Αντικουνουπικό;

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Μιας και μπαίνουμε καλοκαίρι και οι μπαλκονόπορτες θα είναι ανοιχτές τι προτείνεται για αντικουνουπικό;

Ο σκύλος έχει πρόβλημα με τα κουνούπια γιατί πάντα βλέπω σαν φουσκάλες στο δέρμα του.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Antiphlebotome εμεις χρονια τωρα.

Επισης φιδακια στιν αυλη...

Οι φουσκαλες που λες μου φαινονται περιεργες......:confused:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Νερό, έλαια σιτρονέλας, λεβάντας, tea tree & ,ευκάλυπτος και βότκα...

ότι πιο καλό, οικολογικό και για σκύλους & ανθρώπους!!
Τις φουσκάλες να τις δει ο κτηνίατρος....

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Kανενα προβλημα. Οι δικες μου αδιαφορουν πληρως.
Εκτος αυτου ειναι ανοιχτος χωρος οποτε δεν καθεται ολη η μυρωδια στα ρουθουνια τους.

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Aν είναι έτσι οκ γιατί έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα κουνουπάκια και χθες αλοιφτήκαμε οικογενειακώς με σιτρονέλα!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο σκύλος κινδυνεύει από τη σκνίπα....το κουνούπι θα προτιμήσει ανθρώπινο δέρμα (αντί να ψα΄χνει να χωθεί κάτω απο τις τρίχες!!!!) Άρα , τα φιδάκια και το ψέκασμα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τις σκνίπες περισσότερο...

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
να ρωτησω και εγω κατι τωρα..
νωμιζω πως καπου διαβασα πως υπαρχει σαμπουαν που λειτουργει και σαν αντικουνουπικο;

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Ένα πράγμα που το βάζει πάνω στην πόρτα και τα κουνούπια κολλάνε πως λέγεται;

Ο κτηνίατρος είπε ότι ευθύνονται τα τσιμπήματα από κουνούπια.

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Μιας και μπαίνουμε καλοκαίρι και οι μπαλκονόπορτες θα είναι ανοιχτές τι προτείνεται για αντικουνουπικό;

Ο σκύλος έχει πρόβλημα με τα κουνούπια γιατί πάντα βλέπω σαν φουσκάλες στο δέρμα του.
Χρησιμοποιώ το Scalibor δεν είναι καλό;

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εμεις βάζουμε και τις ταμπλετες στην μπριζα αλλα και φιδάκι στο μπαλκόνι. το σπρευ σιτρονελας το αγορασαμε το βαζουμε στον σκυλο τι ώρα περίπου?και πρέπει να το βάζουμε και τις ημέρες που δεν βγαίνει βόλτα?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Τ
νωμιζω πως καπου διαβασα πως υπαρχει σαμπουαν που λειτουργει και σαν αντικουνουπικο;
Yπαρχουν διαφορα σαμπουαν με περμεθρινη ή δελταμεθρινη που δρουν κατα των παρασιτων.

Χρησιμοποιώ το Scalibor δεν είναι καλό
Καλο ειναι αλλα θα πρεπει να καταλαβεις απο που προερχονται οι φουσκαλες.
Δεν εχω ακουσει να κανουν φουσκαλες τα σκυλια απο κουνουπια οπως κανουμε εμεις.
Τις εχει μονιμως πανω του?

εμεις βάζουμε και τις ταμπλετες στην μπριζα αλλα και φιδάκι στο μπαλκόνι. το σπρευ σιτρονελας το αγορασαμε το βαζουμε στον σκυλο τι ώρα περίπου?και πρέπει να το βάζουμε και τις ημέρες που δεν βγαίνει βόλτα?
Ναι καθημερινα. Εγω βαζω μονο μολις σουρουπωνει. Πρωι κ απογευμα μου εκανε too much.Ουτε τα σκυλια το αντεχαν.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το ψέκασμα πρέπει να γίνεται 1 φορά την ημέρα, συνήθως το απόγευμα και σε ολο το σώμα. Ειδικά σε πατουσάκια, κοιλιά, μασχάλες και με το χέρι τρίψιμο και στη μουσούδα. Τα σαμπουάν δεν κάνουν τίποτα...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κατερίνα αυτό για τη μουσούδα δε το ήξερα! Δεν θα του είναι όμως ενοχλητικό? Εντάξει όλο το υπόλοιπο σώμα το κάνω οπως λες,αλλά για τη μουσούδα πρώτη φορά το άκουσα...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Τα σαμπουαν ειναι για την περιοδο που δεν καλυπτει το κολαρο.
Πχ το scalibor λεει πως μετα το μπανιο του σκυλου με σαμπουαν θελει 1 εβδομαδα περιπου για να προστατευει στο μεγιστο παλι.Το σαμπουαν καλυπτει το κενο αυτο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Είναι λίγο αλλά προκειμένουν να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
Ψεκάζεις στη παλάμη σου και του κάνεις ένα πέρασμα στο κεφάλι, μουσούδα (χείλια ) και κάτω από τα αυτιά. Γενικά , προσέχεις περισσότερο τα άτριχα σημεία.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και κατω απο τα μάτια κατερίνα??? η μυρωδιά αυτού που πήρα δεν είναι άσχημη αντίθετα ιδιαίτερα ευχάριστη. αα το σκαλιμπορ το βγάλαμε γτ μας έκανε ερεθισμό. πρέπει να προσέχω κάτι μέχρι να το ξανα βάλω η να βάλω άλλο κολαρο?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μερικοι το αφηνουν 3 μερες ανοιχτο πριν το βαλουν πανω στο σκυλι.

Αν σου ξανακανει ερεθισμο παρε bioband plus,antiphlebotome,green band, κολαρα που ειναι βιολογικα.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
το βαλαμε κατευθειαν καιτου εκανε ερεθισμό μετα το κούρεμα που έφυγε η φλοκάτη. μια βδομάδα τωρα το έχω αφήσει να ηρεμήσει να σταματήσει το ξύσιμο και να κλείσουν οι πληγές από αυτό