Ανορεξία σε rottweiller

stelakos

Active Member
7 Μαρτίου 2012
36
0
Γεια σας παιδια..εχω ενα κουταβι ροτ 11 και κατι μηνων..εδω και και κανα 2 βδομαδες δεν τον βλεπω να τρωει με πολυ ορεξη.μια τρωει μια οχι,,, του δινω πλαταρια μια το πρωι μια το βραδυ με λαχανικα μαζι σχεδον 1.5 κιλο σε συνολο..εχω κανει εξετασεις προληπτικα και ειναι οκ..απο παιχνιδι και τρεξιμο ειναι μια χαρα ..σσ ειναι 43 κιλα ..μηπως βαρεθηκε τα πλαταρια???

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
1.5 κιλό τη μέρα δεν είναι πολλά για τα κιλά του; Δε γνωρίζω, απλά ρωτάω. Εγώ στη δικιά μου που είναι περίπου 40 κιλά, αλλά 7 χρονών, έδινα σύνολο (κρέας-λαχανικά) 800 γραμμάρια σε barf.

Ανορεξία σε ροτ είναι ανήκουστο βέβαια..Επισκέφτηκες τον κτηνίατρο μήπως έχει κάποιο άλλο θέμα στον οργανισμό του;
Η διάθεσή του είναι οκ;

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
O σκυλάκος ειναι ακόμα κουτάβι! Άρα οι απαιτήσεις του σε τροφή ειναι μεγαλύτερες mad00lini από της δικιάς σου! Για αυτό και δινει περισσότερο!
όμως stelakos δίνεις μόνο πλατάρια? Γιατί? Ούτε μοσχάρι, ουτε αρνί, ούτε ψάρια? Από όσο έχω διαβάσει μπαρφ δε σημαίνει μονο πλατάρια! Αρα μήπως να αρχίσεις να εμπλουτίζεις τη διατροφή του?
Όταν λες προληπτικά εξετάσεις εννοεις γενική, βιοχημική, ελρίχεια, καλαζααρ?

Last edited:

stelakos

Active Member
7 Μαρτίου 2012
36
0
απο διαθεση ειμαστε πολυ καλα...σαν ποσοτητα δε μου φαινεται και πολυ αν βα λεις οτι δινω καπου στο 4-5 % του βαρους του...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εναμισυ κιλο πολλα ειναι,,, υπαρχει το βασικο 2% επι του βαρους και απο εκει και πανω αναλογα το μεταβολισμο και τη δραστηριοτητα του σκυλου,,, αρα ξεκινας απο 830 γραμμαρια την ημερα και αναλογως βλεπεις ποσο παραπανω θελει... και οσο ναναι καπου ψιλοβαριουνται καθε μερα το ιδιο φαγητο τα σκυλια,, για δωσε και κανα κεσεδακι γιαουρτακι,,, καμμια μπριτζολιτσα,,, ρυζι,,,

stelakos

Active Member
7 Μαρτίου 2012
36
0
O σκυλάκος ειναι ακόμα κουτάβι! Άρα οι απαιτήσεις του σε τροφή ειναι μεγαλύτερες mad00lini από της δικιάς σου! Για αυτό και δινει περισσότερο!
όμως stelakos δίνεις μόνο πλατάρια? Γιατί? Ούτε μοσχάρι, ουτε αρνί, ούτε ψάρια? Από όσο έχω διαβάσει μπαρφ δε σημαίνει μονο πλατάρια! Αρα μήπως να αρχίσεις να εμπλουτίζεις τη διατροφή του?
βαζω και μοσχαρι και σαρδελα..εξετασεις για καλαζαρ .λεισμανιωση, και αιματολογικες

