Ανεύθυνο ζευγάρωμα

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
denis said:
Kαλό δρόμο ... μία σημείωση μόνο ... δεν τα λέμε για να πείσουμε εσένα, κακώς το παίρνεις προσωπικά. Εσύ είσαι καμμένη υπόθεση, το ξέρουμε πριν κάν αρχισουμε να σου απαντάμε. Τα λέμε για να υπάρχουν γραμμένα, ΜΗΠΩΣ κάποιος διαβάσει, και καταλάβει λίγο παραπάνω ... αλλιώς θα έγραφες μόνο εσύ ότι το σκυλί πρέπει να κάνει μία γέννα πρώτα κλπ κλπ, και το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό.

Εμένα για να με πείσεις θα πρέπει να ξέρεις περισσότερα απ'οσα ξέρω εγώ...και το βλέπω λίγο χλωμό εώς πεθαμένο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι και το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορώ να καταλήξω για κάποιον που γράφει σε ένα forum φορώντας παρωπίδες...Η γνώμη σου για μένα μου είναι παντελώς αδιάφορη.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
φίλε tasosrules πολύ καλά έκανες και πήρες ένα ημίαιμο.

κανείς δεν σου λέει γιατί.

αυτό που προσπαθούν να σου πουν είναι (γενικά)

κάποια κοπέλα-κυρία θεώρησε σωστό να ζευγαρώσει το σκυλάκι της

μετά φυσικά έπρεπε να τα ξεφορτωθεί (δώσει).

ήταν λοιπόν πολύ γλυκιά μαζί σου.

ΛΟΓΙΚΟ.

στους φιλοζωικούς ΞΕΡΟΥΝ ότι εαν εσύ το βαρεθείς και το παρατήσεις ΑΥΤΟΙ θα (ξανα)τρέξουν να το φροντίσουν .

ΜΗΠΩΣ για αυτό είναι πιο αυστηροί???

συζήτησες με την κάτοχο του θυληκού τι θα γίνει εαν για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο ΧΡΕΙΑΣΤΗ να το δώσεις εαν το παίρνει πίσω?

για κάνε ένα πείραμα.

πάρτην ένα τηλ και πες της ότι (το βαρέθηκες - γαυβγίζει - τρώει τα έπιπλα - λερώνει κ.λ.π ) και θες να της το πας πίσω.

θα το δεχτεί?????

εαν ναι . πάω πάσο.

εαν όχι.................

ΕΤΣΙ δημιουργούντε τα αδέσποτα.

όσο για το εαν ήταν σωστό να την ζευγαρώσει ή εαν ΠΡΕΠΕΙ να ζευγαρώνει μια σκύλα............

έχει μαλιάσει η γλώσσα μας

δυστηχώς ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν όμως προκύψει και αποκτήσει κάποιος ημίαιμο σκυλάκι θεωρείτε πως δεν έχει θέση εδώ μέσα?
Εχει ΠΙΟ ΠΟΛΥ θέση εδώ μέσα.

Εάν έπαιρνα σκυλάκι απο σωματείο πάλι ημίαιμο δε θα ήταν? Θα είχα πάλι την ίδια αντιμετώπιση?
Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Εκτος κι αν στην πορεία έλεγες πχ ότι θα το ζευγάρωνες ...

πως πάνω απο όλα αυτο το forum είναι για ζωόφιλους
Οχι, δεν το λέει πουθενά αυτό ... αν κάποιος από την ζωοφιλία του αναπαράγει ημίαιμα και παρατάει τα κουτάβια, και δεν λέει να καταλάβει τί κάνει λάθος, δεν έχει θέση εδώ ... δεν τον διαγράφουμε φυσικά, αλλά έχει την αντίδραση της φίλης παραπάνω ... πάντως να μην του πώ τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση φίλε, κι ας ''αγαπάει τα ζωάκια''. Αλλος ζωόφιλος μπορεί να έχει άγρια είδη στο σπίτι του, άλλος να έχει 200 σκύλους σε ακατάλληλες συνθήκες κλπ κλπ ... ολοι τα αγαπάνε ... εδώ είναι όμως για τους υπεύθυνους ζωοφιλους, που ακομα κι αν δεν ξέρανε προσπαθούν κάτι να πάρουνε από εδώ και δεν λένε ''εσύ τί κάνεις'' ή ''σας έχει πεί κανένας ότι πρώτα η γέννα μετά η στείρωση'' κλπ κλπ.

