Ανησυχο κουταβι μετα το μπανιο

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Καλησπερα σε ολη την παρεα του φορουμ!
Εχθες καναμε τη μικρη μας (Ακιτα 4 μηνων)το μπρωτο της μπανακι.Μετα απο κανα 2 ωρο και ολο μα ολο το βραδυ ειταν απιστευτα ανησυχη ετρεχε απο δω κι απο κει και δαγκωνοταν και ξυνοταν συνεχεια!Αυτο εγινε και σημερα το πρωι μεχρι που πηγαμε βολτα οπου ειταν αψογη και παιχνιδιαρα!Μολις γυρισα σπιτι παλι τα ιδια.Την ξεπλυνα ξανα με χλιαρο νερακι και παλι κλαψουριζε και ετρεχε ανησυχη μεχρι τωρα που ησυχασε λιγο και κοιματε.Τι μπορει να φταιει??Το σαμπουαν ειναι ειδικο για σκυλακια και την ξεβγαλα καλα και τις δυο φορες με νερακι και τη στεγνωσαμε με πετσετες και πιστολακι.

Juiliet

Member
15 Μαρτίου 2014
8
0
αγαπητη/ε neo_gp , θα ηθελα να με διαφωτησεις σε μερικες ερωτησεις μου για να μπορεσω να σε βοηθησω οσο μπορω... καταρχας ποση ωρα κρατησε το μπανακι της? την εκανες μονο εσυ μπανιο ή ηταν και αλλα 10 ατομα? οταν λες οτι την ξεβγαλες 2 εννοεις με καποια κανατα η με το ακουστικο του μπανιου? και τελος, το σαμπουαν που εχει τι ακριβως σαμπουαν ειναι? (εννοωντας για μακριτριχα σκυλια? για κουταβακια? με αρωμα? τι ποιοτητα?)

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Καλημερα,λοιπον το μπανακι της κρατησε μαζι με το στεγνωμα περιπου μιση ωριτσα.Δεν την εκανα μονος μου την εκανα μαζι με την κοπελα μου μπανιο για να με βοηθησει.Την ξεβγαλα με το ακουστικο του μπανιου και τελος το σαμπουαν ειταν καλης ποιοτητας απ οτι μου ειπε ο πετ σοπας και ειταν για κουταβια βεβαια δε διευκρινιζε αν ειναι για μακρυτριχα...
Αυτα ελπιζω να βοηθησα!

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Στρεσαρισμενο ειταν το σκυλι τελικα μου ειπε ο γιατρος και δεν ειχε τιποτα δερματολογικο που το εξετασε.
Σημερα παντως ειναι μια χαρα!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
και εγώ εκεί θα πόνταρα ;-) κάθε αρχή και δύσκολη!
πάντως, σε περίπτωση που δε το γνωρίζεις, καλό είναι το σαμπουάν να το έχεις σε λεκανίτσα με χλιαρό νερό και, αφού βρέξεις πρώτα τον σκύλο, να τον λούσεις με το νερό/σαμπουάν που θα παίρνεις με ένα σφουγγάρι/πανάκι, δηλαδή όχι βάζοντας το σαμπουάν κατευθείαν επάνω του. επίσης, όπως έχει ξανασυζητηθεί, δεν κάνει σε καμία περίπτωση καλό να πλένεις πολύ συχνά τον σκύλο -- εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων που θέλουν συχνό grooming.

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Οχι παιδια το ξερω αυτο,το σαμπουαν κανονικα αραιωμενο με ενα λιτρο νερο σε μια λεκανιτσα και λουζουμε το σκυλο.Επισης και για τη συχνοτητα εχω ενημερωθει απο τον εκτροφεα,3-4 φορες το χρονο μου ειπε οτι ειναι αρκετες,απο κει και περα βουρτσισμα και στεγνο καθαρισμα με νερακι και λιγο μυλοξυδο ειναι μια χαρα!