stelakos

Active Member
7 Μαρτίου 2012
36
0
εναμισυ κιλο πολλα ειναι,,, υπαρχει το βασικο 2% επι του βαρους και απο εκει και πανω αναλογα το μεταβολισμο και τη δραστηριοτητα του σκυλου,,, αρα ξεκινας απο 830 γραμμαρια την ημερα και αναλογως βλεπεις ποσο παραπανω θελει... και οσο ναναι καπου ψιλοβαριουνται καθε μερα το ιδιο φαγητο τα σκυλια,, για δωσε και κανα κεσεδακι γιαουρτακι,,, καμμια μπριτζολιτσα,,, ρυζι,,,
για να δοκιμασω...μαλλον τον μπουκωσα...;)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
απο οτι φαινεται δεν ειναι λαιμαργο,,, τα λαιμαργα δεν μπουκωνουν ποτε ==))

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν το πιστεύω ότι υπάρχει μη-λαίμαργο rott.

Μήπως να έκανες το γεύμα του ένα και καλό ή είναι νωρίς ακόμα;

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
Αφού του δίνεις αρκετό φαΐ όταν ενηλικιωθεί θα τρώει 1 φορά κάθε 2 μέρες.
Το φυσιολογικό για τον σκύλο είναι να τρώει αραιά και μεγάλα γεύματα.
Μην ανησυχείς η έλλειψη υπερβολικής όρεξης είναι σύνηθες στα σκυλιά που τρώνε ωμά.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ακριβώς!
Πέρα του ότι για τα κιλά υπάρχει συντελεστής, υπάρχει και για την δραστηριότητα συντελεστής!
Και εγώ νομίζω σύμφωνα με τον μπούσουλα του υπολογισμού της BARF ότι η ποσότητα του φαγητού είναι οκ!

Δεν το πιστεύω ότι υπάρχει μη-λαίμαργο rott.

Μήπως να έκανες το γεύμα του ένα και καλό ή είναι νωρίς ακόμα;
Ένα και καλό δεν το κάνουμε γενικά!
Συνήθως προτιμούμε πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα!
Αυτό το κάνουμε με την ξηρά που τρώει ένας τέτοιος σκύλος 500-600γρ ξηράς!
Φαντάσου πόσο σημαντικό είναι στην BARF τα μικρά και πολλά γεύματα την στιγμή που τρώει σε ποσότητα ουσιαστικά 2πλάσια της ξηράς!

Αφού του δίνεις αρκετό φαΐ όταν ενηλικιωθεί θα τρώει 1 φορά κάθε 2 μέρες.
Το φυσιολογικό για τον σκύλο είναι να τρώει αραιά και μεγάλα γεύματα.
Μην ανησυχείς η έλλειψη υπερβολικής όρεξης είναι σύνηθες στα σκυλιά που τρώνε ωμά.
Το αν θα τρώει, τι, πόσο και για πόσο εξαρτάται από σένα!Όχι από τον σκύλο!Εκτός και αν μιλάμε για πρόβλημα υγείας ή κάτι παθολογικό!
Συνήθως είναι αραία και μικρά γεύματα, για να τα μεταβολίζει καλύτερα!
Το αρκετό φαί είναι σχετικό!Η ποσότητα δεν είναι το ζητούμενο!Η θερμιδική αξία της ποσότητας είναι!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Φαντάσου πόσο σημαντικό είναι στην BARF τα μικρά και πολλά γεύματα την στιγμή που τρώει σε ποσότητα ουσιαστικά 2πλάσια της ξηράς!
Γιατί όχι ένα και καλό;
Το ωμό άλλωστε χρειάζεται λιγότερες ώρες για να χωνευτεί σε σχέση με την ξηρά. Θέμα μεταβολισμού απλά;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Πάντως όπως και να χει ένα και καλό για 11 μηνών ειδικά μου φαίνεται πολύ νωρίς εμένα.

Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
Το αν θα τρώει, τι, πόσο και για πόσο εξαρτάται από σένα!Όχι από τον σκύλο!Εκτός και αν μιλάμε για πρόβλημα υγείας ή κάτι παθολογικό!
Τα δικά μου τρώνε όσο θέλουν και όποτε θέλουν αρκεί να είμαστε σπίτι,
έξω δεν τρώνε τίποτα,
έχουμε συμβιβαστεί...εκτός εάν έχουν πρόβλημα υγείας.

Συνήθως είναι αραία και μικρά γεύματα, για να τα μεταβολίζει καλύτερα!
Δεν είναι παμφάγα αλλά κυρίως-σαρκοφάγα,
τα σαρκοφάγα τρώνε αραιότερα και μεγάλα γεύματα.

Το αρκετό φαί είναι σχετικό!Η ποσότητα δεν είναι το ζητούμενο!Η θερμιδική αξία της ποσότητας είναι!
και η Θρεπτική αξία, θερμίδες έχουν και τα μακ-ντοναλτ,
αλλά και η ποσότητα είναι σημαντική για την αίσθηση κορεσμού του σκύλου,
μην ξεχνάς ότι κάποιες ξηρές-τροφές έχουν και διογκοτικα για αυτήν την "αίσθηση",
πριν λίγα χρόνια το διαφήμιζαν κιόλας.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Η ποσότητα μια χαρά μου φαίνεται για το βάρος του και την ηλικία του και καλύτερα να το γυρίσεις σε ένα γεύμα. Η ποιότητα της τροφής όμως είναι χάλια. Χρειάζεται απαραίτητα ποικιλία.

Για ποιο λόγο δεν το κάνουμε; Οι φανατικοί μπαρφερς δεν ταΐζουν καν κάθε μέρα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Για ποιο λόγο δεν το κάνουμε; Οι φανατικοί μπαρφερς δεν ταΐζουν καν κάθε μέρα.
Συμφωνώ. Και δε χρειάζεται να είσαι φανατικός μπάρφερ για να μείνει και μια μέρα ο σκύλος νηστικός.

Με το δικό μου μυαλό σκέφτομαι το σαρκοφάγο στη φύση..Δεν τρώει δύο γεύματα τη μέρα. Δεν τρώει καν κάθε μέρα.

Πιάνει ένα θήραμα κάθε 3 μέρες (στην καλυτερότερη) και τρώει για μια βδομάδα. Δε λέω πως πρέπει έτσι να είναι και ο σκύλος..Αλλά μικρά και αραιά μου φαίνεται λίγο περίεργο.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω παλι γιατι νομιζω οτι οταν λεμε μπαρφ δεν εννοουμε μονο πλαταρια και λαχανικα καθε μερα αλλα μια πολυ μεγαλη ποικιλια της διατροφικης αλλυσιδας.. η οποια εναλλασεται συνεχως μεσα σε ενα κυκλο δυο εβδομαδων και ξαναρχιζει απο την αρχη,,,??? ???
,,,
υποτιθεται οτι ο σκυλος πριν κατι χιλιαδες χρονια δεν εβρησκε καθε μερα κοτοπουλα και λαχανικα στη φυση,, αλλα και ψαρια και κοκαλα και αυγα και κανα αγριογουρουνο και καμια αγελαδα λαγους διαφορα πετουμενα και διαφορα αλλα,,, αλλα για να ακολουθησεις μια μπαρφ διατροφη στο σκυλο θελει και κοπο και χρονο και γνωσεις,,,, ειδικα λογω των μικροβιων που παραμονευουν αφου τα κρεατα ειναι ωμα αρα επικινδυνα αν εχουν συντηρηθει η μεταφερθει λαθος,,,

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αλλο ξηρα αλλο μπαρφ,,, ουδεμια σχεση,,, και για να πας σε καλης ποιοτητας ξηρα πας σε παρα πολλα ευρα,,, βαλε μερικα λαχανικα διπλα σε μια ξηρα τροφη και προσπαθησε να δεις ομοιοτητες,,, το λαχανικο ειναι ζωντανο ==))