Αντιπαρασιτικο κολλαρο


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γεια σας!!
Εδώ και 20 χρόνια χρησημοποιω σε όλα τα σκυλιά μου κολλαρο Scalibor, σχεδόν όλο το χρόνο. ΠΟΤΕ κανένα δεν είχε τσιμπούρια η ψύλλους, και έτσι δεν το συνδυάζω με κάποια αμπούλα κλπ.
Άρα ήμουν ευχαριστημένη.
Τώρα το μωρό ( 6.5 μηνών τώρα) φορούσε και αυτό από 3 μηνών Scalibor και μάλλον την πειράζει.
Ξύνετε πάρα πολύ.
Της το έβγαλα και το ξύσιμο γινόταν όλο πιο λίγο, τώρα δεν ξύνετε σχεδόν καθόλου πια, μετά από 5 μέρες.
Λεεω να της βάλω άλλο κολλαρο.
Τι προτείνετε?
Θέλω να είναι αδιάβροχο, να προστατεύει σχετικά αποτελεσματικά και να δρα εκτός για ψύλλο/ τσιμπούρια και για σκνιπα.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Πέρσι έβαλα σερέστο σε δύο σκύλους κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Ούτε ζωύφια βρέθηκαν, και είναι και λίγο πιο γερή κατασκευή από το σκάλιμπορ.
Με το σκάλιμπορ φέτος έχω σιχαθεί να βγάζω ψύλλους από ένα ζαβό. Και κόπηκε και πάνω στο παιχνίδι πριν την ώρα του το σκασμένο :cry:
Το βασικό μειονέκτημα είναι η τιμή, δε θυμάμαι να σου πω το μικρό μέγεθος, το μεγάλο είχε 40κάτι πέρσι σε εγχώρια πετ σοπ.
 


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
140
385
35
Καλημέρα! Και εγώ αρχικά χρησιμοποιούσα το scalibor σε συνδυασμό με αμπούλα λόγω υψηλού φορτίου στην περιοχή που κινείται ο σκύλος, πλέον χρησιμοποιώ το seresto και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Και αδιάβροχο είναι, σε αντίθεση με το scalibor, και πιστεύω ότι κάνει καλύτερη δουλειά. Επίσης, είναι διάρκειας 8 μηνών (εγώ το κρατάω κάτι παραπάνω απο 6). Το μόνο αρνητικό που του βρίσκω είναι ότι είναι πιο σκληρό το πλαστικό.
Σκυλάκι γνωστής μου που δεν δεχόταν κανένα κολάρο και γέμιζε κοκκινίλες και ξυνόταν αυτό το δέχθηκε άνετα και δείχνει να την καλύπτει χωρίς αμπούλα για όλα (δεν έχει βρει ως τώρα κάτι πάνω στο σκυλάκι της)
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Σε γενικές γραμμές ήμουν ευχαριστημένος με το scalibor, υπήρξαν όμως φορές που βρήκα τσιμπούρι, και μάλιστα δίπλα στο κολλάρο. Πέρσι χρησιμοποίησα taber, αλλά και πάλι βρήκα διάφορα. Η μεγαλύτερη αποτυχία ήταν ένα φυτικό πριν 3-4 χρόνια, δεν έκανε τίποτα. Φέτος δεν έβαλα καθόλου κολλάρο, μόνο αμπούλα.
 






vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.076
Athens
Είπα να ξαναπάρω scalibor για να την βγάλουμε μέχρι το χειμώνα και να μην πάνε τζάμπα και τα διπλά λεφτά του Seresto που κρατάει 8 μήνες.
Το πήρα λοιπόν και με τεράστια γράμματα γράφει πλέον επάνω
12 μήνες εντομοαπωθητική δράση κατά των φλεβοτόμων σκνιπών
1596888770261.png


Είναι προφανές ότι τους στρίμωξε το Seresto και το Excali-Pro αλλά... πως έγινε ο διπλασιασμός δράσης? Άλλαξαν κάτι στη σύνθεση? Εν τω μεταξύ δεν έχουν και μια σελίδα φβ για να ρωτήσω...
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δεν είναι υποχρεωτικό να αλλάξουν τη σύσταση, αρκεί να παρουσιάσουν δεδομένα που να υποστηρίζουν (και να γίνουν δεκτά!) ό,τι ισχυρίζονται. Μπορείς να ρωτήσεις εδώ, (ή αν δε βγάλεις άκρη κι έχεις όρεξη, αν έχεις κρατήσει το φυλλάδιο της συσκευασίας, αναφέρει πάνω πάνω τον "κάτοχο άδειας κυκλοφορίας")