Ανεβασμένη Ουρία

kostas g

New Member
6 Αυγούστου 2011
2
0
Ανεβασμένη Ουρία

Καλησπέρα με λένε Κώστα και έχω ένα ημιαιμο σκυλάκι είναι 14 μηνών και 27 κιλά . πριν από ένα μήνα είχα πάει στον κτηνίατρο να κάνω της εξετάσεις για καλααζάρ και ερλιχια και γενική αίματος +βιοχημικές όλα βγήκαν καλά εκτός από την ούρια που ήταν αρκετά ανεβασμένη ήταν 90 ενώ το ανώτερο όριο είναι 53.ο γιατρός μου πρότεινε να μειώσω την ποσότητα κρέατος και να κάνουμε επαναληπτικές εξετάσεις σε έναν μήνα και να δούμε πως πάει .(ταΐζω BARF)
Πήγα την Τετάρτη πάλι για επανάληψη τον εξετάσεων και σήμερα πήρα της απαντήσεις η ουρία είναι πιο ανεβασμένη από την προηγούμενη εξέταση πήγε στο 100.
Υπάρχει κάποιος που έχει αντίστοιχη εμπειρία ?πιστεύετε ότι μπορεί να οφείλετε στην διατροφή του σκυλού?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία του σκύλου!
Τι προϊόντα ταΐζεις τον σκύλο!Μπορεί οι συνδυασμοί να μην δίνουν καλά αποτελέσματα και να θέλει ρύθμισμα το οποίο μόνο εσύ μπορείς να καταφέρεις εφόσον εσύ ξέρεις τι τροφές λαμβάνει ο σκύλος κάθε μέρα!

Επίσης η ανεβασμένη ουρία πολλές φορές είναι ένδειξη σακχάρου...

Αυτές οι 2 εξετάσεις έδειξαν τίποτα στο αίμα για σάκχαρο?

kostas g

New Member
6 Αυγούστου 2011
2
0
Δεν μου είπε τίποτα ο γιατρός για σάκχαρο αλλά τώρα με έβαλες σε υποψίες θα πάω την Δευτέρα πάλι στον γιατρό μαζί με τον μικρό να κάνουμε και εξέταση για σάκχαρο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ανεβασμένα BUN μπορεί να οφείλεται σε πολλά. Απο διατροφή εως και γονιδια.

Τι ακριβώς ταίζεις τον σκύλο σου και σε τι ποσότητες?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Πάντως εκτός απο το σακχάρο θα σου είπε ο γιατρός ότι η ουρια και η κρεατινινη είναι δείκτες που δείχνουν την καλή λειτουργία των νεφρών. Έχει μεγάλη σημασία τι τον ταιζεις. Αν του δίνεις ξηρά τροφή ποια του δίνεις, και επίσης πίνει αρκετό νερό;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πάντως εκτός απο το σακχάρο θα σου είπε ο γιατρός ότι η ουρια και η κρεατινινη είναι δείκτες που δείχνουν την καλή λειτουργία των νεφρών. Έχει μεγάλη σημασία τι τον ταιζεις. Αν του δίνεις ξηρά τροφή ποια του δίνεις, και επίσης πίνει αρκετό νερό;
BARF δίνει

Ανεβασμένη Ουρία

Καλησπέρα με λένε Κώστα και έχω ένα ημιαιμο σκυλάκι είναι 14 μηνών και 27 κιλά . πριν από ένα μήνα είχα πάει στον κτηνίατρο να κάνω της εξετάσεις για καλααζάρ και ερλιχια και γενική αίματος +βιοχημικές όλα βγήκαν καλά εκτός από την ούρια που ήταν αρκετά ανεβασμένη ήταν 90 ενώ το ανώτερο όριο είναι 53.ο γιατρός μου πρότεινε να μειώσω την ποσότητα κρέατος και να κάνουμε επαναληπτικές εξετάσεις σε έναν μήνα και να δούμε πως πάει .(ταΐζω BARF)
Πήγα την Τετάρτη πάλι για επανάληψη τον εξετάσεων και σήμερα πήρα της απαντήσεις η ουρία είναι πιο ανεβασμένη από την προηγούμενη εξέταση πήγε στο 100.
Υπάρχει κάποιος που έχει αντίστοιχη εμπειρία ?πιστεύετε ότι μπορεί να οφείλετε στην διατροφή του σκυλού?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ηταν ο σκυλος τουλαχιστον 12 ωρες νιστικος πριν απο την αιμοληψια?
Καλυτερα ακομα να μην φαει καθολου κρεας για 24 ωρες πριν την ληψη δειγματος.

Εαν παρολα αυτα- δηλ, παιρνεις αιμα απο νηστικο σκυλο, και ειναι ακομα ανεβασμενα τα ουρια- τοτε να πας να κανεις υπερυχους για νεφρα.

Οι ουρια ειναι κατι που ανεβαινει στο BARF παντα! Αλλα δεν ειναι αφυσικο= παρα μονο, οταν υπαρχει ακομα ανεβασμενο, οταν ο σκυλος ειναι νηστικος.