Αναζητώντας Κτηνίατρο

Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
284
908
Αποκτώντας μετά από πάρα πολλά χρόνια σκύλο ξανά, ξύπνησα σε έναν καινούριο σκυλόκοσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που είχα αφήσει πίσω μου. Σχεδόν άγνωστο για εμένα, με νέους κώδικες διαφοροποιημένα ήθη και έθιμα.

Ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα που ανέκυψαν τουλάχιστον για εμένα ήταν η εύρεση ενός αξιόπιστου κτηνίατρου, σε μια αγορά η οποία πλέον έχει αλλάξει δραματικά, έχει γίνει χαώδης, υπάρχει πλέον μεγάλη εξειδίκευση, έχουν αναπτυχθεί μεγάλα κτηνιατρικά κέντρα, ιδιοκτήτες σκύλων ξεκινούν την κριτική τους στα διάφορα media κάπως έτσι "εξαιρετικές εγκαταστάσεις" "ωραίοι χώροι" κλπ.

Σε αυτό το καινούριο τοπίο, δυσκολεύομαι πολύ να βρω τη διαδρομή για έναν αξιόπιστο κτηνίατρο με το οποίο μπορώ να συνεργαστώ και να νιώσω ασφαλής για τον σκυλάκο μου σε περίπτωση ανάγκης.

Δεν ξέρω αν απλώς έτυχε ή αν η περιοχή που τυχαίνει να διαβιώ (Β.Π) έχει αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά η εμπειρία μου έδειξε, χωρίς το βίωμα να είναι πάντα καλός οδηγός, ότι η σχέση κτηνιάτρου και κηδεμόνα έχει γίνει απρόσωπη.
Όταν ο σκυλάκος μου χρειάστηκε εκτάκτως βοήθεια, είχε μπει άγανο στο πόδι του, έμεινα στον αέρα γιατί τόσο ο κτηνίατρος που είχα, όσο και άλλοι κτηνίατροι δέχονταν μόνο με ραντεβού κάποιες μέρες παρακάτω και τό μόνο που μου λέγανε ήταν πήγαινε τον σε νοσοκομείο, χωρίς καμία καθοδήγηση. Βρήκα τη λύση, όλα καλά αλλά στάθηκε αφορμή να ανοίξω αυτό το θέμα, αν δεν έχει ανοιχτεί στο παρελθόν.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας και τα φώτα σας, για τα κριτήρια επιλογής κτηνιάτρου. και πώς κατά την γνώμη σας ορίζεται η καλή σχέση ιδιοκτήτη, κηδεμόνα και κτηνιάτρου.

• Like
Reactions: βασιλικη94

15 Οκτωβρίου 2019
10
6
30
Αποκτώντας μετά από πάρα πολλά χρόνια σκύλο ξανά, ξύπνησα σε έναν καινούριο σκυλόκοσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που είχα αφήσει πίσω μου. Σχεδόν άγνωστο για εμένα, με νέους κώδικες διαφοροποιημένα ήθη και έθιμα.

Ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα που ανέκυψαν τουλάχιστον για εμένα ήταν η εύρεση ενός αξιόπιστου κτηνίατρου, σε μια αγορά η οποία πλέον έχει αλλάξει δραματικά, έχει γίνει χαώδης, υπάρχει πλέον μεγάλη εξειδίκευση, έχουν αναπτυχθεί μεγάλα κτηνιατρικά κέντρα, ιδιοκτήτες σκύλων ξεκινούν την κριτική τους στα διάφορα media κάπως έτσι "εξαιρετικές εγκαταστάσεις" "ωραίοι χώροι" κλπ.

Σε αυτό το καινούριο τοπίο, δυσκολεύομαι πολύ να βρω τη διαδρομή για έναν αξιόπιστο κτηνίατρο με το οποίο μπορώ να συνεργαστώ και να νιώσω ασφαλής για τον σκυλάκο μου σε περίπτωση ανάγκης.

