Ο μοσχαρίσιος κιμάς και γενικά το μοσχαρίσιο κρέας είναι κατάλληλο για ωμή διατροφή από τα λίγα που γνωρίζω για το συγκεκριμένο θέμα (σε αντίθεση με το χοιρινό).
Τώρα υπάρχουν άπειρα κατά τη γνώμη μου φαγητά που μπορείς να χρησιμοποιησεις για να κάνεις πιο ευγευστη την κροκέτα, απλά είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι χαλάς το σκύλο περισσότερο.
Στο λέω αυτό με πείρα σε δύο τελείως διαφορετικά σκυλιά στο θέμα όρεξη.
Η Κλαιρούλα μου ποτέ δεν "καταβρόχθηζε" το φαγητό της ώσπου στην προσπάθειά μου να την κάνω να φάει με όρεξη την χάλασα τελείως. Αρχικά έγλειφε τις κροκέτες και τις έφτυνε και μετά απλά μύριζε και έφευγε. Φτάσαμε στο σημείο να είμαι καλοκαιρινές διακοπές να βράζω κοτόπουλο στήθος το οποίο έτρωγε το πρωί αλλά το ίδιο το βράδυ το έφτυνε επειδή δεν ήταν "της ώρας"..... εκεί έπιασε η πείνα (από μόνη της διότι μία μέρα απλά σταμάτησε να τρώει και εγώ βαρέθηκα να "παρακαλάω" ...) ενώ το 15 λεπτά κάτω και μάζεψέ το δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Από την άλλη η Νεφελίτα μου τρώει και πέτρες άμα τις βάλλεις στο μπολάκι της. Μπορείς να αναμείξεις ό,τι φανταστείς στο φαγητό της και το επόμενο γεύμα να είναι στεγνό με σκέτη κροκέτα και να μη την πειράξει καθόλου.
Πλέον επειδή μπορώ να της βάζω διάφορα μία στο τόσο και να μην την χαλάω έχω βάλει ό,τι σκεφτείς στο φαγητό της:
- Τυρί (φέτα σε μικρή ποσότητα, τριμμένο για τα μακαόίνια ή κότατζ)
- Κρέας (κοτόπουλο, λουκάνικο, ελάχιστο μπέικον, κακκινιστό, μπιφτέκι, ελάχιστο γύρο, συκωτάκια κοτόπουλου κλπ κλπ)
- Γιαούρτι ή ελάχιστο γάλα στη μύτη του κουταλιού ή κεφίρ (το γάλα με προσοχή, δεν το "σηκώνουν" όλα τα σκυλιά)
- Κονσέρβα (κουταλάκι του γλυκού, συνήθως παίρνω applaws ή belcando)
- Ένα απίστευτο πατέ συκωτιού (που άνετα άπλωνα σε ψωμάκι ......)
- Κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα του φαγητού μας (μα λαδερό, μα κοκκινιστό, μα κρέας στο φούρνο με πατάτες)
- Αυγό βρασμένο (καλά φυσικα όχι όλο)
- Βρασμένα λαχανικά πολτοποιημένα
- Λίγο τόνο, σαρδέλα ή μαγειρεμένο οποιοδήποτε ψάρι κ.ο.κ.
Πρόσεχε όμως επιμένω μη την χαλάσεις περισσότερο εάν είναι κακόφαγη.