Αναμονή για το νέο κουτάβι ...

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Θα συζητήσω μαζι της , σχετικα με τις εξετασεις δυσπλασίες , ναι ειναι μικρό εκτροφειο , κανει 1 γεννα τον χρόνο , αλλα μου έκαναν εντύπωση πολλα πράγματα , όπως το οτι αντι να "ξεφορτωθεί "το κουτάβι στις 60 μέρες , θελει να το κρατήσει μεχρι τις 90+ .
Επειδή γνωρίζω για το συγκεκριμένο πρέπει να σου πω ότι αυτό επιβάλλεται. Και εγώ που έδωσα κουτάβι στην Ιρλανδία, το πήγα όταν τελείωσε 3 μήνες και 21 μέρες, αυτός είναι ο νόμος. πριν 2 χρόνια ήταν διαφορετικά, τώρα ισχυει αυτό, οπότε η γυναίκα δεν είχε άλλη επιλογή.
Όσο για το πρώτο εκτροφέα, μιλήσατε καθόλου? μήπως όταν δηλωνε ότι όλα είναι πουλημένα εννοούσε και αυτό που προοριζόταν για σένα?

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.955
Νομιζω υπαρχει παραθυρο με τις εξετασεις την μανας.εμενα τουλαχιστον ηρθε κανονικα και ταξιεδευε μαζι και αλλος ελληνας με κουταβι

• Like
Reactions: ripper2.1

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Νομιζω υπαρχει παραθυρο με τις εξετασεις την μανας.εμενα τουλαχιστον ηρθε κανονικα και ταξιεδευε μαζι και αλλος ελληνας με κουταβι
Έτσι έφερα τη Χαρά πριν 2 χρόνια από τη Δανία. Τώρα οι ελέγχοι είναι πιο αυστηροί. Η Aegean πάντως δεν το δέχεται τώρα το χαρτί. Αν όμως είναι για οδική μεταφορά ίσως είναι πιο χαλαρά τα πράγματα.

• Like
Reactions: ripper2.1

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.955
Έτσι έφερα τη Χαρά πριν 2 χρόνια από τη Δανία. Τώρα οι ελέγχοι είναι πιο αυστηροί. Η Aegean πάντως δεν το δέχεται τώρα το χαρτί. Αν όμως είναι για οδική μεταφορά ίσως είναι πιο χαλαρά τα πράγματα.
me Aeagean πεταξε ο μικρος(και το αλλο κουταβι)Σεμπτεμβριο του 14

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
me Aeagean πεταξε ο μικρος(και το αλλο κουταβι)Σεμπτεμβριο του 14
Απο αρχες του 15 αλλαξε αυτος ο νομος και δεν ταξιδευει πια κουταβι με το χαρτι ιατρου, αλλα ΠΡΕΠΕΙ να εχει κανει και το ιδιο το εμβολιο της λυσσας ( 12 εβδωμαδων το νοριτερο) και να περιμενει αλλες 21 μερες μεχρι να θεωρηθει οτι πλεον εχει δρασει ( δηλαδη το νοριτερο στης 15 εβδωμαδες ταξιδευει το κουταβι) καπου εχω διαβασει καιολας, οτι πρεπει να εχουν περασει οι 21 μερες- δεν γινεται να ταξιδεψει ανημερα την 21. μερα!)! Επειδη ηθελα να φερω και εγω κουταβι απο εξωτερικο το ειχα ψαξει!

