Απολύμανση κατά την περίοδο καραντίνας των εμβολίων κουταβιού

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Απ'ο,τι ξερω η χλωρινη μπορει να τους προκαλεσει αναπνευστικα προβληματα λογω οτι η μουσουδα τους εινα πολυ πιο κοντα στο πατωμα απο οτι το δικο μας αναπνευστικο. Ακομα και σε ανθρωπους προκαλει προβληματα η χλωρινη αν γινεται καταχρηση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Απ'ο,τι ξερω η χλωρινη μπορει να τους προκαλεσει αναπνευστικα προβληματα λογω οτι η μουσουδα τους εινα πολυ πιο κοντα στο πατωμα απο οτι το δικο μας αναπνευστικο. Ακομα και σε ανθρωπους προκαλει προβληματα η χλωρινη αν γινεται καταχρηση.
Xλωρίνη δεν βάζω κι εγώ στο σπίτι - διότι με του που την μυρίζω μου σακατεύει το αναπναυστικό για 3 μέρες. Πόσο μάλλον αυτά... Έως τώρα ως απολυμαντικό καθαριστικό - χωρίς βέβαια ανάγκες "καραντίνας" - είχα το Topine.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Ωραιο θεμα και με ενδιαφερει πολυ. Εγω χαρη σε εσας, ξεστραβωθηκα κ πλεον εχω ντετολ και σανιτας αν θυμαμαι η καπως ετσι, γιατι τα ντετολ δεν ειναι για ολες τις επιφανειες κ εγω χρειαζομαι αντιμικροβιακο για τυπου ξυλινη επιφανεια και χαλια. Καμια ιδεα;;; ποιο προιον λετε για τα παπουτσια;;; εμεις εχουμε ενα χαλακι με το που μπαινουμε σπιτι κ αφηνουμε τα παπουτσια μας πλεον αλλα ανησυχω διοτι μεχρι προσφατα πατουσαμε με παπουτσια μεσα στο σπιτι και προφανως το χαλι θελει τον ψεκασμο του. Καμια καλη ιδεα εσεις που εχετε εμπειρια;;; τα χερακια μας οκ με το που μπαινουμε κ πριν αγγιξουμε τη μικρη τα πλενουμε με ντετολ, αλλα: χαλι σαλονιου, παπουτσια; για σφουγγαρισμα υπαρχει ντετολ σε σουπερ μαρκετ;; οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα επι τουτου....
Ευχαριστω θερμα οποιον βοηθησει.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
evelyna
To Dettol γενικής χρήσης (σφουγγάρισμα κλπ.) το πουλάνε μόνο στα φαρμακεία. Τώρα εγώ τις κουταβομοκέτες για να μην γλυστράει τις έπλυνα (καθαριστήριο χαλιών απλό ή με λάστιχο στο μπαλκόνι) αλλά δεν έβαλα κάποιο μικροβιοκτόνο διότι δεν μου κοψε να βάλω κι εκεί Dettol. Sanitas δεν έχω δοκιμάσει - φαντάζομαι κάνει και αυτό. Για ξύλινες επιφάνειες δεν ξέρω αλλά δεν έχουμε κιόλας - για το παρκέ χέστ...α, κι αυτό στο dettol θα το πλακώσω, διότι έτσι κι αλλιώς γδαρμένο είναι (άρα δεν γλιστράει! :D ).

Aπό εκεί και πέρα, τα παπούτσια βγάλσιμο και στο χέρι...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ναι καλα δεν το συζητω, να σου πω την αληθεια εμεις τα δικα μας τα βγαζουμε κ τα παιρνουμε παρα μαλης και βουρ στην τουαλετα αλλα οταν εχουμε γκεστς, ε, τα αφηνουν στο πατακι. χμ...ωραια, θα παω φαρμακειο αυριο γιατι τοσο καιρο εβαζα χλωρινη η τελος παντως με χλωρινη μεσα και μου ειπαν μεχρι κ για εγκαυματα στα πατουσακια οποτε, ντετολ! αν βγαινει και σε αναβραζοντα, θα τα παρω να τα φαω ευχαριστως, γιατι ειναι με το κουταβι μην σπασει ο διαολος το ποδαρι του.

το ντετολ του φαρμακειου με νερο λες να κανει για το χαλι;;; ειναι μπορντοροδοκοκκινο με λιγο σαπιο μηλο μεσα το χρωμα, μην μο βγει λαχανι μετα το πλυσιμο, θα με σκοτωσει ο καλος μου,χεχε! εγω παντως λεω να κανω κ το χαλι. Ηδη ψεκαζω το χαλακι στην εισοδο που αφηνουμε τα παπουτσια μας η που τελος παντων στεκωμαστε να τα φορεσουμε.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
το ντετολ του φαρμακειου με νερο λες να κανει για το χαλι;;; ειναι μπορντοροδοκοκκινο με λιγο σαπιο μηλο μεσα το χρωμα, μην μο βγει λαχανι μετα το πλυσιμο, θα με σκοτωσει ο καλος μου,χεχε! εγω παντως λεω να κανω κ το χαλι. Ηδη ψεκαζω το χαλακι στην εισοδο που αφηνουμε τα παπουτσια μας η που τελος παντων στεκωμαστε να τα φορεσουμε.
Για το χαλί δεν είμαι σίγουρη... πάντως είδα ότι γράφει ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς για απολύμανση σε βρεφικά ρούχα κλπ. Πάντως το Dettol βρωμάει σαν αμμωνία μάλλον - εγώ έκανα που και που τα μπαλκόνια με μισή καρδιά γιατί η μυρωδιά δεν λέει. Επιπλέον δεν σαπουνίζει αλλά θολώνει το νερό (όπως όταν βάζεις πάγο στο ούζο :D). Προσοχή στην ποσότητα, βάζεις πολύ λίγο (δεν βάζεις ποσότητα όπως στα κοινά απορρυπαντικά).

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
θα ρωτησω τωρα κι ο θεος βοηθος... αν μυριζει αμμωνια, δεν υπαρχει θεμα με την εκπαιδευση τουαλετας;;;ειχα διαβασει να προσεξω να μην παρω καθαριστικο που να εχει αμμωνια...χμ...μπερδεμα...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
θα ρωτησω τωρα κι ο θεος βοηθος... αν μυριζει αμμωνια, δεν υπαρχει θεμα με την εκπαιδευση τουαλετας;;;ειχα διαβασει να προσεξω να μην παρω καθαριστικο που να εχει αμμωνια...χμ...μπερδεμα...
Θέμα χαλιά (επειδή θα πήξεις κι εσύ στο κατουρλιό όπως κι εγώ): πάρε από το ΙΚΕΑ φθηνά χαλιά που τα πετάς στο πλυντήριο. Οπότε μπορείς να βάλεις Dettol (λίγο) και να τους κάνεις κι ένα δεύτερο ξέβγαλμα για να φύγει η μπόχα. Εγώ έβαλα πριν ένα πληντήριο με κάτι τέτοιά κι έχωσα και λίγο Dettol. Μυρίζουν λίγο αλλά περιμένω να δω αν θα μυρίζουν μόλις στεγνώσουν. Τώρα αν θέλεις να πλύνεις μοκέτα ολόκληρη με το λάστιχο... κλάφτα!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
το λεω γιατι σημερα πχ που την εβγαλα λιγο απο το παρκο να δω βρε παιδι μου αν κανει ξανα σαν κατσικακι οπως καποτε, ειδα οτι πηγαινε στις εφημεριδες που της εχω για πιπι αλλα σα να μυριζε πιο εντονα εκει που ειχα ξεκασει με αντιβακτηριακο η οπως λεγεται. χμ... παντως ειλικρινα, δεν με νοιαζει μια κι αν κανει πιπι στη μουρη μου, μα το Θεο. Πλεον το θεωρω ευλογια.Αλλο που το παιζω στριγγλα στη μικρη στο θεμα sit, down, go potty, come. Aπλα, ε , μην της δωσω ερεθισματα που την μπερδεψουν...τελος παντων. Ικεα σας ερχομαι =)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
η μυρωδια ναι, αλλα η γευση...πηγε η μικρη και εγλειφε εγλειφε το πατωμα και μετα να σας πω την αληθεια, την εκανα να μου δωσει φιλακι να δω, φαρμακωθηκε ;; και ηταν πικρα σκετη . τι τρωνε κι αυτα τα ερμα...και να πω οτι δεν το ειχα χιλιοτριψει μετα το ψεκασμα;;;τι στην ευχη;;;εσεις το εχετε τσεκαρει αυτο;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
εσεις το εχετε τσεκαρει αυτο;
Oxi!
Δεν ψεκαζω η σφουγαριζω με Dettol. Και σε καμια περιπτοση δεν μου'ρθε να δοκιζμαζω και γευση!

Στο σφουγαρισμα βαζω λιγο "αρωματικο" (Fabuloso) και λιγη χλωρινη (παχυρευστη).
Τα σκυλια δεν κυκλοφορουν, μεχρι να στεγνοσει το πατομα!

Ακομα και οταν το κουταβι μου (ι Cindy) ηταν μωρο και δεν ειχε τελειοσε ακομα τα εμβολια του, δεν εκανα κατι παραπανω απο συνηθος- και σε καμια περιπτοση δεν περνουσα εμας και την ΜοναΛιζα με Δετολ η αλλο.
Απλα βγαζαμε τα παπουτσια μας, πριν μπουμε στο διαμερισμα- πλεναμε τα χερια μας (μιας και εγω ειδικα ερχομαι καθημερινα σε επαφη με αρκετους σκυλους ) και δεν επαιρνα την Μονα μαζι για δουλεια στο κτηνιατρειο.

Ισως ημουν απλα τυχερη και δεν μου επαθε τιποτα?
Αλλα πιστευω, οτι δεν πρεπει να υπερβαλλουμε και τοσο.
Οκ, να μην εχει το κουταβι αμεση επαφη με ενδεχομενος ανεμβολιαστα σκυλια- ουτε να παει σε μερη, οπου εχουν προσβαση ανεμβολιαστα σκυλια. Και σιγουρα να μην ερθει σε επαφη με αρρωστα σκυλια.
Και εμεις, οταν ερχομαστε σε αμεση επαφη με αρρωστα σκυλια, ναι, να γινει μια απολυμανση- αλλα εαν η επαφες μας περιοριζονται σε υγιες "σπιτισια" ζωα- δεν υπαρχει προβλημα! Δεν εχουν δε και καλα ΟΛΑ τα σκυλια Παρβο και Μορβα (εαν ηταν τοσο συχνες αυτες οι αρρωστιες και τις κολλαγαν τα σκυλια τοσο ευκολα- θα ειχαν εξαφανιστει τα σκυλια εδω και πολυ καιρο!!).

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Εγώ έβαλα πριν ένα πληντήριο με κάτι τέτοιά κι έχωσα και λίγο Dettol.
Εγώ πάλι που είμαι της σχολής του Hibitane το βάζω και στο πλυντήριο. Προσοχή με την ποσότητα γιατί αφρίζει πολύ (μια φορά το παράκανα και γέμισε το μπάνιο αφρούς!!! :D )

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini