Αντε και ενημερωθηκες,και?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ακουω πολλους να λενε ενημερωθηκες για την ρατσα που αποκτησες?
Και ρωταω που να ενημερωθει ρε παιδια ο καθε εκτροφεας παρουσιαζει τα σκυλια του οπως τα προσπεκτ αυτοκινητων μονο τα καλυτερα λεμε(και αντε να τα θυμαται ο αλλος ολα μαζεμενα,αφου τρεμει απο την χαρα του),αντε και μερικα στραβα,αλλα ολα ομορφα πακεταρισμενα,ειδικα οταν προκειτε για μικροσωμη ρατσα.
Με λιγα λογια για εμενα προσωπικα δεν υπαρχει ρατσα χωρις ιδιαιτεροτητες,οι οποιες χρειαζονται καποιες γνωσεις απο σκυλια,απο τριχα,απο δοντια,απο δυσκοιλια,απο αλεργιες,απο δατροφη,απο ταμπεραμεντο
αλλα τι να κανει ο 20ρης ας πουμε,να μην παρει σκυλο?
Το Γιορκι εχει τα δικα του,το Μπουλι αλλα,το Φιλα θελει χειριστη,το Μαλτεζ εχει τριχα ολα τα σκυλια κατι εχουν,και αντε και ενημερωθηκες και αποφασισες να το παρεις,απο την στιγμη που ειναι το πρωτο σου σκυλι θα τρεχεις 2 φορες περισσοτερο,απλα πραγματα,οποτε μπαινεις σε ενα φορουμ που υπαρχουν αρκετοι με αυτην την ρατσα και εχουν ορεξη για ενημερωση και αλληλοβοηθεια,παιρνεις και καποιο βιβλιο,μεχρι να μεγαλωσει ο σκυλος εχεις μαθει ειδη αρκετα εφοσον ζεις και με τον σκυλο,ειναι ο δικος σου σκυλος ειναι κατα ενα μερος προιον σου.
Θα κανεις και λαθη ολοι καναμε και κανουμε ακομη,ισως να μετανιωσεις για την ρατσα αλλα παντα θα αγαπας τον δικο σου σκυλο.
Μπορει να μην ξερεις καν τι ρατσα ειναι,και πως ακριβως φαινετε ενα γνησιο σκυλι αυτης της ρατσας,δεν εχει σχεση ειναι το δικο σου σκυλι,εισαι ενας σκυλοφιλος και δεν σε πολυνοιαζουν τα εκτροφικα οι εκθεσεις η γνησιοτητα,και ολη η βρωμια ου υπαρχει γυρω απο αυτα,εσυ θελεις ενα σκυλι γιατι σου αρεσουν τα σκυλια.
Θα μου πει τωρα καποιος,απο που προερχεται?μεγαλωσε σωστα?τραφηκε σωστα?οι γονεις ηταν ενηλικες?εμβολιαστηκε?αποπαρασιτωθηκε?και αλλα πολλα.
Σας εχω ξαναπει οτι εχω παρει καποτε σκυλι απο κτηνιατρο,ντομπερμαν με χαρτια Μεγαλου Δανου τιγρε απο Ρουμανια,και ημουν 22 ετων και υποτιθεται και ψαγμενος.
Οταν παρεις σκυλο μαθαινεις πριν απο αυτο δεν ξερεις τιποτα.
Οταν πηρα το πρωτο μου Φιλα μπορω να πω οτι ηταν μια απο της ελαχιστες φορες που με βοηθησε και η τυχη(και εψαχνα και 3,5 χρονια),σημερα γνωριζω οτι τα κριτηρια μου η πολλα απο αυτα ηταν λαθος στην αγορα σκυλου,αλλα ειπαμε ειχα τυχη.
Σημερα ξερω να ξεχωρισω ενα καλο σκυλι της δικης μου ρατσας,αλλα ενας που ψαχνει τετοιο σκυλι για πρωτη του φορα,πιστευω οτι μπορω να του δωσω σκυλο αλλης ρατσας και αυτος να περιμενει να μεγαλωσει.

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
Κάποτε ζευγάρωσα τον σκύλο που είχα τότε(γ.π.)με μια θηλυκιά (μιση γ.π. μιση χασκι) τα μισά τα δώσαμε στον γιατρό τα σκυλιά ο γιατρός τους έβγαλε pedigree!Δεν ξέρω πως τώρα τελευταία είδα απογόνους τους(εγγονη) τα κουτάβια της έχουν μπλε μάτια και το αφεντικό της τραβάει τα μαλλιά του.Έχω πολλά ακόμα παραδείγματα όλοι μπορουν να την πατήσουν και απο ράτσες που είναι γνωστές!Πως καλύπτεσαι από κάποιον (εκτροφάα,γνώστη) που δεν το ελάγχει κανείς?ΚΑΙ εαν ειμαι ενημερομένος με μια ράτσα τι αλλάζει,τίποτα omarock έχει χίλια δίκια τι θα καταλάβεις εαν το ξέρεις μόνο θεωρητικά?

Last edited by a moderator:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ηλία συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη σου!

Το έχω ξαναπεί,αυτοκίνητο παίρνεις και ρωτάς και το ξεκοκκαλίζεις,τι άλογα?,πόσα?,κυβικά?,από ποιόν έμπορα?,πόσα χλμ?,χωρητικότητα?,άνεσεις μέσα?,να χωράει κλούβα για το σκύλο μου κτλ κτλ κτλ και κάνεις τοοοοοοση μανούρα για να πάρεις ένα άψυχο πράγμα!Δεν αντιλέγω έτσι πρέπει να γίνεται αλλά ρε π#$% μου σκύλο παίρνεις!Το λιγότερο που έχει να κάνει κάποιος ρε γαμώτο είναι να ανοίξεις το modem να συνδεθεί και να πατήσει σε αυτό το αναθεματισμένο google μια λέξη!!!ΣΚΥΛΟΣ!

Γι αυτό τον λόγο έχουμε γίνει έτσι σαν χώρα!Δεν προλαμβάνουμε και δεν ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!

Ας μην κάνεις τα σωστά βήματα αλλά ωφείλεις να ψάξεις...πρέπει!

Και εγώ είμαι 22 χρονών Ηλία και πήρα εκτροφικό σκύλο αλλά έψαξα πρώτα και μετά έκανα κίνηση!Μπορεί να μην πήρα το τοπ σκύλο αλλά έψαξα!1,5 χρόνο!Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη,σε όλους τους τομείς της ζωής μας!Είναι κρίμα!

Κάποτε ζευγάρωσα τον σκύλο που είχα τότε(γ.π.)με μια θηλυκιά (μιση γ.π. μιση χασκι) τα μισά τα δώσαμε στον γιατρό τα σκυλιά ο γιατρός τους έβγαλε pedigree!Δεν ξέρω πως τώρα τελευταία είδα απογόνους τους(εγγονη) τα κουτάβια της έχουν μπλε μάτια και το αφεντικό της τραβάει τα μαλλιά του.Έχω πολλά ακόμα παραδείγματα όλοι μπορουν να την πατήσουν και απο ράτσες που είναι γνωστές!Πως καλύπτεσαι από κάποιον (εκτροφάα,γνώστη) που δεν το ελάγχει κανείς?ΚΑΙ εαν ειμαι ενημερομένος με μια ράτσα τι αλλάζει,τίποτα omarock έχει χίλια δίκια τι θα καταλάβεις εαν το ξέρεις μόνο θεωρητικά?
Θα φανεί στα σκυλιά του σε βάθος χρόνου...