Με συγχωρείτε αλλά αυτά μόνο εδώ τα βλέπω και έχω κάπως εκπλαγεί
Ελπιζω να δείς και άλλα απο αυτά που σε βολεύει να δεις, στην πορεία.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εμένα για να με πείσεις θα πρέπει να ξέρεις περισσότερα απ'οσα ξέρω εγώ...και το βλέπω λίγο χλωμό εώς πεθαμένο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι και το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορώ να καταλήξω για κάποιον που γράφει σε ένα forum φορώντας παρωπίδες...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Η γνώμη σου για μένα μου είναι παντελώς αδιάφορη
Το ξέρω κοπέλα μου, το ξέρω ... :wink:

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Αυτό που κι εγώ θέλω να πω είναι ότι δεν ήταν θέμα αυστηρότητας αλλά ανοησίας. Δε μου έλεγαν δλδ οτι πρεπει να κάνεις αυτό κι εκείνο ή ότι πρέπει να είσαι έτσι ή αλλιώς. Σας διηγήθηκα ήδη ένα περιστατικό. Δεν ξέρω τί μπορεί να σκεφτηκε ή να σκέφτεται η συγκεκριμένη κοπέλα και στην τελική δε με ενδιαφέρει. Εγώ βρήκα αυτό που έψαχνα και ξέρεις κάτι? Της ζητησα εάν γίνεται να το κρατήσει μέχρι το νέο χρόνο για να μείνει λιγο ακόμη με τη μανούλα του και μου είπε όχι διότι έπρεπε αυτή να φύγει ένα ταξίδι. Και πάλι όμως δε με ενδιαφέρει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μην κατηγορείτε εμένα γιατί κάποια αποφάσισε (ή όχι) να ζευγαρώσει το σκυλάκι της. Δεν είμαι εδώ ούτε για να το επικροτήσω ούτε για να το κατακρίνω. Είμαι εδώ γιατί είμαι ευτυχισμένος επειδή βρήκα ένα μικρό συντροφο και ήθελα να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας. Συνέβη όμως το αντίθετο.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
tasosrules said:
Εάν σκοπός του site είναι μια προπαγάνδα υπέρ των καθαρόαιμων σκυλιών πολύ καλώς κι εγώ μαζί σας.
οι περισοτεροι εχουμε (ειχαμε) ημιαιμα εδω μεσα και ακομη και αυτοι που δεν ειχαν ποτε δεν νωηται οτι θα "ειχαν" προβλημα με τα κοπρακια. Το προβλημα ειναι οι γενες ανευ λογου και αιτιας (για να φυγουν οι τοξινες, για να μην τρελαθει, για το καλο για, για ) που γεμιζουν αδεσποτα!

ρε τζουλια αυτο με τις τοξινες μπορεις να μου βρεις μια πηγη να το υποστηριξεις???

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
sir-elric said:
tasosrules said:
Εάν σκοπός του site είναι μια προπαγάνδα υπέρ των καθαρόαιμων σκυλιών πολύ καλώς κι εγώ μαζί σας.
οι περισοτεροι εχουμε (ειχαμε) ημιαιμα εδω μεσα και ακομη και αυτοι που δεν ειχαν ποτε δεν νωηται οτι θα "ειχαν" προβλημα με τα κοπρακια. Το προβλημα ειναι οι γενες ανευ λογου και αιτιας (για να φυγουν οι τοξινες, για να μην τρελαθει, για το καλο για, για ) που γεμιζουν αδεσποτα!

ρε τζουλια αυτο με τις τοξινες μπορεις να μου βρεις μια πηγη να το υποστηριξεις???

