Αντίδραση στο εμβόλιο λύσσας

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το Φεβρουάριο το Μουφ πρέπει να κάνει το επόμενο εμβόλιο λύσσας, καθώς και κάτι άλλα εμβόλια. Συνήθως του τα κάνουμε με δόσεις διότι αρρωσταίνει. Εκείνη η λύσσα δηλαδή τον κάνει χάλια: ξερνοβολάει και μετά αρνείται να φάει και κάθεται και με κοιτάει λυπημένα κουλουρασμένο. Την περασμένη φορά που έκανε τη λύσσα, πήρα τηλέφωνο την κτηνίατρο και τη ρώτησα αν ξέρασε το εμβόλιο και επομένως θα λυσσάξει! Φυσικά η γυναίκα κόντεψε να πνιγεί στο γέλιο καθότι το εμβόλιο είναι σε ενέσιμη μορφή και μου είπε να του δώσω ρύζι με κοτόπουλο και αν κάνει διάρροια να της το πω. Τα υπόλοιπα εμβόλια τα κάνουμε μετά από μια βδομάδα και για τη λεπτοσπείρωση τελευταίο διότι και κει γίνεται το Μουφ χάλια.

Ξέρετε τι ακριβώς παθαίνει? Αφού τα εμβόλια είναι ενέσιμα, είναι δυνατό να χαλάει το στομάχι του? Αν χαλάει το στομάχι του να του δώσω τίποτα ανθρώπινο Pepcid που λέει η κτηνίατρος να το δίνω όταν παθαίνει στομαχικά? Δε μου είπε τίποτα για τα εμβόλια, αλλά προς τι η αντίδραση?

Ως συνήθως, σας μερσώ μετά μανίας. :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το κάθε φάρμακο μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες, έτσι και το εμβόλιο.
Να σε ρωτήσω κάτι, υπάρχει περίπτωση να μην του κάνετε πλέον κανένα απ' αυτά τα εμβόλια που του δημιουργούν παρανέργειες; Επίσης, πώς είσαι σίγουρη ότι είναι από το εμβόλιο (πώς αποκλείεις πως δεν συνέπεσε με κάτι άλλο, π.χ. έφαγε κάτι που τον πήραξε κλπ)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το κάθε φάρμακο μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες, έτσι και το εμβόλιο.
Να σε ρωτήσω κάτι, υπάρχει περίπτωση να μην του κάνετε πλέον κανένα απ' αυτά τα εμβόλια που του δημιουργούν παρανέργειες; Επίσης, πώς είσαι σίγουρη ότι είναι από το εμβόλιο (πώς αποκλείεις πως δεν συνέπεσε με κάτι άλλο, π.χ. έφαγε κάτι που τον πήραξε κλπ)
Όχι βέβαια, διότι η πολιτεία του Ιλλινόι θα με σκοτώσει! Εδώ δεν έχει τέτοιου είδους επιλογές, άσε που δε θα μπορώ να τον αφήσω σε πανσιόν μετά! Τα εμβόλια γίνονται υποχρεωτικά όπως ορίζει ο νόμος και η κτηνίατρος είναι υποχρεωμένη να στέλνει τις πληροφορίες αμέσως στη βάση δεδομένων του σερίφη. Μάλιστα τελευταία κάνουν αιφνιδιαστικές έρευνες και βαράνε με βαρειά πρόστιμα, χώρια που βάζουν το σκύλο σε καραντίνα ή και στον παίρνουν! Για τη λύσσα μάλιστα πρέπει να φοράει το Μουφ ειδική μπλε φωσφοριζέ ταυτότητα της πολιτείας και αν τη χάσει και δεν το δηλώσω αμέσως, με βουτάνε κι ας έχει κάνει το εμβόλιο. Πέρσυ που πήγα στου σερίφη να κοιτάξω για έναν Αυστραλέζο μου κάνανε αιφνιιδιαστική έρευνα, κοιτάξανε την ταυτότητά μου και όταν έμεινα κόκκαλο από την κατάπληξη, μου τυπώσανε όλα τα στοιχεία του Μουφ, μαζί με τα εμβόλια που έκανε και πότε!! Μπορείς επίσης να αποκλειστείς από το σκυλόπαρκο αν δεν έχουν γίνει όλα τα εμβόλια και σε πιάσουν.