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
Επειδή γνωρίζω για το συγκεκριμένο πρέπει να σου πω ότι αυτό επιβάλλεται. Και εγώ που έδωσα κουτάβι στην Ιρλανδία, το πήγα όταν τελείωσε 3 μήνες και 21 μέρες, αυτός είναι ο νόμος. πριν 2 χρόνια ήταν διαφορετικά, τώρα ισχυει αυτό, οπότε η γυναίκα δεν είχε άλλη επιλογή.
Όσο για το πρώτο εκτροφέα, μιλήσατε καθόλου? μήπως όταν δηλωνε ότι όλα είναι πουλημένα εννοούσε και αυτό που προοριζόταν για σένα?
Καλημέρα κ ευχαριστώ , ο πρώτος εκτροφέας δεν μου εχει απαντήσει καν , οποτε θεωρω πως δεν ειμαι εγω ο αγοραστής, εχουν περασει 3 μέρες απο την γεννα , δεν θα επρεπε να μου στείλει ενα μνμ ;

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
Παιδια καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας . Επικοινώνησα με την εκτροφέα κ μου ανέφερε πως οι εξετασεις ειναι επίσημες κ όπως τις ορίζει ο κυνολογικος όμιλος της Τσεχίας , ο οποιος ειναι απο τους πλεον αυστηρούς στην Ευρώπη , όπως το προανάφερατε παραπανω , μου ανέφερε πως αναγράφονται στο pedigree και μολις παω στην Τσεχία θα μου δείξει ολα τα απαραίτητα έγγραφα . Μου παρέθεσε στοιχεία του ομίλου της Τσεχίας και πως θα μπορουσα να τους αποστείλω Εμαιλ με οποιαδήποτε ερώτηση ειχα σχετικα με τις δηλώσεις που εχει κανει και τις πιστοποιήσεις που εχει. Ο νόμος εχει αλλάξει σχετικα με την μεταφορά του κουταβιού , οποτε απαγορεύεται να μεταφερθεί πριν τους 3,5 Μήνες κ τα απαραίτητα εμβόλια .Τηλεφωνησα στην Aeagean σημερα το πρωι κ μου είπαν πως δεν τους καλύπτει πλεον χαρτί απο τον κτηνίατρο .
Μου έφυγε ενα βάρος γιατι , ήδη ήμουν απογοητευμένος απο το πρώτο εκτροφειο κ ηθελα ολα να πάνε καλα.
Πριν φύγω για Τσεχία , θα τηλεφωνήσω στον Κοε κ θα ρωτησω ακριβώς τι πρεπει να ζητήσω κ να ψάξω , για να ειμαι ενημέρωμενος . Δεν θελω να ειμαι προκατειλημμένος και καχύποπτος , αλλα κουτάβι θα παρω , οχι ποδήλατο .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Θα σου έλεγα να επιβεβαιώσεις πρώτα ότι οντως δεν περιλαμβάνεσαι στους αγοραστές του πρώτου εκτροφείου... προσωπικά 3 μέρες μου φαίνεται μικρό διάστημα και μπορεί για χίλιους δυο λόγους να μην έχουν επικοινωνήσει. Προσπάθησε εσύ τηλεφωνικά να τους βρεις για να κλείσεις το θέμα αυτό. Μη σου γυρίσει μπουμερανγκ από πουθενα!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλημέρα κ ευχαριστώ , ο πρώτος εκτροφέας δεν μου εχει απαντήσει καν , οποτε θεωρω πως δεν ειμαι εγω ο αγοραστής, εχουν περασει 3 μέρες απο την γεννα , δεν θα επρεπε να μου στείλει ενα μνμ ;
άκου, 3 μέρες μετά τη γέννα είχα τόση δουλεία που ουτε σκεφτόμουν να επικοινωνήσω με τους υποψήφιους κηδεμονες. Λέω να της δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο.

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
Παιδια σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή , πριν περίπου μια ώρα , μου έστειλε email κ μου ανέφερε πως δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση κ πως περίμενε περισσότερα κουτάβια , πως του είχαν δώσει άλλοι 2 προκαταβολή πριν απο εμένα και πως το έκλεισε κάποιος άλλος πριν απο εμένα , φυσικά μου ανέφερε αυτο που περίμενα , δλδ να παρω κουτάβι απο την γεννα που περιμένει τώρα , του απάντησα πως προτιμώ κάποια άλλη γεννα , απο αλλο εκτροφειο κ πως ποτε δεν μου έθεσε θέμα λίστας αναμονής , επισης του ειπα να μου επιστρέψει τα χρήματα που του έδωσα .
Μου απάντησε πως θα το κανει την Δευτερα και μου ζήτησε συγνώμη .
Δεν θελω να καταδικάσω ενα εκτροφειο και όντως μπορει να ηταν ενα τυχαίο γεγονός. Συμβαίνουν αυτά. Κ δεν ειναι αυτός ο λόγος που δεν θα συνεχίσω την συνεργασία μαζι του, απλα προτιμώ άλλη γεννα ...

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
Τουλαχιστον ειχε την ευθιξια να σου πει την αληθεια.Καλη επιτυχια με τον αλλον εκτροφεα (y)
Ευχαριστώ , ήδη μου έφυγε η απογοήτευση κ ο θυμός , γιατι περασε λιγο χρόνος κ πρυτάνευσε η λογική , ολοι μπορουμε να κανουμε λάθη .

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Απο αρχες του 15 αλλαξε αυτος ο νομος και δεν ταξιδευει πια κουταβι με το χαρτι ιατρου, αλλα ΠΡΕΠΕΙ να εχει κανει και το ιδιο το εμβολιο της λυσσας ( 12 εβδωμαδων το νοριτερο) και να περιμενει αλλες 21 μερες μεχρι να θεωρηθει οτι πλεον εχει δρασει ( δηλαδη το νοριτερο στης 15 εβδωμαδες ταξιδευει το κουταβι) καπου εχω διαβασει καιολας, οτι πρεπει να εχουν περασει οι 21 μερες- δεν γινεται να ταξιδεψει ανημερα την 21. μερα!)! Επειδη ηθελα να φερω και εγω κουταβι απο εξωτερικο το ειχα ψαξει!
επειδή βρίσκομαι σε μία φάση που ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα και έχω καταλήξει ότι όσα λες ισχύουν και συμφωνώ κι εγώ, τελικά όντως ο μόνος τρόπος να μην περιμένεις τους 3 μήνες+21 μέρες, είναι η μεταφορά οδικώς;

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
Φιλε μου , ισχύει κανονικά ο νόμος .....εγω ταξιδεύω στις 17 Απριλίου για να παρω το κουτάβι μου ...αναγκαστικά περιμενεις αν δεν μπορεις να το παρεις οδικώς (όπου κ εκει μπορει να εχεις πρόβλημα σε τυχών έλεγχο ), αν κ θεωρω πως καλο κανει να μείνει κ λιγο παραπανω το κουτάβι με την μητέρα κ τον εκτροφέα , θα αποφύγεις μια περίοδο που θελει πολυ προσοχή . Απο εξωτερικό σκεφτεσαι να επιλέξεις ;;

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα,

παρακολούθησα όλο το topic σου από την αρχή γιατί έχουμε αρκετά κοινά "θέλω" ;)
Με το καλό να πάρεις τον κούταβο σου!
Ναι, έχω καταλήξει 95% για ένα εκτροφείο στην Φρανκφούρτη. Βασικότατο θέμα ότι ότι αν δεν πάρω το σκύλο στις 8 βδομάδες, χρεώνει 10€/μέρα ως boarding fee (διατροφή, κοινωνικοποίηση/εκπαίδευση), το οποίο σημαίνει +600 minimun στο τελικό κόστος (αν συνυπολογίσεις κ το κόστος του κτηνιάτρου εκεί για το εμβόλιο λύσσας κτλ). Αυτό που λες για την κρίσιμη ηλικία μεταξύ 2 και 4 μηνών ισχύει, αλλά έχει διπλή ανάγνωση. Από τη μία όσο νωρίτερα τον πάρεις και ασχοληθείς εσύ, στον χώρο σου, στον χρόνο σου, τόσο πιο εύκολη προσαρμογή. Από την άλλη εξαρτάσαι καθαρά από την όρεξη του εκτροφέα, που ναι μεν για να έχω καταλήξει σε αυτόν με έχει πείσει για την δουλειά που κάνει, όμως δεν παύει να είναι ακόμα ένα σκυλί που θα πρέπει να ασχοληθεί κατά την διάρκεια της ημέρας , ανάμεσα σε πολλά άλλα. Με άλλα λόγια ίσως σου κάνει την τέλεια δουλειά, ίσως κάτι τελείως απλό-τυπικό. Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω ότι θα ασχοληθεί περισσότερο από μένα τον ίδιο. Άσε που όταν θα πλησιάζει ο καιρός, δεν θα αντέχω να περιμένω άλλους 2 μήνες!:sick:
Για αυτό ψάχνω όλους τους πιθανούς τρόπους να μπορέσω να πάρω το σκύλο στις 8-9 βδομάδες.
Από ότι αντιλαμβάνομαι (και έχω ακούσει-διαβάσει) οι λύσεις είναι οι εξής:
  1. Αεροπλανάκι στους 4 μήνες, τυπικά και νόμιμα
  2. Αεροπλανάκι στους 2 μήνες, με πλαστό διαβατήριο (στην περίπτωση μου δεν παίζει να το προτείνω καν στην Γερμανίδα εκτροφέα- ίσα που θα με κάνει block και από το facebook που λέει ο λόγος)
  3. Πάω αεροπορικώς, παραλαμβάνω τον κούταβο, τραίνο από Φρανκφούρτη- Βενετία, πλοίο για Πάτρα και οδικώς Αθήνα....
Προφανώς η μόνη λύση είναι η μικρή οδύσσεια (3). Το σενάριο να βγω με δικό μου αμάξι είναι ασύμφορη οικονομικά σε σχέση με το σενάριο (3).
Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη....

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
σίγουρα δεν είναι "ευχάριστο" από όποια οπτική και να το δεις, όμως πρέπει να το δεις με την λογική ότι μιλάμε για τυπική γερμανική νοοτροπία. Η εκτροφεάς είναι τυπικό δείγμα της φυλής της :p. Πολύ τυπική, πολύ σοβαρή στην δουλεία της , πρόθυμη να συζητήσει τα πάντα, να σου απαντήσει, να σου εξηγήσει, να σε βοηθήσει σε ότι της ζητήσεις, όμως δεν παύει να είναι Γερμανίδα. Σε τέτοια θέματα είναι αυστηρή και by the book. Προσωπικά, όσο και αν με χαλάει αυτός ο όρος, σε καμία περίπτωση δε θα με αποθαρρύνει από την συγκεκριμένη επιλογή, από την στιγμή που καλύπτει σε άλλα πολύ πιο ουσιώδη θέματα. Απλά δέχομαι τους όρους της.
Για παράδειγμα, ένα εκτροφείο από την Αμερική, ούτε που μου έκανε θέμα για έξτρα κόστος σε περίπτωση (εύλογης) καθυστέρησης της παραλαβής του κουταβιού. Ένα άλλο είχε χρέωση 3€/μέρα.
Άλλη νοοτροπία,απλά.

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
Οντως μου ακούγεται εξωφρενικά μεγαλο το ποσο της καθημερινής επιβάρυνσης !! Φαντασου πως εγω της έδωσα 150 ευρώ επιπλέον κ χωρις να μου τα ζητησει! Στη θέση σου θα επέλεγα το 3. Λιγο ζόρι κ θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα !! Ουσιαστικά την βασική εκπαίδευση του σκύλου ! Κ εγω θα ταλαιπωρηθώ , εχω να κανω Κω Αθήνα - Αθήνα Πράγα 2,5 ωρες μετα λεωφορείο Πράγα Λιμπερετς 3,5 ωρες κ επιστροφή ....φεύγω απο το σπιτι μου Σαββατο Βραδυ κ επιστρέφω Δευτερα στις 22:30 ....βάλε κ ολα τα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα με τις επιθέσεις . Αλλα δεν μου πηγαινε η καρδιά να ερθει το κουτάβι τόσες ωρες μονο του ...2 αλλαγές αεροπλάνου ....πολλες ωρες η ανταπόκριση .....

• Like
Reactions: GRDANE