Απαραιτητο το 4ο εμβολιο;

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
30
Θεσσαλονικη
Γεια σας! ηθελα να ρωτησω αν το τετατρο εμβολιο που ειναι για την λυσα ειναι απαραιτητο να γινει πριν την πρωτη βοτα του κουταβιου;εννοω μπορω να βγαλω βολτα το κουταβι κανονικα; (να περπαταει κατω, να μυριζει να ερθει σε επαφη με αλλα σκυλια ετκος των αδεσποτων)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
αν μιλας για το εμβολιο της λυσσας οκ... δεν ειναι απαραιτητο.... εκτος αν εισαι κοντα στα ελληνογιουγκοσλαβικα συνορα...

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Δεν ξερω αν λεμε για το ιδιο εμβολιο αλλα εμενα ο κτηνιατρος μου ειπε πως μετα το 3ο μπορω να τον βγαζω κανονικα και μετα απο 20 μερες περιπου να παω για το 4ο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Νομίζω απαγορεύεται εκ του νόμου να μην το κάνεις.
Αλλο αν ειναι απαραίτητο από άποψη υγείας.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
θα το κανουμε εννοειτε για βολτα λεω ομως αν ειναι απαραιτητο
Δεν είναι. Κάποιοι κτηνίατροι μάλιστα με περισότερη συνείδηση και λιγότερο βαθιά τσέπη σου λένε ότι δεν χρειάζεται να το κάνεις καν...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
εγω παντως θα το κανω για καλο και για κακο, ποτε δεν ξερεις, χτυπα ξυλο!
Και ξαναλέω δεν ειναι θεμα καλου κακου το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Είναι το μόνο που επιβάλλεται από το Νόμο να κάνεις. Ασχετα αν η λύσσα εχει σχεδόν εξαλειφθεί στην Ελλάδα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο δικός μας κτηνίατρος προτείνει κάθε δύο χρόνια, αλλά και να μη κάνει δεν έγινε κάτι. Είναι περισσότερο τυπικό το θέμα μιας και το υποχρεώνει ο νόμος. Επίσης αν ποτέ σας κάνει παράπονο κάποιος για το σκύλο καλό είναι να υπάρχουν τα εμβόλια της λύσσας στο βιβλιάριο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
το σημαντικο ειναι... και δεν μπορω να βρω το αντιστοιχο λινκ... οτι φετος εμφανιστηκαν κρουσματα αλεπους στα συνορα γιουγκοσλαβιας - σκοπια- βουλγαριας... οσοι ειναι στον βορρα ασχετο με τον νομο... καλο ειναι να κανουν τα εμβολια ωστε να απομονωθει στα μεμονωμενα κρουσματα...

ενας γιατρος βρε παιδια... θα τα εξηγησει καλυτερα...