Απορία για υιοθεσία


mike1os

Member
31 Αυγούστου 2020
5
0
33
Καλησπέρα σε όλους.
Εδώ και 3-4 χρόνια δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου ότι θέλω να υιοθετήσω ένα σκυλί. Τα αγαπάω πολύ και είχα μικρός αλλά δυστυχώς τον χάσαμε.
Έχω κάποιους προβληματισμούς και θα ήθελα παρακαλώ να με συμβουλεψετε.
Δουλεύω ως καθηγητής καθημερινά 8 ώρες (εκτός σπιτιού). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα πρωινά έχω 2-3 ώρες διορθωμα. Γνωρίζω την ευθύνη και δέσμευση που απαιτεί αυτή η σχέση και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να έχω σκυλάκι και να είναι δυστυχισμένο 8 ώρες σπίτι μόνο του. Εννοείται ότι χρόνο το πρωί μεσημέρι και το βράδυ για βόλτα και παιχνίδι θα υπάρχει κάθε μέρα για πάντα. Μένω μόνος μου.
Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχουν ράτσες που δεν θα είχαν πρόβλημα με αυτό;
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτοί που έχουν σκυλιά και μένουν μόνοι τους και δουλεύουν πως το κανουν.
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλησπερα και καλως ηρθες!

Υπαρχει η καταλληλοτερη ρατσα για το καθημερινο σου προγραμμα, λεγεται ημιαιμο και βγαινει σε ο,τι χρωμα, μεγεθος, τριχωμα θες.

Το προγραμμα σου ειναι μια χαρα, οι περισσοτεροι απο εμας λειπουμε καθημερινα ενα 10ωρο απο το σπιτι.

Μπορεις εαν θες να φιλοξενησεις ενα αδεσποτακι μεχρι να βρει σπιτι ωστε να δεις στην πραξη τη καθημερινοτητα.
Στη θεση σου αν σκεφτομουν για υιοθεσια θα εψαχνα ενα ημιαιμακι στο μεγεθος που θα με ενδιεφερε και να ειναι γυρω στο χρονο για να μην εχω και τα κουταβισματα (εκμαθηση τουαλετας κλπ).
 


mike1os

Member
31 Αυγούστου 2020
5
0
33
Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση ! Πολύ καλή ιδέα για το αδέσποτο που πρότεινες οφείλω να το παραδεχθώ.
Για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω γιατί πρότεινες ημίαιμο. Μπορείς να το αιτιολογήσεις για να μπορέσω να σε καταλάβω ;
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
@mareco ευχαριστω.

@mike1os απαντώ εδώ για να είναι όλα μαζεμένα. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που δεν έχεις κόλλημα με μια φυλή, δεν θες να κάνεις κάποιο κυνάθλημα (που ακόμα και σε αυτό τον τομέα και υπό προϋποθέσεις μια χαρά διαπρέπουν και τα ημίαιμα) και απλά θες έναν σύντροφο θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις σε έναν ημίαιμο σκύλο. Οι φιλοζωικές είναι γεμάτες από σκύλους, οι εθελοντές τις περισσότερες φορές φιλοξενούν τα ζώα σπίτι τους, αλλά ακόμα και σε καταφύγιο να είναι γνωρίζουν τον χαρακτήρα τους και θα μπορούν να σε κατευθύνουν.

Ο πρώτος μου σκύλος ήταν ενήλικος κατευθείαν από τον δρόμο, δεν λέρωσε ποτέ μέσα (μεγάλη ευκολία). Έχοντας πλέον μεγαλώσει δυο κουτάβια θεωρώ ότι για πρώτο σκυλί ένα γύρω στο χρόνο είναι ό,τι πρέπει, σε βγάζει από τους μπελάδες της κουταβοπεριόδου. Και λεω γύρω στον χρόνο γιατί καταλαβαίνω ότι κάποιος θέλει να ζήσει και λίγο τη τρέλα του κουταβιού, αλλιώς κι εγώ που μάζεψα σκύλο 5 χρονών έκανε για 10 κουτάβια μαζί.
 
  • Like
Reactions: mareco


mike1os

Member
31 Αυγούστου 2020
5
0
33
Κατάλαβα !!! Σε ευχαριστώ πολύ !!! Θα πάω στην φιλοζωϊκή του Βόλου και θα ρίξω μια ματιά. Απάντησα και στο άλλο post ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να είναι δυστυχισμένο επειδή λείπω πολλές ώρες βέβαια. Πολύ σημαντικός παράγοντας
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένο από ότι είναι στον δρόμο ή στο καταφύγιο, να είσαι σίγουρος γι' αυτό. Εφόσον θα υπάρχει εκτόνωση και οι βόλτες όλα θα είναι μια χαρά.

Είμαι σίγουρη ότι με μια βόλτα θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις.
 
  • Like
Reactions: mareco




vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
καλησπερα και απο εμένα, με καλυψαν η Ηλιαννα και η Μαρία. Συμφωνώ με το ενηλικο μεγάλη ευκολία. Συνήθως τα πιο πολλά κοιμούνται τις ωρες που λείπουμε για να "πριζουν" οταν γυρίσουμε :). Με καλές βόλτες αναλογα τον σκύλο καιενασχόληση οταν θα είσαι εκει και 10 ώρες είναι οκ .
 
  • Like
Reactions: mareco


D

Deleted member 14614

Guest
Καλησπέρα!

Εάν πραγματικά σε ενδιαφέρει να σώσεις μια ψυχή, τότε να μην σε ανησυχεί καθόλου το 8ωρο που αναφέρεις. Ούτε παίζει ρόλο το μέγεθος του σκύλου, αρκεί να του δίνεις σημασία όταν επιστρέφεις σπίτι, να παίζετε και γενικά να έχετε μια δραστηριότητα, κλπ. Τα σκυλιά δένονται πολύ με τον άνθρωπο, εκτιμούν την αγάπη που θα λάβουν και θα την ανταποδώσουν στο 10πλάσιο.
Τέλος, σε γενικές γραμμές, όσοι μένουν μόνοι, βγάζουν μια μεγάλη πρωινή βόλτα τον τετράποδο φίλο τους, γιατί συνήθως, μέχρι να επιστρέψουν, θα έχουν περάσει αρκετές ώρες και καλό είναι να έχει "αδειάσει" (καλό όχι μόνο για το σπίτι, αλλά και για την ίδια του την υγεία). Μετά, το απόγευμα όταν επιστρέφουν, αμέσως μια βόλτα ξανά για να ανακουφιστεί το σκυλάκι και να βγάλει και την ενέργεια που θα έχει μαζέψει. Τέλος, τη βραδινή βόλτα την καθορίζεις ανάλογα με το τι ώρα κοιμάσαι και ξυπνάς.
 
  • Like
Reactions: mareco




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf