Αντίο Ήρα μου...




ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και εμένα εμβολιασμένο ήταν , 5 μηνών και την αρπαξαμε.......

για το καθαρες εξετασεις .......

δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος

γιατι ο γιατρός να μην προσπάθησε να καλύψει μαλακία του ( οτι αργησε να κανει εξέταση για παρβο) ?????

οτι εγραψε το μελος ειναι ΚΛΑΣΙΚΑ συμπτωματα παρβοιού

οποιος εχει μυρίσει διαρροία απο αρωστο σκυλί το καταλαβαίνει απο εκατονταδες μετρα μακρυα (όσο μυρίζει δηλαδη)
 




ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
συγνωμη εσυ δεν ελεγες για τον γιατρο που στην ακτινογραφια διεγνωσε ογκο και αυτός εβλεπε την καρδιά και το παραμορφωμένο μπόξερ που ηταν μπουλντογκ :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν είπα ότι δεν έκανε λάθος ... είπα να προσπαθεί να το καλύψει ΕΤΣΙ ? Δίνοντας άσχετα φάρμακα - και επιμένοντας σε γαστροσκόπηση κλπ ? Πολύ χοντρό ... αλλά δεκτό ... ειδικά από εμένα :D
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
συγνωμη εσυ δεν ελεγες για τον γιατρο που στην ακτινογραφια διεγνωσε ογκο και αυτός εβλεπε την καρδιά και το παραμορφωμένο μπόξερ που ηταν μπουλντογκ :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::mad
::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Στην φρανση δεν ειχε γινει αυτο?:rolleyes:

Ηταν πραγματικα πολυ ψυχοφθορο...:(:(

Να ρωτησω κατι γιατι πολυ για κουταβια ακουω...,μηπως ρε παιδια συσχετιζεται με τα εμβολια..,καποια αλλεργια που να εχει να κανει με αυτα..:rolleyes:να μην ηταν τα ιδια καλα...ξερω εγω..λεω τωρα..:rolleyes:

Δεν μπορει ρε παιδια να μην μπορει να βρει κανεις απο τι προερχεται..:rolleyes:
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
η γνωμη μου πάντως οτι και να λενε οι εξετάσεις ειναι οτι το σκυλάκι έφυγε απο πάρβο.......
Και μένα παρβο μου θυμίζει

Ο παρβο ιός αντέχει το κρύο και τη ζέστη και μπορεί να επιζήσει ως 8 μήνες. Πριν φέρεις καινούργιο κουτάβι σε χώρους μολυσμένους πρέπει να γίνει απολύμανση με υποχλωριώδες νάτριο, καυστική σόδα η φορμόλη.
 


frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Νέα δεδομένα

Καλημέρα σε όλους

Με αφορμή το χαμό ενός σκύλου της οικογένειας ήρθα πάλι σε επαφή με τον κτηνιάτρο της Ήρας και με ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων που της έκανε όταν τη χάσαμε... Salmonella Enteritis

Ακόμα ψάχνω να βρω που έκανα εγώ λάθος αφού ποτέ δεν έδωσα αυγά ή ωμό κοτόπουλο και κρέας στη μικρή. Βέβαια από την έρευνα που έκανα κατάλαβα ότι μπορεί να μεταφερθεί το βακτηρίδιο και με τα χέρια αν δεν έχουν πλυθεί καλά αφού έρθουν σε επαφή με μολυσμένο φαγητό.
Η ασθένεια πάντως ήταν μη αναστρέψιμη και δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να το προλάβουμε. :(


Εδώ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα συμπτώματα και την πρόληψη:
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=725
 


FOT307_GR

Member
18 Μαϊου 2009
13
0
Αθηνα-Νικαια
Μας εκανες τη καρδια περιβολι:(....μου θυμισες οτι περασα πριν απο ενα χρονο οταν μεσα σε 16 ωρες "μιλουσα" στον σκυλο μου και ταυτοχρονα
τον εθαβα κιολας....τον ειχα 15χρονια ηταν σαν να μου πεθανε καποιος απο την οικογενεια μου,με καθησυχαζει βεβαια οτι ειναι ηταν μεγαλος ετσι
εφυγε φυσιολογικα σχεδον!!!!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Κάτσε Μάκη, πάρβο δεν είναι ένα από τα υποχρεωτικά εμβόλια που κάνουν? Είναι δυνατό να το πιάσει το σκυλί έτσι κι αλλιώς? Και η σαλμονέλλα δε θεραπεύεται με αντιβίωση? Επίσης ξέρω ότι υπάρχει εμβόλιο για σαλμονέλλα για ανθρώπους. Για σκύλους υπάρχει?
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Ο εμβολιασμός δεν σημαίνει υποχρεωτικά κι ανοσοποίηση...Μπορεί υπο ορισμένες συνθήκες να μην αντιδράσει ο οργανισμός...

Αντιβίωση δεν χορηγείται παρά μόνο στην περίπτωση λοίμωξης από Salmonela Typhi ή σε πολύ βαριές περιπτώσεις των λοιπών Σαλμονελώσεων!

Εμβόλιο για τους ανθρώπους από όσο γνωρίζω, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν χρησιμοποιείται...
Θυμάμαι μόνο ότι έχουν γίνει δοκιμές παρασκευής εμβολίου, ίσως και παρασκευή, μόνο για το στέλεχος Typhi αλλά με πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχούς ανοσοποίησης!(αυτά για τους ανθρωπους, για τα σκυλιά δεν γνωρίζω...)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Πρέπει να υπάρχει εμβόλιο σαλμονέλλας για ανθρώπους στην Ελλάδα διότι υπάρχει σίγουρα στο Βέλγιο. Επειδή είμαι και αρχαιολόγος και πήγαινα κάποτε στην Τουρκία, υπήρχε ταξιδιωτική οδηγία της βελγικής κυβέρνησης να κάνουμε εμβόλιο σαλμονέλλας και τύφου μαζί. Τα οποία είναι το πιο απαίσιο πράγμα που έχω πάθει στη ζωή μου διότι τα παίρνεις σε τρία χάπια σε διάστημα μιας βδομάδας και έχουν τρομερές παρενέργειες στο στομάχι, κυρίως υπερχλωρυδρία. Για σκύλους δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι το Μουφ έκανε πρόσατα κοκταίηλ που περιείχε και το εμβόλιο της ηπατίτιδας. Το λυπήθηκα το καημένο διότι έκανε τόσα εμβόλια και προχτές του έκανα και αναμνηστικό για Lyme's Disease και πάλι είχε διάρροια αν και αυτή τη φορά λιγότερο από προηγουμένως. Άσε τους εμετούς όταν του τα έκανα όλα μαζί. Δυστυχώς όμως έτσι έπρεπε και μερικά τώρα γίνονται ως αναμνηστικά για τρία χρόνια.:( Και το λυπημένο προσωπάκι μπαίνει προφανώς διότι ήτανε χάλια το καημένο το Μουφάκι, αλλά πάλι θα ήτανε πιο χάλια άμα πάθαινε όλες αυτές τις αρρώστειες.:eek::eek:
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Ναι!Αυτά τα τρία χαπάκια που λες είναι τo εμβόλιο για τον Τύφο(Salmonela Typhi) που έλεγα, για τα υπόλοιπα στελέχη νομίζω ότι δεν υπάρχει!:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, με ξαναβάλανε μάλιστα να τα πάρω προ τετραετίας όταν έμενα στη Νέα Ορλεάνη, αμέσως μετά τον τυφώνα Κατρίνα διότι το τι αρρώστεια σούρνονταν δε λέω τίποτα. Η μούχλα στο δρόμο περπάταγε. Και κείνα τα σκυλάκια που παρατήσανε άλλο πράμα μάλιστα. Αφού έξω από τα πλυμμυρισμένα σπίτια έγραφε ο στρατός τόσα πτώματα ανθρώπων και τόσα σκύλων...