Τέλος φυσικά και είναι τα εμβόλια που τον πειράζουν διότι πρώτον τον πειράζουν κάθε φορά και δεύτερον το ξέρουν οι κτηνίατροι, γι' αυτό και δεν τα κάνουν όλα μαζί. Κάθε φορά που πλησιάζει δε ο καιρός για τα εμβόλια, μου έρχεται αυτόματα ένα email με υπενθύμιση και με απειλές ότι αν δεν εμφανιστώ θα το πούνε του σερίφη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν ξέρω τι εννοείς, αλλά πολύ καλά κάνουν. :) Επίσης μας ενημερώνουν για τα περί της δημόσιας υγείας, μέχρι δηλαδή που μας λένε και κάθε πότε να αλλάζουμε τα σεντόνια μας προς αποφυγή των mites. Η δε νομοθεσία τους περί σκύλων και εμβολίων περνάει πάντοτε από τα κοινοβούλια των πολιτειών μετά από σύσταση της κτηνιατρικής σχολής. Και είναι λογικότατο. Οι δε πανσιόν φοβούνται και τις μηνύσεις από ιδιοκτήτες.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αυτό θα ρώταγα κι εγώ, για άλλη εταιρεία.
Επίσης η γιατρίνα του Μουφ δεν είναι αυτή με τα πολλά διπλώματα και παπλώματα ή αυτή είναι η φίλη σου; Τι λέει για αυτό;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν ξέρω, δεν είμαι κτηνίατρος, οπότε την αφήνω να αποφασίσει εκείνη. Ο δικός μου ρόλος περιορίζεται στο να κρατάω το Μουφ σφικτά διότι αν και δεν έχει πρόβλημα με τα εμβόλια ποτέ, εκνευρίζεται τα μάλα διότι η κτηνίατρος τον βάζει πάνω στο τραπέζι-ασανσέρ της! :) Το Μουφ γενικά απεχθάνεται τα βαθειά νερά, δηλαδή νερό πάνω από τον αστράγαλο, τα τραπέζια-ασανσέρ και το κωλοδάχτυλο που του χώνει η κτηνίατρος για να του βάλει θερμόμετρο. Αφού τον κυνηγάμε κάθε φορά στο δωμάτιο και κείνο γουργουρίζει τσαντισμένα (ΔΕΝ γρυλλίζει, απλώς γουρουρίζει) και μετά πάει και κάθεται στη γωνία, κάτω από την καρέκλα με τον κ@λο του κολλημένο στο πάτωμα! Επίσης τσαντίζεται διότι η κτηνίατρος δεν του δίνει πλέον λιχουδιές καθότι κάνει δίαιτα.

Γενικά μάχη δίνω και όταν είναι να του πλύνω τα δόντια, καθώς και όταν του κάνω τα πεντικιούρια του διότι αν και ψιλοδυσανασχετεί στο κόψιμο, γαργαλιέται με το λιμάρισμα που ακολουθεί για να μη με γρατζουνάει, οπότε γίνεται βολίδα και το κυνηγάω μετά σε όλο το σπίτι προσπαθώντας ταυτόχρονα να θυμηθώ ποιο πόδι του λιμάριζα τελευταίο...:rolleyes:

Α, τώρα θυμήθηκα ότι τελευταία φορά που κάναμε λύσσα είχε περάσει μόλις νομοθεσία για συγκεκριμένο τριετές αναμνηστικό εμβόλιο, οπότε υποθέτω δεν έχουμε και πολλές επιλογές.

