε πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα και δύσκολα.

Εσύ τι θέλεις να τρώει ο σκύλος σου και για πιο λόγο; Υπάρχουν κάποιοι στόχοι ή κάποιες απαιτήσεις που έχεις από την τροφή και την διατροφή του σκύλου σου; Έχεις στο νου σου κάποιο budget ή μπορείς να αφιερώσεις περισσότερο ή λιγότερο χρόνο;

Θα βρεις αρκετά ενδιαφέροντα θέματα για την διατροφή... :)

Xri Kazoo

Member
29 Απριλίου 2018
11
0
Γενικοτερα ψαχνω τροφες καλης ποιοτητας και ακολουθω το προγραμμα και την προτεινομενη δοσολογια ! Καποιες φαινεται να της αρεσουν στην αρχη αλλα μετα απο λιγο της μυριζει και φευγει και τρωει μονο ελλειψει εναλλακτικης ή αν πεινασει παρα πολυ αναγκαστικα... Χρονο της αφιερωνω πολυ γενικα και απο θεμα budget θα ημουν πιο ανετη με 60 και κατω ευρω οσον αφορα στην τροφη (περαν φαρμακων, κτηνιατρου και λιχουδιων βολτας κλπ)! Απ ο,τι εχω παρατηρησει παντως οι ακριβες τροφες δεν της αρεσαν εξ αρχης (profine, ambrosia πχ)! Ουσιαστικα αναζητω τροφες με καλες ποιοτικες προδιαγραφες που να ειναι ταυτοχρονα νοστιμες, τουλαχιστον σε μεγαλο ποσοστο σκυλων, διοτι ειναι και θεμα προτιμησης του καθε σκυλου...

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Δοκίμασε την platinum https://platinumhellas.gr/ενήλικα-σκυλιά-kοτόπουλο/. Είναι ξηρά τροφή με μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας 18% απ'οτι οι περισσότερες που κυμαίνονται απο 8 % έως 10 % και γι αυτό το λόγο τα περισσότερα σκυλιά τρελαίνονται. Είναι κομματάκι ακριβή βέβαια αλλά αν έχεις ένα σκύλο παλεύεται.
Αν επιμείνεις σε ξηρά τροφή, καλές επιλογές είναι η Acana, η Νaturea, η Brit care και η Farmina N&D. Αυτες οι τροφές έχουν μεγάλο ποσοστό αποδοχής.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
fredy