Για να το λέω προφανώς κάποιοι ειδικοί το έχουν πει. Δεν είμαι κτηνίατρος. Όσα λέω τα έχω διαβάσει/ακούσει σε διάφορα σεμινάρια σε Ευρώπη/Αμερική καθώς και σε διάφορα σχετικά sites.
Ευχαρίστως να κοιτάξω και να στα στείλω. Αν όχι στα Αγγλικά σίγουρα στα Γερμανικά θα είναι.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Bρε φίλε μου, όσο μας έλεγες οτι πήρες το καινούριο σκυλάκι σου είπε κανείς τιποτα ... ??? Πήγαινε πίσω και δές ότι η φάση άρχισε όταν αναφέρθηκε ότι έψαχνες μήνες για υιοθεσία και τελικά υιοθέτησες απο την κοπέλα ... χόντρυνε δε όταν μας είπες ότι στα σωματεία ήταν αγενείς και αυτή ήταν καλή ... επίσης ο πρώτος που πέταξε προσωπικό χαρακτηρισμό ήσουν εσύ, λέγοντας τα περί ευγένειας στην Strays help ... και μετά μας λές ότι σε βρίσαμε με το που μπήκες να μοιραστείς την χαρά σου?? Γιαυτό σου λέω, ΟΤΑΝ και ΑΝ αποφασίσεις να δείς παραπάνω απο αυτο που σε βολεύει ... εδώ είμαστε ... :wink:

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
denis said:
Bρε φίλε μου, όσο μας έλεγες οτι πήρες το καινούριο σκυλάκι σου είπε κανείς τιποτα ... ??? Πήγαινε πίσω και δές ότι η φάση άρχισε όταν αναφέρθηκε ότι έψαχνες μήνες για υιοθεσία και τελικά υιοθέτησες απο την κοπέλα ... χόντρυνε δε όταν μας είπες ότι στα σωματεία ήταν αγενείς και αυτή ήταν καλή ... επίσης ο πρώτος που πέταξε προσωπικό χαρακτηρισμό ήσουν εσύ, λέγοντας τα περί ευγένειας στην Strays help ... και μετά μας λές ότι σε βρίσαμε με το που μπήκες να μοιραστείς την χαρά σου?? Γιαυτό σου λέω, ΟΤΑΝ και ΑΝ αποφασίσεις να δείς παραπάνω απο αυτο που σε βολεύει ... εδώ είμαστε ... :wink:
Δεν ψάχνω να βρω ότι με βολεύει γιατί πολύ απλά δεν νιώθω ότι απολογούμαι. Δε μιλάω γενικα για τα σωματεία όσο για ιδιώτες ιδιοκτήτες σκύλων. Η σύγκρινση έγινε ανάμεσα σε εκείνους και στη συγκεκριμένη κοπέλα. Εγώ απλά φρόντισα να λύσω την... περιέργεια της Stray's help όσον αφορά το γιατί δεν βρήκα σκύλο από εκεί που μου υπέδειξε.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
giulia said:
Ευχαρίστως να κοιτάξω και να στα στείλω. Αν όχι στα Αγγλικά σίγουρα στα Γερμανικά θα είναι.
τα αγγλικα τα εχω τα γερμανικα εχουμε την frenchie! για να δουμε και τον αντιλογο!1

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αφού βρεις τα στοιχεία για να τεκμηριώσεις τα γραφομενα σου σχετικά με αυτό:
giulia said:
Ίσως τπτ..αλλά επικρατεί η άποψη πως με τη γέννα αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό της και είναι καλύτερα πριν τη στείρωση να γεννήσει μια φορά.
...ψάξε τις πήγες σου και σχετικά με το άλλο που υποστήριξες.

giulia said:
Χμμ σας έχει πει κανείς ότι οι σκυλίτσες πρέπει (για λόγους υγείας) να γεννήσουν μια φορά οπωσδήποτε?
Ας συνεχίσουμε λοιπόν την συζήτηση βασιζόμενοι στα επιστημονικά πορίσματα που θα μας παραθέσεις.
Σε περιμένουμε αγαπητή φίλη, ανυπομονώντας…

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
ROTTIE said:
Αφού βρεις τα στοιχεία για να τεκμηριώσεις τα γραφομενα σου σχετικά με αυτό:
giulia said:
Ίσως τπτ..αλλά επικρατεί η άποψη πως με τη γέννα αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό της και είναι καλύτερα πριν τη στείρωση να γεννήσει μια φορά.
...ψάξε τις πήγες σου και σχετικά με το άλλο που υποστήριξες.

giulia said:
Χμμ σας έχει πει κανείς ότι οι σκυλίτσες πρέπει (για λόγους υγείας) να γεννήσουν μια φορά οπωσδήποτε?
Ας συνεχίσουμε λοιπόν την συζήτηση βασιζόμενοι στα επιστημονικά πορίσματα που θα μας παραθέσεις.
Σε περιμένουμε αγαπητή φίλη, ανυπομονώντας…
Πάντως όπως και να χει είναι η πρώτη φορά που γράφω σε forum και πάει 5 σελιδες! lol

giulia

Active Member
3 Δεκεμβρίου 2007
39
0
Την ειρωνεία την έχετε εύκολη εδώ μέσα κι όποιος έχει αντίθετη γνώμη του την πέφτετε. Μπαίνω αρκετό καιρό στο forum κι έχω παρακολουθήσει απίστευτες διαμάχες με όσους διαφωνούν με τις δικές σας απόψεις ή οποίες δεν είναι απαραίτητα σωστές!!

