Απωλεια τριχωματος

Mariamoa1119

Member
27 Ιουλίου 2018
14
0
Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα σκυλάκι αρσενικό 3 ετών και 31 κιλά ράτσας μποξέρ, τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει να χάνει τρίχωμα πίσω από τα αυτάκια του και πίσω στους γλουτούς από την έσω πλευρά και στο στέρνο του στα σημεία που είναι οι ρογες του έχει αραιώσει το τρίχωμα επισης στους γλουτους έχει αλλάξει το χρωμα στο δέρμα του και έχει γίνει λιγο πιο σκούρο νομίζω,στην αρχή δεν έδωσα σημασία γιατί είμαι συχνά υπερβολική και σκέφτηκα πως ισως χάνει τρίχωμα επειδη είναι καλοκαίρι σήμερα όμως που τον είδε η μητέρα μου και ένας φίλος μου που είχαν καιρό να τον δουν το πρόσεξαν και οι ίδιοι.πριν λίγο καιρό τον στειρωσα,τον Μάιο συγκεκριμένα,του είχα κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις πριν την στείρωση και είχα τσεκάρει και για καλαζαρ και ερλιχιωση και δεν είχε κάτι, σκεφτομαι μηπως έχει πάθει κάποια αλλεργία επειδή το τελευταίο διάστημα του είχα πάρει ένα κολάρο το seresto το οποίο έδειχνε να τον ενοχλεί αλλά όχι έντονα οσο το σκαλιμπορ που του είχα βάλει παλιότερα,στις βολτες του τον ψεκάζω και με σιτρονελα την οποία χρησιμοποιώ από τον Μάρτιο και δεν είχε κάποιο πρόβλημα.Αύριο το πρωί θα τον πάω στον κτηνίατρο γιατί έχω ανησυχήσει, έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία;;

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Καλησπέρα και καλώς ήρθες (άντε να μαζευόμαστε εμείς με τα μπόξερ:):))

Δεν έχω αντιμετωπίσει τίποτα παρόμοιο με τον δικό μου, αλλά την πιο σωστή και ολοκληρωμένη απάντηση θα την έχεις αύριο από τον κτηνίατρο σου (και άνοιξε νέο θέμα με τον κούκλο σου να μας τον γνωρίσεις;))

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Με υποτριχωση στα αφτια ναι εχω εμπειρια και στη δικια μας περιπτωση ειναι απλα ορμονικο, της εφηβειας.
Δεν ξερω αν μπορει και η στειρωση να το προκαλεσει.
Παντως αν υπαρχουν και αλλιωσεις στο δερμα αυτοματα παει ο νους σε αλλεργια η σε ακαρεα, μυκητες κλπ
Πες μας τι σου ειπε ο κτηνιατρος και τι ηταν τελικα

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Γενικά, οπως στους ανθρώπους με τα μαλλιά, έτσι και τα σκυλιά, χανουν τρίχωμα όσο μεγαλώνουν. Μπορεί ομως να οφείλεται και σε ορμονικές διαταραχές όπως υπερθυροειδισμο. Ειδικά τα μποξερ που είναι επιβαρυμένη γενετικά φυλή ειναι πιο πιθανον μα παρουσιάσουν απώλεια τριχωματος (αλωπεκιαση) λογω ορμονικων διαταραχών.
Υ.γ. και ολιγον τι άσχετο.κουράστηκα πολύ να διαβάσω το μήνυμα σου. Βαζε τελείες και πιο μικρές προτάσεις.

Mariamoa1119

Member
27 Ιουλίου 2018
14
0
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το πρωί πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος δεν τον εξέτασε ακριβώς, απλά τον κοίταξε,και μου είπε να μην αγχώνομαι και πως μάλλον είναι μύκητας,πηρε δείγμα από τ τρίχωμα του και μου είπε να περάσω σε μια εβδομάδα και μου έδωσε ένα ενυδατικό σπρέι (γενικά δεν τον εμπιστεύομαι τον συγκεκριμένο). Με τον άλλο κτηνίατρο που επικοινώνησα και του έστειλα φωτογραφίες μου είπε πως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται για μύκητας,μου είπε να κάνουμε παραπάνω εξετάσεις (γενική αίματος βιοχημικές εξετασεις και εξετάσεις ούρων) γιατί ίσως έχει κάποιο ενδοκρινολογικο πρόβλημα.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το πρωί πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος δεν τον εξέτασε ακριβώς, απλά τον κοίταξε,και μου είπε να μην αγχώνομαι και πως μάλλον είναι μύκητας,πηρε δείγμα από τ τρίχωμα του και μου είπε να περάσω σε μια εβδομάδα και μου έδωσε ένα ενυδατικό σπρέι (γενικά δεν τον εμπιστεύομαι τον συγκεκριμένο). Με τον άλλο κτηνίατρο που επικοινώνησα και του έστειλα φωτογραφίες μου είπε πως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται για μύκητας,μου είπε να κάνουμε παραπάνω εξετάσεις (γενική αίματος βιοχημικές εξετασεις και εξετάσεις ούρων) γιατί ίσως έχει κάποιο ενδοκρινολογικο πρόβλημα.
Εχει φαγούρα ο σκυλος;

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40

Mariamoa1119

Member
27 Ιουλίου 2018
14
0
Αν δεν έχει φαγούρα,τοτε δεν είναι μύκητας. Καλά στα λέει ο 2ος.
Δες αυτα εδώ
https://pets.thenest.com/reasons-boxer-puppies-may-lose-hair-12312.html
https://www.petethevet.com/molly-four-year-old-female-boxer-bald-patches-along-back/
Σε ευχαριστώ! θα τα τσεκάρω, έχω ψάξει σε όλο το διαδίκτυο από χθες. Μόλις βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ενημερώσω

Mariamoa1119

Member
27 Ιουλίου 2018
14
0
Τι έγινε τελικά, γιατί μοιάζει να έχω ανάλογο πρόβλημα. Ευχαριστώ.
Τελικά είχε μύκητες,του κάναμε εξετάσεις για θυρεοειδή και ήταν μια χαρά. Αλλά οι μύκητες ακόμα δεν έχουν φύγει και τον λούζω με ειδικό σαμπουάν 2 φορές την εβδομάδα. Περαστικά εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό