Αν οι πετσοπάδες είχανε μυαλό...


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Είχα πάει το Μουφ στο σκυλόπαρκο όπου συνάντησα την εθελόντρια διευθύντρια επί των υιοθεσιών του τοπικού καταφυγίου Animal Protective League (APL), το οποίο δεν κάνει ευθανασίες και άνοιξε πρόσφατα και κλινική για στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών και γατιών. Πιάσαμε λοιπόν την κουβέντα για τους πετσοπάδες και τους παπυμιλλάδες, κλπ. και μου είπε ότι αυτό το σαββατοκύριακο ετοίμαζε τις υιοθεσίες γατιών (αύριο) και σκυλιών (μεθαύριο) στο PetSmart. Όπως έχω γράψει και παλιά, μεγάλα πετσοπάδικα-αλυσίδες όπως το PetSmart και το PetCo δεν πουλάνε γάτες ή σκύλους, αλλά συνεργάζονται με τα τοπικά καταφύγια και προωθούν προς υιοθεσία πρώην αδέσποτα τα σαββατοκύριακα. Μοιράζουν μάλιστα κουπόνια στους υιοθετούντες και δώρα και κερδίζουν όλοι: οι υιοθετούντες, οι πετσοπάδες που βγάζουν λεφτά και βγάζουν και τους κάνει και σκόντο η εφορεία και φυσικά τα καταφύγια καταφέρνουν να βρούνε σπίτια για τα ζωάκια. Η κοπέλα μου είπε ότι αν και έρχεται κόσμος στο APL για να υιοθετήσει ζώο, οι υιοθεσίες μέσω του πέτσοπ είναι τρομερά επιτυχείς και έτσι προωθούν πολύ περισσότερα ζώα. Τονώνεται φυσικά και η οικονομία.

Θα ήταν καλό να βάλουνε μυαλό και οι δικοί μας πετσοπάδες διότι θα βλέπανε μεγάλη διαφορά στα κέρδη. Πιο πολλά στοιχίζει να αγοράσει κανείς την προίκα και το φαΐ του σκύλου του π.χ. για ένα χρόνο, παρά να αγοράσει πετσοπάδικο σκυλί. Τα PetSmart και PetCo έχουν και κτηνιάτρους, καθώς και εκπαιδευτές δικούς τους, οπότε ψαρεύουν πελάτες και από κει.

Μιλήσαμε επίσης και για όσους πολύ κακώς παίρνουν ζώα από πετσοπάδες όπως το Petland, καθώς και για ΒΥΒ. Της έλεγα περί Ελλάδας και για το ότι πολλοί ζευγαρώνουνε αβέρτα "για να γνωρίσουν τα ζώα τον έρωτα ή τη μητρότητα". Στην Αμερική, λέει, ένας από τους πρώτους βλακώδεις λόγους που ζευγαρώνουν μερικοί είναι, λέει, για να διδάξουν τα παιδιά τους που έτσι θα δουν το θαύμα της γέννησης!!!!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Παίζει να είναι και το πρώτο σου post ever χωρίς καμμία φατσούλα...;;; :D
 


leonidas94

Active Member
5 Ιανουαρίου 2010
33
0
Αν οι πετσοπαδες είχανε μυααλό δεν θα ήταν πετσοπαδες (αναφέρομαι σ αυτους που κάνουν εμπόριο σκύλων) Πολύ καλή ιδέα και ετσι βοηθιούνται όλοι και ανθρωποι και ζώα .... Μακάρι να γινόταν και στην ελλάδα αλλα εδω μάλλον για ταινια επιστημνικής φαντασιας θα νόμιζαν οτι μιλάς!!!
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
παιδια τα λεφτα σε πετ σοπ βγαινουν απο τα κουταβια ολα τα αλλα ειναι ψιχουλα. ειναι πικρη αληθεια αλλα ειναι η αληθεια. και εκτος αυτου αν δεν υπηρχαν τα πετ σοπ που πουλανε ζωα η κυνοφιλια στην ελλαδα θα ηταν ακομα σε πιο χαμηλο επιπεδο
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Αυτό είναι όντως η πικρή αλήθεια. Το σενάριο που αναφέρει η Sara όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να υιοθετηθεί από εκείνα τα pet shops που δεν πουλάνε κουτάβια. Και ας ήταν για μια φορά τον μήνα, ή το τρίμηνο ή δύο φορές τον χρόνο. Εχω μάλιστα σκοπό να το συζητήσω με τα παιδιά του μαγαζιού που πηγαίνω εγώ, έτσι για να μου πουν την γνώμη τους.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αν και τα αστατιστικά στοιχεία δεν τα έχω, νομίζω ότι οι πετσοπάδες θα βγάζανε πιο πολλά λεφτά αν οργανώνανε υιοθεσίες αδέσποτων. Πολλές φορές πουλάνε κουτάβια για 150 ευρώ και πάντοτε οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλότερες από των εκτροφέων. Ακόμα κι αν πουλήσουνε ένα κουτάβι για 500 ευρώ, και πάλι πρέπει να πληρώσουνε και το μεσάζοντα και τον παπυμιλλά. Ακόμα και 100 ευρώ ο καθένας να παίρουνε, ο πετσοπάς θα βγάλει 300 που είναι μικρότερο ποσό από την προίκα, το φαΐ, τον κτηνίατρο και τον εκπαιδευτή του σκύλου.
 


