Απεντόμωση και σκυλος

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Σκεφτομαι να κανω μια απεντόμωση στο σπιτι την μερα που εγω και ο Boogie φευγουμε διακοπες (1 Ιουλιου) .Θα γυρισουμε 15 Ιουλιου.

Η απεντομωση περιλαμβανει το εσωτερικο του σπιτιου αλλα και τον περιμετρικο κηπο (300 τμ) και εξωτερικη αποθηκη και θελω να εξολοθρευσω αρκετα απο τα ιπταμενα και βαδιστικα εντομα που κυκλοφορουν (πολλα μυγακια , κουνουπια , αραχνες , μυρμυγκια και μερικες κατσαριδες που ευτυχως βλεπω μονο εξω στον κηπο ερχομενες απο παρακειμενη ακατοικητη οικοδομη) .

Μεσα στο σπιτι θα χρησιμοποιηθει το FENDONA και στους εξωτερικους χωρους το K-Othrine . Συμφωνα με τους ειδικους , ο κινδυνος για τα θερμοαιμα ζωα ειναι μικρος αλλα το σκεφτομαι λιγο. Φυσικα , μεσα στο σπιτι θα σφουγγαρισω μολις γυρισουμε απο διακοπες στα σημεια απο οπου θα διερχεται ο σκυλακος και θα αφησω το φαρμακο μονο σε απροσπελαστα σημεια (πισω απο ηλεκτρικες συσκευες , κατω απο τον παγκο της κουζινας κλπ)

Εχετε καποιες εμπειριες επι του θεματος και ειδικα με τα συγκεκριμμενα φαρμακα ?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Fendona χρησιμοποιω χρονια αλλα μονο σε εξωτερικους χωρους,μου ειχε γινει συνηθεια απο το καμπινγκ οπου ψεκαζαμε σκηνες,κιοσκια κτλ.δηλαδη ψεκαζουμε βεραντες,υπογειο ,σκαλες,οπου μπορει να εχει ρωγμες κτλ.
ειναι υδατοδιαλυτο σκευασμα και εξολοθρευει δια επαφης και στομαχου.....

ειμαι γενικως κατα στο να σκοτωνουμε οτι κινειται:pδεν κανει καλο στην τροφικη αλυσιδα της αυλης.....
προτιμω να μαθουμε να ζουμε με αυτο......

για το φαρμακο που ανεφερες για μεσα στο σπιτι δεν γνωριζω αλλα επισης ειμαι πολυ επιφυλακτικη εφοσον κυκλοφορουν ζωα που γλειφουν ,χωνουν την μουσουδα,μυριζουν παντου κτλ.μια φορα που χρειαστηκε να ξεφορτωθω κατι στρατιες απο μυρμηγκια ηρθε η απεντομωτικη εταιρια και εβαλε κοκκους απο ενα gel της bayer σε ρωγμιτσες ,καλοριφερ και αλλα σημεια μη προσβασιμα απο τα ζωα και εκτοτε δεν ξαναεμφανιστηκε τιποτα.

Αυτο το δεχτηκα παλι γιατι ειχα σοβαρο προβλημα με τα μυρμηγκια ,με μιση καρδια και συνεχεια σκεφτομουν το σκυλι :(

αυτα εν ολιγης απο εμπειρια...αααα....και με το σφουγγαρισμα δεν ελαττωνετε η δραση των φαρμακων αυτων ,ουτε χανετε,ουτε με την βροχη...να ξερεις (ειναι ικανα για μολυνση του υδροφορου οριζοντα το γραφει και στις οδηγιες αν θυμαμαι καλα).

anetost

Active Member
8 Ιανουαρίου 2010
32
0
athens
Απολύμανση & σκύλος

Εχω ενα μιν πιν 6 μηνων σχεδον κ θα κανω απολυμανση στο σπιτι γιατι μενω ισογειο κ κανουν rave party οι κατσαριδες:DΞερετε αν αυτο το φαρμακο μπορει να κανει κακο στο σκυλακι?ευχαριστω

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ποιό φάρμακο? πως να πεί κανείς χωρίς να ξέρει το όνομα...