Δεν θα εξαλειφθούν τα φαινόμενα μόνο με ελεγχτικούς μηχανισμούς και 10 εκατομμύρια χαιβάνια να αγοράζουν σκύλους χωρίς ενημέρωση και έρευνα!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Στελιο δεν ειπα να μην το ψαξει καποιος,αλλα περισσοτερο μιλησα για ιδιαιτεροτητες μεταξυ των σκυλων,τις οποιες μονο οταν τις ζεις θα καταλαβεις πραγματικα,γιατι στο γκουγκλ ολα φαινονται ευκολα.
Επειτα οπως ειπες δεν πηρες τον τοπ σκυλο,αλλα ειναι ακομα και νεαρος για να πεις αν εκανες σωστη επιλογη η οχι,ισως αυτος που πηρε τον αδερφο του να μην ειναι ευχαριστημενως.
Αν θεωρουσα οτι ειναι αυτοκινητο θα σου ελεγα να παει τοτε ο καθε νεος ιδιοκτητης σε σχολη οδηγων,που και αυτοι παρολο το σχολειο ατζαμηδες ειναι στην αρχη και πιο επικυνδινοι απο τους κομπους σε ενα Γιορκι,η την δισκοιλια ενος παγκ.
Παραμενω στην αποψη οτι οταν παρεις σκυλο τοτε θα μαθεις,και την ρατσα και τον σκυλο

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Έχουμε κάνει τον σκύλο τόσο ''συγκεκριμένο'' ζώο που ξέρουμε πλέον τις ιδιαιτερότητες του είτε αυτές είναι οι τρίχες,είτε αρρώστιες, είτε είτε και πάει λέγοντας!

Ηλία όλα στην πορεία φαίνονται....έτσι είναι τα πάντα!

Το θέμα είναι τι έχεις κάνει εσύ στην αρχή σαν υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου!
Αν πας σαν πρόβατο σε όλα χωρίς να αναρωτηθείς αν κάνεις σωστά τότε είσαι χαμένος!

Το ξέρεις και εσύ ο ίδιος με την έρευνα και την ενημέρωση ανεβαίνει και η ποιότητα!Σιγά σιγά?Θα δείξει κατα πόσο θέλουν να διατηρούνται εημερωμένοι οι υποψήφιοι!

Μπορείς να ξεγελάσεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα!

Ο σκάρτος θα φανεί,το ίδιο και ο ποιοτικός!Τώρα ενδιάμεσα φυσικά και θα υπάρχουν και οι απώλειες!
Το θέμα είναι αν αυτό γίνεται στο βωμό του σκάρτου ή στο βωμό της ποιότητας!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ελα που δεν φαινεται ο απατεωνας υπαρχουν εκτροφεις που εχουν λαθος σκυλια λαθος μεθοδο και πουλανε 4-5 γεννες τον χρονο(πιστευω οτι θα το γνωριζεις αυτο).
Εσυ λες γκουγκελ,εγω μιλαω για επισκεψη σε εκτροφειο ακομα καλυτερα,αλλα για να καταλαβεις μια ρατσα πρεπει η να σου δωσει καποιος γραμμη η οποια ειναι το 1/10 αλλα το υολοιπο θα το μαθεις στην διαρκεια,ολοι γνωριζουν λιγα πραγματα για τους σκυλους πιστεψε με ακομα και αυτοι που ειδη εχουν σκυλους ειναι πολλες φορες σε λαθος γραμμη(βαζω και εμενα μεσα)οποτε πας σε εκτροφεια διαβαζεις στο διαδυκτυο αλλα ποιο ειναι το σωστο και ποιο το λαθος δεν γνωριζεις ακομα,και συνεχιζω να επιμενω οταν παρεις εναν σκυλο τοτε τον μαθαινεις,μην κοιτας τωρα εσυ που εχεις την πιο δημοφιλη ρατσα στον κοσμο,και παρ ολα αυτα δεν το ξερεις το σκυλι καλα πριν το παρεις.

