Αντικαταθλιπτικά

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είδηση... για αγχωμένα κατοικίδια

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=921371&lngDtrID=252
Ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα, κατάθλιψη, άγχος, επιθετική συμπεριφορά, καταστροφική συμπεριφορά και παχυσαρκία, δεν απειλούν μόνο τον άνθρωπο του 21ου αιώνα αλλά και το... κατοικίδιό του.

Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν λύσεις ακόμα και για αυτή την περίπτωση χορηγώντας χάπια, παρόμοια με εκείνα που παίρνουν οι άνθρωποι.
Η πρακτική αυτή, έχει εξοργίσει τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο Κτηνιάτρων (ΑVΜΑ), ο οποίος φοβάται πως θα δημιουργηθεί μια ολόκληρη γενιά «εθισμένων κατοικιδίων».
Στο ετήσιο συνέδριο του ΑVΜΑ, στη Νέα Ορλεάνη, ακούστηκαν ποικίλες απόψεις σχετικά με τα σκυλίσια αντικαταθλιπτικά Clomicalm και Reconcile, καθώς και το Slentrol, το πρώτο σκυλίσιο χάπι εναντίον της παχυσαρκίας.
Σύμφωνα με Τα Νέα της Τρίτης, τα περισσότερα νέα φάρμακα στοχεύουν στην καταπολέμηση του άγχους του αποχωρισμού, ενός συνδρόμου που προκαλεί στον σκύλο έντονο στρες κάθε φορά που μένει μόνος στο σπίτι, κάνοντάς τον να γαβγίζει, να κάνει ζημιές, να λερώνει, αν και εκπαιδευμένος, ή ακόμα και να γίνεται επιθετικός προς άλλα σκυλιά.
Η πρώην πρόεδρος της ΑVΜΑ, Μπόνι Μπίβερ, τονίζει ότι υπάρχουν κατοικίδια που κυριολεκτικά ανησυχούν μέχρι θανάτου και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να χορηγηθούν χάπια.
Στο Χόλιγουντ, πολλοί εκπαιδευτές σκύλων καλούνται να συνεργαστούν με κατοικίδια που ακολουθούν θεραπεία με αντικαταθλιπτικά χωρίς όμως να είναι όλοι σύμφωνοι με αυτή την προσέγγιση.
Ο εκπαιδευτής που ασχολείται με τα προβληματικά λαμπραντόρ του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, φοβάται πως τα ψυχοφάρμακα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο ως πρώτη και όχι έσχατη λύση, ενώ προσθέτει ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι καν αναγκαία.
Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Ίαν Ντάνμπαρ, ιδρυτής της αυτοκρατορίας σχολών εκπαίδευσης σκύλων Sirius, ο οποίος υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα χάπια είναι άχρηστα.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Aμαν αυτοι οι αμερικανοι. Χορηγουν φαρμακα παντου σε παιδια σκυλια. Με ενα χαπακι ειναι στο χερι. Προζακ για σκυλους:shock::maria:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Διαφωνώ καθέτως με αυτές τις πρακτικές!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπιστουν/ διορθωθούν τα προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου μας! Τα ψυχοφάρμακα τα θεωρώ έσχατη λύση!

"τα περισσότερα νέα φάρμακα στοχεύουν στην καταπολέμηση του άγχους του αποχωρισμού, ενός συνδρόμου που προκαλεί στον σκύλο έντονο στρες κάθε φορά που μένει μόνος στο σπίτι, κάνοντάς τον να γαβγίζει, να κάνει ζημιές, να λερώνει, αν και εκπαιδευμένος, ή ακόμα και να γίνεται επιθετικός προς άλλα σκυλιά."
Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα στο σκύλο μου ψυχοφάρμακα για να αντιμετωπίσω το σύνδρομο άγχους του αποχωρισμού!

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Προσφατα ακουγα ενα αρθρο στη τηλεοραση για τους αμερικανους και τα κατοικιδια τους..Λεει οτι συνολικα χαλανε ετησιως πανω απο 200.000.000 δολλαρια..πολλες φορες χαλανε για τα ζωακια τους περισσοτερα λεφτα απ οτι χαλανε για τον εαυτο τους..
Επισης ανεφερε για τις φαρμακοβιομηχανιες οπου εχουν κανει μοδα ολα αυτα τα αντικαταθληπτικα..και καθε ειδους χαπι που και καλα προλαμβανει διαφορες ασθενειες..
Βεβαια εκει το παρακανουν και λιγακι..βλεπουν το σκυλακι μια μερα λιγο πιο πεσμενο και αμεσως απαπα...το σκυλι μου εχει ψυχολογικα..να το παω στο γιατρο κτλ..
Και ετσι μαζευεται αυτο το τεραστιο ποσο ετησιως..

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ΜΕιχαμε μια ενδιφερουσα συζητηση με κατι γνωστους μου αμερικανους. Πραγματικα το προβλημα με τα χαπια ειδικα ψυχοτροπα -σωστα το λεω?- ειναι μεγαλο. Π.χ. αν εχουν ενα παιδι που παιζει και τρεχει και φωναζει, αντι να χαρουν που ειναι υγιες και να του μαθουν παραλληλα να μην ενοχλει τους αλλους το ονομαζουν υπερκινητικο και του δινουν ενα χαπι που ξεχναω το ονομα του αλλα φοριεται πολυ. Αυτα μου τα λεγαν αμερικανοι που προφανως διαφωνουσαν αρα σιγουρα δεν ειναι αστικος μυθος.
Αν πατωνουν με χαπια τα παιδια τους λοιπον τι περιμενετε για τα σκυλια τους?:eek:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΜΕιχαμε μια ενδιφερουσα συζητηση με κατι γνωστους μου αμερικανους. Πραγματικα το προβλημα με τα χαπια ειδικα ψυχοτροπα -σωστα το λεω?- ειναι μεγαλο. Π.χ. αν εχουν ενα παιδι που παιζει και τρεχει και φωναζει, αντι να χαρουν που ειναι υγιες και να του μαθουν παραλληλα να μην ενοχλει τους αλλους το ονομαζουν υπερκινητικο και του δινουν ενα χαπι που ξεχναω το ονομα του αλλα φοριεται πολυ. Αυτα μου τα λεγαν αμερικανοι που προφανως διαφωνουσαν αρα σιγουρα δεν ειναι αστικος μυθος.
Αν πατωνουν με χαπια τα παιδια τους λοιπον τι περιμενετε για τα σκυλια τους?:eek:
Ritalin!!!

Μεγαλωνουν εξαρτημενα ρομποτακια!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως στην Ιταλία μια γνωστη μου σπούδαζε ψυχολογία ζωων ..,θα γινόταν κάτι σαν ψυχολόγος ...:ο:ο
και για άλλη μια φορα λέω ποσο πίσω είμαστε..:eek::D
Λετε να φτασουμε να εχουμε και τρελοκομειο ζωων???

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr