Αποφυγή θερμοπληξίας?


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν εδώ έχει βάλει άγριες ζέστες της μαϊμούς, περί τους 30-32 βαθμούς μέγιστη αν και πρωινά και βράδυα κάνει δροσιά. Θέλω συμβουλή για το πώς να επιζήσει το Μουφ και συγκεκριμένα εάν κάνω καλά που τον παίρνω μαζί μου παντού. Σημειωτέον ότι το Μουφ είναι Αυστραλέζος Ποιμενικός και η φυλή του έχει το παρατσούκλι "αυτοκόλλητο" (velcro) διότι θέλει να ακολουθεί το αφεντικό του παντού, μέχρι και κει που και ο βασιλιάς θέλει να είναι μόνος του που λέει ο λόγος.

Χτες λοιπόν είχαμε να πάμε για ψώνια 50 λεπτά με το αυτοκίνητο παραπέρα διότι μένω στη μέση του πουθενά και εν τω μέσω καλαμποκιών (και μπάτσων αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία να γελάει κάθε πικραμένος). Εννοείται ότι έχω το αρκουδίσιο τέντα, μέχρι που κόντεψα να πλευριτώσω η ίδια. Φτάσαμε στον προορισμό μας, αλλά προφανώς έπρεπε να ψωνίσω για κανά μισάωρο και το Μουφ να μείνει στο αυτοκίνητο. Τον έχω δεμένο με τη σκυλίσια ζώνη ασφαλείας, όμως μπορεί να μετακινείται άνετα στο πίσω κάθισμα σε όποια στάση θέλει. Στο παρμπρίζ και το πίσω τζάμι έχω αυτά τα ειδικά κολοκύθια που βάζουμε για να μην μπαίνει ο ήλιος και κάνει το αυτοκίνητο να βράζει σα κόλαση. Του ανοίγω επίσης δυο παράθυρα να κάνει ρεύμα, ένα εκ των οποίων είναι το δικό του. Και του αφήνω και την ταξιδιωτική ποτίστρα με νερό και παγάκια που του αρέσει να τα τρώει. Στο δε γυρισμό του φέρνω καλού-κακού και καινούριο μπουκάλι νερό παγωμένο για την περίπτωση που το εφεδρικό μας έχει γίνει θερμοκρασία δωματίου στην καλύτερη περίπτωση.

Μέχρι τώρα δεν έχω δει το Μουφ να φαίνεται ζαβλακωμένο ή χάλια. Πίνει βέβαια νερό σα νερόφιδο γενικώς, π.χ. χτες ήπιε ένα λίτρο καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Φοβάμαι όμως μην του κάνω τίποτα κακό και μετά κλαίω και οδύρομαι και έχω και τύψεις. Σημειωτέον ότι εγώ παθαίνω εύκολα τύψεις σε θέματα Μουφ, π.χ. δεν έχετε δει το υστερικό email που έστειλα σε φίλο μου σκυλογνώστη όταν πρωτοπήρα το Μουφ και του έγραφα ότι είναι μια απίστευτη βασανίστρια σκύλα που πήρα το Μουφάκι από το καταφύγιο με τους φίλους του διότι είμαι εγωίστρια και τώρα δεν έχει συνηθίσει και θα ρέψει και κλαίει όταν φεύγω και χαίρεται όταν έρθω. Επίσης από τότε που διάβασα περί της πρόσφατης κρητικής κτηνωδίας ταράχτηκα τόσο πολύ που από χτες μπουκώνω συνεχώς το Μουφ σαν καλή Ελληνίδα. Έπρεπε να με βλέπατε σήμερα να ταΐζω το Μουφ σολωμό στο φούρνο με το κουταλάκι λες και ήτανε μωρό! Εκείνο δε με τα τόσα χάδια αποφάσισε ότι μπορεί πλέον να είναι σούπερ ασύδοτο και να ανεβαίνει ανενόχλητο στους πάγκους της κουζίνας και μάλιστα παρουσία μου!

