Απ'ο,τι ξερω η χλωρινη μπορει να τους προκαλεσει αναπνευστικα προβληματα λογω οτι η μουσουδα τους εινα πολυ πιο κοντα στο πατωμα απο οτι το δικο μας αναπνευστικο. Ακομα και σε ανθρωπους προκαλει προβληματα η χλωρινη αν γινεται καταχρηση.
Xλωρίνη δεν βάζω κι εγώ στο σπίτι - διότι με του που την μυρίζω μου σακατεύει το αναπναυστικό για 3 μέρες. Πόσο μάλλον αυτά... Έως τώρα ως απολυμαντικό καθαριστικό - χωρίς βέβαια ανάγκες "καραντίνας" - είχα το Topine.Απ'ο,τι ξερω η χλωρινη μπορει να τους προκαλεσει αναπνευστικα προβληματα λογω οτι η μουσουδα τους εινα πολυ πιο κοντα στο πατωμα απο οτι το δικο μας αναπνευστικο. Ακομα και σε ανθρωπους προκαλει προβληματα η χλωρινη αν γινεται καταχρηση.
Για το χαλί δεν είμαι σίγουρη... πάντως είδα ότι γράφει ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς για απολύμανση σε βρεφικά ρούχα κλπ. Πάντως το Dettol βρωμάει σαν αμμωνία μάλλον - εγώ έκανα που και που τα μπαλκόνια με μισή καρδιά γιατί η μυρωδιά δεν λέει. Επιπλέον δεν σαπουνίζει αλλά θολώνει το νερό (όπως όταν βάζεις πάγο στο ούζοτο ντετολ του φαρμακειου με νερο λες να κανει για το χαλι;;; ειναι μπορντοροδοκοκκινο με λιγο σαπιο μηλο μεσα το χρωμα, μην μο βγει λαχανι μετα το πλυσιμο, θα με σκοτωσει ο καλος μου,χεχε! εγω παντως λεω να κανω κ το χαλι. Ηδη ψεκαζω το χαλακι στην εισοδο που αφηνουμε τα παπουτσια μας η που τελος παντων στεκωμαστε να τα φορεσουμε.
Θέμα χαλιά (επειδή θα πήξεις κι εσύ στο κατουρλιό όπως κι εγώ): πάρε από το ΙΚΕΑ φθηνά χαλιά που τα πετάς στο πλυντήριο. Οπότε μπορείς να βάλεις Dettol (λίγο) και να τους κάνεις κι ένα δεύτερο ξέβγαλμα για να φύγει η μπόχα. Εγώ έβαλα πριν ένα πληντήριο με κάτι τέτοιά κι έχωσα και λίγο Dettol. Μυρίζουν λίγο αλλά περιμένω να δω αν θα μυρίζουν μόλις στεγνώσουν. Τώρα αν θέλεις να πλύνεις μοκέτα ολόκληρη με το λάστιχο... κλάφτα!θα ρωτησω τωρα κι ο θεος βοηθος... αν μυριζει αμμωνια, δεν υπαρχει θεμα με την εκπαιδευση τουαλετας;;;ειχα διαβασει να προσεξω να μην παρω καθαριστικο που να εχει αμμωνια...χμ...μπερδεμα...
Μην περιμένεις. Στο λέω από τώρα ότι θα μυρίζει.Μυρίζουν λίγο αλλά περιμένω να δω αν θα μυρίζουν μόλις στεγνώσουν.
Oxi!εσεις το εχετε τσεκαρει αυτο;
Εγώ πάλι που είμαι της σχολής του Hibitane το βάζω και στο πλυντήριο. Προσοχή με την ποσότητα γιατί αφρίζει πολύ (μια φορά το παράκανα και γέμισε το μπάνιο αφρούς!!!Εγώ έβαλα πριν ένα πληντήριο με κάτι τέτοιά κι έχωσα και λίγο Dettol.