Αναπνευστικά προβλήματα

elenip

Member
1 Ιουνίου 2010
21
0
έχω σκύλο 15 χρονών και έχει πάθει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σθένωση στην τραχεία με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται σην αναπνοή και να λαχανιάζει συνέχεια. Επίσης έχει πρόβλημα στην καρδιά , μεγαλοκαρδία δηλαδή. Αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο είναι η αναπνοή της γιατί τώρα το καλοκαίρι δυσκολεύεται πολύ δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ αλλά κουράζεται κιόλας. Υπάρχει κάποιος που να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα? έχετε να μου προτείνεται κάτι? ευχαριστώ

elenip

Member
1 Ιουνίου 2010
21
0
Ο κτηνίατρος τι λέει?
ο κτηνίατρος λέει να μην την φορτώσω ακόμα με φάρμακα γιατί έχει πρόβλημα με το συκώτι της και ότι τα φάρμακα για το αναπνευστικό είναι αρκετά βαριά. Δεν ανέφερα ότι παίρνει χάπι για την καρδιά lasix, χάπι για το συκώτι, χάπι για οστεοαρθρίτιδα και σιρόπι καλίου και βιταμίνες για τα πόδια. Βέβαια το χάπι για οστεοαρθρίτιδα θα το πάρει μόνο για 10 μέρες. έχει πολλά προβλήματα το ξέρω λόγω ηλικίας αλλά παλεύω με νύχια και με δόντια να την διατηρήσω σε μια καλή κατάσταση και να μην υποφέρει όσο γερνάει. αν ξέρετε κάτι για την σθένωση της τραχείας κάτι που να μου διαφεύγει ή να μην μου έχει πει ο κτηνίατρος..θα με βοηθούσε πάρα πολύ να ακούσω και μια άλλη άποψη, γνώμη..

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
δεν ξέρω κάτι να σε βοηθήσω αλλά νιώθω την ανάγκη να σου πω μπράβο για ότι κάνεις για την σκυλίτσα σου!
Αν θέλεις όποτε μπορέσεις συστήσου στην ενότητα ''Νέο μέλος'' και πες μας δυο λόγια για σένα και την σχέση σου με τα σκυλιά.

elenip

Member
1 Ιουνίου 2010
21
0
Σε ευχαριστώ πολύ για αυτό που λες...όσοι είναι πραγματικά φιλόζωοι αξίζουν μπράβο..η κατάστασή της μέρα με την μέρα χειροτερεύει έχει γίνει πολύ αλλόκοτη η συμπεριφορά της κάνει πράγματα που ποτέ δεν τα έκανε εντελώς διαφορετικά από τις συνηθειές της..δεν ξέρω πως να το χειριστώ, πώς να την βοηθήσω και ανήμπορη σε όλο αυτό που περνάει..παθαίνει κρίσεις και εγώ απλά κάθομαι και την κοιτάω χωρίς να μπορώ να της προσφέρω κάτι παρά μόνο ένα χάδι και να είμαι συνέχεια δίπλα της και να της μιλάω για να με ακούει μήπως ηρεμήσει..με κοιτάει στα μάτια πλέον με απορία και δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να σκέφτεται..έχω λυγίσει πια..αναρωτιέμαι τελικά μήπως είναι πολύ εγωιστικό να την κρατάω στη ζωή και να την βλέπω να υποφέρει αποφέυγοντας την ευθανασία για να μην στεναχωρηθώ εγώ ή από την άλλη να το παλέψω μέχρι τελικής πτώσεως και να φύγει από την ζωή όποτε την αφήσουν οι δυνάμεις της? θα είναι ανακούφιση για το σκυλάκι μου η ευθανασία ή μήπως θα είναι ανακούφιση για μένα και μετά θα έχώ τύψεις και θα βρίζω τον εαυτό μου κάθε στιγμή? θα ήθελα να ακόυσω μια άλλη γνώμη.. ευχαριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Δύσκολο να πάρεις απάντηση. Ολοι την ίδια ερώτηση έχουμε να μας βασανίζει. Αυτό το βλέμμα τους, όταν έχουν κάτι που εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε.. :( Κι εγώ χρησιμοποιώ πλέον φαρμακευτικά πολύ, το χάδι και τα γλυκόλογα. Από ένα σημείο και μετά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορούμε να κάνουμε. Από ένα σημείο και μετά, υποφέρουμε κι εμείς μαζί τους. Ισως και περισσότερο. Ισως... άσε τον χρόνο να δείξει. Ισως...έρθει η στιγμή που η απάντηση θα έρθει από μόνη της και θα είναι ξεκάθαρη. Καλή δύναμη σου εύχομαι :|

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ με την Mareco σε όλα.
Η μεγαλύτερη αγωνία μας πάντα θα είναι αν έχουμε κάνει όλα όσα μπορούμε και αν υπάρχει κάτι ακόμα.....
Δώσε της την αγάπη σου , είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη ανάγκη....