Ευχαριστώ για την φιλοξενεία, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος κι εγώ έχω 2 μάτια και καθόλου μυωπία!! Αλλά δεν ξαφνιάστηκα : αν αγαπούσατε τα ζώα σας δε θα τους βάζατε πνίχτες
giu over & out

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
giulia said:
Την ειρωνεία την έχετε εύκολη εδώ μέσα κι όποιος έχει αντίθετη γνώμη του την πέφτετε. Μπαίνω αρκετό καιρό στο forum κι έχω παρακολουθήσει απίστευτες διαμάχες με όσους διαφωνούν με τις δικές σας απόψεις ή οποίες δεν είναι απαραίτητα σωστές!!
για αυτο περιμενουμε τα επιστημονικα στοιχεια στην αγγλικη η στην γερμανικη που θα εξηγουν το λαθος των ισχυρισμων μας!
prove us wrong or cry your way out!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Καλησπέρα σε όλους,

Η δική μου εμπειρία μου έχει διδάξει το εξής:

Α) Για αναπαραγωγή πρέπει να προορίζονται μόνο όσα απο τα καθαρόαιμα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όχι όλα. Και όταν λέω καθαρόαιμα εννοώ με πεντιγκρί, όχι σκέτα. Σε αυτή τη περίπτωση ζευγάρωμα θα γίνει μετά τους 18 μήνες (προσωπικά προτιμώ τους 24) και καλό είναι πριν τους 36.

Β) Όσα δεν προορίζονται για αναπαραγωγή, στείρωση.
Γ) Τα αδέσποτα ημίαιμα καλώς ή κακώς αναπαράγονται απο μόνα τους. Δεν χρειάζονται τη δική μας βοήθεια. Τα σπιτωμένα δεν υπάρχει κανένας λόγος. Δεν θα εκλείψει το είδος. Αν αύριο πεθάνουν όλοι οι άνθρωποι, τα σκυλιά θα διαιωνίσουν το είδος και σε κάποια χρόνια θα καταλήξουν σε 5-10 τύπους. Η επιβίωση του δυνατού. Νόμος της φύσης.

Δ) Από ότι ακούμε ή διαβάζουμε κρατάμε τα μισά, τα υπόλοιπα τα πετάμε. Απο αυτά που θα κρατήσουμε, φιλτράρουμε πάλι τα μισά. Αφού το κάνουμε δύο τρεις - φορές σημαίνει ότι αρχίσαμε να μαθαίνουμε.

Ο φίλος που άρχισε το topic καλά κάνει και ρωτάει. Μαθαίνει.

Απορία: όταν φεύγουν οι τοξίνες που πάνε; ελπίζω να μην ακούσω στα κουτάβια...

Τα 15-20 σκυλιά για δύο ανθρώπους είναι πολλά. Τα όρια μεταξύ φιλόζωου και συλλέκτη είναι λεπτά. Κι εγώ θέλω να έχω 10 μπόξερ, και όταν βλέπω κάποιο που χρειάζεται ανάγκη πάλι η καρδία μου ραγίζει. Ακόμα και αν είχα όμως τον κατάλληλο χώρο, εγω και η γυναίκα μου δεν θα μπορούσαμε να φροντίσουμε σωστά, πάνω απο 8-10 σκυλιά. Θα χρειαζόμασταν βοήθεια.

Και όταν η βοήθεια δεν αμοίβεται αργα ή γρήγορα γίνονται εκπτώσεις στη ποιότητα.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
sir-elric said:
για αυτο περιμενουμε τα επιστημονικα στοιχεια στην αγγλικη η στην γερμανικη που θα εξηγουν το λαθος των ισχυρισμων μας!
ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ.........

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
LUNA07 said:
sir-elric said:
ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ.........
Απλά μου είπε να σας πω CIAO εκ μέρους της.. :)