Απορίες!!

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλους!!!Έχω δύο απορίες..σε ποιά ηλικία τα αρσενικά κουτάβια κατεβάζουν τους όρχεις τους?και μία λίγο άσχετη..για ποιούς λόγους μπορεί να μυρίζει το στόμα ενός κουταβιού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :D

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλησπέρα και σε σένα!!
Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση δεν μπορώ να σου απαντήσω καθότι δεν το γνωρίζω καθόλου!
Όσον αφορά όμως την μυρωδιά που προέρχεται απο το στόμα ενός σκύλου συνήθως οφείλεται στην διατροφή αυτού!
Τι το ταίζεις;Ξηρά να φανταστώ έτσι;

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ναι ταίζω την Royal canin τηνMedium junior εδώ και 7 μέρες που βρήκα την Sylva μου που ήταν αδέσποτη..την ίδια τρώει όμως και ο Bellos μου και δεν μυρίζει τίποτα!!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Αυτό δεν σημαίνει κάτι :)
Σε κάθε σκυλί "κάθεται" διαφορετικά μία τροφή,οπότε μην το συγκρίνεις :)
Εγώ αυτή την στιγμή στο σπίτι έχω δύο σκύλους,οι οποίοι τρώνε διαφορετική τροφή :) στον έναν μάλιστα προσέχουμε πολύ τι τον ταίζουμε σε αντίθεση με την άλλη που κατασπαράζει ότι βρεί!
Καταλαβαίνεις τι γίνεται!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οι όρχεις σε ένα κουτάβι θα πρέπει να έχουν κατέβει με την συμπλήρωση των 3 μηνών ζωής!Συνήθως...

Οι λόγοι για του οποίους το στόμα του κουταβιού μπορεί να μυρίζει είναι κυρίως αυτοί που ανέφερε και ο Άγγελος από πάνω!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
η ....άσχημη αναπνοή μπορεί, απ'τα λίγα που ξέρω, να οφείλεται στην τροφή, σε κάποιο πρόβλημα στα δόντια (αλλά εφόσον είναι κουτάβι, μάλλον αυτό δεν παίζει!!!) ή σε κάποιο στομαχικό πρόβλημα...

γιατί δε ρωτάς και τον κτηνίατρο;;;;

όσον αφορά τους όρχεις.....δε θυμάμαι πολύ καλά, πάντως κάτω από 1 έτους (το προφανές σου λέω τώρα....!!!!)
δε θυμάμαι ρε γμτ, και ρωτάω και τον άντρα μου και κοροϊδεύει...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
ρωτάω και τον άντρα μου και κοροϊδεύει...
:D:D:D:D:D

Ναι δεν υπάρχει περίπτωση κουτάβι 3 μηνών να έχει χαλασμένα δόντια,αν και δεν το αποκλείω αλλα σπάνια περίπτωση θεωρώ!Ρόλο παίζει η κληρονομικότητα και εδώ!

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας :D Θα πάω αύριο στον κτηνίατρο οπότε θα ρωτήσω και εκεί..από την ημέρα που την βρήκα μειώθηκε η μυρωδιά στο στόμα της...λέτε να περιμένω μήπως εξαλειφθεί τελείως με την καινούρια της τροφή?? πραγματικά μιλάμε για μπόχα :eek: βασικά ο Bellos είναι ακριβώς 3 μηνών και ακόμα δεν έκαναν αισθητή εμφάνιση οι όρχεις :( λέτε να χρειάζεται εγχείρηση??:confused:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εμένα κατέβασε όρχεις τους 5,5+ μήνες!

Είναι και στον οργανισμό του σκύλου όπως επίσης και στην διατροφή του!

Θέλει παρακολούθηση πάντως από τον γιατρό!

Αν δεν κατέβει θα πρέπει να κάνεις έναν υπέρηχο για να δεις αν ο σκύλος είναι κρυπτόρχης η μονόρχις!

Στην περίπτωση του κρυπτόρχη γίνεται επέμβαση και αφαιρείται ο όρχις που δεν κατέβηκε ενώ στην περίπτωση του μονόρχι δεν υπάρχει όρχις μέσα!

Ξέρεις αν ο πατέρας ήταν κρυπτόρχης ή μονόρχις?

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
o βασικά ο Bellos είναι ακριβώς 3 μηνών και ακόμα δεν έκαναν αισθητή εμφάνιση οι όρχεις :( λέτε να χρειάζεται εγχείρηση??:confused:
Άλλος ένας αγχωμένος σκυλό-γονιός :p
Δέ νομίζω να χρειαστεί,θα σου πεί όμως και ο κτηνίατρος του,σε κάθε περίπτωση που σου πει τίποτα για εγχειρήσεις κτλ. ζητάς και δεύτερη γνώμη ;)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
:D:D:D:D:D

Ναι δεν υπάρχει περίπτωση κουτάβι 3 μηνών να έχει χαλασμένα δόντια,αν και δεν το αποκλείω αλλα σπάνια περίπτωση θεωρώ!Ρόλο παίζει η κληρονομικότητα και εδώ!
Πάντα υπάρχει πιθανότητα ακόμα και τα κουτάβια να έχουν χαλασμένα δοντάκια. :)

Τα κουταβόδοντα είναι αρκετά εύθραυστα (μπορούν να σπάσουν πολύ εύκολα).
Ένα σπασμένο δόντι πιθανώς να κάνει απόστημα στην ρίζα του δοντιού.
Αυτό δεν μπορούμε να το δούμε διότι βρίσκεται στο κόκκαλο του σαγονιού,
αλλά υπάρχουν βακτηρια στο στόμα.

Είναι συνηθισμένο νομίζω τα κουταβάκια όταν βγάζουν δόντια να έχουν άσχημη αναπνοή,
Να ελέγχεις τακτικά τα δόντια του σκύλου, αν βλέπεις πέτρα, σπασίματα, ερεθισμένα ούλα,
είναι σημάδι ότι πρέπει να επισκεφτείς τον κτηνίατρο.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ευχαριστώ παααραα πολύ για τις απαντήσεις σας ενημερώθηκα αρκετά..τώρα σειρά έχει ο κτηνίατρος:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στον δικό μου σκύλο κατέβηκε στους 8 μήνες.

Είχαν βγει σαν μικρά σπυράκια περίπου στους 7.5 μήνες που η πρώτη ιατρός δεν τα βρήκε και μας σύστησε κατευθείαν επέμβαση.
Ο δεύτερος ιατρός μας είπε εδώ είναι ..σαν πολύ μικρά σπυράκια.., θα κατεβουν σε καμία δύο εβδομάδες και έτσι έγινε.

Σε περίπτωση που δεν κατέβουν συνίσταται εγχείριση γιατί θεωρείτε πως μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλους!!!Πήγαμε σήμερα στον κτηνίατρο..για την μικρή είπε πως είναι η κλασσική μυρωδιά των κουταβιών και για τον μεγάλο μου είπε πως ήδη έχουν κατεβεί λίγο οπότε είμαστε μια χαρά :D