Απο εδώ ο Ερμής...

powpaw

New Member
8 Οκτωβρίου 2017
1
5
31
Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα....

Πρόσφατα υιοθέτησα τον Ερμή, ένα σκυλάκο που τον παράτησαν σε έναν κάδο απορριμάτων μαζί με τα υπόλοιπα 9 αδέρφια του. Ο Ερμής λοιπόν πρέπει να είναι περίπου ενός μηνός πλέον απλά έχω κάποιες απορίες σαν νέος στο σπορ.

Αρχικά θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρω τι ράτσα είναι το σκυλί. Σίγουρα είναι ημίαιμος αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Μοιάζει αρκετά με τσοπανόσκυλο (ελληνικός ποιμενικός) αλλά θα ήθελα και την δικιά σας βοήθεια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Attachments

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
τσοπανος εμενα δεν μου φαινεται αλλα αν θελει ας σου λυσει την απορια ο @sea-mol .

μπραβο σου και να περασετε ομορφα για πολλα χρονια.

• Like
Reactions: sea-mol

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
49
καλημέρα και μπράβο για την υιοθεσία! Θα στο ξεπληρώσει και με το παραπάνω ο μικρός το καλό που του έκανες.
Είναι ακόμα πολύ μικρός για να σου πει κάποιος τι ράτσα είναι, αφού δεν ξέρουμε τίποτα για την οικογένειά του. Βασικά, από μόνη της η ερώτηση "τι ράτσα είναι?" είναι λίγο άκυρη όταν μιλάμε για ένα ημιαιμο σκυλάκι. Εννοούμε μάλλον από τι ράτσες μπορεί να προέρχεται.
Αυτό θα το δεις σιγά σιγά καθώς το σκυλάκι θα μεγαλώνει. Θα δεις με τι θα μοιάζει. Αλλά ποτέ δεν θα ξέρεις με σιγουριά. Μπορεί να μοιάζει με τσοπανάκο και να φέρεται σα μαλινουα (τρελός συνδυασμός!)
Σε τελική ανάλυση, καμία σημασία δεν έχει.
Να τον χαίρεσαι, να είναι υγιής και να περνάτε όμορφα μαζί. Αυτό έχει σημασία.
Καλή συμβίωση σας εύχομαι.

• Like
Reactions: mareco

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
https://www.dogforum.gr/community/threads/Υιοθεσία-αδέσποτου-κουταβιού-Οδηγίες-χρήσεως.27961/

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε κι εσύ κι ο μπέμπης!!
Αυτό το λινκ λογικά θα σου λύσει κάποιες απορίες, ψάξε γενικά στο φόρουμ και δεν θα πας χαμένος!! ;)
Τώρα για ράτσα εγώ δεν μπορώ να πω, αν δεν είναι κάτι πολύ χτυπητό δεν καταλαβαίνω και πολλά, χώρια που το κουτάβι σου είναι πολύ μωρό ακόμα, τα χαρακτηριστικά του μπορεί να αλλάξουν αρκετά μεγαλώνοντας...

Συγχαρητήρια για την υιοθεσία του μπέμπη, ελπίζω να έχουν εξ΄σου καλή τύχη και τα αδέρφια του...

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Η μικρη μου εμπειρια, κρινωντας απο τα πατουσακια του, λεει οτι δεν προκειται για τσοπανακι. Ειναι ενα πανεμορφο ημιαιμο κουταβακι που μαλλον θα παιξει μεταξυ 20-30 κιλα στην ενηλικιωση του. Μπραβο για την υιοθεσια, και καλη συμβιωση να εχετε στην νεα σας ζωη!
Επειδη λες οτι εισαι νεος στο σπορ και το κουταβι ειναι μολις 1 μηνος (πανω-κατω) καλο ειναι να εισαι σε επικοινωνια με τον κτηνιατρο σου για την σωστη διατροφη του και τη σωστη αποπαρασιτωση του! Το κοματι της τροφης ειναι εξεχουσας σημασιας καθοτι τωρα που αναπτυσετε δεν θα πρεπει να υπαρχει περιθωριο για εκπτωσεις στο φαι....τωρα θετεις τις βασεις για ενα γερο και υγιες σκυλι στο μελλον!