Για τέτοια κατάντια μιλάμε. Οπότε βοηθάτε εδώ: πώς μπορεί να γλυτώσει το Μουφ τη θερμοπληξία? Επίσης: είναι κακό που τον πήγα στο σκυλόπαρκο μεσημεριάτικα με ντάλα ήλιο? Για καλό και για κακό πήρα το λάστιχο από το αρτεσιανό πηγάδι του δημάρχου και το περιέλουζα κατά καιρούς μην έχουμε τίποτα λαχτάρες. Στο δε σπίτι που έχει δροσιά του αλλάζω το νερό τέσσερεις-πέντε φορές την ημέρα διότι του αρέσει παγωμένο. Δε σας κρύβω δε ότι τρέμω τώρα που θα τον αφήσω στη φάρμα για τις μέρες που θα λείπω για συνέδριο και μετά για Ελλάδα. Ναι μεν είναι επαγγελματίες και ξέρουν από σκύλους και αγαπάνε το Μουφ, πλην όμως....μια φορά γίνεται το κακό να χτυπήσω ξύλο.

Σας μερσώ ιδιαιτέρως. Α ναι, αποφάσισα να πάω να κάνω τα μαθήματα πρώτων βοηθειών για σκύλους.
 
Last edited:


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συνελθε καλέ, δεν παθαίνει τίποτα στη φάρμα! Πάνε και την αραζουν σε δροσια.... ξέρουν αυτά. Στο σκυλοπάρκο πάντως τα καταβρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι με το λάστιχο.... Οσο για τα ψώνια, εγω στο αυτοκίνητο τον αφήνω μέχρι δεκάλεπτο.... αλλιώς τον δένω ακριβώς έξω από το μαγαζί. Πως πάει το Μουφ με το "μείνε"? Ελπίζω καλύτερα απ΄το "ελα"..:D
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
παιδια, προσεξτε λιγο με το βρεξιμο οταν κανει πολυ ζεστη, διοτι αλλο να τα βρεξεις καλα, να κατεβει η θερμοκρασια τους κι αλλο να τα καταβρεχεις και να δημιουργειτε υγρασια απλα, η οποια ειναι χειροτερη (οπως εχω προσεξει με τα δικα μου)
αν κανω λαθος, ας με διορθωσει καποιος, αλλα εγω εχω παρατηρησει πως με το χαζοκαταβρεγμα, δυσφορουν χειροτερα.
σαρα, 30-32 βαθμοι, ζεστη της μαιμους? χθες ειχαμε 38 εδω:p
πολυ ειναι μιση ωρα στο αυτοκινητο, οπως και να το αφηνεις..
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν μπορώ να τον δέσω έξω από το μαγαζί διότι δεν έχει μέρος και επιπλέον απαγορεύεται να μείνει ο σκύλος ανεπιτήρητος σε δημόσιο χώρο. Το αυτοκίνητο είναι η μόνη λύση. Στη φάρμα κυκλοφορεί ορισμένες ώρες, αλλιώς του έχουνε τεράστιο runner (το έχω δει) που είναι καλυμμένο και κάνει παρέα με σκύλους. Τους ξηλώνει επίσης τους φράχτες για να πάει να μείνει με άλλα σκυλιά, οπότε τον έχουν μάθει και τον αφήνουνε να κουντουρντίζει. Επίσης έχει και ώρες παιχνιδιού με τα εγγόνια της ιδιοκτήτριας και την ιδιοκτήτρια την οποία λατρεύει.

Όσο για το "μείνε" πάει έτσι κι έτσι. Το "έλα" είναι σκέτο χάλι, με γράφει τελείως, εκτός αν ελπίζει ότι θα ακολουθήσει μάσα.

Το κατάβρεγμα δεν του πολυαρέσει, αλλά είπα μπας και δροσιστεί. Άλλωστε μπαίνει μέσα στην πλαστική λεκάνη μόνος του καμιά φορά, όχι βέβαια για να καταβραχεί. Οι 30-32 βαθμοί εδώ δεν είναι τόσο ξηροί όσο οι 38 της Ελλάδας. Δε μιλάω βέβαια για Νέα Ορλεάνη όπου οι 30-32 είναι σαν 80!

