Αντοχές στην βόλτα!

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Η σκυλιτσα μου ειναι 4μιση μηνων και ειναι μαλτεζ μινι!Οταν την παω βολτα περπαταει το πολυ για κανα δεκαλεπτο μπορει και λιγοτερο και μετα στρογγυλοκαθεται κατω και δεν σηκωνεται να περπατησει για κανενα λογο!Φταιει το οτι ειναι πολυ μικροσωμη και κουραζεται η το κανει για καποιο αλλο λογο??

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Καταρχάς γειά σου,αν βρείς ευκαιρία κάνε μας και μία παρουσίαση της μικρής σου.

σχετικά με την αντοχή δεν παίζει μεγάλο ρόλο το μέγεθος απλά είναι μικρό ακόμα και δεν θα πρέπει να την κουράζεις αρκετά,επιπλέον ίσως φοβάται κιόλας για αυτό δεν θέλει να προχωρήσει περισσότερο πράγμα που πρέπει να της το αποβάλλεις.

τέλος απο όσο κατάλαβα την έχεις πάρει απο πετ σοπ η ιδιώτη,αν διαβάσεις θα μάθεις πώς ήταν κακή επιλογή όχι μόνο πώς μπορεί σου βγάλει κάποια προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς(μακριά σας) αλλά γιατί έτσι βοήθας τα puppy mills η τον ιδιώτη να συνεχίσει τις γέννες που μόνο καλό δεν είναι αυτό.

Όντως βρέ παιδιά υπάρχουν μαλτεζ μίνι?

Last edited:

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Μαλλον θα φοβαται ακομα γιατι μεσα στο σπιτι παντως χοροπηδαει ολη την ωρα!:D

Παντως δεν την πηρα ουτε απο πετ σοπ ουτε απο ιδιωτη..την πηρα απο εναν εκτροφεα στην θεσσαλονικη!Οταν ηταν να την παρω επειδη και εγω ειχα μπερδευτει με το αν υπαρχουν μινι η οχι τον ειχα ρωτησει..για τα μινι και για τα ποκετ..και μου ειχε πει οτι τα μινι γινονται μεχρι 2μιση κιλα περιπου,τα ποκτεκ μεχρι 2 αλλα μου ειχε πει απο μονος του να μην διανοηθω να παρω ποκετ γιατι εχουν πολλα προβληματα υγειας επειδη δεν ειναι φυσιολογικα..αλλα τα μινι μου ειχε πει οτι ειναι υγιεστατα!Για αυτο και τον εμπιστευτηκα και πηρα τελικα το μινι γιατι πιστευω οτι οπως μου ειπε για τα ποκετ ετσι θα μου ελεγε και για τα μινι αν ειχαν προβληματα!τωρα τι να πω..μεχρι στιγμης το κοριτσι μου ειναι μια χαρα και ευχομαι να παραμεινει ετσι γιατι εχω δεθει πολυ μαζι της! :rolleyes:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
ο εκτροφέας κακιάς ώρας ήταν! δεν υπάρχουν μινι μαλτέζ ούτε pocket. Τα μαλτέζ πρέπει να είναι 3-4 κιλά αλλιώς είναι εκτός προτύπου. Αν γεννήθηκε μικρότερο κουτάβι έπρεπε να το δώσει σαν pet (φθηνότερο) με τον όρο να στειρωθεί.

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Τι να πω δεν ξερω!Δηλαδη ολα τα μικροσωμα σκυλακια ειναι εκτος προτυπου..πχ γιορκσαιρ μινι?Εχω ενα γνωστο που εχει ενα..ειναι τοσο μικρο οσο και το δικο μου και το εχει 5 χρονια και ειναι μια χαρα.Αυτη την στιγμη δεν με νοιαζει αν θα επρεπε να το παρω φθηνοτερα η οχι με νοιαζει να ειναι υγιες..και οσο για την στειρωση δεν χρειαζεται να μου το πει καποιος για να το κανω..δεν θα υπεβαλα ποτε ενα τοσο μικροσωμο σκυλο σε διαδικασια γεννας!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν υπάρχουν γιορκσάιρ μινι. Απλά κάποιες φορές γεννιόνται κουτάβια που δεν φτάνουν το κατώτατο οριο βάρους. Πχ για γιορκι ειναι 1.800 ως 3.100 γρ. Δεν βγαίνουν ουτε τα μαλτέζ ουτε τα γιορκι σε διαφορα μεγέθη.
Οσο πιο μικρό τοσο πιο ευαίσθητο σε προβλήματα υγείας και αρθρωσεων (βλ patella luxation)
Το οτι ο γνωστος που εχει τοσο μικρό ειναι οκ, δεν σημαίνει οτι ολα τα τόσο μικρά είναι οκ.
Και πραγματικά αυτος που μιλησες και πηρες το κουτάβι... μόνο εκτροφέας δεν ειναι. Ακου εκει πόκετ.... polly pocket ναι, μαλτεζ ποκετ όχι!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Τι να πω δεν ξερω!Δηλαδη ολα τα μικροσωμα σκυλακια ειναι εκτος προτυπου..πχ γιορκσαιρ μινι?Εχω ενα γνωστο που εχει ενα..ειναι τοσο μικρο οσο και το δικο μου και το εχει 5 χρονια και ειναι μια χαρα.Αυτη την στιγμη δεν με νοιαζει αν θα επρεπε να το παρω φθηνοτερα η οχι με νοιαζει να ειναι υγιες..και οσο για την στειρωση δεν χρειαζεται να μου το πει καποιος για να το κανω..δεν θα υπεβαλα ποτε ενα τοσο μικροσωμο σκυλο σε διαδικασια γεννας!
Μη θυμώνεις, απλά σε ενημερώνω. Τώρα που το πήρες να το προσέχεις και να το αγαπάς. Υποθέτω ούτε pedigree έχει η μικρή, ε? Όσο για τη στείρωση εσύ μπορεί να είσαι ευσυνείδητη, όμως δεν είναι όλοι.

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Δεν θυμωνω..απλως εγραψα για να ρωτησω κατι συγκεκριμενο και πεσατε ολοι πανω μου για κατι που πλεον δεν μπορω να κανω κατι.Αν το ηξερα εξαρχης δεν θα επελεγα το μινι αλλα αφου τωρα πια την εχω και την λατρευω με νοιαζει μονο το να ειναι καλα και κανω οτι καλυτερο μπορω!Απλως με αγχωσατε και αν μια φορα ετρεμα να μην παθει τιποτα και με λενε υπερπροστατευτικη φαντασου τωρα τι εχει να γινει!χαχαχα!Οχι pedigree δεν εχει προφανως..αλλα δεν με απασχολουσε και ιδιαιτερα το αν θα ειχε γιατι ουτε σε διαγωνισμο θα την παω ουτε εχω σκοπο να την ζευγαρωσω!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Για να συνεχίζουμε την ενημέρωση - το pedigree δεν είναι μόνο για να πηγαίνεις σε εκθέσεις μορφολογίας ή να ζευγαρώσεις το σκυλί (δεν πρέπει να ζευγαρώνουν όλα τα σκυλιά με pedigree). Το pedigree εξασφαλίζει την καθαροαιμία του σκύλου (χαρακτήρα και μορφολογία της φυλής) και σε συνδυασμό με ΣΩΣΤΟ εκτροφέα που εξετάζει τους γεννητορες, εγγυάται (όσο είναι δυνατόν) ότι το κουτάβι θα είναι απαλλαγμένο από κληρονομικές παθήσεις. Αυτό πρέπει να είναι κανόνας για αυτούς που ψάχνουν σκυλί συγκεκριμένης ράτσας. Αλλιώς αν θέλουν απλά συντροφιά, παίρνουν σκυλάκι από καταφύγιο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν θυμωνω..απλως εγραψα για να ρωτησω κατι συγκεκριμενο και πεσατε ολοι πανω μου για κατι που πλεον δεν μπορω να κανω κατι.Αν το ηξερα εξαρχης δεν θα επελεγα το μινι αλλα αφου τωρα πια την εχω και την λατρευω με νοιαζει μονο το να ειναι καλα και κανω οτι καλυτερο μπορω!Απλως με αγχωσατε και αν μια φορα ετρεμα να μην παθει τιποτα και με λενε υπερπροστατευτικη φαντασου τωρα τι εχει να γινει!χαχαχα!Οχι pedigree δεν εχει προφανως..αλλα δεν με απασχολουσε και ιδιαιτερα το αν θα ειχε γιατι ουτε σε διαγωνισμο θα την παω ουτε εχω σκοπο να την ζευγαρωσω!
Δεν την πεφτουμε σε εσένα αλλά στον ανεύθυνο που δηλώνεται εκτροφέας, λέει μπαρουφες για να παρει χρήματα και κάνει τετοιες γέννες!
Το να εισαι υπερπροστατευτική δεν ωφελεί τπτ, χειρότερο θα ειναι για το σκυλι. Αλλωστε μην ξεχνάς ότι ειναι σκυλι. Από εκει και περα παρακολουθείς να μην πάθει τίποτα μαζι με τον κτηνιατρο και ελεγχοντας οπως και οσο πρεπει την υγεία του. Αυτο αλλωστε κάνουμε ολοι.
Μην πεσεις στην παγιδα να θεωρήσεις ότι ειναι ευθραυστο και πρεπει να το προστατεύεις από τον κακο κοσμο/σκυλια που θα βλέπεται. Και βολτες και σωστη κοινωνικοποιηση.
Διαβασε εδω οσο περισσότερο μπορείς.

silvie

Member
16 Μαρτίου 2013
19
0
Θα βαλω να την δειτε..προς το παρον φαινεται λιγο στην φωτογραφια του προφιλ! Παντως και σημερα που την πηγα βολτα παλι εκανε 2 βηματα και μετα καθοταν και δεν σηκωνοταν με τιποτα!μονο μια φορα εχει περπατησει συνεχομενα για 10 λεπτα!τι να κανω εγω οταν ξαπλωνει κατω και δεν προχωραει?πως να αντιδρασω?και δεν βλεπω να την τρομαζει κατι εκεινη την ωρα πχ αυτοκινητα,μηχανακια..και οσο αφορα τους ανθρωπους μολις δει καποιον αρχιζει να τρεχει προς το μερος τους!

komismitakons

Member
25 Μαρτίου 2013
12
0
Έχει συνηθίσει το λουρί; Καλό θα ήταν να κάνετε 10λεπτες βόλτες μέσα στο σπίτι κάθε μέρα ώστε να μην το βλέπει ως κάτι εξωπραγματικό.