Ανοικτή πυομήτρα

immortality

Member
18 Ιανουαρίου 2013
5
0
Η σκυλίτσα μου έχει ανοικτή πυομήτρα είναι 4,5 χρονών και δεν έχει ζευγαρώσει ακόμη, την πήγαμε στον κτηνίατρο και μας είπε για το χειρουργίο που κάνουν στην πυομήτρα και κοστίζει 300 ευρώ την σήμερον ημέρα είναι δύσκολο να βρεθούν χρήματα ετσι λοιπόν αποφασίσαμε να της δώσουμε αντιβίωση augmentin συγκεκριμένα για 2 εβδομάδες και όταν της περάσει να την κάνουμε στείρωση. Είναι ασφαλές αυτός ο ''δρόμος'' που ακολουθήσαμε ή πρέπει να της κάνουμε οπωσδήποτε το χειρουργίο για την πυομήτρα;

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ο κτηνιατρος ειναι ο πιο καταλληλος να σου πει τι ειναι καλυτερο, αλλα η γνωμη μου ειναι οτι η στειρωση μαζι με την τωρινη θεραπεια (που υπαρχει και ενα ενδεχομενο να μην ειναι επιτυχης) και η ταλαιπωρεια της σκυλιτσας σου, ισως φτανουν το ποσό που χρειαζεται τωρα για το χειρουργειο. απο τη στιγμη που εκανε πυομητρα ειναι περισσοτερο απο πιθανο οτι θα ξανακανει στους επομενους οιστρους. γιατι να καθυστερησεις κατι που ειναι αναποφευκτο.
εγω θα σου προτεινα να ρωτησεις και αλλον ενα κτηνιατρο για να εχεις μια δευτερη γνωμη και να ζητησεις καλυτερη τιμη ή ευκολιες για την πληρωμη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Το ίδιο ποσό θα στοιχίσει και η στείρωση. Καλύτερα να την πας για χειρουργείο τώρα.
Συμφωνώ. Μπορεί να γλυτώσεις λίγα χρήματα αλλά θα διακινδυνεύσεις. Ο γιατρός τι ακριβώς είπε για αυτό;

immortality

Member
18 Ιανουαρίου 2013
5
0
H αληθεια ειναι οτι δεν δειχνει να ποναει απο τοτε που αρχισαμε την αντιβιωση σε αντιθεση με την πρωτη ημερα οπου μας κοιτουσε στα ματια και εκλαιγε. Συνεχιζει να δαγκωνει τα μανικια απο τις μπλουζες και γενικα ειναι ευδιαθετη. Γνωριζεις ομως αν η ανοικτη πυομητρα ειναι τοσο σοβαρη που α κομα και με την αντιβιωση που παιρνει μπορει να αδηγησει στο θανατο; Στην πολη που μενω δεν εχω την δυνατοτητα να ρωτησω και πολλες γνωμες κτηνιατρων.

immortality

Member
18 Ιανουαρίου 2013
5
0
Ο γιατρος ειπε πως ευχεται να πετυχει η αγωγη, η στηρωση μας ειπε κοστιζει 150 ενω το χειρουργιο για την πυομητρα 300 γιατι χρειαζεται και 2 μερες νοσηλεια

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
'Εχω πολύ άσχημη εμπειρία με πυόμητρα και γιατρό που έδωσε κορτιζόνη αντί να εγχειρίσει πολλά χρόνια πριν. Το αποτέλεσμα ήταν ο σκύλος να πηγαίνει καλύτερα, να μην πονάει πια, και ξαφνικά μια μέρα καταπέφτει, την βλέπει ο γιατρός συστήνει χειρουργείο το επόμενο πρωινό και το ίδιο βράδυ την χάνουμε.

Ο γιατρος ειπε πως ευχεται να πετυχει η αγωγη, η στηρωση μας ειπε κοστιζει 150 ενω το χειρουργιο για την πυομητρα 300 γιατι χρειαζεται και 2 μερες νοσηλεια
Εφόσον δεν είναι σίγουρος αλλά εύχεται γνώμη μου πάντα , μην το ρισκάρετε.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αν κανετε εναν διακανονισμο με τον γιατρο να του δωσετε π.χ. 150 τωρα και τα υπολοιπα τον επομενο μηνα δεν θα δεχτει?