Τόσο η φίλη μου, όσο και η κτηνίατρος του Μουφ έχουνε και οι δυο διπλώματα και παπλώματα. :)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μπορείς να ζητήσεις από τν γιατρό εκτός από την ειδική δίαιτα, να σου δώσει εκείνη χαπάκια για το στομάχι του όπως κάνουν με τους ανθρώπους. Αν παίρνεις φάρμακα που σε πειράζουν στο στομάχι -ότι μορφής- σου δίνουν κ χάπια για να το προφυλάξουν. Μην τν αφήσετε πάλι να ξερνοβoλαέι τον κακομοίρη! :p Εγώ πχ έδινα στν μικρή μου -συμβουλή του γιατρού- ανθρώπινο φάρμακο για τους εμετούς. Primperan.

Οπότε ρώτα με το που θα κάνει το εμβόλιο για να φύγετε από τη γιατρό προετοιμασμένοι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, ωραία, μπράβο τους. Πώς το εξηγούν εκεινες δεν είπες ακόμα.
Είναι, λέει, συνηθισμένη αντίδραση στο εμβόλιο και να του δίνω λαπά με κοτόπουλο, για τα οποία προφανώς το Μουφ τρελλαίνεται. Το έχω αφήσει εκεί το ζήτημα. Τώρα για τη ναυτία, που δεν ξέρω αν έχει, υπάρχουν ειδικά φάρμακα, αλλά δεν έχω ιδέα αν θα μου δώσει. Σε περιπτώσεις γαστρίτιδας το Μουφ παίρνει Pepcid που είναι ανθρώπινο, αλλά και πάλι, δε μου έχουν πει να το δίνω όταν κάνει εμβόλια.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μπορεί να αντιδρά με εμετό απο την αντίσταση να κάνει εμβόλιο. Ο Φρέντυ μετά τα εμβόλια κρυβόταν κάτω απο το κρεβάτι, όπως και μετά το κούρεμα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα, το Μουφ φεύγει από την κτηνίατρο χοροπηδώντας και γλύφοντας όλο τον κόσμο και μετά αντιδρά σα να μη συνέβη τίποτα. Αν μάλιστα αντιδρούσε λόγω αντίδρασης, θα ξερνοβολούσε κάθε φορά που πάμε στο γιατρό και τον ανεβάζουν στο τραπέζι-ασανσέρ. Όταν ήταν πολύ άρρωστος στο παρελθόν με διάρροιες και έτσι ή όταν πάει για τσεκάπ, δίνεται η μεγάλη μάχη! Γενικά όμως τους αγαπάει πολύ. :) Πρέπει να φταίνε τα εμβόλια. Επίσης το Μουφ δεν είναι σκύλος του κρυψίματος, οπότε κάθεται είτε στον καναπέ, είτε στο πάτωμα στα πόδια μου. Και ξερνοβολάει συνήθως με τη λύσσα και τη λεπτοσπείρωση, τα υπόλοιπα δεν τον πειράζουν. Τώρα που το θυμάμαι μάλιστα, ξερνάει συνήθως με την πρώτη δόση της λεπτοσπείρωσης. Στη δεύτερη δόση μετά από μια βδομάδα δεν καταλαβαίνει Χριστό.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Διαβάζω στο διαδίκτυο μια λίστα με παρενέργειες από εμβόλια, τύπου αλλεργίας. Φαντάζομαι τα έχεις δει αυτά και σε έχουν καθησυχάσει οι γιατρίνες, σωστά;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι. Γι' αυτό και όταν κάνει εμβόλια με έχουνε να τον προσέχω συνέχεια μερικές ωρες και αν δω ορισμένα συμπτώματα να τον πάω κατευθείαν σ' αυτές ή στο Πρώτο Βοηθειών Μουφίων. Επίσης την πρώτη φορά που τον εξέτασε και του έκανε εμβόλια (όταν τον πρωτοπήρα), τον κράτησε η ίδια γύρω στις 5 ώρες ώστε να δει αν θα έχει αλλεργική αντίδραση. 'Οταν είδε ότι δεν είχε, με φώναξε να τον μαζέψω και από τότε απλώς ρίχνω κανα βλέφαρο. :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο τότε. Λογικά δε θα έχει νόημα να αλλάξετε και εταιρεία, αφού μπορεί να έχει πάλι παρενέργειες. Οι γιατρίνες ξέρουν.