Αντιπαρασιτικό Sebacil (για το χώρο ή για το σκύλο?)

dimitra9

New Member
19 Φεβρουαρίου 2011
1
0
καλησπέρα, σας βρήκα ψάχνοντας τρόπο αντιμετωπισης των ψύλλων! είμαι τοσο απογοητευμένη σίγουρα έχουμε στο σπίτι μας και στο σκυλάκο μου.
ήθελα να μου πείτε αν ψεκάσω το σπίτι μου με σεμπασίλ αφου στεγνώσει είναι σίγουρο οτι δεν είναι τοξικό για το κουταβάκι μου αν ας πουμε πάει και γλυψει??????? θα πρέπει να σφουγγαρίσω μετά και μετα να επιτρέψω στον μικρό να μπει στα δωμάτια?
επίσης κάποιος μου είπε για σολφακ σπρει που ειναι μόνογια τους χώρους.
το έχει κάποιος ακουστά??
ευχαριστώ πολυ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.310
patra
grdane.blogspot.com
αν στεγνωσει και μετα δεν θαχεις προβλημα... το χρησιμοποιω κι εγω.. ψεκαζοντας τα κεννελ για να μην εχουν ψυλλους....και το καοθριν επισης...
το θεμα ειναι πως να ξεφορτωθεις τους ψυλους απο το σπιτι ... το θεωρω λιγακι δυσκολο...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
στο σπίτι είναι πολύ θέμα.......
ξεκίνα με φροντλάιν στον σκύλο και σεμπασίλ μέσα έξω στο σπίτι (αλλά κράτα αλλού τον σκύλο μέχρι να στεγνώσει

όμως οι ψύλλοι είναι καβατζωμένοι σε πολύ καβάτζα σημεία (π.χ. μέσα στους καναπέδες)

αν δείς και δεν έχεις αποτέλεσμα με τα δύο που σου προτείνω μετά περνάς σε κάτι σαν χειροβομβίδες αερίων που ανοίγεις μέσα στο δωμάτιο με κλειστά τα πάντα και φευγεις αμέσως (και ο σκύλος) και περιμένεις λίγο μέχρι να ξαναμπείς

με αυτό θα καθαρίσεις σίγουρα αν το κάνεις σε όλα τα δωμάτια και δεν έχουν καβατζωθεί και σε τίποτα ρούχα σας στις ντουλάπες......

nayaz

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2011
69
0
αν μπείς σε κανένα site με φυσικά εντομοαπωθητικά (αιθέρια έλαια πρόσεξε την προέλευση και την περιεκτικότητα τους στα αιθέρια) όπως είνια η σιτρονέλα σε συνδυασμό με λάδι κέδρου....ρίξε μια ματία κάτι θα βρείς.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
για αποίκηση ψύλλων μέσα στο σπίτι -δυστυχώς αυτά είναι σαπουνόφουσκες.........κι εγώ της φυσικής σχολής είμαι
αλλά μιλάμε ότι τα μαμούνια αυτά γεννάνε ανελέητα σε σημεία που δεν πάει το μυαλό σου....
δυστυχώς στον σκύλο ανεβαίνουν μόνο για να τραφούν

nayaz

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2011
69
0
κατάλαβα....:paja1: νομίζω οτι ετσι θα ειχα μείνει αν είχα αντιληφθεί κατι τέτοιο με παράσιτα. έχω κάποια γνωστή που είναι καθηγήτρια στα αιθέρια έλαια μόλις την πετύχω θα την ρωτήσω. είχα αντιμετωπίσει μύκητες( που είχα βάλει κορτιζόνη τρελή όπως πρότεινε η δερματολόγος και ΤΙΠΟΤΑ) και με ένα μείγμα με βάση το tea tree τους είπα ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Διαβασα στην αρχη για το Sebacil αρνητικα και μονο. Εγω θελω να αναφερω οτι η πιο μεγαλη απο τις δικες μου πριν 10 χρονια και ενω ηταν κουταβι 6 μηνων επαθε καποια δεματικα και ειχε γινει η καημενη ολο πουα απο κενα στη γουνα της. Την ειδαν αρκετοι γιατροι και ο καθενας εδινε τα δικα του με κανενα αποτελεσμα. τελικα ενας γιατρος αφου της πηρε καλλιεργεια απο το δερμα μου ειπε για το Sebacil αραιωμενο σε 2 λιτρα νερο και μπανιο με αυτο 1 φορα τη βδομαδα. μετα απο λιγο καιρο και μερικες εφαρμογες η σκυλιτσα δεν ειχε τιποτα.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αλλά κράτα αλλού τον σκύλο μέχρι να στεγνώσει
To Sebacil θέλει πολύ καλό αραίωμα..και γενικά κάνει δουλειά.

Όταν σφουγγαρίσεις το πάτωμα καλύτερα να μην είσαι ούτε εσύ ούτε ο σκύλος εκεί μέχρι να στεγνώσει.

Δώσε έμφαση κάτω από τους καναπέδες και ανάμεσα στις εσοχές του ξύλου αν έχεις.

Ρίξε στο μέρος που πολύ κοιμάται ο σκύλος εξονυχιστικά..

Γενικά με το Sebacil αν χρησιμοποιηθεί προσεχτικά και το τονίζω αυτό.., έχει τα καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με τα άλλα..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.936
20.349
Διαβασα στην αρχη για το Sebacil αρνητικα και μονο. Εγω θελω να αναφερω οτι η πιο μεγαλη απο τις δικες μου πριν 10 χρονια και ενω ηταν κουταβι 6 μηνων επαθε καποια δεματικα και ειχε γινει η καημενη ολο πουα απο κενα στη γουνα της. Την ειδαν αρκετοι γιατροι και ο καθενας εδινε τα δικα του με κανενα αποτελεσμα. τελικα ενας γιατρος αφου της πηρε καλλιεργεια απο το δερμα μου ειπε για το Sebacil αραιωμενο σε 2 λιτρα νερο και μπανιο με αυτο 1 φορα τη βδομαδα. μετα απο λιγο καιρο και μερικες εφαρμογες η σκυλιτσα δεν ειχε τιποτα.
Η καλλιέργεια έδειξε κάτι;

20 Μαρτίου 2011
12
0
Καλησπερα,εχω ενα Dog de bordaux το οποιο ειχε ενα δερματικο(ο πρωτος κτν/τρος μου ειχε δωσει augmentin κ μπανιο με Habitan(νομιζω λεγοτανε.)κ δεν ειδαμε αποτελεσματα.τον πηρα οταν ηταν 1,5 χρονων.μου ελεγε οτι εχει κατι δερματικο το οποιο δεν φαινεται.ετσι αλλαχα κτν/τρο κ στην πρωτη επαφη με τον σκυλο μου ειπε οτι εχει ψωρα σε μεγαλο βαθμο κ βαθια στο δερμα κ με ξεκινησε μπανια με sebacil.κ στην συνεχεια θα δουμε αν χρειαστει φαρμακευτικη αγωγη.η ερωτηση μου ειναι 1.υπαρχει περιπτωση να κανουμε δουλεια μονο με τα μπανια?2.το sebacil ειναι αρκετα δυνατο?Ευχαρηστω πολυ για οποιαδηποτε απαντηση!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
αφου στο ειπε ο γιατρος,αρα υπαρχει περιπτωση να την γλυτωσεις με τα μπανια...δεν εχω ξανακουσει βεβαια για ψωρα κ καταπολεμιση με σεμπασιλ,αλλα για να το λεει ,οκ...συνεχησε ετσι κ βλεπεις.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Προφανώς ο γιατρός εντόπισε ψώρα και είπε να αρχίσει με τα μαλακά φάρμακα, δηλαδή μπάνιο με πλύσεις αυτού του φαρμάκου, που όμως δεν σημαίνει ότι δεν απομακρύνουν την ασθένεια!Είναι ανάλογα στην επιμονή της ασθένειας και στον οργανισμό του σκύλου!

Προφανώς αν επιμείνει η ψώρα, θα επιμείνει και ο γιατρός, θα σου δώσει άλλο φαρμακευτικό σχήμα!

Πολλές καταστάσεις είναι "βλέποντας και κάνοντας"!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
ετσι στελιο κ να σου πω ,ειναι καλυτερα απο το να δωσει αμεσως το πιο βαρυ φαρμακο ,οπως κανουν μερικοι κ πλακωνουν τα ζωα στα χαπια.

20 Μαρτίου 2011
12
0
Συμφωνω οτικαλα εκανε κ ξεκινησε απο ελαφρια φαρμακα,αλλα οταν δεν βλεπεις αποτελεσμα μην ταλαιπωρεις τον σκυλο αδικα.πρεπει να κινητοποιηθει ο γιατρος.εκανε σχεδον 3-4 μηνες την ιδια θεραπεια.κ τωρα ο κα'ι'μενος ταλαιπωρειτε πολυ.εκτος κ αν κανω λαθος κ ετσι ειναι οι τακτικες των γιατρων.παντως 5 μερες τωρα που τον εχω πλινει 2 φορες μου φαινεται οτι εχει χαλαρωσει λιγο.για να δουμε!

20 Μαρτίου 2011
12
0
Λοιπον μολις γυρισα απο τον γιατρο κ μεσα σε μια εβδομαδα με δυο μπανια καναμε θαυματα..του βγαζω το καπελο!!συμπερασμα,αν κατι δεν σ'αρεσει ψαξ'το,αυτα δεν μπορουν μονα τους!!

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
με sebacil ψεκαζω τα αδεσποτα που ταϊζω... οτι τσιμπουρι εχουν πεθενει αλλα με αραιωση 1 ml στο λιτρο πιανουν πολυ γρηγορα παλι... τους ριχνω 1,5-2 ml στο λιτρο και καπως παλευετε το θεμα...

στο κτημα που ειχαμε φετος επιδρομη απο ψυλλους ψεκασα μια σκυλιτσα αλλα δεν εκανε δουλεια...

στη δικια μου που την εχω μεσα στο σπιτι δεν το χρεισιμοποιω,αλλα ειναι αρκετα οικονομικο οποτε το προτιμω για τα αδεσποτακια μας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78