Τώρα για τη μισή ώρα στο αυτοκίνητο δεν ξέρω τι να κάνω διότι, όπως είπαμε: αυτοκόλλητο το Μουφ.
 
Last edited:


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
το καταβρεγμα ειναι το χειροτερο οπως επεισης κακο πολυ ειναι οταν το βρεξουμε καλα αλλα το αφησουμε στον ηλιο (πολλοι σκεφτοντε ελα μωρε ειναι μουσκεμα δεν εχει αναγκη για λιγο) τοτε ο σκυλος βραζει

θελει σκια-δροσια και καλο βρεξιμο να σταζουν τα νερα ετσι πεφτει η θερμοκρασια

οσο για το αυτοκινητο αρκουν λιγα λεπτα για το ανεπανορθωτο

εγω αν χρειαστει να βγω απο το αμαξι για μερικα λεπτα σε ταξιδι συνηθως σαντουιτς καφε κλπ και τα σκυλια μεσα δεν κλεινω την μηχανη και εχω στο φουλ το αιρκοντισιον επιστρεφω με τη ψυχη το στομα ελεγχω ρυθμο αναπνοης και χρωμα γλωσσας και συνεχιζω

α και το καλυτερο , θερμομετρα χωρου αυτοκινητου και παλι θελει ελεγχο συνεχεια γιατι η θερμοκρασια αλλαζει σε κλασματα δευτερολεπτου αλλα θα ξερετε πως νιωθει το φιλαρακι σας
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Eγώ προσωπικά θα τον άφηνα σπίτι..του αρέσει, δεν του αρέσει, από το να είμαι με την έννοια του και να τρέχω να τελειώσω τις δουλείες μου σαν παλαβός για να μην μου γίνει ψητό στον φούρνο το σκυλί, μέσα στο αμάξι, εγώ το προτιμώ!
Επίσης εγώ μεσημέρι στο σκυλοπάρκο ή οπουδήποτε αλλού, πλην μιας σκιάς στην οποία απλά θα την άραζε χωρίς έντονη δραστηριότητα το σκυλί, δεν θα το πήγαινα...:rolleyes:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, ακόμα και με τη σκιά των δυο καλυμμάτων του μπροστινού και πίσω τζαμιού ΚΑΙ των δυο ανοιχτών παραθύρων είναι επικίνδυνο? :eek::eek::eek::eek::eek:

Το σκυλόπαρκο σκιά έχει και ο δήμαρχος έχει φτιάξει παγκάκια και τραπέζια για πικ-νικ κάτω από ένα ξύλινο υπόστεγο για να έχει παχιά σκιά. Δυστυχώς το Μουφ και χρυσό να το κάνεις δεν πάει να κάτσει εκεί με τίποτα. Προτιμάει να τρέχει σαν το μουρλό με τα άλλα σκυλιά στον ήλιο και να μουφιάζει τα χορτάρια. Παίρνει και το ύφος του τρελλού όπως γίνεται όταν τα παίζει από τις πολλές μυρωδιές (την Κική ή την Κοκό ποια να διαλέξω, που λένε). Το κατάβρεγμα γίνεται αγρίως συνήθως και ναι, στάζει από πάνω μέχρι κάτω. Δεν πάει όμως στη σκιά το απαίσιο εκτός αν έχει αδειάσει το πάρκο και βλέπει εμένα εκεί, οπότε ξαπλώνει στα πόδια μου. Αλλιώς πέστε ότι δεν υπάρχω.

