Απορία διατροφής κουταβιού Yorkshire terrier

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Η μικρή ειναι 4,5 μηνών και τρώει κροκέτα royal canin yorkshire junior. Αλλά τελευταία όχι με ιδιαίτερη όρεξη. Επειδη όμως ως κουτάβι ειναι στην ανάπτυξη και δεν θελω να ρισκάρω να το πιάνει κριση δίαιτας, του εδωσα χτες ωμό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο με κροκέτες μαζι. Μια χαρά τον ρήμαξε τον κιμά και εφτυνε τις κροκέτες. Η απορία μου ειναι αν κάνει να τρώει ωμό κιμά μοσχαρίσιο, αλλιώς τι με συμβουλευετε να της δίνω μαζι με τις κροκέτες για να τις τρώει και να μην τσιμπάει απλά?
Σημ. εχουμε τσεκάρει ηδη επιλογές με γιαούρτι, ζωμό, κοτόπουλο βραστό

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Το θέμα σου είναι το μπορείς να ταίζεις εναλλακτικά ή έτσι ώστε να τρώει και την κροκέτα???

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αν κάνει αρχικά ο ωμός κιμάς και κατα δεύτερον αν μπορώ κάποια γεύματα να της τα δινω ετσι (κιμας μαζι με κροκέτα) για να τρώει την ξηρά με περισσότερη όρεξη!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ο μοσχαρίσιος κιμάς και γενικά το μοσχαρίσιο κρέας είναι κατάλληλο για ωμή διατροφή από τα λίγα που γνωρίζω για το συγκεκριμένο θέμα (σε αντίθεση με το χοιρινό).

Τώρα υπάρχουν άπειρα κατά τη γνώμη μου φαγητά που μπορείς να χρησιμοποιησεις για να κάνεις πιο ευγευστη την κροκέτα, απλά είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι χαλάς το σκύλο περισσότερο.

Στο λέω αυτό με πείρα σε δύο τελείως διαφορετικά σκυλιά στο θέμα όρεξη.
Η Κλαιρούλα μου ποτέ δεν "καταβρόχθηζε" το φαγητό της ώσπου στην προσπάθειά μου να την κάνω να φάει με όρεξη την χάλασα τελείως. Αρχικά έγλειφε τις κροκέτες και τις έφτυνε και μετά απλά μύριζε και έφευγε. Φτάσαμε στο σημείο να είμαι καλοκαιρινές διακοπές να βράζω κοτόπουλο στήθος το οποίο έτρωγε το πρωί αλλά το ίδιο το βράδυ το έφτυνε επειδή δεν ήταν "της ώρας"..... εκεί έπιασε η πείνα (από μόνη της διότι μία μέρα απλά σταμάτησε να τρώει και εγώ βαρέθηκα να "παρακαλάω" ...) ενώ το 15 λεπτά κάτω και μάζεψέ το δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Από την άλλη η Νεφελίτα μου τρώει και πέτρες άμα τις βάλλεις στο μπολάκι της. Μπορείς να αναμείξεις ό,τι φανταστείς στο φαγητό της και το επόμενο γεύμα να είναι στεγνό με σκέτη κροκέτα και να μη την πειράξει καθόλου.
Πλέον επειδή μπορώ να της βάζω διάφορα μία στο τόσο και να μην την χαλάω έχω βάλει ό,τι σκεφτείς στο φαγητό της:

- Τυρί (φέτα σε μικρή ποσότητα, τριμμένο για τα μακαόίνια ή κότατζ)
- Κρέας (κοτόπουλο, λουκάνικο, ελάχιστο μπέικον, κακκινιστό, μπιφτέκι, ελάχιστο γύρο, συκωτάκια κοτόπουλου κλπ κλπ)
- Γιαούρτι ή ελάχιστο γάλα στη μύτη του κουταλιού ή κεφίρ (το γάλα με προσοχή, δεν το "σηκώνουν" όλα τα σκυλιά)
- Κονσέρβα (κουταλάκι του γλυκού, συνήθως παίρνω applaws ή belcando)
- Ένα απίστευτο πατέ συκωτιού (που άνετα άπλωνα σε ψωμάκι ......)
- Κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα του φαγητού μας (μα λαδερό, μα κοκκινιστό, μα κρέας στο φούρνο με πατάτες)
- Αυγό βρασμένο (καλά φυσικα όχι όλο)
- Βρασμένα λαχανικά πολτοποιημένα
- Λίγο τόνο, σαρδέλα ή μαγειρεμένο οποιοδήποτε ψάρι κ.ο.κ.

Πρόσεχε όμως επιμένω μη την χαλάσεις περισσότερο εάν είναι κακόφαγη.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παραδόξως κακοφαγη δεν τη λες τη Σελ, απλά ειναι πεσμένη η ορεξη της τώρα με τη ζέστη και επειδη ειναι στην ανάπτυξη δεν μου καλοκαθεται να παραλείπει γεύματα.
Να καταλάβεις, το μεσημεριανό δεν το ακουμπα καν και πάει σερι το βράδυ και τρώει.
Το γνωστό πατε συκωτιου το ρημάζει αλλά belcando κονσέρβα που είχα παρει ουτε να την φτύσει...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο ωμός κιμάς είναι στοιχείο τις ωμής διατροφής αν και υπάρχουν υγειονομικοί παράγοντες με ασθένειες κτλ!
Αν παραμερίσουμε αυτούς τους λόγους θα σου πω να προσέξεις για να μην την "πρήξεις" την μικρή!
Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι πρωτεινούχα τροφή και σε βάθος χρόνου φτιάχνει μυίκο ιστό(όγκο)!
Επίσης υπάρχει περίπτωση να δεις μαλακά κόπρανα!Σε αυτήν την περίπτωση αν ήσουν σε καθαρά ωμή διατροφή θα σου έλεγα να δώσεις ένα τρόφιμο που σφίγγει τα κόπρανα για να εξισορροπήσεις τα κόπρανα αλλά τώρα δεν μπορώ να σου πω τι να δώσεις!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Κατα κύριο λόγο παραμένω σταθερή στην ξηρά, απλά τρώγομαι να της δίνω κατι εξτρα για να της τονώσω την ορεξη, μιας και εχει πέσει λόγω ζέστης. Και δεν μπορώ να το αφήνω να πεινάσει για να αδειάσει το μπωλ της... δεν είναι ενηλικο, ειναι κουταβουλα!
Ο κιμας προέκυψε όταν ενω ζύμωνα μπιφτέκια για μένα, επεσε ενα κομματάκι και του ορμησε, αλλά αφού μου λες ότι θα της επηρεάσει τα κοπρανα, λέω να αναθεωρήσω.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εγω πιστευω οτι με οτι ξεκινησεις με τον σκυλο απο αποψη φαγητου πρεπει να τελειωσεις. μην το αλλαζεις γτ του κανεις κακο! σε μια προσπαθεια μου να τον κανω να φαει την κροκετα εβαλα ζωμο κοτοπουλο- η μαμα μου δηλαδη - και εφτασε να τρωει το λιγο κοτοπουλο που ειχε μεσα και οχι την κροκετα. ριχναμε ζωμο μετα στην κροκετα την εγλυφε και την εφτυνε. εμεινε νηστικος 2 μερες και εχουμε επιστρεψει στην κροκετα με λατρεια. δεν τρωει οσο τον χειμωνα λογω ζεστης. και επεστρεψα στην κροκετα γτ τα κακα ειναι καλοσχηματισμενα δεν μυριζουν και δεν μυριζει ο ιδιος. μπορει να βαρεθηκε την τροφη αν δεν της στρωνει και καλα δοκιμασε την προ πλαν. πραγματικα μου το ελεγαν και δεν το πιστευα. μεγαλη διαφορα στο τριχωμα στα κακα και δεν μυριζει

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Προσανατολίζομαι κατά καιρους στην acana αλλά δεν μου καλοκαθεται το 33% πρωτεϊνης.
Με την rc δεν εχω παράπονο, απλά θέλω να τονωθεί η ορεξη της, όχι να τρώει μια κροκέτα τη μέρα.

toninosfc

Active Member
Εμένα στην αρχή τις πρώτες 2 ημέρες που την έφερα σπίτι (ήταν αδέσποτο το καϊμενούλι) τις ξέσκιζε τις royal cannin junior. Μετά την τρίτη-τέταρτη ημέρα έτρωγε ''10'' στον αριθμό κροκέτες σε κάθε γεύμα. Αγόρασα μία κονσέρβα με μείγμα κρεάτων (κοτοπουλο-μοσχάρι) και λαχανικών (καρότο-αρακά) και το έβαλα μαζί με τις κροκέτες της στο μπολάκι (1 κουταλιά της σούπας, σύνολο 4-5 κομματάκια κρέας) ανακατέυοντάς τα καλά και έκοψα τα κρεατάκια σε πολύ μικρά κομματάκια στο μέγεθος της κροκέτας. Απο τότε σταδιακά της έκοβα την κονσέρβα (ξόδεψα 2 κουτάκια κονσέρβας σύνολο, τα μικρά κουτιά που είναι για κουτάβια)-(μου πήρε πάνω κάτω 2 εβδομάδες) και έτσι έφτασε να τρώει μόνο ξηρά τροφή-κροκέτα και ζητάει κι άλλο...!!!

Δοκίμασε αυτό και αν δεν δείς αποτελέσματα (να τρώει πάλι μόνο τα κομμάτια κρέας και να αφήνει την κροκέτα) δοκίμασε να αλλάξεις τις κροκέτες της.

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Εμένα δεν την γούσταρε ΚΑΘΟΛΟΥ της RC και πήρα δοκιμαστικά την samsfield puppy. Μέχρι στιγμής την τρώει με περισσότερη όρεξη. Και εγώ πολλες φορές του βάζω μέσα διάφορα. Αλλες φορές λίγο αυγουλάκι, άλλες φορές κοτόπουλο, άλλες κυμά, άλλες ζωμό από κοτόπουλο, άλλες μια κροκέτα από τα μεγάλα :cuniaoo::mrgreen: με σολωμό. Υπάρχουν φορές που τις τρώει και σκέτες

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Aυγό βραστό??
Αν με σκάσει της βάζω λίγο ζωμό ή ελάχιστο γιαούρτι.
Την κονσέρβα που της είχα παρει, ουτε να την φτυσει... τη μυριζε και αλλαζε δρόμο.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Βραστό ναι. Μη φανταστείς τρελή ποσότητα, ίσα να πάρει τη γεύση.
Και ασπράδι - κυρίως ασπράδι - αλλά και λίγο κρόκο.
φουλ πρωτείνη το αυγουλάκι - κάνει τα 10 μέτρα ο μικρός σε 1.52 sec χρονομετρημένα :mrgreen:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Ροπιάζει από χαμηλά και κρατάει μέχρι κόφτη. Είναι πολύ καλός
100αρα καίει με βελτιώτικο μέσα