Αντιμετώπιση ερλιχίωσης

19 Δεκεμβρίου 2009
2
0
εχω εναν μαλινουα ενος ετους.Τον Αυγουστο εμφανισε συμπτωματα και διαγνωστηκε ερλιχια.Ακολουθησα θεραπεια και μετα απο ενα μηνα φανηκε οτι γιατρευτηκε πληρως.Πριν απο δεκα ημερες εμφανιστηκαν τα ιδια συμπτωματα(αδιαθεσια,απωλεια βαρους,εντονο προβλημα στις αρθρωσεις).Θα επανελεθει ή οχι?Ξεκινησα παλι vibramicyn.Ποσο καιρο μπορει να κρατησει η ασθενεια μεχρι να θεραπευτεί πλήρως?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Βασιλη καλως ηρθες.
Οταν λες Δραμα εννοεις Δραμα η δραματικη κατασταση?
Σε ποιον γιατρο εκανες θεραπεια?

19 Δεκεμβρίου 2009
2
0
Δεν χρειαζεται να αναφερθω στο ονομα του γιατρου,δεν τιθεται θεμα εμπιστοσυνης,απλα θελω τη γνωμη καποιου που του εχει τυχει κατι αναλογο.(δραμινος)

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Όταν είχα ρωτήσει τον κτηνίατρό μας, μου είχε πει ότι καλύτερα είναι να γίνουν και οι ενέσεις παράλληλα με τα χάπια. Γιατί δεν ρωτάς και τον δικό σου αν θα βοηθήσει την κατάσταση αν του κάνεις και τις ενέσεις;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Αν διάβασες όσα σου παρέθεσε ο omarock πιστεύω ότι θα κατατοπίστηκες αρκετά. Εμείς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την ερλιχίωση 2-3 φορές. Την ανακαλύψαμε με προληπτικές εξετάσεις χωρίς εννοείται να υπάρχουν συμπτώματα. Ακολουθήσαμε θεραπεία με χάπια την πρώτη φορά για 40 ημέρες και τώρα (4 χρόνια μετά) το αντιμετωπίζουμε με ενέσεις. Επανεξέταση γίνεται πάντα ένα τρίμηνο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, όχι στον ένα μήνα. Η ερλιχίωση έχει το χαρακτηριστικό ότι ακόμη και να έχει θεραπευτεί το σκυλί, εξακολουθεί ίσως και για πολλούς μήνες ακόμη να δείχνει θετικό. Την πρώτη φορά στην πρώτη επανεξέταση έδειξε αμέσως αρνητικό που σημαίνει ότι το είχαμε προλάβει σχεδόν εν τη γεννέση του. Ο δικός σου αφού είχε εμφανίσει τόσα συμπτώματα, μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως έδειξε να έχει θεραπευτεί αμέσως, μόλις στον ένα μήνα. Και όταν λες ότι ξεκίνησες πάλι θεραπεία, φαντάζομαι εννοείς υπό τις εντολές του γιατρού σας. Εκείνος τι σου είπε για όλα αυτά;

Anna27

Member
28 Ιουνίου 2011
17
0
Θεσσαλονικη
Παιδια ειμαι νεο μελος και χρειαζομαι αμεσα καποια βοηθεια.Ταιζω εδω και αρκετο καιρο ενα αδεσποτο αλλα εχει τις τελευταιες μερες ρινοραγια και πασχει απο ερλιχιωση.Ξεκινησαμε VIBRAMYCIN και χαπια κορτιζονουχα (συνταγη απο κτηνιατρο).Αν σταματησει η ορεξη του τι να κανω?Πρεπει να παιρνει τα χαπια της.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Γιατι να σταματησει η ορεξη του? Τωρα δεν τρωει κανονικα ? Λογικα θα πρεπει να βλεπεις βελτιωση μερα με τη μερα..

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
αλαξε σε ronaxan παρα το ότι ως δραστική ουσία είναι τα ίδια με το vibramycin΄λόγω έκδοχου ειναι πολυ καλύτερα αποροφούμενα απο το σκύλο, και βέβαια πάντα με ιατρική παρακολούθηση και επανεξέταση, πρόσεχε μη σου γίνει μόνιμη, αν έχεις φτάσει σε αιμοραγίες συμαίνει ότι τα αιμοπετάλια είναι πολύ χαμηλά και γιαυτό ο σκύλος αιμοραγεί. Οτι σου πεί ο γιατρός σου.

Anna27

Member
28 Ιουνίου 2011
17
0
Θεσσαλονικη
Εχει χασει λιγο τις δυναμεις της κι αυτο με φοβιζει.Δεν εχει κατι αλλο εκτος απο ρινορραγια.Ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον!

Anna27

Member
28 Ιουνίου 2011
17
0
Θεσσαλονικη
Προς το παρων μιλησα τηλεφωνικα με τον κτηνιατρο και ειπα τα συμπτωματα..αμεσως καταλαβε τι εχει.Δεν εχω χρονο να το παω σε κτηνιατρειο και κανω οτι μπορω μονη μου.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Προς το παρων μιλησα τηλεφωνικα με τον κτηνιατρο και ειπα τα συμπτωματα..αμεσως καταλαβε τι εχει.Δεν εχω χρονο να το παω σε κτηνιατρειο και κανω οτι μπορω μονη μου.

Γιατι δεν εχεις χρονο ?? Το προς το παρων ποσος χρονος ειναι ??

Anna27

Member
28 Ιουνίου 2011
17
0
Θεσσαλονικη
Δουλευω πολλες ωρες αλλα τελικα η μικρη σημερα ειναι πολυ καλυτερα και το vibramycin εκανε τη δουλεια του.Υπαρχει περιπτωση επανεμφανισης?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Επανεμφάνισης βεβαίως. Χρειάζεται προληπτικά μέτρα προστασίας, ισοβίως.
Αντιβίωση ξέρεις ότι πρέπει να πάρει για πολλές μέρες έτσι;