Μια αλλη λυση ειναι να παρετε μια γνωμη και τιμη απο τα ιατρεια της φιλοζωικης που συνηθως εχουν καλυτερες τιμες απο τα υπολοιπα (συν οτι στηριζεις και το εργο τους με τα αδεσποτα).

immortality

Member
18 Ιανουαρίου 2013
5
0
Ελπιζω να δεχθει με τον διακανονισμο διοτι ειναι αρκετα χρηματα. Γνωριζετε μηπως κατα ποσο διαφερει το συγκεκριμενο χειρουργειο απο την απλη στειρωση; Επισης αν θα πρεπει να εκκρινει μεγαλη ποσοτητα πυον απο τον κολπο της ή λιγη;

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Αν θέλεις να συγκρίνεις τους παράγοντες κόστος , αποτελεσματικότητα και ταλαιπωρία ζώου και ιδιοκτήτη , η Ωοθηκυστερεκτομή αποτελεί την ασφαλέστερη λύση . Και γενικά τα περιστατικά πυομήτρας πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επείγοντα .

Επίσης η "απλή" στείρωση σε σχέση με την στείρωση στα πλαίσια θεραπείας πυομήτρας διαφέρει διότι όπως καταλαβαίνεις είναι διαφορετικής φύσεως και αντιμετώπισης περίπτωση .

Στην περίπτωση που αποφασίσεις να πα΄ς σε κάποιο κυνοφιλικό σωματείο για την επέμβαση , πρωτού πάρεις απόφαση ρώτα και μάθε το πού γίνονται οι επεμβάσεις , απο ποιούς και υπο ποιές συνθήκες , πριν δελεαστείς απο την -πιθανώς- καλή τιμή .

Σε κάθε περίπτωση , συνεργάζεσαι με κυνοφιλικά που τις επεμβάσεις τις κάνει ιδιώτης Κτηνίατρος , σε δικό του Ιατρείο με τα κατάλληλα μέτρα αντισηψίας και ασφάλειας , και αποφεύγεις επεμβάσεις σε χώρους του κυνοφιλικού που δεν πληρούν τις συνθήκες που απαιτούνται ( είναι γνωστά τα "χειρουργεία" που γίνονται με την σαγιονάρα πάνω σ επλαστικά τραπέζια μπαλκονιού και επάνω σε εφημερίδες απο Ρουμάνους φοιτητές , κάθε καλοκαίρι ) .

Μερικές φορές , το φθηνό , είναι ακριβό .

Περαστικά πάντως στην μικρή

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Περαστικά σας!!
Δεν πιστεύω πως το [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]augmentin μόνο του θα κάνει δουλειά...Τσάμπα θα ταλαιπωρηθεί η σκυλίτσα και εσύ!![/FONT]
Καλύτερα να την στειρώσεις τώρα!! Σε ποια περιοχή είσαι? Μήπως σου προτείνουμε κανέναν άλλον γιατρό!

Εμείς έχουμε 2 μήνες περίπου? από την στείρωση της μικρής μου! Μου είχε βγάλει και μένα ανοιχτή πυομήτρα και δεν ήθελε καθόλου ο γιατρός μας να καθυστερήσει την επέμβαση.. Καλύτερα να μην το αφήσεις για αργότερα... σε τέτοιες περιπτώσεις η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία...:(

Εμένα ο γιατρός μας την κράτησε ένα βράδυ μέσα.. την επόμενη μέρα πήγα να την πάρω και ήταν μες την καλή χαρά!Σα να μην συμβαίνει τίποτα!!

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα πύον που πρέπει να εκκρίνεται...
Όσο κι αν βγάζει, είτε πολύ είτε λίγο, είναι αντένδειξη και πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς

2 μερες νοσηλεια στο Ωνασειο ειναι και κοστιζουν τοσο? :rolleyes: Εδω οσες πυομητρες εχω ακουσει τις χρεωνουν σαν κανονικη στειρωση, αφου δεν κανουν απολυτως τιποτα παραπανω. Χειρουργειο στειρωσης κι αντιβιωση.

immortality

Member
18 Ιανουαρίου 2013
5
0
Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας, μένω στη Β. Εύβοια και συγκεκριμένα Ιστιαία, έχουμε 3 κτηνιατρικά κέντρα από τα οποία τα δύο ανήκουν σε ιδιώτες και το άλλο είναι δημόσιο το οποίο θέλω να αποφύγω. Πιστεύω πως στον κτηνίατρο που την πήγαμε κάναμε σωστή επιλογή γιατί έχω ακούσει καλά λόγια σε αντίθεση με τον άλλο, διότι ο άλλος είχε κάνει περισσότερη αναισθησία σε έναν γάτο με αποτέλεσμα να μην ξυπνήσει και τον φοβάμαι λίγο. Πάντως ο κτηνίατρος που την πήγαμε μας είπε πως για να γίνει μία στείρωση το σκυλάκι πρέπει να είναι υγιές, και ότι η επέμβαση για την πυομήτρα είναι κάτι παραπάνω από μια στείρωση και θα της βάλει και ορό και θα νοσηλευτεί και 2 μέρες όπως σας είπα και πριν γι'αυτό και ανεβαίνει το ποσό. Έτσι αποφασίσαμε να τις δώσουμε για 2 εβδομάδες augmentin και αν της φύγει να κάνουμε στείρωση αμέσως, αλλιώς αναγκαστικά το χειρουργείο που είναι για την πυομήτρα. Βέβαια έχω και εγώ κάποιες αμφιβολίες για το αν θα κάνει από μόνη της η augmentin δουλειά, πάντως η θεία μου που είναι φαρμακοποιός μου είπε πως είναι καλή αντιβίωση. Εάν σας είναι εύκολο μπορείτε να μάθετε τελικά αν μπορεί να γίνει στείρωση τώρα που έχει το πρόβλημα;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εάν σας είναι εύκολο μπορείτε να μάθετε τελικά αν μπορεί να γίνει στείρωση τώρα που έχει το πρόβλημα;
Στην ουσια ειναι ιδια επεμβαση!
Και στης δυο περιπτοσεις αφαιρειται η μητρα με τους σλαπιγες και της ωοθηκες- μονο που στην μια περιπτοση η μητρα θα ειναι αδεια ( και σε μεγεθος καλαμακιου) και στην αλλη γεματη πυον ( μπορει να εχει διαμετρου του κατω μερος του χεριου).
Μετα απο χειρουργειο πυομητρας το σκυλη ειναι στειρομενο!

Τοι να νοσηλευτει 2 μερες ειναι καπος υπερβολη, εαν ο σκυλος ειναι κατα τα αλλα καλα.
Στο ιατρειο που δουλευβω εγω δεν μενει κανενας σκυλος για νοσηλεια μετα απο πυομητρα, παρα μονο εαν υπαρχουν επιπλοκες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Κι εγώ θεωρώ υπερβολή τις δύο ημέρες νοσηλεία και να την χρεώνει και χρυσή.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο περιμένετε και δεν κάνετε την επέμβαση άμεσα και όπως πολύ σωστά είπαν οι παραπάνω αν δεν υπάρχουν επιπλοκές δεν χρειαζεται το σκυλί να μείνει για νοσηλεία.

Μήπως να έπαιρνες και μια δεύτερη γνώμη;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μήπως σε συμφέρει να ταξιδέψεις Αθήνα να κάνεις την επέμβαση σε έναν καλό γιατρό εδώ άμεσα; Μην καθυστερείς με αντιβιώσεις, η καθυστέρηση στην πυομήτρα είναι επικίνδυνη πολύ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
η καθυστέρηση στην πυομήτρα είναι επικίνδυνη πολύ.
Ετσι!!
Επειδη ολο αυτο το πυον- ειναι φορτος μικροβιων- τοξικο υλικο- βλαπτει καθε μερα πιο πολυ τον οργανισμο.Ιδιαιτερα τα νεφρα και το συκοτι- με αποτελεσμα αυτα τα οργανα να καταπονουνται πολυ- με ενδεχομενο να μην αντεξουν σε 15 μερες να αντιμετοπιζουν και μια ναρκωση!!

Εγω θα αφηνα της ευχες ( για να πιασει η αντιβιωση) στην ακρη και θα ετρεχα.