Απίστευτη δύναμη

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Μολις πριν λιγο εβγαλα τον Σολο εξω για την απογευματικη βολτα του. Στον δρομο, την ωρα που περπατουσαμε ειδαμε δυο αδεσποτα να μας πλησιαζουν απο πισω και ο σολο κωλωσε και φερμαρε προς το μερος τους. Στην αρχη τον αφησα για να δω τις αντιδρασεις του μιας και ακομα ειναι κουταβι (σχεδον 8 μηνων), να δω αν φοβαται , αν αγριευει , και γενικα τι κανει. Αφου περασαν κανα 20 δευτερα και εχοντας τον με το λουρι διπλα στο αριστερο μου γονατο του εδωσα παραγγελμα να φυγουμε. Αυτος με μια αστραπιαια κινηση, ξεκινησε να φυγουμε αλλα επεσε πανω στο δεξι μου ποδι και στο τσακ γλυτωσα το διαστρεμμα.Παραλιγο να πεσω κατω. Μου εκανε εντυπωση η δυναμη του μιας και τον ειχα στα 30 εκατοστα απο το ποδι μου. Τωρα ψιλοκαταλαβα πως ειναι να σου πεφτει ενα ολοκληρωμενο ενηλικο μπουλμαστιφ πανω σου με σκοπο να σε ριξει και να σε κρατησει στο εδαφος για να σε παραδωσει στο αφεντικο του. Ακομα και ενας γυμνασμενος αντρας 100 κιλων δεν νομιζω να μπορεσει να σταθει και να μπορεσει να ξεφυγει. Μιλαμε για απιστευτη δυναμη!!!
Να επισημανω οτι ο σκυλος μου ειναι σχεδον 45 κιλα προς το παρον, φανταζομαι ενα 55 με 60 κιλα σκυλο τι παραπανω δυναμη θα εχει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και εμένα η Μόκα έχει κοντέψει να μου σπάσει το γόνατο, τρέχοντας. Και είναι μόνο (?) 37 κιλά. Ναι, διαπιστώνουμε σιγά-σιγά αυτό που είχαμε διαβάσει. Φοβερά δυνατά σκυλιά, ειδικά από τη μέση και μπροστά. Εκεί είναι και το περισσότερο βάρος τους.

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Καλά μιλάμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα ε ? τη βάψαμε....:eek::eek::D:D:D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
εμενα με τρελενει οταν παιζουμε και με πατανε καταλαθος
Που να δεις τι γίνεται όταν η δικιά μας πατάει τον ...γάτο κατά λάθος. Πεταγόμαστε όλοι επάνω με την αγωνία ότι θα τον δούμε λιώμα:D

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
εγω τρελαινομαι οταν τρεχουμε και σταματαω και αυτα θελουν κανα 10 μετρα για να σταματησουν αφου ουτε esp λειτουργει ουτε τιποτα και πεφτουν καμια φορα πανω μου και με σακατευουν

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
εγω τρελαινομαι οταν τρεχουμε και σταματαω και αυτα θελουν κανα 10 μετρα για να σταματησουν αφου ουτε esp λειτουργει ουτε τιποτα και πεφτουν καμια φορα πανω μου και με σακατευουν
Πάντως, κυριολεκτώ όταν λέω ότι κάποιες φορές φοβάμαι μήπως μου σακατέψει το γόνατο. Την έχω δει να τρέχει, παίζοντας με ένα κουτάβι (11 μηνών) Ελληνικό Ποιμενικό, με την οποία είναι "φιλενάδες" και όταν έρχονται και οι 2 προς το μέρος μας το βάζουμε στα πόδια!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
ή που τα αφήνουμε να τρέξουν κ να παιξουν μεταξύ τους υποτίθεται κ αυτά μας γυρνοφέρνουν κ μας πατάνε χαχαχαχα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως σε ενα forum για Ισπανικά Μαστίν ένας έλεγε ότι είχε πάθει ρήξη χιαστών οταν έσκασε πάνω του ένας σκύλος του που έτρεχε....
Βέβαια μιλάμε για άλλης τάξης μεγέθους σκυλιά....

Αλλά τρελή γκαντεμιά να σε σακατέψει έτσι ο σκύλος σου....Νομίζω ότι είναι άκρως απιθανό να συμβεί....

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εντάξει, το Ισπανικό Μαστίν είναι και 90-100 κιλά! Αλλος ...Θεός!
Νομίζω, όμως, ότι το πρόβλημα το έχουμε περισσότερο με τα κουτάβια που είναι πιό ζωηρά και λιγότερο με τα ενήλικα (..ελπίζω πως θα είναι έτσι τα πράγματα). Αυτή την εποχή, όταν της βάζω σιτρονέλα για να βγούμε το βραδάκι, χτυπιέται τόσο πολύ, ώστε ...μετακομίζει τους καναπέδες στο σαλόνι!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν έχετε δει να τρέχουν προς εσάς ΕΠ με mastino napolitano.:D
Άσε τώρα, αν εννοείς το ...συγκεκριμένο mastino, παίζεις άνισα! Η Μόκα δεν συγκρίνεται μαζί του, είναι αστέρι.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Αυτό ακριβώς εννοώ!
Την εποχή που ακόμη μπορούσε να τρέχει.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
επαναφερω αυτο το παλαιο θεμα για να σας διηγηθω ενα περιστατικο
πριν 2 ημερες πηγα βολτα με τον Καισαρα και την Μαρια(ετερον μου ημιση) σε ενα κτημα του πατερα μου(10 στρεμματα ολο ελαιοδενδρα και παχυ χορτο).Ειχε αρχισει να σκοτινιαζει και ενω ο Καισαρας ειχε λιγο απομακρυνθει, η Μαρια τον φωναξε.Ξαφνικα τον βλεπω να ξεπροβαλλει μεσα απο τα δεντρα,πηγαινοντας με τις <<μπαντες>> και να πηγαινει του σκοτωμου προς την Μαρια.Λεω δεν μπορει θα σταματησει...ελα ομως που δεν προλαβε να σταματησει! χτυπησε πανω στα γονατα της Μαριας η οποια απογειωθηκε,οριζοντιωθηκε κυριολεκτικα και εσκασε τελικα με τα μουτρα κατω! αμεσως ετρεξα να δω αν χτυπησε,αλλα ευτυχως ηταν τυχερη και επεσε πανω σε χορτα και ειχε μονο το σοκ και λιγες γρατσουνιες! ο χοντρος βεβαια δεν καταλαβε χριστο και κουνουσε την ουρα του χαρουμενος! υποθετω οτι λιγο το σκοταδι,λιγο το κατηφορικο υγρο εδαφος και λιγο η μαλακια του ,ηταν υπευθυνα για το περιστατικο.
Αργοτερα ξανασκεπτομενος το περιστατικο και τον καισαρα να ξεπροβαλει ετσι μεσα απο τα δενδρα στο σχεδον σκοταδι, καταλαβα εστω και στο ελαχιστο πως θα αισθανοταν οι λαθροθηρες οταν θα εβλεπαν να ξεπροβαλλουν απο τα δαση αυτοι οι σκυλοι...και να σκεφτεις οτι ο δικος μου ειναι ακομη μικρος και ζυγιζει περιπου 47 κιλα!
παντως τελος καλο ολα καλα.
Α και μην ξεχασω,σε εκεινη την φαση δεν τον μαλωσα(εξαλλου ηρθε τρεχοντας στην εντολη) απλα αδιαφορησα οταν χοροπηδουσε γυρω απο εμενα που προσπαθουσα να σηκωσω την παθουσα.Ελπιζω να φερθηκα σωστα...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Νομίζω σωστά φέρθηκες!
Απλά, θέλουν προσοχή, γιατί δεν είμαι βέβαιος ότι θα σταματήσουν να είναι ατσούμπαλα όταν "ενηλικιωθούν".