dionusis

Active Member
7 Μαρτίου 2010
27
0
ok δεκτα αυτά για το εξωτερικό..Οι περισότεροι που πάνε σε πετ σοπ να αγοράσουν θέλουν ράτσας που σπάνια έχει ένα καταφύγιο χάνοντας έτσι τον πελάτη.Ίσως να δινόντουσαν μερικά αλλά μέχρι εκεί..
Η αλήθεια είναι πως αν τα ΜΜΕ(τα μεγάλα κανάλια της χώρας+δημοσιογράφοι) ήθελαν να ενημερώσουν το κόσμο θα το είχαν κάνει κ με μεγάλη επιτυχία,εκεί είναι η αρχή του κακού-που εμείς οι πολίτες το συνεχίζουμε
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Τα καταφύγια έχουν και καθαρόαιμα, κάτι που οι πετσοπάδες δεν έχουν πάρα πολλές φορές ό,τι και να λένε. Όσο για τα έξοδα του σκύλου, είτε στην Ελλάδα είναι, είτε στο εξωτερικό, πάλι υπερβαίνουν το κόστος της αγοράς του, σίγουρα από τον πετσοπά. Και ναι, τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να ενημερώσουν τον κόσμο, αλλά αυτό είναι και υποχρέωση της κυβέρνησης που δεν το κάνει. Η Γερμανία π.χ. έχει απαγορέψει την πώληση κουταβιών από πέτσοπ. Τα ΜΜΕ δεν κάνουν public service annoucements που λένε και οι ντόπιοι ιθαγενείς εδώ, κοιτάζουν παντού (ΚΑΙ στην Αμερική φυσικά) το συμφέρον τους. Από την άλλη μεριά το κοινό στην Αμερική είναι πιο συνειδητοποιημένο από την Ελλάδα λόγω εθελοντιασμού που είναι μέρος της αμερικανικής κουλτούρας, διαφόρων, κυρίως τοπικών, νόμων και φυσικά και λόγω της ευκολίας να γίνουν μηνύσεις. Το Petland π.χ. την έχει βαμμένη τώρα με το class lawsuit για τα άρρωστα κουτάβια και πρόσφατα που ήμουν στο Σικάγο (διότι το Καλαμποκιστάν δεν έχει Petland) είδα ότι τα μεν PetSmart και PetCo ήταν γεμάτα κόσμο, όχι όμως το Petland.

Δυο ακόμα διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής: στην Ελλάδα η ευκολία να κάνει κανείς μήνυση για δυσφήμιση είναι απίστευτη! Στην Αμερική μπορείς να κάνεις ένα σωρό σαχλές μηνύσεις, όμως αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις το κοινό από το να σε κάνει ρεζίλι έτσι και είσαι κακός επιχειρηματίας. Π.χ. όποιος θέλει μπορεί να γράψει ό,τι θέλει περί Petland, που ούτε καν μπόρεσε, όπως απείλησε, να κάνει αγωγή για δυσφήμιση στην Εταιρεία Προστασίας Ζώων, ακόμα και να τη στήσει απέξω με πλακάτ που να λένε ότι είναι άτιμοι και φρικτοί και βασανίζουν ζώα καιν υποστηρίζουν τους παπυμιλλάδες. Τέλος, στην Ελλάδα το κοινό δέχεται χωρίς πρόβλημα να αγοράσει πράγματα από μαγαζί χωρίς απόδειξη και χωρίς γραπτές εγγυήσεις. Στην Αμερική αν πάω να αγοράσω ζώο από οπουδήποτε, θα κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις και θα ζητήσω τα πάντα γραπτά. Και εννοείται ότι θα μου κόψουν απόδειξη. Και αν το Petland μου πει ότι τα σκυλιά που φέρνει είναι απόγονοι πρωταθλητών κόσμου και μετά τους πάω δικαστήριο, ο εισαγγελέας θα ζητήσει πληροφορίες για τους πρωταθλητές γονείς. Αν πούνε ότι το συγκεκριμένο σκυλί δεν έχει μεν πρωταθλητές, ή δεν ήρθε το πεντιγκρί, ή χάθηκαν τα χαρτιά, έχουν όμως τα άλλα, θα ζητήσει να δει τις πληροφορίες για τα άλλα. Ο δικηγόρος μου δε θα ζητήσει από το δικαστήριο να υποχρεώσει το Petland να κάνει τεστ DNA να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Στο τέλος θα βρεθούνε χαμένοι. Και ναι μεν οι Αμερικάνοι δεν έχουν δυστυχώς απαγορεύσει τους παπυμιλλάδες διότι σκαλώνει το όλον στις τοπικές νομοθεσίες και δεν είναι αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά το να πει κάποιος ψέμμα για την προέλευση κουταβιού είναι παράνομο και επιφέρει πολύ σοβαρές ποινές, δηλαδή τεράστια πρόστιμα, για κακές επιχειρηματικές πρακτικές. Τέλος αν το class lawsuit που είναι πολιτική δίκη, το κερδίσουν οι πελάτες με τα άρρωστα ή πεθαμένα κουτάβια, που τους βλέπω να το κερδίζουν, δεν βλέπω το Petland να παραμένει in business για πολύ καιρό ακόμα. Το καλό με τέτοια καταδίκη θα είναι ότι η δικαστική απόφαση θα αποτελέσει και νόμο (είναι περίεργο το αμερικανικό σύστημα) και ελπίζουν όλοι να γίνουν σημαντικές αλλαγές.
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
τα καταφυγια δεν εχουν καθαροαιμα sara επισης δεν γινεται να πουλας ημιαιμο ζωο ετσι ειχαν πει πολλοι εδω
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
στο πρώτο κάνεις λάθος , έχουν και αρκετά μάλιστα, στο δεύτερο είσαι ανακριβής......δεν πρέπει να πουλιέται ημίαιμο ζώο γιατί προέρχεται απο πάπυ-μιλς ή γέννα ΒΥΒ .
το να αναλαμβάνει ένας υποψήφιος ιδιοκτήτης τα έξοδα που γίνανε για το σκυλί που αποκτά (τροφή,στέγαση,περίθαλψη,στείρωση κλπ) είναι λογικό και σίγουρα άλλο πράγμα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Αρκετά καταφύγια έχουν καθαρόαιμα αν και όντως τα περισσότερα είναι ημίαιμα. Όσο για τα πετσοπάδικα, φέρνουν συχνά σκυλιά που είναι από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, δήθεν καθαρόαιμα, βλέπε συζητήσεις που έχουν γίνει παλαιότερα εδώ.
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
ναι αλλα οσο και ημιαιμα να ειναι δινουν "χαρτια καθαροαιμιας" και καλα γι αυτα
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οταν καποιος αποκτα ενα σκυλι χωρίς χαρτια το χαρακτηρίζουμε ως ημίαιμο

το ' αντίστοιχο ' του καταφυγιου ως καθαρόαιμο

δυο μετρα και δυο σταθμα ή απλα μου φαίνετε :confused::confused:
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
οταν καποιος αποκτα ενα σκυλι χωρίς χαρτια το χαρακτηρίζουμε ως ημίαιμο

το ' αντίστοιχο ' του καταφυγιου ως καθαρόαιμο

δυο μετρα και δυο σταθμα ή απλα μου φαίνετε :confused::confused:
αυτο λεω και εγω ειναι λιγο αδικο
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γενικα εχουμε την ταση να δινουμε τον τιτλο «ημιαιμο» σε οποιοδηποτε σκυλι στο οποιο δεν μπορει να αποδειχτει με εγγραφα η καθαροαιμια του. Ακουγεται σωστο από τη μια.

Από την άλλη υπαρχουν καθαρόαιμοι σκυλοι από καταφυγια, byb και πετ σοπ.
Με ποιον τροπο μπορει όμως να αποδειχθει η καθαροαιμια τους? Με οπτικη αξιολογηση από ειδικο? Με τεστ DNA? Και ποιος θα μπει σε αυτη τη διαδικασια? Και γιατι να μπει αλλωστε?

Υπαρχει φανερα μια πολύ ευνοϊκη αντιμετωπιση των σκυλων καταφυγιου και των αδεσποτων. Για ευνοητους και αποδεκτους λογους.
Οι σκυλοι των byb και πετ σοπ συχνα χαρακτηριζονται ακομα και σε συζητησεις κυνοφιλων ως μούφα και μάπα, χαρακτηρισμοι που ποτέ δεν θα δοθουν στους αλλους.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Ακριβώς Αρη. Αυτούς τους ευνόητους και αποδεκτούς λόγους, έμαθα κι εγώ μέσα στο φόρουμ να προφασίζομε όσον αφορά νέους στον χώρο, προκειμένου να υπάρξει μια σωστή κατεύθυνση. Ασφαλώς ο ΜΑΚΗΣ και ο spyrou, έχουν δίκιο. Νομίζω ότι όλοι όσοι ασχοληθούν λίγο καιρό παραπάνω, κάποια στιγμή καταλαβαίνουν πότε ένας σκύλος είναι καθαρόαιμος και πότε ημίαιμος. Οσοι ασχολούνται πιο ενεργά με την κυνοφιλία οπως λες, δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε διαδικασία διαχωρισμού μέσα στο μυαλό τους αυτών των εννοιών, γιατί ήδη ξέρουν. Η όλη συζήτηση γίνεται πάντα όταν κάποιος άσχετος (κι εγώ δηλαδή) μπαίνει και λέει πως θέλει να αποκτήσει σκύλο. Σ' αυτό το στάδιο καλό είναι να του το κάνουμε όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται, χωρίς πολλά μπουρδουκλώματα. Από εκεί και πέρα κάποια στιγμή ακόμη και ο άσχετος θα έρθει η ώρα που θα τα διαχωρίζει κι αυτός από μόνος του. Ολα λοιπόν, θεωρώ ότι γίνονται για το ευρύτερο καλό.
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
οχι mareco ενας σκυλος ακομα και στο προτυπο να ειναι αν δεν υπαρχουν χαρτια δεν ειναι καθαροαιμο
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Βρε... αναφέρθηκα εγώ σε πρότυπο ή χαρτιά; Αυτό λέω. Οτι αυτοί (εσείς) που ξέρουν, ξέρουν. Δεν χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις. Οι άλλοι όμως (εγώ) που δεν τα ξέρουν ακόμη όλα αυτά, δεν χρειάζεται να τα βάλουν όλα με την μία μέσα στην κεφάλα τους. Η κατεύθυνση επιβάλλεται σε αυτή την φάση να είναι, εκτροφέας ή καταφύγιο. Με τον καιρό θα μάθουν και αυτοί. Αυτό που χρειάζεται αρχικώς να εμπαιδώσουν, είναι μακριά από pet shops και μακριά από bybs. Μόλις το δεχθούν αυτό, σιγά-σιγά τους εξηγείς ότι μπορεί-ίσως-λέμε τώρα και από byb, που δεν είναι όμως ακριβώς byb, αλλά με αυτές και αυτές τις προδιαγραφές. Κλιμακωτά δηλαδή. Δεν συμφωνείς;
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Βρε... αναφέρθηκα εγώ σε πρότυπο ή χαρτιά; Αυτό λέω. Οτι αυτοί (εσείς) που ξέρουν, ξέρουν. Δεν χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις. Οι άλλοι όμως (εγώ) που δεν τα ξέρουν ακόμη όλα αυτά, δεν χρειάζεται να τα βάλουν όλα με την μία μέσα στην κεφάλα τους. Η κατεύθυνση επιβάλλεται σε αυτή την φάση να είναι, εκτροφέας ή καταφύγιο. Με τον καιρό θα μάθουν και αυτοί. Αυτό που χρειάζεται αρχικώς να εμπαιδώσουν, είναι μακριά από pet shops και μακριά από bybs. Μόλις το δεχθούν αυτό, σιγά-σιγά τους εξηγείς ότι μπορεί-ίσως-λέμε τώρα και από byb, που δεν είναι όμως ακριβώς byb, αλλά με αυτές και αυτές τις προδιαγραφές. Κλιμακωτά δηλαδή. Δεν συμφωνείς;
οκ παρερμηνευσα συγγνωμη
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Οι σκυλοι των byb και πετ σοπ συχνα χαρακτηριζονται ακομα και σε συζητησεις κυνοφιλων ως μούφα και μάπα, χαρακτηρισμοι που ποτέ δεν θα δοθουν στους αλλους.
εννοείς ότι ο χαρακτηρισμός μούφα ή μάπα δεν θα δοθεί σε σκυλί αδέσποτο ή από καταφύγιο; Δεν νομίζω......
όσοι χρησιμοποιούν αυτούς τους ''όρους'' γενικότερα θα το κάνουν και για αυτά.