Αποπαρασίτωση κουταβιού

xristoss

Member
12 Απριλίου 2013
10
0
Καλησπέρα ,Μέχρι πόσο μηνών μπορεί να γίνει η αποπαρασιτωση στο κουτάβι? Αν δεν γίνει έγκαιρα υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί η ανάπτυξη του?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Από την ηλικία των 2-3 εβδομάδων μέχρι 8: κάθε 14 ημέρες.
Μετά μεχρι τους 6 μήνες 1 φορά το μήνα.

Τα παράσιτα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του και την ανάπτυξη του.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Γιατί να την καθυστερήσεις?
Δεν είναι και κάτι!Χαπάκι μέσα σε ένα κυβάκι τυράκι και τέλος!

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Απο τα παρασιτα μπορεις να παθεις μεγαλη ζημια και φυσικα να υπαρξει προβλημα με την αναπτυξη του.
οπως σου ειπε η αλεξια καθε ενα μηνα και οχι καθε 3 που λενε οι κτηνιατροι.Δεν χαλας την χλωριδα του εντερου.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Εμένα ο κτηνίατρος μου είπε πως μέχρι 2,5 κιλά του δίνεις πάστα που έίναι πιο ελαφριά κάθε 10 μέρες και μετά χάπι κάθε... δεν θυμάμαι αλλά νομίζω 3 μήνες

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Απο τα παρασιτα μπορεις να παθεις μεγαλη ζημια και φυσικα να υπαρξει προβλημα με την αναπτυξη του.
οπως σου ειπε η αλεξια καθε ενα μηνα και οχι καθε 3 που λενε οι κτηνιατροι.Δεν χαλας την χλωριδα του εντερου.
Εγώ πάλι πρώτη φορά το ακούω αυτό(για το μια φορά το μήνα) 3 κτηνίατροι μια φορά το 3μηνο μου έχουν πει.Βέβαια αν θυμάμαι καλά έχω διαβάσει ότι το καλοκαίρικαλό είναι να δίνουμε μια φορά το μήνα.Ισχύει αυτό?

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Κανενας κτηνιατρος χωρις να θελω να θηξω την δουλεια τους η τους ιδιους δεν θα σου πουν μυστικα της δουλειας τους.Αυτο κρατα...οσο για το καλοκαιρι που λες ο σκυλος χρειαζεται εντονοτερα κατα τα σταδια της αναπτυξης του υποστηριξη με αποπαρασιτηκα σκευασματα,απο οτι σε σταδια ενηλικου σκυλου.
Η αποπαρασιτωση δεν εχει να κανει με τους μηνες του χρονου,νυμφες και προνυμφες απο καποια ειδη σκουλικιων που προσβαλουν το εντερικο συστημα και οχι μονο του σκυλου,μπορει να ειναι σε μεγαλυτερες (ποσοτητες) τους θερμους μηνες.ισως γιαυτο να στο εχουν πει.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Κανενας κτηνιατρος χωρις να θελω να θηξω την δουλεια τους η τους ιδιους δεν θα σου πουν μυστικα της δουλειας τους.Αυτο κρατα...
Επειδή κατά καιρούς ακούω διάφορα για τους κτηνιάτρους(κι εγώ κάποιους δεν τους έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη) και ότι συστήνουν/συμβουλεύουν με γνώμονα το κέρδος,μπορώ να δεχθώ κάποια πράγματα,αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση χάνουν αντί να κερδίζουν,οπότε δεν μπορώ να καταλαβω το λόγο που λένε τρίμηνο αν είναι λάθος αυτό.

Εσένα κτηνίατρος σου το έχει πει?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Το drontal παντως που ειναι απο τα ποιο γνωστα, γραφει πανω καθε 1.5μηνα αν θυμαμαι καλα.....
και οντως αν το κουταβι ειναι πολυ μικρο οι περισσοτεροι γιατροι δινουνε μια κιτρινη παστα (δεν θυμαμαι ονομα)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
καθε τρεις μηνες λενε οι κτηνιατροι,, το ισιο σου λενε και στα πετ-σοπ που εχουν ενημερωση απο κτηνιατρους κα πλασιε των χαπιων απο διαφορες εταιριες,,,,,ενα χαπακι ανα 10 κιλα του σκυλου,,,, τωρα με την κριση ψαχνω κτηνιατρο που να μου πει ενα χαπακι μια φορα το χρονο ==))

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εδώ που τα λέμε η ενδοαποπαρασίτωση είναι κρίσιμη στην κουταβίσια περίοδο, εκεί χρειάζεται το κουτάβι σωστή πρόληψη.
Όταν μιλάμε για ενήλικο οι ανοχές που αναπτύσσει ως οργανισμός και οι άμυνες είναι διαφορετικές.Μιλάω πάντα για υγιή έντερα.
Προσωπικά έχει περάσει και διάστημα 6 μηνών χωρίς να δώσω χάπι στον σκύλο, σε ενήλικη φάση.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
κανονικα ετσι ειναι,,, κοιτας τα κακα του σκυλου μην τυχον δεις κατι υποπτο και τοτε δινεις,, η αν δεις κατι στη συμπεριφορα του περι ορεξεως και φαγητου,,,, ετσι και αλλοιως το χαπι δινεται προληπτικα,, αλλα αν εχεις σκυλο που εσυ ελεγχεις το τι τρωει και δεν σαβουριαζει οτι βρει μπροστα του γιατι να του δωσεις χαπι,,,?? τα αδεσποτα δεν νομιζω να παιρνουν χαπια,,, και τρωνε τα απιστευτα μη υγιεινα τροφιμα στα σκουπιδια,,, υπαρχουν κτηνιατροι που προτεινουν απο καθε μηνα μεχρι ποτε,,, εξαιρουνται βεβαια τα κουταβια οπως ειπες γιατι δεν εχουν αναπτυξει ακομα αμυνες,,,,
΄΄
παντως η δικια μου σε φαγητο που εχει σκορδο μεσα δεν λεει οχι ==))

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
κανονικα ετσι ειναι,,, κοιτας τα κακα του σκυλου μην τυχον δεις κατι υποπτο και τοτε δινεις,, η αν δεις κατι στη συμπεριφορα του περι ορεξεως και φαγητου,,,, ετσι και αλλοιως το χαπι δινεται προληπτικα,, αλλα αν εχεις σκυλο που εσυ ελεγχεις το τι τρωει και δεν σαβουριαζει οτι βρει μπροστα του γιατι να του δωσεις χαπι,,,?? τα αδεσποτα δεν νομιζω να παιρνουν χαπια,,, και τρωνε τα απιστευτα μη υγιεινα τροφιμα στα σκουπιδια,,, υπαρχουν κτηνιατροι που προτεινουν απο καθε μηνα μεχρι ποτε,,, εξαιρουνται βεβαια τα κουταβια οπως ειπες γιατι δεν εχουν αναπτυξει ακομα αμυνες,,,,
΄΄
παντως η δικια μου σε φαγητο που εχει σκορδο μεσα δεν λεει οχι ==))
..
Χρησιμοποιείστε το σκόρδο με εγκράτεια στην καθημερινή διατροφή του σκύλου σας, για τις φυσικές αντιβιοτικές του ιδιότητες. Δώστε σκόρδο στο σκύλο σας και φάτε και εσείς. Μόνο μη δώσετε στη γάτα...Συνήθως αποφεύγουμε και τα δύο για καθαρή αναπνοή. Όμως η αλήθεια πρέπει να αποκατασταθεί, τουλάχιστον ως προς την υγεία των σκύλων!Eίναι απλό - Tο σκόρδο είναι ευεργετικό, το κρεμμύδι βλαβερό. Aς δούμε τα πράγματα αναλυτικότερα. Kαι προσοχή στις καταχρήσεις…
Σκόρδο...
Mια φυσική, υγιεινή μέθοδος αποφυγής απείρων προβλημάτων.
Στους κτηνιατρικούς κύκλους είναι γνωστό ως «η πενικιλίνη του φτωχού» και όμως αποτελεί απαραίτητο συστατικό στην καθημερινή διατροφή κάποιων από τα πιο ακριβοπληρωμένα άλογα αγώνων. Στα άλογα, όπως και στους σκύλους, το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέρος του προγράμματος για την αποφυγή ψύλλων, παρασίτων, ιώσεων, αλλεργιών και ως καρδιαγγειακή προστασία. Oρισμένοι φανατικοί υποστηρικτές του πιστεύουν πως βοηθά ακόμα και στην αποφυγή κάποιων μορφών καρκίνων, στα κατοικίδια. Οι επιστήμονες αποδίδουν την ιδιότητα του σκόρδου να απωθεί παράσιτα στη δυνατή αντιβακτηριακή του δράση. Λένε πως ελέγχει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών.
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ευρέως και η φήμη πως το σκόρδο απωθεί τη σκνίπα του καλαζάρ. Αν δεν σας πείσαμε με τα παραπάνω αρκεί αυτή η φήμη για να δίνετε στο φίλο σας λίγο σκόρδο καθημερινά. Δώστε σκόρδο στο σκύλο σας και φάτε και εσείς πριν τον φιλήσετε! Μόνο μη δώσετε στη γάτα...
Συνταγή
Προτιμείστε τις φυσικές σκελίδες σκόρδου από τα χάπια ή τη σκόνη. Δώστε σε μικρά ζώα ½ σκελίδα κάθε μέρα και μέχρι τρεις σκελίδες για πολύ μεγάλα ζώα. Απλά τρίψτε το πάνω από το φαγητό του σε κάθε γεύμα.

Όμως προσοχή: ποτέ σκόρδο στις γάτες!
...Κρεμμύδι
Το κρεμμύδι περιέχει ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση, ακόμα και στον άνθρωπο, αν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες. Ένα λαμπραντόρ 27 κιλών έφαγε μια κρεμμυδόπιττα με περίπου 1 κιλό κρεμμύδια. Χρειάστηκε εντατική θεραπεία δύο εβδομάδων για να επιστρέψει ο αιματοκρίτης του σε φυσιλογικά επίπεδα.

Τα κρεμμύδια είναι τοξικά για τους σκύλους και ιδιαίτερα βλαβερά για το συκώτι τους.
Πρόκειται για μια σπάνια μορφή αιμολυτικής αναιμίας (Heinz-body) που μπορεί να πάθουν οι σκύλοι τρώγοντας κρεμμύδι ή άλλα είδη της ίδιας οικογενείας -ανεξάρτητα αν το προϊόν είναι ωμό, βρασμένο ή αφυδατωμένο. Και επειδή είναι σπάνια ασθένεια είναι πιθανό να γίνει λανθασμένη διάγνωση, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο.
Σημειώστε επίσης πως το αιμολυτικό επεισόδιο συνήθως εμφανίζεται με καθυστέρηση, πέντε περίπου μέρες μετά την κατάποση.
Η τοξικότητα εξαρτάται από τη δόση. Έτσι όσο μεγαλύτερο το ζώο, τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα που χρειάζεται για να προκαλέσει τοξικότητα.
Η καθημερινή λήψη κρεμμυδιού από το σκύλο μπορεί να έχει ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΙΚΟ αποτέλεσμα, ενώ μια μόνο λήψη δίνει χρόνο στο μυελό των οστών να ανανεώσει τα πρόωρα κατεστραμμένα ερυθρά αιμοσφαίρια πριν από μια επόμενη έκθεση στο κρεμμύδι.
Συνταγή:
MH δίνετε κρεμμύδια στους σκύλους! Διατροφικά δεν τους προσφέρουν κανένα όφελος ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να τους βλάψουν!
Γάτα
Η γάτα είναι ακόμα πιο ευαίσθητη στο κρεμμύδι. Πρόσφατα, σε πολλές παιδικές τροφές σε βαζάκι (όπως η Γκέρμπερ), προστέθηκε σκόνη κρεμμυδιού για καλύτερη γεύση... Και τέτοιες τροφές συχνά δίνονται σε άρρωστες γάτες χωρίς όρεξη. Αποφύγετε τες! Η πρόκληση αναιμίας
Heinz σε γάτες που έφαγαν τέτοιες τροφές έχει δυστυχώς αποδειχθεί…
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το κρεμμύδι βλάπτει σοβαρά την υγεία του σκύλου (και της γάτας)!

xristoss

Member
12 Απριλίου 2013
10
0
φίλοι μ δεν θέλω να το καθυστερήσω απλά ένα κουτάβι που μπορεί να μου χαρίσουν είναι 2 μηνών και δεν έχει κάνει ούτε εμβόλιο και φοβάμαι να μη έχει πρόβλημα στην ανάπτυξή του

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εαν δεν το εχουνε αφησει να φτασει σε αθλια κατασταση απο πλευρας σκουλικιων, τοτε δεν εχει κανενα προβλημα. Μολις ερθει στα χερια σου, φροντισε να το πας σε κτηνιατρο να του κανει μια αποπαρασιτωση κ ολα οκ....
Δλδ αν το εβρισκες στο δρομο 3-4μηνων δεν θα το επαιρνες επειδη δεν εχει παρει χαπι κ μπορει να καθυστερησει η αναπτυξη του!?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
φίλοι μ δεν θέλω να το καθυστερήσω απλά ένα κουτάβι που μπορεί να μου χαρίσουν είναι 2 μηνών και δεν έχει κάνει ούτε εμβόλιο και φοβάμαι να μη έχει πρόβλημα στην ανάπτυξή του
...
εγω τη δικια μου την βρηκα σε αθλια κατασταση σε σκουπιδοτοπο και ηταν 2 μηνων περιπου,,, τωρα ειναι 11 μηνων και ζυγιζει 30 κιλα με τρομακτικη ενεργεια μηδεν προβληματα υγιειας και ετσι και ριξει φαπα την ''ακους'' κανονικα ==)) οποτε οσα λες ειναι ακυρα,,, εντελως !! DSC00113.jpg

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Πρόκειται για αδέσποτο κουτάβι;

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Και σκουλικια να εχει , με θεραπεια θα παρει τα πανω του.
Δεν νομιζω να γινει κατι με την αναπτυξη του.
Ο δικος μου κτηνιατρος μου ειπε 1 τον μηνα το καλοκαιρι , αλλα καλο ειναι να το κανεις αυτο ολο τον χρονο.
Παιδια δεν ειναι μονο τα σκουλικια του εντερου, ειναι και της καρδιας. Γιαυτο θελει προσοχη και γιαυτο εγω δινω milbemax.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Παιδια δεν ειναι μονο τα σκουλικια του εντερου, ειναι και της καρδιας. Γιαυτο θελει προσοχη και γιαυτο εγω δινω milbemax.
Πολύ σωστά!

Μια από τα ίδια!Πάντα δίνω Milbemax, δεν έχω δώσει κάτι άλλο.