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
να ρωτησω εγω κατι?εχω διαβασει για φιλα εχω δει φοτο απο φιλλα εχω συζητισει με ατομα που εχουν φιλα οταν παρω ενα φιλα υπαρχει περιπτωση να ξερω τι πηρα?και δεν λεω οτι δεν πρεπει να ξερεισ και να εισαι ενημερομενοσ,αλλα να μην εχεισ σιγουρια γιατι τισ περισοτερεσ φορεσ τα λεφτα που δινεισ δεν αντιστοιχουν στην αξια του σκυλου

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εσυ το ειπες στα ισια τωρα,εγω κανω και μερικα ζικ ζακ:D:D:D
το ιδιο ισχυει για πολλες ρατσες οι οποιες δεν ειναι πολυ δημοφιλης,αλλα και τα γιορκι και τα πεκινουα που ειναι κοιτα τι κυκλοφοραει,για να μην βαλω τα Γ.Π. απο καλα Γερμανικα εκτροφεια.
Φεραμε ενα με εναν φιλο απο εκτροφειο απο το 1953,μαπα βγηκε μπροστα ποδια στεκεται γαλλικα(ανοιχτα ποδια)και πισω Χ αστα να πανε.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ηλία για να καταλάβω,προσπαθείς να ρίξεις όλο το "κυνολογικό στερέωμα" (αν μπορώ να το πω έτσι:D) με αυτά που λες?Όχι πως δεν συμβαίνουν αυτά που λες!

Να σου πω και κάτι αν δεν έπαιρναν και τα εκτός προτύπου/στραβά πόδια,χέρια κτλ κτλ ελαττώματα τα εκτροφεία θα ήταν γεμάτα με ελαττωματικά δείγματα της εκάστοτε φυλής!

Αλλά είπαμε το χειρότερο δείγμα του εκτροφέα είναι έτη φωτός καλύτερο από ότι αν παίρναμε από αλλού...
Είπαμε παίζουμε με τις πιθανότητες και ο στόχος είναι πάντα με κάθε απόκτηση από εκτροφέα να τις ελαχιστοποιούμε...

Συγγνώμη δεν έχω καταλάβει για τι μιλάμε όμως!
Μιλάμε για αποτυχημένα δείγματα εκτροφείων που "πλασάρονται" σε υποψήφιους αγοραστές ή για την μετέπειτα συμβίωση του σκύλου-ιδιοκτήτη με ότι αυτό συνεπάγεται και τα "προβλήματα" που ενδέχεται να βγάλει?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αν εχει στραβα ποδια ποιος μου εγγυατε οτι δεν θα εχει και στραβο χαρακτηρα Στελιο?πως να τα καταλαβει αυτα ο πρωταρης?
δεν λεω οτι ολοι οι εκτροφεις ειναι λαθος,απλα λεω οτι ο πρωταρης οσο και να ενημερωθει θελει και πολυ τυχη(εσυ λες δεν γινεται να παιρνει καποιος σκυλο στην τυχη,και εγω λεω οτι τελικα ο πρωταρης στην ουσια στην τυχη παιρνει)και ολες οι φυλες εχουν ιδιαιτεροτητες τι οποιες οσο και να τις ψαξεις μονο ζωνταστες μαθαινεις να τις αντιμετωπιζεις.
Δεν ειναι ολα τα σκυλια μια ρατσας ομοια διαφερουν σε αρκετα πραγματα.
Δεν βλεπεις εδω?αναλυουμε την διαφορα εργασιακου και σοου και δεν βγαζουμε μια γνωμη αλλα 100,πως να βγαλει καποιος πρωταρης συμπερασμα τι ειναι το ενα και τι ειναι το αλλο?η αν ειναι το ιδιο?

vagolf

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
209
0
ΑΧΑΡΝΑΙ
εγω τουλαχιστον πιστευω οτι η ερευνα παιζει τον ρολλο τησ αλλα και η τυχη μπορει να παιζει μεγαλυτερο.και συμφωνω οτι καπιοσ σωστοσ εκτροφεασ ειναι η καλυτερη λυση.αλλα το σκυλο σου τον καταλαβαινεισ εν καιρο

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Επειδη θα ηθελα να αποκτησω σκυλο,τον τελευταιο καιρο διαβαζω τα παντα( και στο forum αυτο και σε αλλα) για τις 2 φυλες που με ενδιαφερουν...π.χ.νιωθω πως ξερω τα παντα οσον αφορα τα αγγλικα bulldog...χωρις βεβαια να ξερω τι ειναι επι της ουσιας ενα bulldog!
Οσο και να διαβασω,οτι και να μου πουν...αν δεν το ζησω εγω,δεν θα εχω καταλαβει τιποτα..

Και η απορια μου ειναι η εξης:
ειναι καλο να μαθαινουμε τα παντα για μια φυλη πριν την αποκτησουμε;
αν εχουμε σχηματισει καποια εικονα για την φυλη αυτη και ο σκυλος βγει διαφορετικος,μηπως απογοητευτουμε;
μηπως ειναι καλυτερα να ξεκινησουμε μονοι μας και μεσα απο τα λαθη μας να μαθουμε;
μηπως στην αναζητηση σκυλου αποκλειουμε πολλες φυλες γιατι ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως δεν ειναι καταλληλες για μας(συμφωνα με αυτα που η πλειοψηφια λεει)...;
μηπως οπως αναφερει και ο omarock καθε εκτροφεας παρουσιαζει σαν ιδανικη τη φυλη που εκτρεφει;
ποσο απεχει η θεωρια για μια φυλη απο την πραγματικοτητα(αν απεχει βεβαια...);

Απλα οπως προειπα ψαχνω πολυ αυτον τον καιρο,μερα με τη μερα καινουργιες αποριες μου δημιουργουνται...(το forum αυτο με εχει αναστατωσει απο τη μερα που μπηκα και εχω αναθεωρησει πολλες αποψεις μου...προς το καλυτερο βεβαια)!!!

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ειχα 2 Αγγλικα Μπουλντογκ,μορφολογικα κατι γνωριζω,αλλα να κοψω χαρακτηρα απο κουταβι,και να πω πως θα αναπτυχθει η πως θα ειναι ο χαρακτηρας του αυτο δεν μπορω να το κανω,ουτε γνωριζω την σημερινη κατασταση της ρατσας απο αποψη εκτροφειων και πετιγκρι,η απο αξιοπιστια εκτροφεων.
Εγω ημουν καθε εβδομαδα στον κτηνιατρο,απο χαρακτηρα ακομα μου αρεσουν,αλλα τα υπολοιπα με ειχαν κουρασει σωματικα,και οικονομικα..
Παρολο που γνωριζω τα κριτηρια και τι θα πρεπει να μαθω για καποιες ρατσες και να ψαχνω σκυλους με η χωρις αυτα,πιστευω οτι παλι θελω τυχη.
Στην δικη μου ρατσα αυτην την στιγμη γνωριζω τι συμβαινει σε ολον τον πλανητη γη,και μπορω να δω ενα κουταβι και να πω απο που βασταει η σκουφια του χωρις να το γνωριζω απο πριν,αλλα αυτο ειναι σαν γυμναστικη μονο με συνεχη ενασχοληση εισαι σε φορμα,εκατσες εναν χρονο εκτος πραγματων? το εχασες το παιχνιδι.
Ερευνα ναι,απο εκτροφεα ναι,γνωσεις της ρατσας ναι,αλλα να μην δενουμε τιποτα κομπο,αν δωσεις τωρα Φιλα Μπραζιλειρο στα αγγλικα στο νετ επαιξες και εχασες,πρεπει να εισαι και μαστορας στο γκουγκλ,ασε που βγαινει ενας πρωταθλητης και πηδαει τον μισο πλυθησμο.

Last edited:

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Ειχα 2 Αγγλικα Μπουλντογκ,μορφολογικα κατι γνωριζω,αλλα να κοψω χαρακτηρα απο κουταβι,και να πω πως θα αναπτυχθει η πως θα ειναι ο χαρακτηρας του αυτο δεν μπορω να το κανω,ουτε γνωριζω την σημερινη κατασταση της ρατσας απο αποψη εκτροφειων και πετιγκρι,η απο αξιοπιστια εκτροφεων.
Εγω ημουν καθε εβδομαδα στον κτηνιατρο,απο χαρακτηρα ακομα μου αρεσουν,αλλα τα υπολοιπα με ειχαν κουρασει σωματικα,και οικονομικα..
Παρολο που γνωριζω τα κριτηρια και τι θα πρεπει να μαθω για καποιες ρατσες και να ψαχνω σκυλους με η χωρις αυτα,πιστευω οτι παλι θελω τυχη.
Αυτο που εγραψα παραπανω για τα bulldog ηταν απλα ενα παραδειγμα....Οι αποριες μου ισχυουν για ολες τις φυλες γενικοτερα και για την αποκτηση σκυλου.

Σ'ευχαριστω παντως που μου ειπες για τις προσωπικες σου εμπειριες με αυτη τη φυλη!:)
Θα μπορουσαμε να συζητησουμε και αλλο γι'αυτο αλλα μαλλον θα βγουμε off-topic!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
@ omarock
Ειλικρινά έχω απογοητευθεί τόσο από το ύφος των μυνημάτων σου (ξεκινώντας από το προηγούμενο θέμα του καλωσορίσματος) που δεν μπορώ καν να τα διαβάσω. Σκασίλα σου φαντάζομαι και βεβαίως έχεις το ελεύθερο, μάλλον και το δικαίωμα, να δυσφημίζεις όσο θέλεις τους εκτροφείς για το πόσο και αν κάνουν κάνουν καλή δουλειά. Ευτυχώς που δεν σκεφτόμουν να αποκτήσω φίλα, γιατί πραγματικά θα είχα πελαγώσει αν έπρεπε να στραφώ στο εξωτερικό και όχι σε έναν εκτροφέα που υποτίθεται τον ξέρω τόσο καιρό. Ναι. Μ' εμένα αυτό το αποτέλεσμα έχουν τα λόγια σου.

@william

Απλα οπως προειπα ψαχνω πολυ αυτον τον καιρο,μερα με τη μερα καινουργιες αποριες μου δημιουργουνται...(το forum αυτο με εχει αναστατωσει απο τη μερα που μπηκα και εχω αναθεωρησει πολλες αποψεις μου...προς το καλυτερο βεβαια)!!!
Αν λοιπόν το φόρουμ σε έχει επηρεάσει προς το καλύτερο, ίσως είναι καιρός να σταματήσεις να κατηγορείς τα "ειρωνικά" κατά την γνώμη σου καλωσορίσματα. Πράττουν άριστα όσοι έχουν την διάθεση ακόμη να ρωτάνε τις επίμαχες ερωτήσεις. Αν εσύ ή ο omarock ή ο οποιοσδήποτε άλλος, έχετε τον τρόπο να το κάνετε καλύτερα, ευχαρίστως να σας θαυμάσουμε επί το έργον. Αλλιώς, αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να προσφέρετε, σταματήστε να κόβετε την φόρα, σε αυτούς που τους νοιάζει για τις ατελείωτες φουρνιές κουταβιών που ξεπηδάνε από παντού. Εγώ τουλάχιστον τους επικροτώ και θα συνεχίσω να είμαι από τους πρώτους που θα ρωτάει. Οποιος είναι έξυπνος ας απαντήσει, για να ενημερωθεί και να καταλάβει. Για τους άλλους που εξαφανίζονται, δεν με νοιάζει.

Last edited:

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
+ 1000 omaroc
Αμα δεν παθεις δεν θα μαθεις ,αμα δε ζησεις μια φυλη,δεν μπορεις να ξεχωρισεις ενα καλο δειγμα (μορφολογια-χαρακτηρα).
Το παιρνω μια φυλη (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) που τα μονα πραγματα που ξερω (αν τα ξερω και αυτα) ειναι οτι εχω διαβαζει σε βιβλια-νετ ειναι λαθος.
Παιρνω ενα σκυλο απο ενα καλο εκτροφειο ( καλο εκτροφειο = και καλος πωλητης ) δεν λεει και πολλα,,, μπορει να μου πουλησει και φυκια για μεταξωτες κορδελες... θα μου πεις,ενα καλο εκτροφειο παιζει κορωνα γραμματα το ''κεφαλι '' του?..... δεν λεω αυτο ,αλλά μπορει να παρασυρθω απο τα +++ που θα ακουσω απο εναν εκτροφεα και να μην τελικα ταιριαζει στα θελω μου αυτη η φυλη

Τωρα που τα χαζοσκεφτομαι (πινω καφε ακομα) στην επιλογη του σκυλου,πρεπει να εχεις γνωση της φυλης απο πρωτο χερι ( δικη σου - φιλων - συγγενων ), τυχη, ματι και να ξερεις λιγο πολυ το ιστορικο εκτροφης

:)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Και να προσθέσω το άλλο..ο κάθε εκτροφέας μπορεί να σου πουλήσει κουτάβι και να στο παρουσιάσει όπως θές και όχι όπως είναι..βέβαια αργότερα αυτό θα φανεί...εδώ έχω ακούσει για περιπτώσεις να δίνουν κουτάβια απο άλλη γέννα αντί για αυτη που περίμεναν οι αγοραστές..τίποτα δε ξέρουμε και για τίποτα δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι,κατά τη γνώμη μου θέλει πολύ ψάξιμο,τρέξιμο,ΤΥΧΗ και μια καλή σχέση με τον εκτροφέα που πρέπει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας(χωρίς αυτο να σημαίνει πως δε θα μας ρίξει!).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν θα πώ ότι δεν καταλαβαίνω την ουσία του τόπικ σου Ηλία μου
αλλά
τι θές να μας πείς τώρα?
ότι μεταξύ του να ξέρεις όσα μπορείς να μάθεις απο πρίν αποκτήσεις έναν σκύλο
και του να μην ξέρεις τίποτα
το δευτερο είναι καλύτερο???????????

κανείς δεν έφτασε σε τέτοια επίπεδα μεταφυσικής φιλοσοφικής διάνοιας πρίν απο εσένα :lol:
η γνώση παραμένει ακρογωνιαίος λίθος όλων των ανθρώπινων εγχειρηματων....θέλω να πιστεύω :D:D:D:D

βέβαια
πάντα ο κίνδυνος να την πατήσεις είναι ορατός.......
και εξαρτάται και τι θές....
να θες απο το μηδέν να αποκτήσεις σκύλο για bob νομίζω ότι θέλει πάρα πολύ προετοιμασία
ίσως άπειρες επισκέψεις σε εκτροφεία και μακροχρόνιες παρατηρήσεις τοκετομάδων και της εξέλιξής τους

ας πούμε όμως ότι απλά θές ένα σκύλο τάδε φυλής για συντροφιά κυρίως,κάτι κλασσικό
ας πούμε ότι θές ένα κοικερχουντ -παράδειγμα βολικό κι απο άποψη ότι το να το δείς λάιβ στην χώρα μας είναι τελείως απίθανο
διαβάζεις το πρότυπο της φυλής-όχι?
διαβαζεις την ιστορία της φυλής....
βλέπεις φωτό νικητών σε εκθέσεις
μιλάς με εκτροφείς
εννοείται πως η κρίση σου όλο αυτόν τον καιρό επεξεργάζεται τα στοιχεία....θές σκυλο με τέτοιες τάσεις? έχεις τον χρόνο και την όρεξη να δαμάσεις και να φέρεις στα μέτρα σου αυτά τα χαρακτηριστικά? κλπκλπκλπ

κάποια στιγμή το αποκτάς....και....κάνεις λάθη σου βγαίνει φοβικό-είσαι άτυχος και έχει δυσπλασία ενώ είδες εξετάσεις γονιών και ήταν όλες ΑΑΑΑ κλπκλπκλπ
αυτά συμβαίνουν δυστυχώς και απλά στον επόμενο σκύλο θα ξέρεις καλύτερα
εδώ χωρίζουν ζευγάρια με παιδιά....ή παίρνεις ολοκαινουργιο σπίτι και βαράει σεισμό 13 ρίχτερ μιά μέρα πριν μετακομίσεις
όλα παίζουν
αλλά η γνώση
και γενικά η προετοιμασία είναι βασική

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αν και δεν καταλαβαίνω ακριβώς το θέμα του...θέματος, θα γράψω ότι καταλαβαίνω ("Μ'αφήνεις να κάνω του κεφαλιού μου;" που λέει και ο Βέγγος).

Είναι καλό να είσαι ενημερωμένος;...Ξέρετε πολλούς που θα απαντούσαν αρνητικά;...Εγώ όχι πάντως.

Καλό είναι να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο ενημερωμένος για το κάθε τι που σε απασχολεί και σε επηρεάζει.Κατ'επέκταση είναι καλό να υπάρχει διαθέσιμη η πληροφορία ώστε να την βρείς, αλλά και όλες οι απόψεις (όσο το δυνατόν περισσότερες) πάνω στο θέμα ή το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει, για να σχηματίσεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Πόσο χρήσιμη θα σου φανεί η ενημέρωση και η πληροφορία;

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την "πηγή" και το είδος της πληροφορίας ή ακόμα και τον τρόπο που σου προσφέρετε ( δες "Καλωσορίσματα"...:) ), αλλά και τον προσωπικό χαρακτήρα του κάθε ατόμου, τον τρόπο που αξιολογεί και ιεραρχεί την πληροφορία και το μέσο που του την προσφέρει (ή τον άνθρωπο που του την προσφέρει).

Ο λόγος που πρέπει κάποιος να ενημερώνεται, όσο μπορεί περισσότερο, πριν δράσει (αλλά και να μη σταματά να ενημερώνεται ποτέ) δεν είναι για να μη κάνει κανένα λάθος, αλλά για να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα.

Πάντα θα υπάρχει ή θα υπάρξει κάτι που δεν θα το γνωρίζεις και πολλές φορές, που δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις, αλλά καλό είναι να περιορίζεις αυτό το "ρίσκο".

Το να "μαθαίνεις από τα λάθη σου" είναι όσο εφικτό και το να αξιολογείς σωστά μια πληροφορία και να την εφαρμόζεις.Δηλαδή, για κάποιους είναι εφικτό και για κάποιους όχι.Κάποιοι δεν μαθαίνουν ούτε από τα λάθη τους, είτε γιατί δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν, είτε γιατί δεν έχουν ενημερωθεί πως αυτό που κάνουν/έκαναν είναι λάθος.

Η πληροφόρηση και η ενημέρωση (η πληροφορία γενικά) είναι "εργαλεία" και η χρήση τους είναι στα "χέρια" του κάθε ενός από εμάς.

Πρέπει να ξέρεις πως να κρίνεις, να έχεις κάποια βασικά κριτήρια στα χέρια σου, κάποιες πληροφορίες...Το αν θα έχεις και το ταλέντο να γίνεις top κριτής ή αν έχεις τα προσόντα να χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου την πληροφορία είναι άλλο θέμα.Το σίγουρο είναι πως πρέπει να την αναζητήσεις για να δώσεις στον εαυτό σου ελπίδες επιτυχίας.

Last edited: