Αναζητώντας westie

giorgos-kos

Active Member
14 Αυγούστου 2010
44
0
πάντως αγαπητέ mareco οι τιμές από εκτροφέα δεν είναι κατά τι μεγαλύτερες αλλα υπερδιπλάσιες. Δεν ξέρω τι να υποθέσω... κάποιοι μίλησαν και για μονοπώλεια...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τα έξοδα του εκτροφέα είναι μεγάλα για την κάθε γέννα (εξετάσεις, κτηνίατρος, τα πριν και τα μετά), εξ ου και οι τιμές των κουταβιών. Αν διαβάσεις τα υπομνήματα στο φόρουμ για την εκτροφή θα δεις ότι στην καλύτερη περίπτωση να τα φέρουν ίσα-ίσα χωρίς κέρδος. Η εκτροφή των σκύλων είναι χόμπυ και όχι επιχείρηση. Νομίζω επίσης ότι καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάει κανείς για μονοπώλεια αφολυ η εκτροφή σκύλων δεν είναι προστατευμένο επάγγελμα. Και όχι, δεν υπάρχουν διαπλεκόμενα. :) Μην ακούς τα όσα σου λένε άλλοι, αρκετοί Έλληνες έχουν το συνήθειο να συνωμοσιολογούν όταν δεν τους αρέσει κάτι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
πάντως αγαπητέ mareco οι τιμές από εκτροφέα δεν είναι κατά τι μεγαλύτερες αλλα υπερδιπλάσιες.

Υπάρχει σοβαρός λόγος γι' αυτό...

Δεν ξέρω τι να υποθέσω... κάποιοι μίλησαν και για μονοπώλεια...
Οχι μονοπώλειο. Μονόδρομος. Η έρευνά που έκανες, δεν είπες ότι σε κατέληξε κι εσένα σε εκτροφείο; Δεν είναι τυχαίο. Οι "κάποιοι" έχουν να σου δώσουν επιχειρήματα για την θεωρία τους;

Αλλωστε, δεν λέμε: ότι πληρώνεις, παίρνεις; Αν διάβασες καθόλου τα link που σου παρέθεσα, θα κατάλαβες γιατί ;)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Άρχισα φέτος την εκτροφή westie. Η σκύλα μου έκανε 3 κουταβάκια. Παραθέτω τα έξοδα σχετικά με την γέννα.
Το puppy info book είναι αυτό

Το σύνολο δεν περιλαμβάνει:

• αγορά σκύλας
  • τροφή σκύλας και κουταβιών
  • συνδρομές σε ομίλους
  • βιβλία σχετικα με την εκτροφη
  • έξοδα μεταφοράς για κοινωνικοποίηση
  • σεμινάριο εκτροφής
  • επωνυμία, domain name registration, webhosting
  • τεστ dna της σκύλας
  • συμμετοχή σε εκθέσεις
  • γεννήστρα, ζυγαριά, λάμπες, crate, πάρκο, ...
  • ώρες ενασχόλησης
  • κέρασμα ενδιαφερομένων
  • ...
Το μεγαλύτερο μου κέρδος, μπορώ να πω, ήταν τα λεφτά που γλύτωσα επειδή επί 3 μήνες δεν πήγαμε εκδρομή, σινεμά, για καφέ, εστιατόριο, κτλ :D

Πιστεύεις λοιπόν οτι € 1.000 ειναι πολλά;

kosten..jpg

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλή μου Sara...
τα κατάφερες να με κάνεις να κλάψω.... :(:(:(
Και το μεταδίδω και στον καημένο τον Spooky που με βλέπει έτσι....
Είναι ντροπή που υπάρχουν τέτοιες εικόνες.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Κοιτάξτε, βέβαια δεν γνωρίζω πολλά σχετικά με τις αγοραπωλησίες των σκύλων, αν και αισθάνομαι άσχημα που το θέτω γιατί είναι αγοραπωλησίες ψυχών ουσιαστικά, αλλά αυτην την κατάσταση τη βρίσκουμε μπροστά μας όσοι θέλουμε σκυλάκι ράτσας. Πάντως όταν άκουσα ότι απαιτείται ένα ποσό των 1000 ευρώ η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκαν πολλά. Είναι?
Όχι, δεν είναι πολλά.
Αυτά που θα σου δώσει το σκυλάκι σου, δεν πληρώνονται με τίποτα.

giorgos-kos

Active Member
14 Αυγούστου 2010
44
0
Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή σας. Είχα απορίες, ήμουν εκτός του χώρου, γιαυτό και έγραψα εδώ για να μάθω. Επίσης δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω την φίλη Αλεξία για την εμπεριστατωμένη θέση της.

giorgos-kos

Active Member
14 Αυγούστου 2010
44
0
καλησπέρα και πάλι. Ωραία το θέμα που έβαλα στην αρχή το λύσαμε. Τα χρήματα που ζητάει ο εκτροφέας είναι λογικά. Τώρα όμως έχουμε άλλο πρόβλημα! Διαθέσιμα κουτάβια απο τον μοναδικό εγκριτο εκτροφέα δεν υπάρχουν και η ανυπομονησία μας κυριεύει! Ποιά είναι η γνώμη σας για διερεύνηση στο εξωτερικό? Η ερώτηση σε κυνοφιλικο όμιλο της χώρας για τα αναγνωρισμένα εκτροφεία, είναι σωστη κίνηση? Τι κίνδυνοι υπάρχουν? Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει για να βοηθήσει?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τα κουτάβια του εξωτερικού θα σου κοστίσουν ακόμα περισσότερα: εκτροφέας ταξίδι δικό σου, ταξίδι του κουταβιού στο γυρισμό. Γιατί δεν περιμένεις για την επόμενη γέννα στην Ελλάδα? Καλύτερα κιόλας για να έχεις και άμεση επαφή με τον εκτροφέα και αφού το πάρεις το κουτάβι.

giorgos-kos

Active Member
14 Αυγούστου 2010
44
0
κοίταξε sara, πρέπει να το παραδεχτώ, το ανάφερα και πιο πριν, είμαι η αλήθεια, ανυπόμονος και όταν αποφασίζω κάτι θέλω να το κάνω γρήγορα. Βέβαια, αφού φέτος δεν κάναμε διακοπές, είπαμε να προγραματίσουμε ένα ταξίδι κάπου στην ευρώπη, για λίγες ημέρες. Αυτό μπορώ να το κάνω αρχές σεπτέμβρη. οπότε ο προορισμός και η ακριβή ημερομηνία θα εξαρτηθεί από που θα βρώ ένα καλό εκτροφείο και έτσι να συνδυαστεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Γιαυτό ζητώ τη βοηθειά σας, έτσι ώστε να γυρίσω και με τον ΜΑΓΚΑ μου μαζι!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Να μην είσαι ανυπόμονος στο θέμα σκύλου. :) Κι εγώ είμαι γενικώς ανυπόμονη, αλλά για σκύλο το σκέφτηκα καλά και μετά πήρα το Μουφ. Το θέμα των διακοπών είναι μεν έξυπνη ιδέα, αλλά φρόντισε να έχεις ΗΔΗ βρει ΚΑΙ τον εκτροφέα ΚΑΙ να τον έχεις ξεψαχνίσει ότι είναι καλός ΚΑΙ να του έχεις μιλήσει ΚΑΙ να σε θεωρεί ΗΔΗ αξιόπιστο και καλό υποψήφιο ιδιοκτήτη ώστε να πας μόνο για να πάρεις το σκυλάκι. Εφόσον βέβαια έχει γέννες αυτή την εποχή. Για τι χώρα προσανατολίζεσαι?

giorgos-kos

Active Member
14 Αυγούστου 2010
44
0
Η διαδικασία σκέψης για την απόκτηση του σκύλου έχει περάσει, έχει γίνει. Αυτό που μου λές άρχισα εδώ και λίγες μέρες, ήδη ζήτησα βοήθεια από μια φίλη στο εξωτερικό που γνωρίζει πράγματα για την εκτροφή. Απο εκεί και πέρα μπήκα στο www.eurobreeder.com και ήδη βρήκα στην Σουηδία και στην Ελβετία, επίσης μπήκα στον κυνοφιλικό όμιλο της Σκωτίας και πήρα τον κατάλογο των εκτροφέων εκεί. Από κυνοφιλικό επίπεδο χωρών δεν γνωρίζω αλλά σκέφτηκα ότι αυτό θα πρέπει(?) να συμβαδίζει με το γενικότερο επίπεδο ζωής και παιδείας στις χώρες, συμφωνείτε?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το επίπεδο κυνοφιλίας μιας χώρας δεν σου εγγυεί τον εκτροφέα που θα επιλέξεις. Στο ΗΒ πχ εχουν πολυ καλές γραμμές απο άποψης μορφολογίας αλλά με προβλήματα υγείας. Επίσης ορίσμενα απο τα τοπ εκτροφεία εχουν τα σκυλιά τους σε κένελ. Προσωπικά αν έψαχνα για πετ θα προτιμούσα τον εκτροφέα που τα μεγαλώνει μέσα στο σπίτι.

Απο το www.eurobreeder.com λείπουν πολλά top εκτροφεία. Alborada, Moulin de Mc Gregor, Ashgate, Karamynd, Von steinberg, Trewen tartan, Superbia , Sunshine Celebration, ...

Για παράδειγμα τα γράφω, δεν εννοώ ότι χρειάζεται να απευθυνθείς σε τοπ εκτροφείο για ένα καλό πετ. Ούτως ή άλλως και τοπ να είναι δεν θα σου δώσουν top westie έτσι και στα γρήγορα μάλιστα.

Καλά εκτροφεία θα βρείς σε πολλές χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, ...) αλλά χρειάζεσαι χρόνο. Δεν θα μετανοιώσεις με το να περιμένεις 6 μήνες ή ένα χρόνο.

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις το ταξιδάκι σου το Σεπτέμβριο, αλλά όχι για να επιστρέψεις με κουτάβι. Επισκέψου 2-3 εκτροφείς που θα έχεις επιλέξει εκ των προτέρων.

Επίλεγεις σύντροφο για 13-14 χρόνια, δεν νομίζεις ότι αξίζει το κόπο να το ψάξεις και να μην κάνεις μια επιπόλαια, τυχαία επιλογή;

Αν χρειαστείς βοήθεια σχετικά με τις γραμμές των γεννητόρων, εδώ είμαι.

giorgos-kos

Active Member
14 Αυγούστου 2010
44
0
Αλεξία, η επιλογή για τον Σεπτέμβριο έγινε για λόγους οικογενειακούς και επαγγελματικούς, τότε θα είμαστε λίγο χαλαροί και μπορούμε να κάνουμε το ταξίδι, μετά τον οκτώβριο δεν θα μπορούμε. Εν πάση περιπτώση, αυτό που λές σχεδιάζω να κάνω, να επιλέξω μία χώρα, να βρω 2-3 εκτροφείς που έχουν διαθέσιμα κουταβάκια, να τους επισκεφθώ και ανάλογα με τις εντυπώσεις που θα αποκομίσω, να διαλέξω. Σε αυτό αποζητώ βοήθεια, γιατί τον τελευταίο καιρό είμαι όλη την ημέρα στο pc και βλέπω sites από εκτροφείς στην ευρώπη. Αρχισα να ζαλίζομαι και ξέρω ότι όσοι μήνες και να περάσουν, την εμπειρία και την γνώση για τα σκυλιά που έχετε ορισμένοι από εσάς εδω μέσα, δεν πρόκειται να την αποκτήσω! Αυτό θα γίνει με τα χρόνια.
Θέλω πολύ να μην έχει ρίσκο η επιλογή του ''Μάγκα'' μου, αυτό θα είναι το όνομά του, ελπίζω να σας αρέσει!
Δεν με ενδιαφέρει να βρώ κάτι εξαιρετικό για εκθέσεις και τοπ όπως λες, να υπάρχουν οι προυποθέσεις για καλή υγεία σωματική και ψυχική, θέλω. Αν κάποιος ξέρει για να με κατευθύνει για κάποια εκτροφεία που γνωρίζει, θα με βοηθούσε πολύ
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Επιμένω οτι δεν χρειάζεται να έχουν κουτάβια διαθέσιμα. Επισκέψου εκτροφείς και κλείσε κουταβι απο την επόμενη γέννα.

Ποιές χώρες σε ενδιαφέρουν;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Να ξέρεις ότι τον Οκτώβριο έχει έκθεση και ο ΚΟΕ στην Αθήνα, αν δεν έχεις καταλήξει μέχρι τότε κάπου.

giorgos-kos

Active Member
14 Αυγούστου 2010
44
0
Επιμένω οτι δεν χρειάζεται να έχουν κουτάβια διαθέσιμα. Επισκέψου εκτροφείς και κλείσε κουταβι απο την επόμενη γέννα.

Ποιές χώρες σε ενδιαφέρουν;
Σε όποια χώρα μπορούμε να έχουμε περισσότερε εχέγγυα για την ποιότητα των εκτροφέων. Η σκωτία δεν είναι μία καλή περίπτωση, μια και είναι η γεννέτηρά τους?