Δεν ξέρω αν απλώς έτυχε ή αν η περιοχή που τυχαίνει να διαβιώ (Β.Π) έχει αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά η εμπειρία μου έδειξε, χωρίς το βίωμα να είναι πάντα καλός οδηγός, ότι η σχέση κτηνιάτρου και κηδεμόνα έχει γίνει απρόσωπη.
Όταν ο σκυλάκος μου χρειάστηκε εκτάκτως βοήθεια, είχε μπει άγανο στο πόδι του, έμεινα στον αέρα γιατί τόσο ο κτηνίατρος που είχα, όσο και άλλοι κτηνίατροι δέχονταν μόνο με ραντεβού κάποιες μέρες παρακάτω και τό μόνο που μου λέγανε ήταν πήγαινε τον σε νοσοκομείο, χωρίς καμία καθοδήγηση. Βρήκα τη λύση, όλα καλά αλλά στάθηκε αφορμή να ανοίξω αυτό το θέμα, αν δεν έχει ανοιχτεί στο παρελθόν.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας και τα φώτα σας, για τα κριτήρια επιλογής κτηνιάτρου. και πώς κατά την γνώμη σας ορίζεται η καλή σχέση ιδιοκτήτη, κηδεμόνα και κτηνιάτρου.
Καλησπέρα, ο προηγουμενος κτηνιατρος μας περα απο το οτι ηταν πολυ ακριβος μας προτεινε ολο φαρμακα για το οτιδηποτε για καλη μας τυχη ο τωρινος περα απο το οτι ειναι διαθεσιμος καθε ωρα(εχει τυχει να το καλεσουμε και στη 1 την νυχτα και να μας απαντησει δινοντας μας οδηγιες και ξανακαλωντας μας ο ιδιος πισω να δει πως παμε)ειναι υπερβολικα οικονομικος και δεν δινει φαρμακα για ψυλλου πηδημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Μεγάλη συζήτηση.
Τέρμα υποκειμενική από ένα σημείο και μετά!
Για μένα μια εξαιρετική σχέση, νοείται σαν αυτή που έχω χτίσει εγώ με τον γιατρό μου, σε βάθος χρόνων. Αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη.
Ανήκει στο club των κοινώς ομολογουμένων πολύ καλών γιατρών. Αν και, από την άλλη, δεν υπάρχει γιατρός, για τον οποίο κάποιος, κάπου, κάποτε, να μην έχει προσάψει κάτι αρνητικό.
Δεν έχει lux εγκαταστάσεις. Εχει απλές και πεντακάθαρες.
Δεν εμπορεύεται τίποτα, παράπλευρα των ιατρικών του υπηρεσιών και πολλές φορές, ούτε καν κι αυτές.
Δεν με "κοιτάει" στην τσέπη. Δεν πληρώνω "πόρτα" για να περάσω το κατώφλι του. Αν ξεχάσω εγώ ότι χρωστάω, γιατί ποτέ δεν τα ζητάει, θα τα ξεχάσει κι αυτός. Από μια απλη γενική αίματος, μέχρι χειρουργείο.
Με υποδέχεται απαραιτήτως πάντα ο ίδιος, με χαμόγελο, αγκαλιά και φιλί. Το ίδιο και όταν τελειώνει η επίσκεψη, πολύ ώρα μετά.
Εχουν υπάρξει φορές, που έχω ακούσει να λέει "δεν ξέρω", πήγαινε καλύτερα σ'αυτόν.
Οταν είμαι σε δίλημμα, όπως έτυχε πρόσφατα, με ξεμπλόκαρε η απάντηση "αν ήταν δικός μου σκύλος, θα έκανα αυτό".
Οταν έπρεπε να φύγει το παππουδάκι μου, ο τρόπος που μας χειρίστηκε, μέτρησε για πάντα.
Οπως και ο τρόπος που χειρίζεται χρόνια τώρα, διάφορα ρημάδια που βρίσκω και του πηγαίνω για "επισκευή".

Αντιστοίχως, σέβομαι κι εκτιμώ όλα αυτά. Πως; Οχι...συστήνοντάς τον, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ.
Αλλά...μην "ξεχνόντας" να τον πληρώσω, το συντομότερο δυνατόν. Δεν σπάω τα τηλέφωνα μέσα στην μαύρη νύχτα, επειδή ο σκύλος μου με στραβοκοίταξε. Δεν επιμένω για ραντεβού ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, επειδή ο σκύλος μου χάνει 5 τρίχες παραπάνω, εδώ και 3 μήνες. Δεν του το παίζω πιο γνώστης απ'τον ίδιο. Τηρώ με ευλάβεια όσα μου λέει. Εκτός απ'όταν επιμένει ότι ο σκύλος μου πρέπει να πάρει βάρος. Μόνιμος καυγάς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει τύχει να νοιώσω την ανάγκη να ζητήσω δεύτερη γνώμη.
Μπορώ να καταλάβω, οτι κάνει ότι καλύτερο γνωρίζει και μπορεί.
Ξέρω ότι εκτός ωραρίου του, θα πρέπει να ψάξω για κλινική που εφημερεύει. Μάλλον!
Αλλά ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ, γιατί είναι σπουδαίο πράγμα, να δίνεις το λουρί και να φεύγεις, χωρίς κανένα απολύτως άγχος και χωρίς ατελείωτες διευκρινήσεις.

• Like
Reactions: Vania and Εriana

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.