όσον αφορά την ευθανασία νομίζω ότι όταν και αν έρθει η στιγμή που πρέπει να γίνει θα το καταλάβεις και θα είσαι πια σίγουρη.....

3 Ιουνίου 2010
13
0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ elenip,
Η ΣΤΕΝΩΣΗ ΤΡΑΧΕΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΟ ΖΩΟ > 25 ΚΙΛΩΝ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΥΠΕΡΓΗΡΗ, ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣΩΜΗ, < 15 ΚΙΛΩΝ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΙΛΑ, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗς ΡΥΘΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΣΣΑΡΕΤΑΙ Η ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΣΟΥ.
Η ΣΤΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΧΕΙΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΩΣ TRACHEA COLLAPSUS ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΗΜΙΚΡΙΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΧΕΙΑΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Η ΤΡΑΧΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΩΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΥΓΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΧΑΣΜΟ ΤΗς ΤΡΑΧΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΣΩΛΗΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΙΚΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΣΠΙΡΑΛ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΗΡΟΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥς ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΟ ΑΠΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΗΜΙΚΡΙΚΙΑ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΟΙ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΗΜΙΚΡΙΚΙΟ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ (ΤΡΑΧΕΙΑ) ΣΤΕΝΕΥΕΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Σ' ευχαριστούμε πολύ για την ιατρική ενημέρωση. Είναι πολύ συχνά πολύτιμη η συμμετοχή ανθρώπων σαν εσένα και θα την θέλαμε συχνότερη. Μόνο αν έχεις την καλωσύνη, μην γράφεις με κεφαλαία. Ελπίζουμε και σε συνέχεια στις συζητήσεις του φόρουμ...

laika

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2010
32
0
καλημερα ελενη.. ευχομαι να μπορεσεις να βοηθησεις το σκυλακι σου να ζησει οσο χρονο εχει χωρις να υποφερει.. εχασα κι εγω τη δικια μου σκυλιτσα πριν 3 μηνες σε ηλικια 15 ετων περιπου απο καρκινο..
και εζησα για 2 μηνες την αρρωστεια της με φοβερα διλληματα χωρις να ειμαι σιγουρη σε καμια στιγμη αν κανω σωστα που παλευω μαζι της ή αν θα επρεπε να προχωρησω σε ευθανασια.. ομολογω οτι ο κυριοτερος λογος που δεν προχωρησα σε ευθανασια -αν και ηταν μεσα στο μυαλο μου συνεχεια- ηταν η δειλια μου...
αλλα...
τωρα 3 μηνες μετα το θανατο της αυτο που ξερω ειναι οτι αν τελικα εκανα ευθανασια θα ηταν για μενα, γιατι εγω δεν αντεχα να τη βλεπω μια χαλια - μια καλυτερα (λογω φαρμακων).. και να ξερω οτι θα πεθανει ουτως ή αλλως.. η ανακουφιση θα ηταν δικη μου πανω απ ολα.. γιατι η λαικα οταν επαιρνε τα χαπια της και ηταν καλα ξεχνουσε οτι χτες το βραδυ για παραδειγμα ηταν χαλια και ηθελε βολτες.. εγω ημουν αυτη που ημουν κομματια ψυχολογικα μεχρι και σε μια ομορφη βολτα με το σκυλι μου μεσα στην καλη χαρα ... εγω δε μπορουσα να συνελθω, ουτε μπορουσα να χαρω πια τη στιγμη ουτε τιποτα.. εγω σκεφτομουν το χτεσινο βραδυ και το αβεβαιο αυριο.. τα σκυλια μας ειναι ευλογημενα να μην εχουν συνειδηση του τι τους γινεται και οταν νιωθουν καλα να ζουν τη στιγμη και τιποτα αλλο..
γνωμη μου ειναι λοιπον πως αν μπορεις με φαρμακα να την κρατησεις σ ενα καλο επιπεδο ωστε να εχει οσο το δυνατον περισσοτερες καλες απο κακες στιγμες, τοτε μεινε διπλα της μεχρι το τελος οσο ψυχοφθορο και να ειναι αυτο για σενα.. ειλικρινα αξιζει τον κοπο..

και ειδα πολλες φορες το βλεμμα αποριας που περιγραφεις.. τι σκεφτονται αραγε τα σκυλακια μας?.. αλλοι θα πουν "λυτρωσε με".. αλλοι "βοηθησε με".. τι νοημα εχει ομως να αρχισουμε τις ψυχολογικες αναλυσεις (αποκλειστικο ανθρωπινο προνομιο κι αυτο και καταρα ταυτοχρονα).. δωστης το χαπι που θα την ανακουφισει αν υπαρχει.. αυτο που θα της χαρισει μια ομορφη στιγμη, εστω κι αν ειναι η τελευταια της...
στην πραγματικη αγαπη το "εγω" μας ερχεται παντα δευτερο..

YΣ: αν ειναι δυνατη η μετακινηση της παρε γνωμη κι απο δευτερο γιατρο.. μια δευτερη γνωμη δεν εβλαψε ποτε κανεναν!

elenip

Member
1 Ιουνίου 2010
21
0
θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ όλους για την άμεση ανταποκρισή σας στο προβλημά μου. Δυστυχώς η κουκλίτσα μου δεν τα κατάφερε και μας άφησε στις 4/6 στις 8.45 το πρωί η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Η ευθανασία ήταν μονόδρομος. Πήρα την απόφαση την προηγούμενη μέρα το απόγευμα. Ήμουν πλέον σίγουρη και αισθάνθηκα έτοιμη ότι πρέπει να γίνει όπως ανέφερε και προηγουμένως η TARA και MARECO. Την προηγούμενη μέρα το πρωί αλλά και την ημέρα που έγινε η ευθανασία τα ποδαράκια της την πρόδοσαν έπεφτε συνέχεια κάτω και έτρεμαν και δυσκολευόταν και την ανάγκη της να κάνει. Η αναπνοή της είχε επιδεινωθεί σε πολύ άσχημο βαθμό αφού σηκωνόταν για να περπατήσει και κουραζόταν όπως επίσης και η καρδούλα της είχε χειροτερέψει. Μάλιστα με ενημέρωσε η κτηνίατρος ότι έιχε πάθει γεροντική άνοια και πάθαινε κρίσεις για αυτό και η συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα ήταν αλλόκοτη. Επίσης πόναγε πολύ και από την οστεοαρθρίτιδα. Δεν δεχόταν κανένα χάδι και το μόνο που ήθελε ήταν να κοιμάται. Ίσως είχε φθάσει στο χειρότερο σημείο και δεν ήθελα με τίποτα να συνεχίσει να βασανίζεται θεωρώ τελικά ότι θα ήταν πολύ εγωιστικό από μέρους μου να την αφήσω να βασανίζεται. Ήταν πολύ περίφανο σκυλί με μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν θα του άξιζε με τίποτα ένα τέτοιο τέλος. Η καρδιά μου βέβαια σκίστηκε στα δύο και ο πόνος είναι μεγάλος. Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει ότι αισθάνομαι και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να συζητάω καθόλου όσα αισθάνομαι. Θεωρώ ότι όλες οι κουβέντες είναι περιττές και χαζές για να εκφράσουν την απουσία της. Θα είναι πάντα η βασίλισσα της καρδιάς μου γιατί έζησα 15 υπέροχα χρόνια μαζί της όπως και αυτή μαζί μου. Η αγκαλιά μου πάντα γέμιζε όταν την κρατούσα. Πάντα θα την αγαπώ και θα την λατρεύω... Θα επανέλθω όταν αισθανθώ καλύτερα. Σας ευχαριστώ.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Λυπάμαι πολύ! Αλλά με την κατάσταση που περιγράφεις πήρες τη σωστή απόφαση! Ησύχασε η ψυχούλα.... Κουράγιο....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λυπάμαι πάρα πολύ για το σκυλάκι σου. :( Τουλάχιστον έζησε μια πολύ καλή ζωή μαζί σου και έφυγε πλήρης ημερών. Να ζήσετε να το θυμάστε.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
μπράβο σου που προσπάθησες και κατάφερες οι τελευταίες της στιγμές να είναι γεμάτες αγάπη....

μη διστάσεις να χαρείς άλλη φατσούλα....:) (είναι το καλύτερο φάρμακο)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Καλό της ταξίδι. Να ξέρεις ότι ήταν πολύ τυχερή. Δύσκολα βρίσκεις κάποιον να σε αγαπάει και να σε φροντίζει τόσο, όπως έκανες εσύ για την κούκλα σου. Είναι βέβαιο ότι έφυγε ευτυχισμένη για όσα της προσέφερες. Το τεράστιο κενό που άφησε, πιστεύω ότι γρήγορα θα το καλύψεις. Οχι για να την ξεχάσεις. Αλλίμονο. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Για να συνεχίσεις να προσφέρεις και να μεταδίδεις όσα έμαθες μαζί της. Να 'σαι πάντα καλά και το δάκρυ σου να γίνει γρήγορα χαμόγελο :)

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Πραγματικά να αναπαυτεί εν ειρήνη:(
είναι δύσκολο να βλέπεις κάποιον που αγαπάς να βασανίζεται...