Αποστημα δοντιου

Nella

Member
7 Ιανουαρίου 2017
7
0
34
Το σκυλακι μου ειναι 13 χρονων και λογω πετρας εκανε αποστημα ενας γομφιος.Ξεκινησαμε αντιβιωση για 10 μερες και ο κτηνιατρος ειπε πως πρεπει να γινει καθαρισμος πετρας με ναρκωση ομως επειδη εχει παραπανω κιλα υπαρχει κινδυνος να μην ξυπνησει ποτε και ετσι ειναι και εκεινος επιφυλακτικος.Επισης μας ειπε κατι για καυτηριασμο ο οποιος θα γινει κατα τη διαρκεια της ναρκωσης αν γινει τελικα ο καθαρισμος.Εχει καποιος αναλογη εμπειρια;Δεν θελω να τη βαλω στο χειρουργειο και να την χασω απο τη μια στιγμη στην αλλη.Απο την αλλη ο κτηνιατρος ειπε πως ακομα κι αν αυτο υποχωρησει καπως με την αντιβιωση κατα πασα πιθανοτητα θα ξαναβγει αλλο η το ιδιο θα γινει σαν ελκος και θα βγαζει αιμα κλπ.Οποτε εκει δεν θα υπαρχει επιλογη.Λετε να παρω και μια δευτερη γνωμη;Αν γνωριζει καποιος οτιδηποτε σχετικο θα με βοηθουσε πολυ.Το μονο καλο ειναι οτι δεν την εμποδιζει στη μασηση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Την συγκεκριμένη εμπειρία δεν την έχω. Αλλά, ο σκύλος μου, πριν δυό χρόνια στα 12φεύγα του, έκανε στείρωση, χωρίς κανέναν ενδοιασμό για την νάρκωση. Ούτε από εμένα, ούτε από τον γιατρό του. Δεν τέθηκε καν, ζήτημα ανησυχίας. Το επέτρεπε δηλαδή η φυσική του κατάσταση και η εν γένει υγεία του. Σήμερα, κοντά στα 15, έχει ένα ήπιο πρόβλημα, το οποίο επειδή δεν υποχωρεί με συντηρητικά μέσα, λογικά θα ήταν καλό να αφαιρεθεί χειρουργικά. Τον έχω επίτηδες, στα πιο αδύνατά του από ποτέ. Τόσο που ο γιατρός του είπε, να μην τον αδυνατίσω άλλο. Αλλά πλέον, η επιλογή της νάρκωσης, θα είναι η τελευταία. Αφού εξαντληθούν όλα τα άλλα μέσα, και συγχρόνως το πρόβλημά του επιδεινωθεί, σε σημείο που να επηρρεάζει σημαντικά, την υγεία και την ποιότητα ζωής του.

Δια της εις άτοπον δηλαδή, υποθέτω ότι είναι μια λογική σκέψη, να το παλέψετε συντηρητικά για όσο πάει, με αντιβιώσεις και αντιφλεγμονώδη και να ελπίζετε ότι δεν θα χειροτερέψει. Εφόσον τρώει κιόλας! Αν όμως το σκυλί φτάσει να υποφέρει, υποθέτω πάλι, ότι δεν θα έχετε την επιλογή, του να μην την ναρκώσετε και να κάνετε τον σταυρό σας, ότι όλα θα πάνε καλά.

Αν πάλι, δεν έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου, πάρε και δεύτερη γνώμη.

Για το βάρος της όμως, κακώς έχει παραπάνω κιλά. Επρεπε να την έχεις αδυνατίσει και καλό θα ήταν, να το προσπαθήσεις άμεσα μεν, σταδιακά δε!

Περαστικά της!

• Like
Reactions: sea-mol

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.927
5.315
patra
grdane.blogspot.com
ότι είπε το μαρεκο....

όσο την προχωρας συντηρητικα με φαρμακα προσπαθεις να την αδυνατισεις ταυτοχρονα ωστε αν επιδεινωθει η κατασταση να μπορει να γινει το χειρουργειο...
δεν βλεπω κατι αλλο...

• Like
Reactions: mareco

Nella

Member
7 Ιανουαρίου 2017
7
0
34
Καλως σας βρηκα!
Ναι εχετε δικιο απλα το ενδεχομενο του χειρουργειο το φοβαμαι πολυ ακομα κι αν χασει κιλα κατι το οποιο το προσπαθω ηδη.Εχει και ενα μικρο προβλημα στην καρδια αλλα οχι κατι σοβαρο.Ελπιζω να μην φτασουμε στο χειρουργειο.Αν καποιος αλλος εχει αναλογη εμπειρια θα ηθελα να την ακουσω

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Επίσης ούτε έχω εμπειρία. Στα πλαίσια όμως του θέματος περί οδοντιατρικής φροντίδας, μοιράζομαι μαζί σας τν παρακάτω ενέργεια από τ vet help. Κάνω paste τ mail

όνια Πολλά! Καλή Χρονιά. Ευχόμαστε υγεία σε εσάς και στο ζωάκι σας.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους κηδεμόνες ζώων σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ολόκληρο το 2017, θα αφιερώνουμε κάθε μήνα σε μια συγκεκριμένη προληπτική ενέργεια για την διατήρηση της υγείας του αγαπημένου σας φίλου.

Θα αρχίσουμε από τον Φεβρουάριο όπου τον αφιερώνουμε στην προληπτική οδοντιατρική φροντίδα. Για όλο τον μήνα θα προσφέρουμε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στην κλινική μας τον οδοντιατρικό έλεγχο. Για δήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] , όπου θα σας ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες.