Απορία με την εμμηνόρροια

marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Καλησπέρα! :)
Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Η σκυλίτσα μου αδιαθέτησε στις 10 Απριλίου (όπως και περιμέναμε). Της σταμάτησε η περίοδος κατά τις 20.
Σήμερα 29 Απριλίου της ξαναήρθε (με αρκετή ροή θα έλεγα).
Εντωμεταξύ λόγω της περιόδου δεν την έχουμε βγάλει βόλτα από τις 9 Απριλίου. Μόνο στη βεράντα βγαίνει.
1. Είναι φυσιολογική η περίοδος;
2. Πότε να τη βγάλω βόλτα;:confused:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Προοιστρος: (διάρκεια περίπου 9 ημέρες): Το αιδοίο πρήζεται και εμφανίζεται αίμα.

Οίστρος: (διάρκεια περίπου 9 ημέρες): Το αιδοίο είναι πολύ διογκωμένο και οι εκκρισεις έχουν ένα ανοικτό κίτρινο χρώμα. Είναι το διάστημα που η σκύλα δέχεται τους αρσενικούς.

Μεταοιστρος: (διάρκεια περίπου 90 ημέρες): Η αρχή και το τέλος αυτού του σταδίου δεν χαρακτηρίζονται από εμφανή εξωτερικά συμπτώματα. Είναι το στάδιο κατά το οποίο η σκύλα που δεν ζευγάρωσε μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα ψευδοκυησης.

Οτιδήποτε διαφορετικό από τα παραπάνω μας οδηγεί στον κτηνίατρο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εντωμεταξύ λόγω της περιόδου δεν την έχουμε βγάλει βόλτα από τις 9 Απριλίου. Μόνο στη βεράντα βγαίνει.
Κρίμα είναι μωρέ τόσο καιρό μέσα το σκυλάκι...
Να παίρνετε τις προφυλάξεις σας και να βγαίνετε (όχι μαγκούρες έτσι?).

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Προσοχή θέλουν μόνο μερικές μέρες (στην δικιά μου είναι γύρω στη δέκατη μέρα και διαρκεί 4-5 μέρες) τις υπόλοιπες δεν δέχεται η σκύλα τον αρσενικό.

Εμείς πάμε κανονικά την βόλτα μας, μόνο τις επικίνδυνες μέρες αποφεύγουμε μέρη με πολλούς σκύλους

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Κανονικά βόλτα και πάντα δεμένη με λουρί. Ενοχλήσεις θα υπάρξουν αλλά με την δέουσα προσοχή αποφεύγονται τα ατυχήματα.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Παιδια να ρωτησω κατι?
Περιμενω τον οιστρο της δικιας μου περιπου 5-10 Μαιου.
Τωρα δεν εχει ουτε πριξημο ουτε τπτ αλλο.Γινεται τα αρσενικα να τη μυριζουν απο τωρα???Εχει αλλαξει η συμπεριφορα ολων των αρσενικων απεναντι της.:rolleyes:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μπορεί η διαδικασία να έχει ξεκινήσει λίγο νωρίτερα κι απλά να είναι σε πολύ αρχικά στάδια ώστε να το καταλάβεις εσύ ενώ τα σκυλιά να το καταλαβαίνουν....Δηλαδή μπορεί ας πούμε να δεις το αίμα αύριο-μεθάυριο...
Αν και εγώ στην σκύλα μου από κάποια ηλικία και μετά δεν έβλεπα καθόλου αίμα...άντε καμία σταγόνα αλλά κι αυτό όχι σε κάθε οίστρο...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καταλαβα...
Εγω δεν εχω παρατηρησει τπτ διαφορετικο ακομα.Τα αρσενικα παντως μεχρι υποκλισεις της κανουν!!! Κλαινε,μυριζουν-γλυφουν οπου κατουρισει,μας ακολουθει και ενα στη βολτα...Την εβαλα και εγω κατω κ την εψαξα!Μα τοσο γκαβος λεω ειμαι???:D

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Αααα... κι ότι ετοιμαζόμουν να ανοίξω θέμα για τον οίστρο, ανακάλυψα αυτό το ποστ!
Πήρα μια ιδέα από αυτά που γράψατε εδώ, αλλά είναι πολλά ακόμη που δεν ξέρω.
-Πότε πρωτοεμφανίζεται κατα μέσο όρο στα θυληκά σκυλιά;
-Αλλάζει η συμπεριφορά τους εκείνες τις μέρες (τάσεις φυγής, επιθετικότητας κλπ) κι αν ναι, τι μπορούμε να κάνουμε γι'αυτό;
-Έχει κάποια ιδιαίτερη οσμή, αντιληπτή και σ'εμάς;
-Κάθε πότε ξαναέρχεται ο οίστρος;
-Μετά από στείρωση εξαφανίζεται το αίμα και ο οίστρος;
-Υπάρχουν κάτι ειδικά βρακάκια για τις μέρες της περιόδου. Πόσο πρακτικό είναι αυτό; Ενοχλείται φορόντας το η σκύλα; Κι όταν θέλει να κάνει πιπί ή κακά της, το βγάζουμε ή συνεχίζει να το φοράει;
-Αν επιτρέπεται να το φοράει χωρίς να είναι ενοχλητικό, το φοράει ολόκληρο το βράδυ στον ύπνο της;
-Σε περίπτωση που στη βόλτα (πάντα με λουρί, το ξέρω) οι αρσενικοί την διεκδικούν επίμονα, την παίρνω στην αγκαλιά μου; Υπάρχει περίπτωση να μου επιτεθούν αρσενικοί (αδέσποτοι αλλά και ελεύθεροι "δεσποζόμενοι" κατά κύριο λόγο που γίνεται χαμός εδώ στην Κρήτη) σκύλοι προκειμένου να κουτουπώσουν το κορίτσι μου;
Παιδιά σόρυ αν ακούγονται χαζές οι ερωτήσεις μου, αλλά θέλω να τα μάθω όλα!

Πανος-Βολος

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2009
97
0
Βολος
Καλησπερα σας!Να ρωτησω και εγω κατι τις!
Συνηθως ποσο μηνων τους ερχετε ο οιστρος?εξαρτατε και απο την ρατσα? Η Μπαλου ειναι 9 μηνων και δεν της εχει ερθει ακομα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87