Τη φάση με το σκυλόπαρκο και την τεχνητή λίμνη με τις πάπιες δε σας την είπα έτσι? Ε, μου ξέφυγε μια φορά και πήγε για μπάνιο. Το έκανε αυτό όταν έκανε ζέστη και στο πρώτο ξενοδοχείο που τον έστειλα (που ήτανε απαίσιο), οπότε κάνανε μισή ώρα να τον πείσουνε να αφήσεις τις πάπιες και να 'ρθει πίσω. Οπότε δεν ξέρω πλέον πότε το Μουφ (του οποίου η εξωτερική γούνα είναι αδιάβροχη) ζεσταίνεται στο νερό και πότε όχι.
 
Last edited:


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Πιστεύω ότι κακώς τον παίρνεις μαζί σου σε περιπτώσεις που αναγκαστικά τον αφήνεις στο αμάξι με σβηστή μηχανή και θερμοκρασία άνω των 30. Χτες που είχα τη Μπλου μαζί μέσα στη ζέστη κι έπρεπε να κάνουμε και ταρζανιές της έβρεχα τις πατούσες και την κοιλίτσα καθώς στο υπόλοιπο σώμα δεν έχουνε πόρους. Όταν σταματήσαμε κάπου για λίγο αφήσαμε το αμάξι με τη μηχανή αναμμένη (θα μας παίρνανε σκυλί και αμάξι - μη το γελάτε, έχει γίνει :shock:) και όταν ήταν για πολύ ώρα την είχαμε έξω μαζί. Θεωρώ πολύ επικίνδυνο τον συνδυασμό αμάξι-ζέστη.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Krina, γιατί λες οτι το κατάβρεγμα είναι το χειρότερο? (δεν αντιλέγω, ερώτηση κάνω....). Σκιά υπάρχει πάντα, δεν είναι ντάλα στον ήλιο μετά..... φαίνεται ότι τους αρέσει πάντως! μερικά μάλιστα γουστάρουν απίστευτα το λάστιχο.

Εγώ δεν έχω περάσει καλοκαίρι ακόμα με το δικό μου, αλλά γενικά με ανησυχεί το θέμα ζέστη.....
 


TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Τώρα για τη μισή ώρα στο αυτοκίνητο δεν ξέρω τι να κάνω διότι, όπως είπαμε: αυτοκόλλητο το Μουφ.
Sara, καταλαβαίνω την ευαισθησία σου! Θα συνιστούσα να εξασφαλίσεις ασφαλέστερες συνθήκες για το αυτοκίνητο, να του βάλεις έξτρα κλείδωμα στο τιμόνι και με το εφεδρικό κλειδί της πόρτας του αυτοκινήτου να το κλειδώνεις φεύγοντας και να αφήνεις τη μηχανή να τρέχει και το αρκουδίσιο στο μέτριο για το Μουφ.
Εξ'άλλου το Μουφ δε θα αφήσει ΚΑΝΕΝΑ να κάτσει στη θέση σου...
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Πιστεύω ότι υπερβάλετε λίγο στο θέμα της ζέστης.
Ναι δεν αφήνουμε το σκύλο στο αυτοκίνητο να σκάσει.
Ναι δεν τον πάμε βόλτα με καύσωνα μεσημεριάτικα και τον βάζουμε να τρέχει.
Αλλά αν έχει σκιά και νερό θεωρώ ότι γενικά είναι καλυμμένο το ζώο.
Αλλιώς δεν θα χε μείνει αδέσποτο ρουθούνι!!!
(Δεν μιλάω για κοντομούσουδες ράτσες)
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μα αυτό ακριβώς λέμε!
Στις ζέστες τα σκυλιά πρέπει να είναι στην σκιά με νερό κι όχι μέσα σε αμάξια ή να κόβουν βόλτες κάτω από τον ήλιο...ότι κάνουν όλα τα αδέσποτα που την αράζουν στις σκιες, τα γρασίδια και τα συντριβάνια!;)
 


TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Last edited:


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
εγω αν χρειαστει να βγω απο το αμαξι για μερικα λεπτα σε ταξιδι συνηθως σαντουιτς καφε κλπ και τα σκυλια μεσα δεν κλεινω την μηχανη και εχω στο φουλ το αιρκοντισιον επιστρεφω με τη ψυχη το στομα ελεγχω ρυθμο αναπνοης και χρωμα γλωσσας και συνεχιζω
Κι εγώ το καλοκαίρι έχω μαζί μου και το 2ο κλειδί του αυτοκινήτου.
Αν χρειαστεί, το αφήνω στη σκιά με τη μηχανή αναμμένη, το χειρόφρενο τραβηγμένο όσο δεν πάει, το air condition ανοιχτό και το αυτοκίνητο κλειδωμένο.
Όταν πάλι είναι να φύγουμε από κάπου, ανάβω μηχανή και air condition, κλειδώνω και μόλις έρθει η θερμοκρασία εκεί που πρέπει φορτώνω το σκυλί και φεύγουμε.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απαντώ:

@Noela: Τώρα καταλαβαίνω γιατί το Μουφ μπαίνει στη λεκάνη του δημάρχου και βρέχει τα πόδια και την κοιλιά του αλλά δε θέλει να βραχεί ο υπόλοιπος.

@Kopritis: Το λάστιχο όντως το αγαπάνε και κακώς το αγαπάνε. Στη Utah υπάρχει ένας περίφημος σωστικός όμιλος ονόματι Dogtown που μεγάλο μέρος του αποτελούν κτηνίατροι. Μια από τις καθημερινές ασχολίες τους είναι να πηγαίνουνε στο σκουπιδότοπο των Ινδιάνων και να σηκώνουνε τα πεταμένα λάστιχα ψάχνοντας πεταμένα αδεσποτάκια, συνήθως κουτάβια. Βρίσκουνε πολλά έτσι, μερικά από τα οποία λόγω θερμοκρασίας ψήνονται κυριολεκτικά, οπότε δυστυχώς μαζεύουνε πτώματα.:(:( Μερικά είναι απλώς σκυλιά που πυροβολούν διάφορα καθάρματα. Επίσης προσπαθούν να πείσουν τους Ινδιάνους να σταματήσουν να ζευγαρώνουν τα σκυλιά αβέρτα-κουβέρτα και να τους αφήσουν να τα στειρώσουν τσάμπα. Δείχνανε στο National Geographic Channel τις προάλλες (έχουν εκπομπή) ένα μαλάκα που έλεγε ότι αυτός τα αρσενικά σκυλιά πιστεύει ότι πρέπει να μην τα στειρώνουμε και να κάνουν τη δουλειά τους!:eek::eek: Βλαμένος.:mad::mad:

@TruthHunter: το σκέφτηκα αυτό που λες για τη μηχανή αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Επειδή όμως πρέπει να τρέχω σήμερα στην αστυνομία και την τοπική και το FBI (μεγάλη ιστορία και όχι, δεν ετοιμάζονται να με συλλάβουν:p:p), θα τους ρωτήσω και θα μου πουν. Το ξέρω ότι το Μουφ δεν πρόκειται να αφήσει κανένα να κάτσει στη θέση μου διότι κατά τη γνώμη του δυο άτομα επιτρέπεται να κάθονται εκεί (σε σειρά σπουδαιότητας): η αφεντομουτσουνάρα του κι εγώ!:p:p Το τι πλάκα σπάει ο κόσμος όταν τον αφήνω να τριγυρνάει στο αυτοκίνητο όταν πάω στο βενζινάδικο δεν περιγράφεται διότι κάθεται στη θέση του οδηγού και βάζει και τα μπροστινά του πόδια στο τιμόνι!!!!!:D:D:D:D:D

@Irma & Phoibos: το βρωμό-Μουφ θέλει το ίδιο να πάει στο σκυλόπαρκο να τρέξει. Σκιά έχει, δεν την θέλει. Αν το άφηνα μάλιστα θα ζούσε μέσα στη λίμνη με τις πάπιες ως άλλο τέρας του Λοχ-Νες.:p Μάλλον θα πρέπει να το φέρω στην Αθήνα να πάρει μαθήματα από τα αδέσποτα.:p:p:D:D:D:D:D
(Σημ.: μετά από αυτά που διαβάζω περί φόλας και Κρήτης, το Μουφ μένει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο Ιλλινόι και δη στη φάρμα!)


Για την ώρα σήμερα βρέχει καρεκλοπόδαρα, έπεσε η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς, οπότε το Μουφ μπορεί να έρθει μαζί στο σούπερ μάρκετ που τρελλαίνεται διότι περνάει κόσμος, το χαζεύει με θαυμασμό και γενικά είναι ωραιοπαθές και χαϊδεύεται.:p:p:p Θ' αρχίσω να ανησυχώ για ζέστες πάλι ακριβώς σε μια βδομάδα κατά το δελτίο καιρού.
 
Last edited:


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
kopritis

οταν ο σκυλος βρισκετε σε ζεστο περιβαλλον και οταν λεω καταβρεγμα εννοω απλα πιτσιλισμα δλδ η ποσοτητα νερου ειναι τοσο μικρη που δεν παιρναει το τριχωμα να φτασει στο δερμα του σκυλου για να δροσιστει και να ρηξει την θερμοκρασια του αλλα παραμεινει εξωτερικα του τριχωματος
τοτε ουσιαστικα εγκλωβιζουμε την αυξημενη θερμοκρασια σωματος , το ελαχιστο νερο αυτο επιφανειακα αρχιζει να βραζει απο τη ζεστη η θερμοκρασια ανεβαινει και αλλο και τελος εξατμιζεται ,ο σκυλος νιωθει αποπνικτικα ,το χειροτερο ειναι οταν αυτο το κανουμε στο κεφαλι του σκυλου. κινδυνος

για αυτο πρεπει οταν βρεχουμε το σκυλο να τον βρεχουμε καλα οπως οταν ειναι για μπανιο και σε θερμοκρασια νερου τετοια που να μην ειναι ουτε χλιαρο το νερο αλλα ουτε και πολυ παγωμενο,τετοια θερμοκρασια που θα καναμε και ενα μικρο παιδι η' εμεις και μετα τον βαζουμε να ξαπλαρει σε σκιερο-δροσερο μερος και οχι κατω απο τεντες πολυ ωρα

καλο θα ηταν να γνωριζουμε ολοι τα συμπτωματα θερμοπληξιας καθως και τις πρωτες βοηθειες αυτης της επιγουσας καταστασης

επισης στα ανοιχτοχρωμα σκυλια χρεισιμοποιουμε αντιλιακο ρωτηστε το κτηνιατρο σας προσοχη κινδυνος καρκινου
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Krina, εδώ έχω σοβαρό πρόβλημα διότι ανάθεμά με αν ήξερα τι χρώμα είναι το Μουφ. Κανονικά μπλε είναι, αλλά έχει άσπρη κοιλιά και μπροστινά πόδια και μια άσπρη λωρίδα στο κεφάλι.... Θα ρωτήσω όμως τώρα τις πρώτες βοήθειες όταν θα πάω για το μάθημα.
 




Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εγώ τη λώρα σήμερα που ήμασταν στον κήπο (έκανα ηλιοθεραπεία :p) την έβρεξα κ καθόταν μετά στη σκιά. Βέβαια, της είχα κ ανοιχτή την πόρτα για να μπει μέσα στο σπίτι που'χει πολύ δροσιά, αλλά προτιμούσε την παρέα μου μάλλον.

σκύλος γνωστής μου έχει πεθάνει από θερμοπληξία, πριν 2 χρόνια, στην Αθήνα.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τhank you, Krina, θα το έχω υπόψη μου. Θα προσπαθήσω να μάθω και τον κόπρο να μπαίνει στην πισίνα του πάρκου, να λυθεί το ζήτημα.....

Αλλη μια ερώτηση..... γιατί στα ανοιχτόχρωμα σκυλιά μόνο το αντηλιακό??
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μηνύματα
899.815
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr