Ανοιχτη πληγη .

koswins

Member
20 Μαρτίου 2019
5
0
27
Καλησπερα, ανοιγω εδω το θεμα γιατι δεν ξερω που αλλου .
πριν 2.5 μερες το σκυλι μου επαιζε κλασσικα με μια μυγα , πηδηξε στο τζαμι να την πιασει , εσπασε το τζαμι και κοπηκε στο αριστερο μπροστινο του ποδι , οχι βαθεια αλλα του βγηκε το δερμα σε μεγεθος δυευρου+ . Τον πηγα την ιδια μερα στην κτηνιατρο και μου ειπε οτι ειναι στο οριο για ραμματα , προσπαθησαμε να του το δεσουμε αλλα δεν καθοταν με τιποτα , του εβαλε αντιβακτηριδιακο σπρει ( ενα μπλε) και ξαναπηγαμε την επομενη μερα οπου μου ειπε οτι γλυτωσαμε τα ραμματα λογω του οτι η πληγη ειχε μικρυνει λιγο ,κυριως επειδη του φορεσαμε κολαρο και δεν την εγλειφε οπως στην αρχη οπου την ειχε ξεχειλωσει , του ξαναεβαλε σπρει και μου ειπε την επομενη να του βαλω 2 φορες φουσιντιν και να τον ξαναφερω μεθαυριο να το δουμε .Το θεμα ειναι οτι προσπαθησα να του βαλω φουσιντιν αλλα ο δικος μου ειναι τελειως drama queen και χωρις να τον ακουμπησω ουρλιαζει και τρεχει μακρεια μου . Νομιζω οτι την πρωτη φορα προλαβα και απλωσα στην πληγη αλοιφη αλλα δεν ειμαι σιγουρος . Εχω απελπιστει , δεν μπορω να βλεπω την πληγη ανοιχτη νοιωθω οτι κατι παει λαθος .H συμπεριφορα του ειναι περα για περα νορμαλ δηλαδη κανενα σημαδι πονου ουτε στο περπατημα ουτε στην διαθεση . Παραθετω φωτογραφιες . Σας παρακαλω βοηθηστε με , να ανησυχω για μολυνση ; να του βαλω πουλβο η καποιο αλλο σπρει και να του κρατησω το κολαρο μεχρι να ψιλοκλεισει και να θρεψει μονο του ; ( να σημειωσω οτι η κτηνιατρος μου ειπε οτι το οξυγονο ειναι που κανει την δουλεια οταν την ρωτησα αν ειναι Must να το δεσουμε )

Attachments

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Τον δένεις ήρεμα και ανυποψίαστα, του φοράς το κολάρο και στο τέλος βάζεις την αλοιφή.
Τι μπορεί να πάει στραβά σ'αυτή την αλληλουχία, εσύ που τον ξέρεις;

• Like
Reactions: koswins

koswins

Member
20 Μαρτίου 2019
5
0
27
Τον δένεις ήρεμα και ανυποψίαστα, του φοράς το κολάρο και στο τέλος βάζεις την αλοιφή.
Τι μπορεί να πάει στραβά σ'αυτή την αλληλουχία, εσύ που τον ξέρεις;
το τελευταιο . ειτε θα ουρλιαξει ειτε θα κουνιεται το ποδι του και δεν θα μπορω να του απλωσω καλα την αλοιφη και φοβαμαι μην με δαγκωσει κιολας πανω στον φοβο του . Για να καταλαβετε για τι ψυχοσυνθεση μιλαμε οταν τον κραταγαμε και πηγε η κτηνιατρος να του βαλει μια αλοιφη καθολου επιπονη και να του το δεσει , χωρις να τον ακουμπησει ουρλιαζε λες και τον σφαζαμε ,μετεπειτα μου λεει "τωρα θα γινει χαμος με το σπρει" επειδη και καλα θα ποναγε του εβαλε σπρει στα μουλοχτα και δεν εβγαλε κιχ . εχω την εντυπωση οτι απλα ειναι τερμα φοβιτσιαρης και ειναι τελειως ψυχολογικο το θεμα .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τέτοια πληγή πρέπει να μείνει ανοιχτή και να αερίζεται για να δημιουργήσει καύκαλο και να κλείσει.
Δεν μπορείς να ράψεις κάτι γιατί είναι μεγάλο-πλατύ το μέτωπο της πληγής.

Βάζεις ανα τακτά διαστήματα αντιβακτηριακό σπρέι και αλοιφή
Αν δεν κάθεται βρες τρόπο να κάτσει.

Είστε τυχεροί που ο σκύλος δεν δαγκώνει. Μεγάλο συν! Εκμεταλεύσου το!

koswins

Member
20 Μαρτίου 2019
5
0
27
Τέτοια πληγή πρέπει να μείνει ανοιχτή και να αερίζεται για να δημιουργήσει καύκαλο και να κλείσει.
Δεν μπορείς να ράψεις κάτι γιατί είναι μεγάλο-πλατύ το μέτωπο της πληγής.

Βάζεις ανα τακτά διαστήματα αντιβακτηριακό σπρέι και αλοιφή
Αν δεν κάθεται βρες τρόπο να κάτσει.

Είστε τυχεροί που ο σκύλος δεν δαγκώνει. Μεγάλο συν! Εκμεταλεύσου το!
κανει να του βαλω αλοιφη μετα απο 2 ωρες ας πουμε που θα του εχω βαλει σπρει ;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Μα, αν του έχεις φορέσει το κολάρο, πως θα σε δαγκώσει;
Δεν έχεις κάποιον ακόμη, να σε βοηθήσει;
Βάλτου φίμωτρο.
Γενικά, βρες οπωσδήποτε τον τρόπο να το κάνεις. Πρέπει να μάθει στην ζωή του, να τις δέχεται αυτές τις καταστάσεις, για το καλό του.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το σπρέι είναι για κρούστα επειδή έχεις να κάνεις με ζώο που δεν έχεις συναίσθηση και έτσι ρίχνεις σπρέι που ξεραίνεται γρήγορα + ότι γενικά με το τρίχωμα του σκύλου κυκλοφορούν πολλά μικρόβια που μπορεί να επικαθίσουν στην πληγή.

Ό,τι σου είπε ο γιατρός θα κάνεις στα διαστήματα που πρέπει.

Μπροστά στην υγεία του σκύλου οποιαδήποτε εκπαίδευση πάει περίπατο.
Τον πιάνεις και βάζεις την αγωγή έτσι όπως πρέπει και ας χαλάσει η σχέση σας.

Last edited:

koswins

Member
20 Μαρτίου 2019
5
0
27
Το σπρέι είναι για κρούστα επειδή έχεις να κάνεις με ζώο που δεν έχεις συναίσθηση και έτσι ρίχνεις σπρέι που ξεραίνεται γρήγορα + ότι γενικά με το τρίχωμα του σκύλου κυκλοφορούν πολλά μικρόβια που μπορείς να επικαθίσουν στην πληγή.

Ό,τι σου είπε ο γιατρός θα κάνεις στα διαστήματα που πρέπει.

Μπροστά στην υγεία του σκύλου οποιαδήποτε εκπαίδευση πάει περίπατο.
Τον πιάνεις και βάζεις την αγωγή έτσι όπως πρέπει και ας χαλάσει η σχέση σας.
Ενταξει ευχαριστω , για τις απαντησεις γιατι εχω θορυβηθει και ειδικα με αυτο που μου ειπες με το καυκαλο καθυσηχαστηκα καπως . θα προσπαθησω αυριο παση θυσια να του βαλω οτι μου πει η γιατρος .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πάρε και μικρές αποστειρωμένες γάζες από το φαρμακείο.

Τώρα δημιουργώντας καύκαλο περνώντας οι μέρες μπορεί να βγάζει υγρά.

Σκουπίζεις ταμποναριστά το σημείο να πάρει τα πολλά υγρά και ψεκάζεις ή αλοίφεις(αναλόγως τι σου πει η γιατρός).

Αυτά να 'ταν τα άσχημα...

koswins

Member
20 Μαρτίου 2019
5
0
27
Μα, αν του έχεις φορέσει το κολάρο, πως θα σε δαγκώσει;
Δεν έχεις κάποιον ακόμη, να σε βοηθήσει;
Βάλτου φίμωτρο.
Γενικά, βρες οπωσδήποτε τον τρόπο να το κάνεις. Πρέπει να μάθει στην ζωή του, να τις δέχεται αυτές τις καταστάσεις, για το καλό του.
Να σαι καλα . Θα ενημερωσω και αυριο αν ειναι που θα τον ξαναπαω στην γιατρο .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