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Νομίζω σωστά φέρθηκες!
Απλά, θέλουν προσοχή, γιατί δεν είμαι βέβαιος ότι θα σταματήσουν να είναι ατσούμπαλα όταν "ενηλικιωθούν".
και εγω πιστευω οτι ετσι θα ειναι και ενηλικος, αν και ελπιζω οτι εστω και λιγο θα ηρεμισει.Παντως απο εκεινη την ημερα προσεχω περισσοτερο και ειδικα οταν παω στο χωριο και στην αυλη υπαρχει ο παππους η καποιο μικρο παιδι αν δω οτι εχει διαθεση για τρελλες τον κραταω περιορισμενο.Ωρα τωρα ειναι να δω τον παππου να πεταει μαζι με την μαγκουρα του!

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Κι εμένα τα ίδια κάνει ο βλάξ, όταν τρέχει κάνω τον ταυρομάχο για να μη με πετύχει, μα τι στο καλό, κλειστά τα έχουν τα μάτια ? :mad: :D:D:D:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
και εγω πιστευω οτι ετσι θα ειναι και ενηλικος, αν και ελπιζω οτι εστω και λιγο θα ηρεμισει.Παντως απο εκεινη την ημερα προσεχω περισσοτερο και ειδικα οταν παω στο χωριο και στην αυλη υπαρχει ο παππους η καποιο μικρο παιδι αν δω οτι εχει διαθεση για τρελλες τον κραταω περιορισμενο.Ωρα τωρα ειναι να δω τον παππου να πεταει μαζι με την μαγκουρα του!
Δεν ξέρω, αλλά εμένα έχει φτάσει 3,5 ετών ζωή να'χει και εξακολουθεί να είναι σίφουνας..... Παρά που είναι μόνο 30 κιλά, αναπτύσει μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα να τρέμει το φυλλοκάρδι μου (οχι μονο για γέρους και παιδιά..... ) οταν βγαίνουμε βόλτα..... Ασε που δε βλέπει μπροστά του. Μια φορά έτρεχε σε κατηφόρα στο Λυκαβηττό και .... έπεσε με φουλ ταχύτητα πάνω σ'ενα δέντρο! (ευτυχώς γύρισε το κεφάλι του τελευταία στιγμή και δεν απέκτησε μούρη αλα μπουλντογκ....). Αν είχε πέσει με την ίδια ταχύτητα σε άνθρωπο, είναι σίγουρο οτι θα τον είχε τραυματίσει..... αν δε ήταν παιδί, θα είχε εξφεντονιστεί!

Εγώ προειδοποιώ πάντα τους γύρω να προσέχουν στις βόλτες με το Γκογκόλ. Δε θέλω να μου ζητάνε τα ρεστα μετά! :)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
τι να πω..εμενα μου φαινεται οτι τα εχουν ορθανοιχτα και οτι σημαδευουν και στοχο!
παντως μπορει να παιζει ρολο και το ενστικτο τους...για αυτο τον λογο ειχεν χρησιμοποιηθει επι αιωνες ,για να κανουν την μπαλλα του μποουλινγκ και οι λαθροθηρες τις κορινες:)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Χθες ειχα παει για πικ νικ με την οικογενεια και τον Σολο φυσικα, και τον εδεσα για να παιξω λιγη μπαλιτσα με τον γιο μου γιατι διαφορετικα δεν μπορουμε. Ε λοιπον το ρεμαλι ειχε τρελαθει που ηταν δεμενος και μας εβλεπε που τρεχαμε και παιζαμε με την μπαλα και εσπασε τον κρικο της αλυσιδας λες και ηταν απο ξυλο!!!! Απιστευτο, και δεν του φοραγα καν κολαρο αλλα πνιχτη( οχι περασμενο να δημιουργει θηλια ομως). Την εσπασε χωρις καμμια ενοχληση. Την παραμικρη! Τωρα πρεπει να παω να παρω καινουργια!