Απολλων....Αkita Inu

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
mazas έχεις καμια φωτογραφία από το σκύλο?
Παροσπαθω να βαλω αλλα δεν φορτωνουν...υπαρχει καποιος περιορισμος απο το φορουμ οσον αναφορα τις φωτο?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αφού είχες έρθει σε επαφή με εκτροφείς σημαίνει ότι ηξερες για το ότι υπάρχει εκτροφή.. Κρίμα που δεν περίμενες είτε κάποιον από αυτούς να έχει γέννα είτε να το έψαχνες λίγο καλύτερα πριν πας στο πετ σοπ... Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να τσεκάρεις για πιθανά προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν (για παράδειγμα δυσπλασία ισχύου) καθώς ούτε στα puppy mills ούτε οι ΒΥΒ κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις στους γονείς και λοιπούς προγόνους των κουταβιών πριν το ζευγάρωμα. Αλλά ακόμα κι υγιέστατος να βγει ο Απόλλων (που στο εύχομαι ολόψυχα), οι γονείς του δεν έχουν την καλύτερη δυνατή μοίρα. Μια από τις χειρότερες θα έλεγα, μάλιστα...

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Εβαλα καποιες φωτο ελπιζω να σχολιασετε χωρις να αρχισετε ειρωνειες και τετοια...αλλιως απλα αδιαφορηστε και βγειτε απο το τοπικ αυτο
Δεν εχω ορεξη για κοντρες και ιστοριες εδω μεσα αντε σας παρακαλω πολυ!!!

Last edited:

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Οrilis φυσικα και ηξερα οτι και στην Ελλαδαα υπαρχουν εκτροφεις αλλα που να ξερω πως τα εκτροφεια της Ουγγαριας ειναι ολα puppy mills η BYB???
Aς πουμε ειδα στο φεισμπουκ για καποια εκτροφεια ακιτα στη σερβια και επαθα πλακα απο την ομορφια που ειχαν...και ετσι πιστεψα οτι θα ειναι και τα εκτροφεια της Ουγγαριας.
Που να ξερω εγω οτι συμβαινουν τετοια πραγματα ???
Που να ξερω εγω οτι τα πετ σοπ (που το παιζουν και πολυ φιλοζωοι) συνεργαζονται με τετοιους ανθρωπους στην Ουγγαρια???
Εγω θεωρησα οτι αν παρω απο πετ σοπ και ειδικα εκεινο το πετ σοπ στη Παπανδρεου(Ορια θεσσαλονικης Καλαμαριας) οτι θα ειμαι "εξασφαλισμενος"απο θεμα καθαροαιμου

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Κυρίες και κύριοι

Παρακολούθησα το εν λόγω θέμα από τη γέννησή του σήμερα το πρωί.

Και εμένα η πρώτη εντύπωσή μου ήταν ότι πρόκειται πιθανότατα για τρολάρισμα.

Δεν μπορούσα όμως να αποκλείσω και το ενδεχόμενο της απλής (έστω και αδικαιολόγητης) άγνοιας.

Η εξέλιξη της συζήτησης τείνει να προκρίνει το δεύτερο ενδεχόμενο.

Ερωτώ λοιπόν: η λεκτική απαξίωση και η ειρωνεία, που τόσο απλόχερα σερβιρίστηκαν, ήταν εν τέλει απαραίτητες?

Όλοι οι παλιοί και γνώστες αλλά και οι νέοι και ζηλωτές, μήπως μέσα στη ζέση που σας διαπνέει αδικείτε κάποτε τους απλούς που δεν ξέρανε αλλά και (ΚΑΚΩΣ) δεν ενημερωθήκανε σωστά?

Ναι να ξεπατικώσουμε τα trolls και no mercy στους εγκληματίες αλλά...

@mazas να το χαίρεστε και μακάρι η όποια αστοχία σας στη διαδικασία απόκτησης να μην σας εκδικηθεί - στα μάτια μου είναι πανέμορφο!

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Κυρίες και κύριοι

Παρακολούθησα το εν λόγω θέμα από τη γέννησή του σήμερα το πρωί.

Και εμένα η πρώτη εντύπωσή μου ήταν ότι πρόκειται πιθανότατα για τρολάρισμα.

Δεν μπορούσα όμως να αποκλείσω και το ενδεχόμενο της απλής (έστω και αδικαιολόγητης) άγνοιας.

Η εξέλιξη της συζήτησης τείνει να προκρίνει το δεύτερο ενδεχόμενο.

Ερωτώ λοιπόν: η λεκτική απαξίωση και η ειρωνεία, που τόσο απλόχερα σερβιρίστηκαν, ήταν εν τέλει απαραίτητες?

Όλοι οι παλιοί και γνώστες αλλά και οι νέοι και ζηλωτές, μήπως μέσα στη ζέση που σας διαπνέει αδικείτε κάποτε τους απλούς που δεν ξέρανε αλλά και (ΚΑΚΩΣ) δεν ενημερωθήκανε σωστά?

Ναι να ξεπατικώσουμε τα trolls και no mercy στους εγκληματίες αλλά...

@mazas να το χαίρεστε και μακάρι η όποια αστοχία σας στη διαδικασία απόκτησης να μην σας εκδικηθεί - στα μάτια μου είναι πανέμορφο!
Ευχαριστω,πανεμορφο ειναι σιγουρα δεν αμφεβαλλα ποτε αλλα ειναι κακο που ηθελα να μαθω αν ειναι καθαροαιμο η οχι???
Γιατι αν δεν ηθελα καθαροαιμο θα επαιρνα ενα κουταβακι απο το δρομο...τοσα κυκλοφορουν!!!

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Μα γιατι "αδικαιολογητη αγνοια" που εδειξα αγνοια???
Σε petshop πηγα και μαλιστα παρα πολυ δημοφιλες στη Θεσσαλονικη τι εκανα λαθος???
Δεν νομιζω να εχει πολλους εκτροφεις με ακιτα η θεσσαλονικη ετσι???
Γιατι τρολλαρισμα Scalpel τοσο παραξενα σας φαινονται ολα αυτα που σας ειπα??Δεν ασχολειται ολος ο κοσμος τοσο θερμα με την αποκτηση καθαροαιμων σκυλων ενταξει δεν μπορει ολοι να ειμαστε ειδκοι εσεις εδω μεσα στο φορουμ ασχολεισται συνεχεια αλλα υπαρχουν και ατομα που δεν εχουν ξανα ασχοληθει και δεν γινεται να εχουν εμφυτες γνωσεις πανω στο θεμα αυτο ετσι δεν ειναι???

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τις είδα τις φωτογραφίες, αλλά στα μάτια μου είναι ένα κουτάβι αξιολάτρευτο όπως όλα, από το πιο καραμπάσταρδο (και με συγχωρείτε για την άκομψη λέξη) μέχρι το πιο καθαρόαιμο. Δεν έχω καμιά ιδιαίτερη γνώση μορφολογίας πάνω σε κάποια φυλή, πόσο μάλλον στα ακίτα ίνου, οπότε η γνώμη μου ως προς τον φαινότυπο θα σου ήταν παντελώς άχρηστη.

Σου εύχομαι να είναι γερός και υγιής μέχρι τα βαθιά του γεράματα και να περάσετε πολλά πολλά όμορφα χρόνια μαζί.

Στα υπ'όψην σου ότι τα ακίτα είναι πολύ ιδιαίτερα, από άποψη χαρακτήρα, σκυλιά και θέλουν προσοχή στην ανατροφή τους για να μην αντιμετωπίσεις μεγάλα έως αξεπέραστα προβλήματα. Η βοήθεια εκπαιδευτή μπορεί να είναι απαραίτητη, ακόμα κι αν έχεις προηγούμενη εμεπιρία από σκυλιά.

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Σε ευχαριστω πολυ orilis,υπαρχει καποιο ατομο μεσα στο φορουμ που εχει τις γνωσεις να μας πει αν ειναι καθαροαιμο η οχι?

Πρεπει να κανω υπομονη μεχρι να φτασει τους 4 μηνες ζωης και να κανει 2 εμβολια ακομη για να τον βγαλω εξω βολτα?

vadergr

Member
17 Μαρτίου 2014
6
0
Επειδη και εγω προσφατα ξεκινησα το ψαξιμο για κουτάβι , εδω μεσα εμαθα για τα puppy mills.
Ειναι πολύ εύκολο για καποιον που δεν ξερει να παρασυρθει απο το πανεμορφο βλεμμα ενος κουταβιου σε ενα καλογυαλισμενο pet shop.
Ειναι λιγο αδικο οι "γνωστες" να εχουν ειρωνικη συμπεριφορα σε νεους που εκαναν λάθος χωρις να γνωρίζουν.
Εστω και απο puppy mills, ειναι ψυχουλες που και αυτες χρειάζονται να σωθουν (ακομα και απο φιλοζωικες , κανεις δεν γνωρίζει το πραγματικο background του σκύλου)
Σε κάθε περίπτωση το κουταβι ειναι πανέμορφο και ευχομαι στον κάτοχο τα καλύτερα.

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Σας "φαινεται" καθαροαιμο παιδια η οχι?Πως ειστε τοσο σιγουροι πως τα εκτροφεια της Ουγγαριας ειναι ολα puppy mills και δεν ειναι σοβαρα εκτροφεια?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
mazas όποιος και να το δει, ότι γνώσεις και να έχει, από τη στιγμή που δεν συνοδεύεται από το δικό του, ολόδικό του pedigree, καθαρόαιμο δεν είναι, όσο κι αν ο φαινότυπός του είναι εντός προτύπου (που δεν ξέρω αν είναι, μην παρερμηνευθεί το γραπτό μου). Από τη στιγμή που τον επέλεξες, να γίνει σύντροφός σου, αλλάζει κάτι για ε΄σενα ή γι'αυτόν αν δεν είναι καθαρόαιμος?

vadergr, πέρα από τα κουτάβια, άξια να σωθούν είναι και τα σκυλιά μέσα στα κλουβιά που γεννάνε τα κουτάβια αυτά. Ότι φεύγει από τη βιτρίνα αντικαθίσταται από άλλο, από την ίδια πηγή, δημιουργόντας έναν αέναο κύκλο μαρτυρίου, τόσο για ενήλικα σκυλιά όσο και για κουτάβια. Μόνη ελπίδα, να εξαλειφθεί η ζήτηση, ώστε να πάψει η προσφορά. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ενημέρωση. Οι πληροφορίες υπάρχουν εκει έξω, κι όχι μόνο μέσα στο παρόν φόρουμ. Δεν είναι προϊόν του παρόντος φόρουμ η ιδέα της ενημέρωσης, απλά μέσα από αυτό μπαίνει ακόμα ένα λιθαράκι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημασία, πάντως, είναι να μην υπάρχει απλά η πληροφορία εκεί έξω, αλλά ο κάθε ενδιαφερόμενος να το ψάχνει πριν αποφασίσει να αποκτήσει καθαρόαιμο σκύλο κι όχι αφού αρχίσει να αναρωτιέται αν ο σκύλος που έχει στα χέρια του είναι καθαρόαιμος ή όχι.

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Δεν προκειται να το πουλησω ποτε τωρα εχω δεθει μαζι του εγω ρωταω για να παω να ζητησω το λογο απο το petshop?

Παιδια δεν θα αλλαξει κατι αν δεν ειναι τελικα καθαροαιμο μην τα ξανα λεμε,ο λογος που ενδιαφερομαι να μαθω ειναι καθαρα και μονο για να παω να ξεχεσψω το petshop

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σας "φαινεται" καθαροαιμο παιδια η οχι?Πως ειστε τοσο σιγουροι πως τα εκτροφεια της Ουγγαριας ειναι ολα puppy mills και δεν ειναι σοβαρα εκτροφεια?
Σου απάντησα και παραπάνω: Κανένας, μα κανένας σοβαρός και ηθικός εκτροφέας δεν θα έδινε κουτάβι του σε μεσάζοντα και να μην ξέρει που θα καταλήξει εν τέλει. Κι επιπλέον, ποιος σοβαρός εκτροφέας θα έδινε οπουδήποτε κουτάβι χωρίς pedigree?

Πάτα το λινκ που σου έβαλε η LaCat.. Είναι αγγελία στη χρυσή ευκαιρία με το κουτάβι ΣΟΥ. Οπότε ή έβαλες αγγελία και πουλάς το κουτάβι, πλασσάροντας το "πρόβλημα" του μη καθαρόαιμου κουταβιού, ή το κουτάβι δεν είναι δικό σου, ή κάποιος που έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες σου ανέβασε αγγελία. Χμμμμ