αλλά επειδή σίγουρα πρόκειται για κάτι αντίστοιχο του βιολογικού πόλεμου ή έστω του χημικού
απο ότι θυμάμαι στο στρατό την πατάγαν όλοι...ΚΑΙ αυτοί που τα έριξαν ακόμα

και είναι και κουτάβι...που θα μείνετε για όσο καιρό θα γίνει η απολύμανση?

anetost

Active Member
8 Ιανουαρίου 2010
32
0
athens
Δε ξερω τι φαρμακο ριχνουν αυτοι με την απολυμανση,στανταρ θα ειναι καποιο.σπιτι θα ειμαι κανονικα

anetost

Active Member
8 Ιανουαρίου 2010
32
0
athens
καποιοσ να ξερει ρε γμτ?δε γινεται να κανω μονο εγς απολυμανση,ολεσ οι πολυκατοικιεσ κανουν

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
μπορεις να κανεις απεντομωση μονος σου μονο με την αλοιφη που βαζουν σε ορισμενες γωνιες του σπιτιου(την τρωνε οι κατσαριδες και ψοφανε) καν να μην κανεις ψεκασμο!
αν βεβαια γινεται χαμος απο τις κατσαριδες αυτο ισως δεν αρκει!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
να ρωτήσεις αυτούς που κάνουν-σίγουρα θα σου πούν ότι είναι ειδικό οικολογικό με έγκριση απο όλους και τα πάντα(ίσως και απο τα κοάλα)

:) :lol:

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
δεν ειναι οκ αλλα αυτη μπαινει σε πολυ μικρη ποσοστητα και κολλαει και στον τοιχο ωστε να μην ειναι στο υψος του ζωου.
αλλωστε οι κατσαριδες συνηθως κανουν φωλιες κατω απο ψυγεια ή πισω απο ντουλαπια οποτε δυσκολο να φτασει εκει ο σκυλος!

anetost

Active Member
8 Ιανουαρίου 2010
32
0
athens
Θα ρωτησω κ αυτουσ αν κ δ τουσ πολυ εμπιστευομαι.αν χερει καποιοσ ασ πει.thnx anyway

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έκανα εγώ πριν λίγες μέρες..
Το κάνουν στα σιφόνια και έξω από το μπαλκόνι περιμετρικά.., έξω από την εξώπορτα, στο πατάρι, και σε κάθε γωνια στην πολυκατοικία..

Απλά κλείνεις τις τουαλέτες να μην πάει..
και τον προσεχεις λίγο την πρώτη μέρα..

Αυτό στεγνώνει και δεν έχεις πρόβλημα μετά..
Εκτος και αν βάλει αντί για spray τζέλ.

anetost

Active Member
8 Ιανουαρίου 2010
32
0
athens
εχω κανει κ αλλες φορες,υγρο ριχνουν αλλα κ μεσα στο σπιτι,οχι μονο εξω.λες να τουσ πω να μην ριξουν μεσα?

anetost

Active Member
8 Ιανουαρίου 2010
32
0
athens
μεσα εριξαν σε κατι γωνιες κ στο μπανιο.θα τους πω να ριξουν σε συγκεκριμενα μερη που δε μπορει να παει το σκυλι

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στα σιφόνια, στο πατάρι, εξωτερικά από την πόρτα και τα μπαλκόνια..σε αυτά τα μέρη το σκυλί δεν έχει πρόσβαση και αν έχει.. απλά να μην έχει για μια ημέρα.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Είχαν κάνει απολύμανση στο σπίτι μιας φίλης μου... η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα ειδικό απολυμαντικό που δεν επηρεάζει παιδιά και ζώα,
άοσμο κλπ κλπ
δεν ξέρουμε όμως άλλες πλροφορίες που τη ρώτησα!
Οπότε ρώτα μήπως αυτοί ξέρουν.

Επίσης, ο δικός μου την πρώτη φορά που είδε κατσαρίδα (και ακρίδα) την έφαγε και την έκανε κομμάτια. Από τοτε δεν έχει ξαναδει βέβαια.
Οπότε κοίτα και το θέμα μην φάει καμία κατσαρίδα που είναι φαρμακωμένη!
Γενικά ρώτα τους τα πάντα!

Καλή επτυχία!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.076
Νεότερο μέλος
maria1999.