Αποπαρασίτωση

Panos Dogo

Member
24 Δεκεμβρίου 2009
17
0
Θα ήθελα την γνώμη σας ποια η σωστη αποπαρασίτωση.Μεχρι τωρα εδωσα στην κουταβα μου 45 ημερων το φαρμακο Vermox πολυ μικρη δοση ανα 15 μερες.Γνωριζεται κατι περισσοτερο.Τα φωτα σας!
Ευχαριστω!
Πανος!

zafcon_romel

Well-Known Member
25 Μαϊου 2009
112
1
Αγ. Σύλλας, Ηράκλειο
Τα σκευάσματα για αποπαρασίτωση είναι πολλά, κάποια κυρίως ή μόνο για κουτάβια και άλλα για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες. Η δοσολογία συνήθως σχετίζεται με το βάρος του σκύλου και η συχνότητα των αποπαρασιτώσεων εξαρτάται από τις συνθήκες διαβίωσης και πρωτίστως από τη διατροφή. Π.χ. ένας σκύλος που ζει στο ύπαιθρο και τρέφεται με BARF απαιτεί πολύ συχνότερες αποπαρασιτώσεις (πιθανώς και 1/μήνα) από ένα σκύλο που ζει σε διαμέρισμα και τρέφεται με ξηρά.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
To VERMOX ειναι σκευασμα για ανθρωπινη χρηση.
Με την πληθωρα σκευασματων, ειδικα για κτηνιατρικη χρηση απορω πολλες φορες, οταν ακουω, οτι διδεται VERMOX σε σκυλους ακομα και σημερα.
Δεν ζουμε πια στον μεσαιωνα!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
To VERMOX ειναι σκευασμα για ανθρωπινη χρηση.
Με την πληθωρα σκευασματων, ειδικα για κτηνιατρικη χρηση απορω πολλες φορες, οταν ακουω, οτι διδεται VERMOX σε σκυλους ακομα και σημερα.
Δεν ζουμε πια στον μεσαιωνα!
Είναι κάποιοι κτηνίατροι που το χρησιμοποιούν πάντως... κι εμένα μου το είχε γράψει μια για το δικό μου ως πιο ευρειας δράσης, αλλά τελικά δεν το έδωσα (ήθελε τρεις μέρες να το δίνεις και εν τω μεταξύ επρεπε να πάρει και αντιβίωση, οπότε δεν ήθελα να του τα δώσω και τα δυο μαζί....).

Πάντως συχνά τα λεγόμενα κτηνιατρικά σκευάσματα δεν έχουν καμία διαφορά απο τα ανθρώπινα (πχ γιατί να πληρώνεις 5 φορές ακριβότερα για να πάρεις ronaxan και να μη δίνεις vibramycine? και τα δυο δοξικυκλίνη περιέχουν).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.